torsdag 24 februari 2011

Hus!

Nu har vi skrivit kontrakt på huset!!! Inflyttning blir 15 april - och då sätter stora renoveringsprojektet igång. Men nu kan vi i alla fall planera på riktigt, vi har dessutom fått de riktiga ritningen på huset, så det blir lite lättare att kontakta en byggfirma och boka upp dem så att det förhoppningsvis kan sätta igång dag 1.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg vill jag inte lägga ut foton på inredningen, det är ju någon annans hem än så länge. Men mäklar-ritningarna kan jag visa:


Planen är nu att göra om arbetsrum och sovrum på första våningen till kök, och att göra köket till sovrum. Mitt kontor ligger i tankarna bakom kroken vid trappan på andra våningen. Maken är lyckligast över dubbelgaraget. Tänk så olika det kan vara ...

Omklädningsrummet utanför bastun ser förresten inte riktigt ut så, för det finns en dörr in till förrådet. Och den dörren ska vara kvar, för jag tänker mig att det ska få vara mat"källare" där inne, bland annat (= resväskor och annat som man inte vill ha i garaget, men inte heller inne i huset).

I kväll ska vi fira med lite god mat: Varmrökt lax, delikatesspotatis och kall romsås. Laxen har Konsum rökt åt mig, men romsåsen har jag gjort själv.

Det känns så skönt, nu är vi inte hemlösa längre, nu slipper jag bli bag lady! : D

27 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att få se hur huset ser ut och är planerat. Jag tror det kommer bli himla bra då det är färdigt. Men det är en ganska stor renovering att flytta köket men som sagt värt det hela. Det kommer bli ett stort och underbart kök. Huset verkar ha mycket potential. Ha ha jag tror min make också skulle vara lyckligast över dubbelgaraget men han skulle också gilla bastun.
Gott med varmrökt lax. Behåller ni nedervåningen så som det ser ut eller ska ni göra om en del där också?
Medans köket renoveras, vart lagar ni mat då? Jag tyckte du nämnde att det skulle finnas ett till litet kök någonstans eller?

Kram!

Anonym sa...

Sånt här går jag loss på! Mailar dig lite tankar om fördelning av utrymmen!

Pettas sa...

Så skönt och så härligt! Äntligen slipper du vara en baglady:). Måste kännas underbart efter alla dessa månader. Det skall bli roligt att följa renoverandet, säkert också bli inspirerad samtidigt.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Jag tror också att det blir bra när det är klart. Tyvärr tar det väl ett tag innan vi kommer så långt ... Det är nedervåningen vi ska ändra om mycket på, med köket och det. Övervåningen vet vi inte än, mer än att allt ska målas/tapetseras/bytas golv/bytas toa ... Men jag tror inte vi gör några nya planlösningar. Ev slår vi ihop de två sovrummen till ett, men det får bli ett senare problem.

Köket ska ju flyttas, men vi ska inte använda någonting ur det gamla köket utan bygga upp ett helt nytt. Så vi kan använda det gamla tills det nya är klart, då ska det gamla rivas ut. : )

Kramar!


Brysselkakan: KUL! Alla tips är välkomna!!!


Karin: Det är jättehärligt! Synd bara att vi inte kan åka rätt ut dit NU och sätta igång!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nä vad kul! Vi har precis köpt lägenhet! Fast jag har lagt ut bilderna haha! De har ju ändå legat på nätet och jag skriver inget namn eller adress.

Grattis!!

ela sa...

Det låter som en mycket bra ide - att bygga nytt kök medan ni använda den gamla. Det är ju största problemet med köksrenoveringen, att man sitter under flera veckor utan kök alls.Och det är ju inte gjort i någon handvändning helle. Men efter det ligger badrumet med vägg mot nya köket borde det väl lösas utan problem. Ser fram emot dina ideer för köket.

Marianne sa...

Anna: GRATTIS till dig också! Vad roligt att ni har lyckats hitta en lägenhet! Jag kommer och kikar på den!

Kram!


