onsdag 16 februari 2011

Jag fick inga blommor på alla hjärtans dag ...

... jag fick ett hus i stället!

Okej, det är inte HELT klart än, vi har inte skrivit kontrakt än. Och så ska vi kika in under tegelpannorna, för besiktningsmannen kom inte åt att göra det eftersom det var för mycket snö på taket när han besiktigade. Men om det inte är total katastrof med taket så skriver vi kontrakt på torsdag om en vecka (det dröjer så länge pga affärsresor för några av de inblandade). Men vi bestämde oss i måndags.

Det är orsaken till att jag inte har skrivit här på bloggen på ett par dagar, jag har huvudet fullt av huset och ville egentligen inte skriva om det förrän kontraktet är signerat, men nu kan jag inte hålla mig längre!

Huset ligger här i Älmhult, vid sjön Möckeln. Vi har inte sjötomt, men det tar bara fem minuter att gå ner till den fina lilla badplatsen som vi inspekterade i lördags. Och vi får supertrevliga grannar, vi träffade på en av dem och stod och pratade rätt länge med honom. Sedan kom hans fru och så pratade vi med henne också.

Men det blir mycket jobb, för det är ett renoveringsobjekt. Egentligen ville vi ha ett hus som var inflyttningsklart, men så blev det inte, till slut. ALLT måste ut ur huset, allt utom hallgolvet och den öppna spisen. Men eftersom det nu är så, och eftersom det blir lite pengar över jämfört med att köpa ett färdigt hus, så passar vi på att flytta köket och göra ett öppet kök mot vardagsrummet - riva väggar alltså. Sedan gör vi sovrum av gamla köket. Bastun får förresten vara kvar också, den kastar vi inte ut. På ovanvåningen blir det arbetsrum kombinerat med "allrum" och två gästrum.

Så nu har vi börjat fundera på hur köket och badrummet ska se ut. Ingen lyx, men det ska vara fint och exakt så som vi vill ha det. Katalogerna från köksföretagen har börjat ramla in och jag har ett hum om hur jag vill att spis/kyl/diskbänk etc ska vara placerade. Ber redan nu om ursäkt för att ni förmodligen kommer att bli uttråkade av mina inredningsfunderingar framöver ... Men om ni har några renoveringstips tar jag mer än tacksamt emot dem!

Jag vill inte lägga ut för många bilder, det är trots allt en annan persons hem, men några kan jag visa:

Egentligen avskyr vi Mexitegel, men man kan inte få allt här i världen. Och man kan alltid lägga ett lager puts över det fula. Dessutom ska det mörkbruna 70-talsmurret bort från trädetaljerna! Den stora busken (gillar inte vintergrönt) vid dörren ska bort, liksom den stora jättegranen som står och tar ljus. Blivande sovrum i fönstret till höger om dörren. En gång ska också läggas rakt fram från dörren till gatan, nu måste man snirkla sig fram från garaget, vilket är opraktiskt. Till vänster om den stora busken ser man fönstret till tvättstugan.

Baksidan. Den lilla dörren går in till ett förråd som ligger bakom tvättstugan, och som man också når från tvättstugan. Där ska vi göra mat"källare" och förråd för sånt som resväskor mm som man inte vill ha i garaget.

Här ska det bli inglasat uterum så småningom. Jag måste ju ha en vinterträdgård ...

Ingången till vänster i bild, och här är lilla tamburen där man kan hänga ytterkläder. Gästtoa bakom dörren.

Öppna spisen. Om man går rakt fram, till vänster om spisen, kommer man till entrén. Och det blivande köket ska byggas bakom soffans rygg, så att säga.

Som kanske framgår av bilderna är huset inte direkt stajlat/städat för försäljningen, inte på något sätt. Och det finns ett litet problem med det här: Vi blir tvungna att bo i huset under hela renoveringen. Suck. Vi får bo på ovanvåningen och använda gamla köket medan kök och badrum och vardagsrum byggs i ordning. Och för att katterna inte ska behöva lida av hantvarkare och väggar som rivs har vi tänkt att vi sätter upp en stor skiva som vägg mitt i hallen som delar av. Sedan när det nya är klart och gamla köket ska rivas ut vrider vi bara lite på väggen så att den delen blir avskiljd och katterna slipper se. Det är nog mig det blir syndast om, för det är som sagt inte direkt ... eh ... rent, om man ska uttrycka sig milt. Det blir städfirma som får skrubba rent och gäster ombeds att behålla ytterskorna på tills vidare ...

