lördag 18 september 2010

Och så blev det lördag

Stickande farbror utanför Blå moskén, Istanbul.

TACK alla söta ni för era fina kommentarer och era lyckönskningar om att kattresan ska gå bra! Jag tar med tacksamhet emot alla hållna tummar, tassar och klor jag får!

Nu är allt som kan förberedas för katterna förberett. Det är bara det där allra sista som en termos med isbitar (häller man vatten i skålarna skvimpar det bara ut) och liknande som ska ordnas, men det kan jag inte göra förrän i sista minuten. Burarna är nu fullklistrade av adresslappar och 24-timmars telefonnummer och id-lappar. Återstår "Live Animals", "This Way Up" och AWB-lappar, men det får jag på flygplatsen, det har jag redan förhört mig om.

Som tur är får jag ha två väskor i mitt eget bagage, så jag kommer att ha en extra väska med katternas stora filt (som jag har sovit på för att den ska lukta av mig också), matskålar, leksaker och deras vanliga torrfoder i den för att ge till tjejen från karantänen. Vi ska ses som hastigast på Arlanda så att jag kan ge det till henne. I burarna kan de bara ha en liten handduk var som luktar av dem själva och som de känner igen. Dessutom har Maken lagt in jättebra dörrmattor med gummibotten som liksom suger fast i botten så att de inte kan flyga omkring utan ligger stilla, golvet i buren är annars hårt och halkigt, och det kan ju inte vara så bekvämt. Plus att mattorna är absorberande ifall olyckan skulle vara framme.

Nu är ni väl trötta på kattresan, kan jag tro, men tyvärr blir det väl lite tjat till om den innan allt är över. Trösten är att den som tycker det är tråkigt slipper läsa : )

I dag passade vi på att smörja kråset med lite sushi när vi ändå var på Shoppingcentret. Jag tror förresten vi slog rekord i att handla LITE i dag. Vi kunde till och med gå till snabbkassan där man får ha max tio varor. Det har aldrig hänt förr!

I morgon är det VAL och jag hoppas att ALLA som kan går och röstar! Vi vill INTE ha de där främlingsfientliga galningarna i riksdagen, de är skadliga för hela Sverige.

Jag måste säga att jag beundrar våra politiker på ett sätt, allihop. Att de orkar! De blir ständigt påpassade, granskade i sömmarna, utfrågade, utskällda, ifrågasatta och måste hela tiden svara på samma frågor i olika former om och om igen. Och så måste de samtidigt se superfräscha och pigga ut. Jag hade aldrig klarat av att vara politiker.

Glöm som sagt inte att rösta i morgon!

20 kommentarer:

Bm sa...

Hej! Jag hamnade på din blogg genom länk från en annan blogg..ja, så där som det brukar gå till. Jag började läsa längre bakåt och läste då om stackars mamma-kisse som försvann. Ett hemskt scenario, vi får bara hoppas att hon tog sig till något ställe och blev kompis med bra människor.
Jag förstår din vånda om denna resa...och jag tycker inte att det är för mycket kattrese-prat...älskar att läsa om dina förberedelser och omvårdnad som dina katter får.
När ni väl är här i Sverige alla och karantänen är över, så kommer ni alla mötas igen och ha de bra tillsammans.
Jag och mina 4 kissar håller tummar och klor för lyckad resa!

Brittmari och de fyras gäng i Örebro

Elisabeth sa...

Jag tröttnar i alla fall inte på att läsa om kattresan. De är så fina och söta och jag förstår SÅ väl att detta upptar mycket av dina tankar just nu.

SD fick för övrigt 5,3 % i någon av de senaste opinionsundersökningar. Ve och fasa om de kommer in i riksdagen och blir vågmästare!

Marianne sa...

Brittmari: Hej och välkommen hit! Och tack för tummar och klor! Ja för det var riktigt hemskt när deras mamma försvann, och jag är nu livrädd för att det ska hända någon katastrof igen. Den här gången har jag i alla fall så mycket koll själv som bara är möjligt, och litar inte på att någon specialist ska sköta allt. Det var det stora felet jag gjorde förra gången.

Har du fyra katter! Det var vad vi också hade förut när vi hade dem alla. Mamman och hennes tre döttrar. Tyvärr dog den minsta förra året, så nu är det bara två kvar.

Jag ska kika in till dig också!


