söndag 19 september 2010

Valet

Hur bra jag än tycker att jag planerar en packning, kommer jag alltid på någonting mer efter en stund. Alltid, alltid. Men nu har jag blivit så gammal att jag har lärt mig att jag måste packa några dagar innan jag ska åka, så att jag hinner med att komma på det där sista också. I dag kom jag på att jag skulle ta några extra kopior av alla dokument, ifall den egyptiska tullen vill behålla någonting, så att de inte behåller originalen som måste följa med hela vägen till Sverige.

Nästan alla dokument som ska med. En uppsättning original, en uppsättning med två kopior att kunna ge bort, en uppsättning kopior till mig, en uppsättning med alla andra dokument som har samlats under förberedelserna och som jag tar med mig ifall, ifall.

Katternas resväska med filt som jag har sovit på för att "lukta in", matskål, leksaker och lapp med påminnelse om det sista av torrfodret och borsten.

Burarna med ytterligare en uppsättning kopior av alla dokument, adresslappar, 24-timmars telefonnummer, id-lappar, "Live Animals"-lappar, "This Way Up"-lappar och en påse torrfoder.

Nu är det spännande med valet tycker jag. Självklart hoppas jag att det gäng jag har röstat på ska vinna, men vi får se. Jag har i alla fall förberett valvakan med en smulpaj, någonting gott måste man ju ha att smaska på medan man sitter här och håller tummarna. Det jag allra MEST håller tummarna för är att SD INTE ska komma in i riksdagen. Jag kommer att bli nöjd vilket block som än kommer in, bara INTE SD kommer in.

Min rädsla för SD är inte bara PK, det är personligt också. Eftersom jag är halvindones tillhör jag de icke önskvärda, enligt dem. Men jag är född och uppvuxen i Sverige, Sverige är mitt land också. (Nu höll jag på att skriva att jag aldrig har bott någon annanstans, men det har jag ju ...) Dessutom räknas jag som muslim eftersom min pappa var muslim, vilket gör mig ännu mindre önskvärd. Nu är jag ju kvinna, så jag tillhör kanske inte förtryckarna, men jag är ju förtryckt. Och det kan jag enligt dem åka och vara någon annanstans. Förmodligen är jag även terrorist, så ni förstår själva hur farlig jag är.

Nå, jag ska inte raljera om saken och jag tror väl inte att jag blir utkastad ur Sverige så länge de inte har absolut majoritet, men jag tror allvarligt att klimatet kommer att hårdna om de kommer in i riksdagen. Gamla fantasier och amsagor från medeltiden lever och frodas. I dag är det inte främst judar som anklagas för diverse fantasier, även om de fortfarande får sig en släng av sleven emellanåt, i dag är det främst muslimer som får stå måltavla för dessa medeltida - och helt felaktiga - spökhistorier. Problemet är att ju mer vi västerlänningar hittar på om och misstror andra människor i världen, desto mer försvarar de sig och sluter sig i sina egna led. Glöm aldrig att det var korsriddarna som uppfann det heliga kriget, det var INTE muslimerna. Jihad var från början ett inre heligt krig, ett krig med sig själv, men har tack vare européernas härjningar med tidens gång ändrats till att bli försvarskrig och till och med angreppskrig. Det är någonting som ingen människa önskar ska trappas upp, och det är därför det i förlängningen är så farligt när partier som SD växer sig starka. Tänk själv, om någon kommer och talar om för dig att du och din familj är dumma i huvudet, hur reagerar du då?

Vi måste lära oss att leva tillsammans, inte bygga ytterligare murar mellan oss.


JAG KOMMER INTE ATT DISKUTERA DET HÄR. JAG KOMMER INTE ATT ÄNDRA MIN UPPFATTNING OM DET HÄR. ALLA RASISTISKA OCH OTIDIGA KOMMENTARER KOMMER ATT RADERAS.

18 kommentarer:

olgakatt sa...