Ja nu vet ni var mina tankar befinner sig just nu!


48 kommentarer:

Desiree sa...

Vad spännande Marianne. Grattis till huset! Det ser himla fint ut så det finns potential att få det precis så som ni vill ha det. Men jag förstår samtidigt att det kanske inte känns jättekul att behöva bo i det medans ett stort renoveringsarbete pågår men man får göra det bästa av det hela. Det är iallfall bra att ni har ett kök som går att använda undertiden. Hur lång tid beräknas renoveringen att ta? Har ni fått tag på några vettiga hantverkare för jobbet ännu? Jag förstår att det är mycket just nu. När flyttar ni in? Men det kommer nog bli jättebra även om det blir lite spring och provisoriska lösningar i början.
Kram och grattis igen!

Marianne sa...

Desirée: Tack! Ja det finns verkligen potential i det huset, och det är en bra stomme. Men det är något så makalöst skitigt ... Vi ska köpa kyl och frys redan när vi flyttar in, för de gamla går bara inte att använda, ena hyllan i kylen är till och med ersatt av en träskiva!

Vi flyttar in i mitten/slutet av april. Längre än så får vi inte bo i den här lägenheten, så vi blir tvungna. Jag vet ännu inte hur lång tid renoveringen tar, men vi hoppas vara klara med undervåningen i år i alla fall. Golv, väggar och tapeter ska vi ta själva, men kök och badrum, tvättstuga och toaletter får hantverkare göra. Vi har fått tips om bra byggfirmor här i trakten, så vi ska kontakta dem. Först måste vi skriva kontrakt.

Det är så roligt!!!

KRAM!

olgakatt sa...

Grattis! Gissar att Klas tycker det blir bra att bo i Älmhult och det går ju snabbt med tåget att komma till större orter.
Kan inte låta bli att fnissa litet - jag visste ju att ni INTE ville renovera. Men ibland får man sina cirklar rubbade, det brukar vara nyttigt!
Och på det här sättet får ni ju ett hus precis som ni vill ha det. Och IKEA-köken har bra rykte...
Det ska bli kul att få följa planerna. Hoppas bara att inga otrevliga överraskningar lurar under takpannorna.

Pettas sa...

Grattis, grattis!
Nu är du verkligen i gång, det märks:). Hoppas att allt löper på riktigt bra och att ingenting otrevligt väntar under takpannorna.
Det är jobbigt att bo i samma hus som man renoverar, men allt går och sist och slutligen så får ni det troligtvis precis som ni vill innan det är klart.
Och vad katterna skall bli glada!

Lycka till!

Marianne sa...

Olgakatt: Tack! Ja det bästa för Klas är ju att bo här i Älmhult, även om fritiden kanske skulle vara roligare i Hässleholm. Och vi trivs ju bra här, så det känns väldigt bra med det här huset.

Haha, nä vi ville verkligen ha ett hus som var färdigt, men alla de husen vi tittade på hade trots allt någonting som inte stämde. För dyrt, för långt bort, för dyrt i förhållande till att källaren måste fixas ...

Det blir med största säkerhet ett Ikea-kök, men vi måste ändå kolla runt så att man kan jämföra. Och vem vet, det kanske dyker upp något erbjudande som gör att vi får ett bättre kök för ungefär samma peng. Inte för att jag tror det, men man måste som sagt titta runt!

Jag hoppas också att det ser bra ut under tegelpannorna. Att man får byta taket om en fem-tio år är vi beredda på, men det hade blivit jobbigt med det OCKSÅ just nu.

Saltistjejen sa...

GRATTIS!!!
Å vad underbart! Ett hus! äntligen! Visst kommer det bli lite meckigt och jobbigt att bo mitt i renoveringen MEN fördelen med att renovera så som ni tänker göra är att ni kommer få det mer eller mindre exakt så som NI vill! Det är super!!!!
Så roligt! Och du vilken bra Alla-HJärtans Dag present! :-)
Jag tycker det ska bli skoj att följa renovering och så på din blogg. Gillar ju före och efter konceptet. haha!
Vad GLAD jag blev!
KRAMAR!!!

Marianne sa...

