torsdag 30 september 2010

Long time no blog

Mr Muhammad som hjälpte till hos Agenten i Kairo inför Kattresan. Han tog hela tiden genvägen in på kontoret, och det var den här vägen katterna bars ut när jag såg dem sista gången.

Nu har det gått en hel vecka sedan jag skrev någonting! Det är alldeles förfärligt vad fort tiden går här i Sverige. Några dagar har jag ärligt talat i princip sovit bort, sedan har jag uträttat en massa ärenden och träffat barnbarnen.

Vädret är alldeles ljuvligt här i Stockholm, strålande sol och förvånansvärt varmt. Det var nästan så att man kunde gå utan jacka i dag.

Jag har haft min dator inlämnad på service. Jag lämnade den i lördags och kunde hämta den redan i dag. Problemet var att batteriet hade SVULLNAT! Jag skojar inte! Och det svullna batteriet hade skadat någonting annat så att det inte gick att skriva på datorn. Allt det här hade kunnat bli riktigt dyrt eftersom garantin var utgången för länge sedan. Men de är så otroligt schyssta på Apple, så de stod för alla kostnader! Det tycker jag är helt fantastiskt, för det var inte ens så att jag bad om det, de föreslog det själva! Jag har tyckt att Apple är bra ända sedan jag köpte min MacBook, men nu tycker jag att de är fantastiskt bra.

Nu är det bara 113 dagar kvar tills vi får hem katterna.

Jag har inte svarat på en enda kommentar, men jag ska försöka göra det endera dagen. Några undrade hur länge jag stannar i Stockholm; jag åker tillbaka till Kairo den 11 oktober. Måste så klart besöka katterna innan jag åker.


22 kommentarer:

Pettas sa...

Tänkte på dig när jag gick i svampskogen idag; undrade hur du har det? Du ser man blir beroende:)
Ha det skönt och njut av Stockholm.

Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Oj, kan ett batteri svullna av en flygresa? Trodde det bara var människokroppen som svullnade av att flyga?!

KARLAVAGNEN sa...

Härligt! Gott att höra ifrån dig, ta den tid du behöver hjärtat!!! Kram!

Karin på FOX sa...

Jag pratade med en kollega häromdagen som råkat ut för samma sak med svällande batteri. Lite skrämmande. Hon fick också god hjälp från Apple.

Saltistjejen sa...

Kul att höra att du verkar må bra och att din Stockholmsperioden hittills varit bra! Även om jag förstår att du saknar katterna mycket.
Ta det lugnt med kommentarerna du T vara på din tid i Sverige och med kanske mer planerande inför nästa flygning....
Varm kram!!!

Malin sa...

Har tänkt på dig Marianne, skönt att du fått vila ut ordentligt! Bloggen (och vi som läser den) finns kvar så att jag tycker som flera andra att du ska passa på och njuta av dagarna i Stockholm!!

De var förresten väldigt schysst av Apple måste jag säga!

Kramar

Desiree sa...

Svullet batteri det var något nytt. Tänk att sådant också kan hända men skönt att det är åtgärdat och att du har fått din dator tillbaka. Visst har det varit några riktigt fina och soliga höstdagar att njuta av. Låter som du har haft det bra men intesivt. Hur länge blir du kvar i Kairo då du åker tillbaka?
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Mejlade dig precis för att höra hur du har det och när vi ska ses, och så såg jag ditt inlägg en minut senare :) Vilka sjyssta killar på Apple! Du måste har flörtat ordentligt ;)

olgakatt sa...

Gott att höra att du har det bra. Det har jag oxå här på denna sidan Atlanten. Gosar med Lipton och Tazo hos Saltis & Co. och PJ, en söt kattflicka hos K som jag hyr rum hos. Klart att du måste hälsa på dina tjejer innan du återgår till arabvärlden!

Kraxpelax sa...