Som gammal AFS-stipendiat från 60-talet har jag en mening inristad i huvudet från en historisk sanskriturkund:
Walk together, talk together, only then shall ye know peace.

Önskar att alla kunde åtminstone tala med varandra...

Marianne sa...

Olgakatt: AFS hade jag aldrig hört talas om tidigare. Men vad roligt att du har varit utbytesstudent med dem.

Så sant, så sant. Tänk om vi kunde tala med varandra och tolerera varandra. Det är egentligen allt som behövs.

Elisabeth sa...

För ett tag sedan fick jag valreklam från SD, i vilken de bland annat skrev att jag den 19 september hade möjlighet att välja vilket Sverige jag ville ha. Ja, inte är det SD:s Sverige, det är en sak som är säker!

Anonym sa...

Håller med!
Monica P

Marianne sa...

Elisabeth: Jag håller fullständigt med! Det är inte den sortens Sverige vi vill ha!


Monica: Skönt att höra!

Desiree sa...

Ska bli så spännande med valet. Jag var iväg och röstade idag. Jag hoppas också innerligt att SD inte får mycket att säga till om och jag förstår absolut att det känns extra betydelsefullt för dig. Men valvakan hoppar jag över jag får kolla rubrikerna imorgon då jag vaknar istället.
Ser ut som du har packningen under full kontroll. Jag brukar också packa flera dagar i förväg och skriva små listor på det som ska packas i sista sekunden. Gillar att vara förberedd. Smart med kopior på olika dokument som kan behövas eller efterfrågas. Ha en mysig valvaka.
KRam!

Trillingnöten sa...

Bra sagt!!! Jag blir så trött på de där idioterna och tycker att det skulle vara katastrof om de kom in. Jag skulle skämmas....seriöst. Vi alla måste stå upp mot detta. Jag håller tummarna vi vakan ikväll!

Pettas sa...

Kloka ord och enligt senaste valprognos så kommer SD långt bakefter:). Vi håller tummarna på den här sidan Ålands hav för att det inte blir den minsta lilla stjärtplats över åt SD.

Kramar!

italien-moster sa...

Enligt sista siffrorna ser det ut som sd får en vågmästarroll en mardrömssits. Socialdemokraterna har inte lyssnat på folket ,de skulle haft en annan partiledare.Det är Mona som förlorar valet.Partiledningen har ignorerat signalerna om att folk inte har förtroende för henne.Jag tycker det är läskigt att så många röstat på sd. Och det är för det finns så många svaga grupper nu i samhället som lurats att de snuvas på något av utlänningar.Alla förlorar på detta.

Suzesan sa...

Håller med dig om allt och allt och allt och ALLT och nu har jag ont i magen och är ledsen även om inget är klart. För ändå har de jävl*rna fått såna som röstat*ledsen*

Längtar nu till om fyra år!! Eller imorrn eller slutet på veckan.
Då vi vet att allt är fel. Att nån ska säga jaaa de kom inte in alls. Fast inget är klart ännu men nu är tidningarna klädda av deras förkortning och det är det enda de talar om. Jag tror jag spyr så jag skäms.


Kram
/Susanne

Anne sa...

Jag håller så med dig Marianne, bra skrivet.
När jag skriver det här har de allra första prognoserna kommit, det verkar som SD kommer in och det är ju illa nog. Men jag hoppas verkligen att de i alla fall inte får nån vågmästarroll.
Som jag förstått det har de inte fått synas och höras i de debatter som sänts i tv osv. Det var väl också nån infofilm från dem som TV4 vägrade visa. Vad tycker du om det? Jag kan känna att det är synd, för jag tror att ju mer de fått höras och synas och varit med i debatter med mera, desto mer uppenbart hade det blivit hur vridna och skrämmande åsikter de har och därmed fått folk som funderat att rösta på dem att inse hur fruktansvärt parti det är. Om du förstår vad jag menar.
Usch, man blir olustig vid bara tanken på att veta det finns x-antal procent som faktiskt gett dem sin röst.
Kram!

Saltistjejen sa...