Karin: Tack! Ja nu äntligen börjar det röra på sig! Ja jag ser inte fram emot den tid vi måste bo i byggstök, men vi får jobba lite varje dag med det vi ska göra själva, så ska det väl bli klart till slut. Och Klas är duktig på sånt där. Det är inte jag, men jag får väl assistera honom : )

KRAM!


Saltis: Tack! Ja äntligen ett hus! Om det blir som jag vill kommer det att bli superfint när det är klart. Jag har klara planer för badrummet, nu ska vi bara hitta grejorna. Och inga stora klumpiga badkar, vi använder inte det. Det räcker med dusch och om man är frusen kan man basta i stället. Gud vad skönt det ska bli när den delen är klar!

När allt är röjt ska jag ta massor av före och efter bilder!

KRAMAR!

Nora sa...

Åh så härligt. Grattis. Kan "se" att det kommer att bli jättefint. Vi bytte fönster i vårt 60-talshus för några år sedan och valde faktiskt mörkt bruna - nästan svarta - fönster inne (de som byttes ut var vita). Det blev riktigt snyggt och effektfullt mot ljusa väggar och jag är väldigt förtjust i dem, men det var många som nog inte tyckte vi var kloka :)

Kram och lycka till med allt. Lena

Marianne sa...

Lena: Tack! Ja en vacker dag när allt är klart kommer det att bli fint. Längtar tills jag får sätta igång med trädgården, men den får tyvärr komma sist.

Det kanske blir fint med mörka fönster om det är ljust för övrigt. Vi får se vad det blir sedan, men just nu känns det så mörkt och murrigt, och just det där 70-talsbruna gillar jag inte. Men det finns nya snygga mörka färger också.

KRAM!

Victoria sa...

Wow, vad spännande, håller tummarna för att allt går i lås!
Kramar//Vic

Marianne sa...

Vic: Tack! Jag hoppas också att allt ska gå i lås, annars kommer jag att bli hemskt besviken.

KRAM!

S w e F l o sa...

Grattis! Oj vad spännande, ser faktiskt fram emot att läsa om allt fixande, eftersom jag tycker sådant är kul. Ska själv renovera lite och sedan vet vi ju inte vilket hus vi hamnar i sedan. Och vi spenderade 3 månader med att renovera ett hus som vi nu hyrt ut. Så renovera är kul! Jag tycker nog att det är ganska så idelaiskt för er, nu kan ni ju få exakt det ni vill ha, nytt och fräsch, men med en härligt etablerad "stomme" och tomt. Det blir nog kanon!

Anonym sa...

Själv bor jag i ett 70-80-talshus med det brunmurriga som man så smått renoverar bort.

Tyckte mig se spänntak? Ett jobbigt företag att byta ut!

Lycka till!

Förmodar katterna kan spankulera ute?

Hälsar

KalleB

Kim M. Kimselius sa...

Grattis! Skulle också hellre vilja ha ett hus än blommor på alla hjärtans dag. Ett hus i värmen, för den här kylan som är nu går genom märg och ben. Vad mysigt att du inte hamnade så långt bort. Då kan vi ses när det blir lite mindre snö och isiga vägar. Kanske lättast om ni kommer hit, här har vi i stort färdigt... alltid något projekt på gång... Lycka till med nya huset! Förstår att du inte kunde hålla dig! Kram Kim

Marianne sa...

SweFlo: Tack! Så ni har fått huset uthyrt nu! Vad skönt att det blev bra med det till slut, trots allt. Renovera är rätt kul, men i det här huset är det liksom bråttom med allt för det är riktigt sunkigt med äckliga heltäckningsmattor som bergis inte är dammsugna på 7 år sedan frun i huset gick bort ...

Men det kommer att bli superbra när det blir färdigt! Hoppas att ni hittar ert hus nu snart också, det blev ju uppskjutet av det andra huset.

KRAM!


KalleB: Tack! Det här huset är byggt -78, så det är nog samma typ av hus. Viss är det skönt att få det ljusare! Spänntak, säger du. Jag har ju inte blekaste aning om sånt där, men jag ska nämna det för Klas när han kommer hem i morgon kväll.

Katterna kommer att få gå ut, förmodligen. Får höra med grannarna först så att det inte blir bråk om det, då är det bättre att de får stanna inne. Eller vänta tills vi har fått upp ett ordentligt staket. De har ju varit innekatter de senaste tio åren, så de klarar nog att vänta på staketet : )


Kim: Tack! Det är den finaste alla-hjärtansdags-present jag någonsin har fått : ) Visst har det blivit kallt!