Elisabeth: Ja det är svårt att tänka på någonting annat just nu. Nu när allt är förberett ska jag i alla fall försöka tänka på min egen packning också : )

Ja fy sjutton om de där SD:arna kommer in! Jag tycker att det är så sorgligt att främlingsfientligheten har brett ut sig så mycket att de ens har en chans att komma in. Jag hoppas att en annan undersökning stämmer bättre, där fick de bara 3,5%.

Freedomtravel sa...

Det behövs verkligen att alla (icke främlingsfientliga svanskar) röstar! Vi har redan dragit vårt strå till stacken...

Trevligt med stickande män. Relativt ovanligt (i de flesta kulturer?), men när jag bodde på Färöarna fick jag lära mig att det traditionellt vrit männen som stickade där...!

Saltistjejen sa...

Jag tycker ni verkligen har fixat och donat så mycket ni bara kan inför kattresan. Det kommer alldeles säkert att gå bra, men jag förstår så väl att du/ni känner er lite nervösa. Och röstat har jag redan gjort! ja, från konsulatet här. Just nu bryr jag mig faktiskt knappast om vilka som kommer att bilda regering SÅ LÄNGE INTE SD kan få någon avgörande roll!!!! Det är hemskt att de gått fram så mycket. Jag förstår verkligen inte hur folk kan vilja rösta på dem?????
Kramar!!!

Marianne sa...

Freedomtravel: Jag har också röstat, det gjorde jag för ett par veckor sedan på ambassaden här så att rösten säkert ska komma fram. Med brevröst kan man ju inte vara helt säker.

Så du har bott på Färöarna! Så spännande! Det måste också ha varit exotiskt. Jag känner ett par danskar här som också har bott här, jag tror han är därifrån till och med. Intressant att stickning är karlgöra där! Här i krokarna har jag inte sett någon annan man än den på bilden som har stickat, däremot.


Saltis: Jag är fullständigt panikslagen inför den här resan. Livrädd. Men nu kan jag inte göra mycket mer.

Jag känner som du, jag bryr mig inte om vilket block det blir, bara inte SD kommer in! Jag fattar inte heller hur folk tänker som röstar på dem. Att man kan tycka så illa om andra människor att man gör allt för att isolera sig? Undrar om de ens har varit på semester på Mallis de som röstar på SD ...

KRAM!

anna of sweden sa...

Åh, Marianne. Vilken underbar bild! Tillhör det vanligheterna? Med stickande farbröder i Turkiet?

Vi pratade om det igår. Hur politikerna orkar. Dygnet runt. Det är imponerande.

Kram!

Otta sa...

Jag har röstat! Och är lite glad för att valdebatterna snart är slut, för det har varit lite mycket senaste veckan.

Kramar

olgakatt sa...

I morgon bitti klär jag mig litet fin, tar maken under armen och går till skolan och röstar.
Jag tycker det är litet högtidligt, faktiskt.
Bevare oss för SD i riksdagen och helst vill jag inte ha dom nån annanstans heller.

Desiree sa...

Skönt att det ordnat sig med allt nu inför resan och att det bara är det allra sista kvar som ska göras precis innan. HÅller helt med dig om att några främligsfientliga vill man inte ha in som ska styra över Sverige. Ha en skön helg och njut av er sista tid i Kairo nu.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Tröttnar inte på din kattrese historia. Förstår dig helt och fullt. Låter som om ni vet vad ni pysslar med samt att ni är väl förberedda. Bra med is istället för vatten. Fryste in vattenskålen till Nisse när vi skulle åka bil första gången men jag tror att isbitar är bättre. Smälter snabbare.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Det kommer gå så bra!!

Du kanske skriva en barnbok sedan, "Kattresan", om katternas äventyr, med både sådant som faktiskt händer på riktigt och så lite fantasi med hjälp av vad folk skrivit här, t ex att de sippar drinkar med elefanten som ska hem till Afrika ;)

Suzesan sa...

Nu har jag gjort min plikt. Färdig-röstat. Känns bra-att ha gjort det.

Näee då jag är inte trött på att läsa om Kattresan;)

Skriv vad du vill. De som inte vill läsa kan blunda sig förbi det. Haha. TYCKER JAG!!!

DET KOMMER GÅ BRA. Tänker på om katterna blir hämtade i Limousin i Sverige. Hehe. Gulle dig vilken resa de får.

BILDEN Är ju HELT underbar vilken gullig gubbe. Åhhh. Men du har ju visat den förr eller hur. Men ändå åhhhh så fin.