Ela: Ja det var tanken, att lägga diskbänken och diskmaskinen vid den väggen mot badrummet, så att man inte ska behöva dra avlopp och ledningar så långt. Fast vi ska ändå höra vad det kostar extra att dra det till fönsterväggen, för det är trevligt att titta ut genom fönstret när man diskar : )

Om det visar sig att det inte går (pga bärande väggar eller liknande) får vi väl bära ut spisen och diska i badrummet medan köket byggs ...

Desiree sa...

Aaah nu hänger jag med på köksplanerna. Javisst det blir ju smart att göra så.
Kram!

Musikanta sa...

GRATTIS! Till kontraktet menar jag! Skönt för er att det äntligen blir ordnat så att du kan packa upp dina kartonger så småningom!

Det blir säkert en jättefin lösning - ni slipper att ha matbord i vardagsrummet som ni skulle få ha haft annars! I det lilla köket på ritningen kan man ju inte sitta mer än 4-5 stycken efter vad jag kan förstå.

Vitsen med ett öppet kök är ju att man slipper bära mat fram och tillbaka. Jag brukar ha en buffé uppdukad på den långa köksbänken som skiljer köket från matavdelningen och det har fungerat hittills för ca 20 gäster i alla fall.

När ni ändå ska renovera är det ju lika bra att göra det rejält :-)!
Många kramar från Ingrid

Victoria sa...

Åh, grattis till huset, vad superkul!! Ska bli spännande att få följa renoveringen! Kramar//Vic

Marianne sa...

Desirée: Ni får komma ner och titta sedan när det börjar bli klart!

Kram!


Musikanta: Tack! Ja nu blir det matbord i köket OCH vardagsrummet, men samtidigt. Det funkade så bra i Kairo att ha det på det sättet, så vi känner att vi vill ha det så alltid. Fast det nuvarande köket är rätt stort, jag tror nog att man får plats med en åtta-tio personer utan att trängas alltför mycket.

Det är jättebra att kunna duka upp en buffé på köksbänken så som du gör.

Kramar!


Vic: Tack! Ja det är verkligen roligt. Det enda som inte är roligt är att vi måste vänta till mitten av april.

Kramar!

anna of sweden sa...

Så roligt. Grattis!
Och inflyttningen är ju ganska snart. Då vet ni vad ni ska göra under våren! :)

Dubbelörn sa...

En stor varm grattiskram till er! Har inte glömt känslan när vi för första gången klev in i VÅRT hus. Alla planer o drömmar o framför allt lyckan över att ha fått just precis det huset vi ville ha!

Efter 5 år känner jag fortfarande samma lycka ;).

Kram

Marianne sa...

Anna: Tack! Inflyttningen känns som om det är evigheter från nu, men jag vet ju att tiden rusar fram och att vi snart är där! Vi har förmodligen vår, sommar, höst, vinter, vår och sommar - minst - fullspäckade!

Kram!


Dubbelörn: Tack! Ja det känns underbart, och vi är helnöjda med allt vad gäller huset. Jag längtar tills jag kan ta mina promenader längs Möckelns strand och laga mat i mitt nya kök!

Jag tror jag kommer att känna samma lycka om fem år, jag också!

Kram!

Saltistjejen sa...

HÄRLIGT!!
jag ser jättemycket fram emot att få följa er renovering också! :-)
KRAM!

Suzesan sa...

Grattis Marianne. Äntligen. Du har ditt drömhus. Iallafall så kommer det bli så. Sen.


Jaaaa så kul. Hurra hurra hurra hurra.

Goda mat nu blev jag sugen på varmrökt eller inkokt. Lax. Får äta det imorrn kanske. Citygross nästa...!!

Kramar
/Susanne

Annika sa...

Grattis!! Och jag tycker planlösningen ser bra ut.
SKA bli SÅÅÅ kul att följa er renovering!!
KRAM!!

Fröken Anki sa...

Grattis! Vad härligt att ni äntligen hittat ett hs. Det aer ut att vara riktigt rymligt och bra. Kul att få göra om lite ändå, äen om det är jobbigt att bo i bygge. Planlösningen ser ju rätt okej ut ändå.

Ha så kul med planerandet!
Kram

Anne-Marie sa...