Nu har den politiskt-mediala överklassen och den organiserade brottsligheten gjort gemensam sak mot Sverigedemokraterna. Facket och Original Gangsters. Demokratin är hotad. Då kan jag omöjligt tiga. Det är en medborgerlig PLIKT nu för alla oss som GILLAR OLIKA att slå till mot den falska vänsterns åsiktsterror, Gleichschaltungs- och diktatursträvanden.

Samtidigt känner jag mig skyldig att sprida ljus över det verkliga HIV-läget i vårt land. Mörklagt av de Mäktiga. Sanningen MÅSTE komma fram. Det gäller liv och död för oss alla!

Vidare instiftar jag den ultimata religionen, den "metakatolska kristosatanismen".

Denna sida upp!

Katarina på Filippinerna sa...

Aha, ett svullet batteri, ja, det var något nytt, men det kan säkert hända av värmen.

Själv använder jag mig av en platta med fläkt där jag har min laptop på, eftersom det blir så varmt under datorn och på bordet.

Så härligt att vara i Sverige! Njut nu, än om du sovit en hel del.

Kram

Trillingnöten sa...

Svullnat!! Har aldrig hört på maken! Men verkligen schysst av Apple. De växer i mina ögon. Det företag inte tänker på idag är att om kunder får bra bemötande så talar man om det för de man känner - idag också via bloggen. Då får företaget bra image också. Det är värt en liten fixning av en dator då och då utan kostnad...Fantastiskt! Kram på dig!

Otta sa...

Skönt att du är tillbaka i cyberspace! Ha en härlig helg!

Kramar!

Susanne sa...

Tror jag var med om något liknande i somras. Skulle ta med mig transistoradion till stranden men när jag checkade om den funkade så var den alldeles tyst.
Som den resoluta och kvicktänkta kvinna jag är *ler*
så kollade jag batteriet (sett sån´t där tjockt batteri) och det var lixom lite tjockare än vanligt. Helt omöjligt att ta ur!
Med hjälp av kniv och gaffel (!) lyckade jag pillra ur det och sedan när jag satte dit ett nytt så passade det nya så fint.

Ja, nu får vi njuta av några fina soldagar, såg att nästa vecka oxå skulle bli solig..
... men här blir det nog inomhusjobb ett tag ;)
kramen!

anna of sweden sa...

113 dagar. Det är ju ingenting. Men vänta. Idag är det fredag. Bara 112 dagar kvar alltså. :)

Kram!

Annika sa...

Svullet batteri!!??? Jag tror väl aldrig jag hört på maken. Trodde bara det var vi som svullnade vid flygningar :-)
Njut av Stockholm!!! Underbart!!
Kram!!

Bloggblad sa...

Det gjorde alltså inget att jag själv tog en veckas bloggpaus... Annars går det snabbt att komma bort från allt som händer i bloggen.

Kersti sa...

Stockholm har verkligen visat sin bästa sida de här dagarna. Jag har varit dålig på att läsa och skriva under hela hösten. Lite för mycket av det mesta. Som jag förstår åker du tillbaka till Kairo. När går flytten? och vet ni vart ni ska ta vägen?
Höstig kram från Enskede.

Lotta sa...

Hoppas du har det riktigt bra! Och det måste vara såååååå skönt att veta att allt gått bra med missarna.
Kram!!

Bunny sa...

Apple...

http://katidis.wordpress.com/2010/10/05/jag-kommer-aldrig-mer-att-kopa-teknik-i-fruktdisken/

Mvh

Musikanta sa...

Har också tagit bloggpaus en vecka eftersom vi har varit i Prag nästan en vecka och på Öland under helgen. Det är bara inte klokt så mycket som har skrivits under denna tid. Har suttit många timmar vid datorn, men ändå inte hunnit läsa särskilt mycket.
Ha det gott så länge och kram från Ingrid.

ExPIAtriate wife sa...

Har aldrig hort pa maken, men skont att du fatt bra hjalp! Jag ar mer och mer frestad att kopa en Macbook och det ar ju bra att hora att de ar hjalpsamma!
Njut av hostsverige och fa lite valfortjant vila efter din kattresa, du ar helt beundransvard som klarade den!
Kram!