Det verkar som om så många nu går emot att alla är med på att inte rösta in hatet som de främlingfientliga står för. MÅNGA som markerar nu. Kul. Nu är nog alla våra väl nysvenskarna stolta när vi är så många som håller på dem. MÅNGA!!!!Hurraaaa!

Jag tycker det är coolt att så många slår sig ihop nu och går åt samma håll!!Protesterar!!

Allas lika värde. Alla är vi lika! och ändå olika. Inte stöpta i samma form är vi heller.

Kram
/Susanne

Annika sa...

Jag vet, känner bara på mig, att det kommer att gå toppen!
Men det är klart att du är orolig.

Underbart bild av den stickande mannen!! CLASSIC!!!
Så fin!

Och att det nu är valdagen måste vara mkt skönt för samtliga. För politerna som fått kämpa sig gröna med ständiga leenden, och för väljarna som nu slipper allt valfläsk. Glad att det nu är över för denna ggn.
Det ska bli spännande att följa dess utgång...
Kram!!

Kim M. Kimselius sa...

Inte tröttnar vi på att höra hur det går för dina katter. Vi följer med dina katters resa, som om de vore våra egna katter. I alla fall gör jag det, för jag har ju så många gånger varit i samma situation som dig. Ser fram emot att få höra mer hur det går för katterna! Kram Kim

Marianne sa...

Anna: Jag har aldrig sett någon mer än just den här karln som stickar. Men söt är han!

Och din son ska bli politiker? Jag tror det är fruktansvärt tufft, jag skulle aldrig orka.

Kram!


Otta: Bra att du har röstat! Nu är det spännande, jag har lyssnat på "valvakan" hela dagen. Nu börjar snart den riktiga.

Kram!


Olgakatt: Nästa val ska jag också ta maken under armen och gå finklädda till vallokalen. Men plikten är gjord i alla fall, även om det inte var lika traditionsenligt.

SD-människorna borde skickas ut i världen på studieresa. De har säkert inte varit längre än till Köpenhamn.

Marianne sa...

Desirée: Ja nu är allt gjort som kan göras. Nu är det bara att hålla tummarna. Nej, vi får verkligen hoppas att SD inte kommer in, det kommer att bli rätt tufft om de gör det.

Kram!


Karlavagnen: Jag tror jag har lusläst varenda ord jag har kunnat hitta om djurtransporter, så jag vet inte vad det skulle vara jag har missat. Tror jag har koll på allt. Hoppas det i alla fall.

Jag tror isbitar är bra för när de smälter blir det inte heller så stor mängd vatten, om de inte dricker upp det blir de inte heller plaskvåta.

Kram!


Anna: Haha, ja det kanske inte är någon dum idé! Men den får nog heta någonting annat, för Kattresan är en rimsaga av Ivar Arosenius. Den har jag till och med kvar sen jag var liten.

Kram!


Suzesan: Bra att du har röstat! Och vad skönt om många inser hur farligt det är och röstar, även om de inte är helt säkra på vilket parti de gillar bäst. Bara de röstar ut SD!

Visst är det bra att vi är olika men ändå lika! Tänk så trist om hela världen åt falukorv och dansade knätofsdans. Då hade det ju inte varit kul att åka på semester ens!

Haha, ja katterna får dricka drinkar med elefanter i baren i Frankfurt och blir hämtade med limo i Stockholm, det hade varit grejor det. Synd att jag inte får vara med : )

Kram!

Marianne sa...

Annika: Ja nu är det skönt att valet snart är klart, hoppas bara att det blir klart i kväll, det finns ju risk att man inte vet säkert förrän på onsdag om det blir väldigt jämnt. Ska du kolla SVT Play i kväll? Vi kollar på tv:n, det har nästan inte varit annat än valet hela dagen och snart sätter vakan igång.

KRAM!


Kim: Ja nu är jag så förberedd att det känns som om jag skulle kunna öppna en djurtransportsagentur när det här är över!

Kram!

anna of sweden sa...

Nä, det blir nog ingen politiker av sonen. (Men man ska aldrig säga aldrig.) Men han är intresserad av svensk politik och så blev han ju inbjuden till en kongress i Washington. En kongress för potentiella unga ledare. Så vi brukar skoja med honom om att han ska bli president eller nåt. ;)

Njut av smulpajen idag!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Haha, ja vem vet vad han blir! Om inte annat så kanske President of Ericsson : )

Kram!