Roligt att se hur planlösningen ser ut. Låter som stora planer ni har för ert hus. Men sådant måste också vara väldigt roligt. Att kunna planera sin egen bostad precis som man vill ha den. Det har jag aldrig kunnat göra. Dags nu innan jag blir en gammal "tant". ;) Kram!

Monika sa...

Ett jättestort grattis! Hoppas att ni kommer att trivas bra där!

Anonym sa...

Grattis från mig också!
Monica P

Emmama sa...

Underbart - och så inflytt på min födelsedag av alla dagar!! :) Lycka till! Er middag låter supergod och romsås är så gott men det har jag aldrig sett i butiken här... ska kolla noga nästa gång..

Kram!

Freedomtravel sa...

Vad kul! Grattis! Vad stort huset ser ut att vara!

Anonym sa...

Som sagt: GRATTIS igen, det blir himla skoj att se hur ni förvandlar detta till ert drömhem =)
Vad gäller kök: i de tidigare hem vi bott i, har allt varit splitternytt och vi har varit de första att flytta in i varje våning. Då blir ju stilen därefter, och vi har haft ett ljusgrått kök med ek-bänkskivor, samt i Bergen ett högblankt vitt kök med mörka bänkskivor. Väldigt modernt men jättefint. Här hemma bor vi nu i en sekelskiftsvåning fr 1929. Köket är fräscht och nyligen omgjort, men i lite mer "lantlig" stil, lite creme-färgade luckor och ek-skivor. Det hade inte alls passat med högblankt här inne! Jag tycker nog att smak på inredning kan förändras med det objekt som man köper, att man låter personlig stil OCH atmosfären i huset i övrigt få avgöra lite?! Kram Lia

Marianne sa...

Saltis: Tack! Önskar bara att renoveringen kunde börja NU och att vi slapp vänta i 47 dagar!

KRAM!


Suzesan: Tack! Ja äntligen har vi vårt hus. Det kanske inte är vårt drömhus än, men det ska bli!

I dag blev det plommonspäckad karré, det blev också jättegott. Första gången jag har gjort det, men det var ju enkelt som sjutton!

Kramar!


Annika: Tack! Ja visst är det en bra plan på huset! Det kommer att bli jättebra när det väl är klart!

KRAM!

Marianne sa...

Anki: Tack! Ja det är ett stort hus med många bra rum och olika prång. Så det kommer att bli jättebra när det väl är färdigt. Det är en bra plan på huset, så grunden blir det inga problem med. Det är bara att riva runt lite i innanmätet.

Kram!


Anne-Marie: Ja planerna är ganska stora. Det blir ju det när man ska riva väggar och bila upp betong för att dra ledningar. Men kul ska det bli när det är klart! Vi har aldrig kunnat planera vårt eget hem tidigare, det är första gången för oss. Önskar bara att vi slapp bo i det!

Kram!


Monika: Tack! Jag tror att vi kommer att trivas jättebra. Vi har redan träffat två av grannarna, och de verkar hur trevliga som helst.

Marianne sa...

Monica P: TACK!


Emma: Vad bra, då kanske jag kan komma ihåg när du fyller! Eller så glömmer jag det bara för att det är så mycket annat just då. Är du i Sverige när du fyller?

Romsås gör du enkelt själv: Creme fraiche (eller motsvarande), majonnäs, lite grädde om det blir för tjockt, salt och peppar, rom, dill och lite hackad rödlök.

KRAM!


Freedomtravel: Tack! Ja det är ett ganska stort hus, 195 kvadrat, plus dubbelgarage. Men här i Sverige måste man inte städa lika mycket som i Kairo, så det ska nog gå : )


Lia: TACK! Du har helt rätt i att huset måste vara med i beräkningen när man planerar inredningen i köket. I det här huset skulle ett lantkök inte passa särskilt bra, till exempel. Jag tror att det blir ett ganska modernt, men ändå inte hypermodernt, kök. Huset är från 1978, så jag tror att det passar bäst. Och så hoppas jag på att det blir granitskivor, för det är oslagbart bäst. Du får komma upp och titta sedan!

KRAM!