måndag 21 februari 2011

Lite av varje en måndagskväll i februari

Lediga lägenheter finnes!

Så var man gräsänka igen. Polen och Danmark den här gången. I sista minuten i morse när Maken skulle ge sig iväg till tåget kom jag på att jag skulle beställa polsk gräddkola. En gång för länge sedan hade jag en chef som var från Polen, och varje gång han var där eller någon kom på besök från Polen till Sverige, hade de med sig goda polska gräddkolor till mig. Det var speciellt rektorn på universitetet i Gdansk som drabbades, han fick bära med sig kilovis! Vi får väl se om Maken hittar rätt sort. Det var en ko på kolapapperet, men jag kommer inte ihåg vad de hette.

I går hade vi ju rörjouren här som hjälpte oss att få bort stoppet i badrumsavloppet. Och i dag ringde områdeschefen för att kolla så att allt var bra. Vilken service! Och när jag ändå hade honom på tråden kom jag på att jag kunde passa på att nämna att elementet i sovrummet inte funkar. Han kom på stört och fixade till felet! Han sa att det var ett känt problem i området, så han visste exakt vad han skulle göra. Så nu har vi det varmt och skönt, äntligen. Att jag inte har ringt tidigare! Tror det har att göra med att jag var så hjärtinnerligt trött på hantverkare ...

---

Hörrni, vad hemskt det är det som händer i Libyen nu! Stridsflyg som skjuter på demonstranterna och bombar urskiljningslöst i Tripoli ... Heder i alla fall åt de två stridsplan som vände och flög till Malta i stället. Den där Khaddafi lär väl inte ge sig förrän det bara är han själv och hans korkade son kvar som enda överlevande i landet. I och för sig förståeligt, det enda statsöverhuvud som skulle ta emot honom är väl Berlusconi. Berlusconi som tycker att man inte ska "störa" Khaddafi nu när han har det "svårt"! Berlusconi som förmodligen är den enda som kanske skulle kunna påverka Khaddafi. Att inte italienarna gör som egyptierna och tunisierna och avsätter karln, det begriper jag inte!

Hur vet man varifrån oljan kommer när man tankar? Finns det något sätt att bojkotta olja från Libyen? Det är ju ändå bara Khaddafi som tjänar på oljan, det drabbar knappast någon fattig.

13 kommentarer:

Desiree sa...

Hoppas att maken din hittar rätt kolor och kommer hem med ett lass till dig. Det verkar vara väldigt bra service där ni bor nu så att ni fick hjälp både med avloppet och med elementen på en gång. Har ni skrivit på papper för huset redan?
Gillar din bild på fågelholkarna på rad. Den var kul. Det ser allt ganska våraktigt ut hos er och att det mesta av snön har smält bort. Här håller vintern ett hårt grepp om Stockholm fortfarande.
KRam!

Pettas sa...

Ett sådant fågelholksträd skulle vara härligt att ha.
Skönt att kunna tänka på sådant, när tankarna söker sig till alla som kämpar för ett drägligare liv.
Hoppas att det snart är över och att Khaddafi och män som Berlusconi blir inburade...maktfullkomliga som de är.
Ha det gott och hoppas maken din hittar det polska goda åt dig

Kram!

Elisabeth sa...

Berlusconi förnekar sig sannerligen inte. Och nej, Khaddafi lär inte ge sig i första taget. Inte blir det bättre av att media i princip inte kan rapportera inifrån Libyen heller.

Härligt vårligt foto med fågelholkarna! Så ungefär ser det ut här också, och igår tyckte jag absolut att det gick att ana en föraning om vår.

Elisabeth sa...

Därmed inte sagt att det inte kommer att bli mer snö i år, men det är fint med en påminnelse om att det finns andra årstider än vinter.

Saltistjejen sa...

Bra att ni har både fungerande rör och element nu! :-)
Ang situationen i Libyen så är det så tragiskt att det ska till sådant som vapen och militär mot sitt eget folk. Men diktatorer är ju i stort sett aldrig för sitt folk utan för sig själva... Jag hoppas verkligen att det ska sluta bra.
Och din fågelskyskrapa tyckte jag var jättefin! :-)
Kram!

Marianne sa...

