söndag 19 september 2010

FY FAN

Mer kan jag inte säga just nu.

Nu måste vi kämpa mot rasismen.

15 kommentarer:

olgakatt sa...

Det kunde knappast varit värre...
En dyster valdag, minsann.

Dubbelörn sa...

Jag mår fysiskt illa!! Det är både skrämmande o fruktansvärt!

I vår lantliga idyll ligger detta parti som fjärde största.

Jag trodde i min enfald att okunnigheten fanns uppe i mina barndomstrakter men nej, så fel jag hade. Här i söder har man sett världen bara genom att man rest runt i sin kommun. Men självklart så kan man ändå fortsätta åka på semester till Kanarieöarna el Thailand ;)

Suzesan sa...

Det gungade i huvudet på mig åhhh. Men nu har jag landat. Kämpa alla kämpa Sverige!!

De har många anhängare i stan och det fövånar mig inte men att de var riktigt så många som de är förvånade mig..sisådär 3000stycken ungefär. Jaha. Kan jag se. Och sammanlagt sisådär 330 ooo i hela landet. Usch!!Jag måste nog kräkas;)
Eller sova snart.. för jag ska jobba.G'natt
Kram
/Susanne

ExPIAtriate wife sa...

Håller med, precis som du skrev i ditt förra inlägg så känns SD så otroligt unket, särskilt när man tillhör den nya generationen svenskar och med barn som förvisso inte är blonda och blåögda men är lika svenska för det. Men förhoppningsvis så inser folk hur förlegad deras politik är ju mer de hamnar i offentlighetens ljus.
Kram!

Malin sa...

Verkligen tragiskt att de fick så många röster!

Trillingnöten sa...

Jag sörjer. Jag skäms.

Fransyskan sa...

Håller med er alla. Det är pinsamt att man kan rösta in rasister i regeringen. Jag skäms!

Elisabeth sa...

Det är sannerligen tragiskt. Jag skäms över SD:s resultat, trots att jag inte har något alls att skämmas för.

Otta sa...

Så rätt så! Är det detta som vi behöver för att vakna upp och inte tillåta en period till med SD???

Kram

Desiree sa...

Håller helt med dig. Känns jättehemskt! Man bara blir sååå besviken!
Kram!

Anonym sa...

Det enda är att kämpa! Alltid besvara en rasistisk kommentar - aldrig lämna den emotsagd! Moteld direkt!!! Och framförallt bekämpa den egna rädslan! För jag blev rädd på valnatten - verkligen rädd.
Inga

Anonym sa...

Hua tänk att det är så eländigt!
Jag fattar inte att det finns så många som inte förstår.....

Anonym sa...

Inga här ovanför har rätt - men man blir så trött när man läser kommentarerna på t.ex di.se eller "diskussionerna" på Flashback. Det konstiga är att SD verkar så rädda, så rädda för allt möjligt - de är så osäkra på sin egen kulturella identitet att de inte vågar möta andras. Läser man deras kommentarer ser man hur paniken genomsyrar allt de skriver - allt från att rösträkningen inte går rätt till till att de inte kan fira jul som de brukar om de får en ny granne... Det är mycket märkligt.

Det tråkiga är att de översvämmar nätet med sin panik - precis som rädda människor brukar göra förstås. Och så får man en känsla av att de är flera än vad de egentligen är - det är nog mest unga killar som tycker det är kul att utmana etablissemanget genom att provocera - anonyma och som de tror, i säkerhet bakom sina datorer...
/Uora

Anna, Fair and True sa...

:(

Marianne sa...

ALLA: Det här är fruktansvärt sorgligt, men som Inga skriver här ovan gäller det nu att ta debatterna, att skaffa fakta så att man alltid kan ge moteld. Lämna aldrig en rasistisk kommentar obesvarad, och låt aldrig ett rasistiskt skämt passera. Man hör alltför ofta att "man måste få skämta om allt". Ja, men när man skämtar på riktigt gör man det med kärlek, inte på någon annans bekostnad. Ett icke tolererbart skämt är det skämt som känns fel i maggropen, det skämtet görs med en obehaglig underton.

Och som Uora skriver, grunden i det här är att SD-människorna är så osäkra på sin egen kulturella identitet att de måste slå vakt om någonting som de inte ens vet vad det är de slår vakt om.

Ursäkta att jag inte svarar var och en, men jag måste gå och lägga mig igen.