Ja nu verkar det ju mer eller mindre klart Och fan vad det känns jobbigt att SD fick sååå många röster. Det hade jag ändå inte trott. Jag trodde att de låg runt 4 % och hoppades att de inte skulle komma in i riksdagen. Men att den ensligt senaste (obs ej helt klart än) mätningen är större än både V och KD känns ju helt barockt!!! Det ser verkligen ut som om du får flytta någonannanstans än till Sverige nu när du ska bomba och terrorisera...!
Men allvarligt talat är jag väldigt besviken. Själv är jag ju ocksåinvandrare och icke-svensk rent genetiskt. Nu verkar det "moderna" SD mer trycka på de kulturella än de genetiska skillnaderna (vilket jag inte tycker är bättre men visst, det är ju en viss skillnad) men jag tror faktiskt att detta ändå mest är en ytlig fasad för att göra partiet mer "rumsrent". Läste t ex om ngn av deras toppnamn som hade gått ut med att han trodde att det fanns en gen hos invandrare som gjorde dem mer aggressiva! Men herregud!!!! Tyvärr känns det som om just sådana här tendeneser är på gång i hela världen.
Ser iallafall ut som om du har det mesta klart inför resan. Bra!!! :-)
Kram!!!

Malin sa...

Kloka ord Marianne!

Skönt att ha packningen klar, bra idé med gosefilt med hemmalukt för katterna!
Kramar

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!

Det man kan hoppas på är omval..

Otta sa...

Bra skrivit! Det är precis så jag känner, jag bryr mig inte om vilket block som kommer att regera de kommande fyra åren, men jag bryr mig om att SD har kommit in i riksdagen. Hur kunde vi låta detta hända?

Gällande all din packning till kissarna - fattar de inte vad som håller på att hända? Kissen vet vad klockan är slagen när jag kommer dragandes med hennes bur eller en av mina större väskor - då är hon sur!!!

Kramar

Lotta sa...

Vem är egentligen "helt" svensk? Hur långt tillbaka i generationerna måste man gå för att vara det? De allra flesta jag känner har någon form av utländsk härkomst, från nära eller längre tillbaka i tiden. Själv har jag misstänkta bruna ögon, ett typiskt vallonskt drag och min dotter har finska rötter.

Vilket j-a valresultat. Det hade varit bättre om något block fått egen majoritet. Det är sorgligt att vi i det här landet är så intoleranta. Nu har vi ett viktigt jobb framför oss så kanske resultatet blir annorlunda om fyra år.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror också som du att klimatet tyvärr kommer att hårdna. Jag är rädd för att det blir som i andra länder, att det blir en gradvis anpassning, deras åsikter blir lite rumsrena och vips så är det som i Danmark. Hoppas verkligen att det inte blir så men...

Har också precis upptäckt något jag är extra ledsen för. Några nära släktingar har röstat på SD. Detta trots att min morfar ursprungligen är från Estland och faktiskt invandrat (flytt) hit. Fått ett nytt hemland. Fast han är väl en sådan de tycker har assimilerat sig helt och inte är ett "problem". Men ändå. Jag mår illa över detta och vet inte hur jag ska hantera det. Säga upp bekantskapen? Jag kommer nog blogga om detta snart.

Marianne sa...

ALLA: Ja nu vet vi tyvärr hur det gick. Det som återstår att hoppas på är nu att utlandsrösterna ska ge Alliansen majoritet så att SD i alla fall inte blir vågmästare.


Anne: Jag tycker det är bra att reklamfilmer som är uttalat rasistiska blir stoppade, däremot är det nog dumt att de inte har mötts i debatter. En reklamfilm står ensam och oemotsagd, men i en debatt är det ganska lätt att plocka ner alla deras fantasier med sakliga argument.

Kram!


Anna: Jag tycker inte att du ska säga upp bekantskapen, jag tycker att du ska bygga upp bra debatter med dem och vara förberedd med fakta och sakliga argument. Om du orkar, du har ju en del annat att tänka på nu : )

Kram!