Desirée: Här är jättebra service, hade jag vetat det hade jag ringt om elementet redan första veckan. Nå ja, bättre sent än aldrig.

Vi ska skriva kontrakt och betala handpenning på torsdag. Förra veckan var säljarens dotter (hon har fullmakt, pappan är i Thailand) ute och reste och nu är Klas ute och reser. Torsdag är första dagen vi alla är här.

Ska bli kul att se om det kommer att bo en massa fåglar i de där husen sedan! De finns i närheten av vårt hus, så jag kan lätt promenera dit och hålla koll på djurlivet : )

Kramar!


Karin: Du kan ju göra ett sånt träd hos dig! Jag kan inte, för det skulle bli för härmigt, det här trädet står inte långt från vårt hus.

Ja tänk vad bra vi har det! Vi slipper vara ute på gatorna och slåss, vara oroliga för att våra män ska skjutas till döds eller att våra barn ska kastas i fängelse och misshandlas och våldtas.

Kramar!

Marianne sa...

Elisabeth: Det är förfärligt att folk ska behöva lida så bara för att dessa diktatorer (och jag tycker att B börjar likna en mer och mer) ska få som de vill. Det är så hemskt att höra om blodbadet som bara blir värre och värre. Ett bra tecken är i alla fall diplomaterna som hoppar av, även om de är få så är det verkligen starkt av dem.

Ja vi som bor här söderut har det väldigt bra förspänt när det gäller våren. Visst kan det komma mer snö, och kylan lär väl behålla sitt grepp ett tag till, men ibland räcker det med den svaga aningen om våren!


Saltis: Ja diktatorer har bara en sak för ögonen, och det är sig själva. Vissa av dem börjar rätt bra och vill någonting, men sedan slutar det alltid på samma vis. Folk lider och de sitter där och gottar sig på sina guldstolar med en massa små flickor runt sig. Fy säger jag!

Lite NYC över den där skrapan, va? : D

KRAM!

Annika sa...

Vilket otroligt roligt träd. Hoppas fåglarna trivs där.
ja nu är det minsann turbolens i nordafrika o mellanöstern. Otäckt. Måtte allt landa på rätt köl.
Ja, Marianne...du och jag följs åt i cybern...Jag är ju gräsis jag med...och du och jag har varit gräsisar på samma ggn flera ggr förr. SYND att vi inte bor i samma stad, då hade vi kunnat ses över middag och vin...
kram!!!

Katarina sa...

Trädet med fågelholkarna var roligt, men den stackars björken mår nog inte så bra, med alla spikarna i.

Det som sker i Libyen är fruktansvärt. Jag tänker naturligtvis på vår fd. hyresvärds familj, som arbetar i Libyen, vilket många gästarbetare gör. Det är mycket oroligt runt omkring oss i världen.... Detta är kanske bara början på något mycket större...

Hoppas maken finner just den kola du längtar efter!

Kram

Musikanta sa...

Du får väl sätta upp en holk här och där i er trädgård - alla behöver ju inte sitta på rad, kanske kan bli svårt för fåglarna att hitta rätt holk :-)...

Har aldrig hört talas om polsk gräddkola men jag skulle vara lite försiktig med det numera...

Spännande med huset!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Annika: Vilket fint foto du har bytt till! Somrigt, på något sätt.

Ja det är verkligen synd att vi inte bor i samma stad! Men i sommar när du är i Närpes ska jag följa med Klas till Jakobstad när han åker dit i jobbet!

KRAM!


Katarina: Ja tänk alla stackars gästarbetare, och jag tror jag har hört att det finns många flyktingar också från sydligare nejder. För dem är det bara farligt, ingen frihet som hägrar och är värd att kämpa för. Hela Mellanöstern kokar ju nu, så jag skulle tro att det är en större omvälvning på gång. Hoppas det blir till det bättre ...

Kram!


Musikanta: Fågelholkar kommer det absolut att bli i trädgården! Haha, ja det kan man ju ordna även om inte hela huset är klart. Fåglarnas hus blir säkert klart före vårt!

På torsdag ska vi skriva på huset!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Fick du någon kola?

Marianne sa...

Anna: Nej, det fick jag inte. Men han ska dit snart igen, så då får han göra ett nytt försök : ) Jag fick en Jägermeister : D