Vi måste absolut ses snart. Jag har skrivit upp när du ska signera i Kristianstad, då hoppas jag att vi kan komma. Eller var det Hässleholm, förresten?

Kram!

Anonym sa...

Hmm

dutta på innertaket med handen. Om allt gungar så är det ett spänntak. Hopplöst med egna placeringar av belysningsarmaturer.
Det går under namnet "färdig liksvepning" eftersom en ev. brand genererar snabbdödande gaser.

Jag är inte säker på att huset har det men ändå. (Förbjudet material idag).

10-åriga innekatter kan nog bli fullkomligt "tilltade" om dom får komma ut,men man vet ju aldrig.

Våra katter var inne i ett år..sedan dess flyttas dom mellan hemmet och landet utan problem. Just nu är dom innekatter mest men på sommaren mest ute.

Hälsar,

KalleB

Suzesan sa...

Meeeen Marianne så kul vilken alla hjhrätans dag present du fick äntligen. Ett alldeles eget hus. Så fint och så fint det ska bli när ni fått satt en egen personlig prägel på huset. Ska bli spännande att läsa om dina inredninggrejsimojser. Haha. Äntligen ska du få slå dig till ro i ert alldeles egan hus. Och inga myror som kryper ur kontakterna osv. Hehe. GRATTIS jag blir så glad för din skull. (er)

Stor kram
/Susanne

Elisabeth sa...

Roligt att ni hittat ett bra hus till slut! Fem minuter till badplats låter mycket trevligt.

Uora sa...

Grattis!
Hm.. mexitegelhus gillade jag inte - så gissa vilken typ av hus vi köpte? Mexitegelhus förstås ;-) Det är ju så mycket annat som är viktigt - läge, planlösning och skick tex.
Mexitegelhus är förresten inte riktigt lika fula nu för tiden som de var förr - jag har redan sett nostalgiska bilder :-) De kanske blir som "röda stugor med vita knutar" snart.
Det här huset ser ut till att ha många möjligheter till trevliga rum/uterum så det blir nog jättebra!

Anonym sa...

En tanke slog mig:

Vi har 100 m till en badsjö. Tittar man på vad som slängs på isen under vintern så går man inte ut i sjön senare.

Men visst är den trevlig i övrigt...nåja, vissa envisas att slänga allt i sjön även på sommaren..

Anonym sa...

hälsar KalleB

Emmama sa...

Grattis till huset! Tur att jag kommer hem i mars så jag kan hjälpa till att styra upp städning och fix! :) Ser ut som ett jättefint hus och det är ju jättefint vid Möckeln även om jag inte vet exakt vart detta huset ligger.. Tur att det blir Älmhult och inte "Hässlehåla" :) som vi säger... :) Stor kram och stooort grattis!

Marianne sa...

KalleB: Aha, det är innertaket. Jag blev lite nervös där ... Jag tror inte att det gungar, för Klas kände på det när vi var där i måndags. Men jag ska ändå nämna det för honom så att han får kolla det i helgen, då ska vi dit igen. I så fall får vi ju byta det. Där uppe är det furutak, vilket vi ska måla.

Våra katter får glädjefnatt av att gå ut på en tråkig balkong, så de kommer nog att skutta som kalvar om de kommer ut på gräsmattan : D

Jag kände en Svante (han är i katthimlen nu) som var innekatt på vintrarna och utekatt på somrarna. Det var inga problem, utom när de skulle åka till stan igen. Det kände han på sig och stack : ) Han var förresten rolig. Han var kastrerad. Trodde alla tills en dag när han släppte ner den gömda kulan och blev karl igen! Efter det fick de sätta upp ett jättestarkt nät på balkongen, för han skulle DÖDA grannkatten!

Men jag tror inte att folk slänger skräp vid lilla badplatsen här i lilla Älmhult. Det finns större badplatser, där är det nog större risk i så fall.


Suzesan: Tack! Hahaha, nä inga minimyror i kontakterna! Gissa vilka tidningar vi har börjat köpa? Och vilka program som är heta på tv:n : ) Jag sitter just nu framför Fuskbyggarna med anteckningsblock i högsta hugg och antecknar småsaker som man ska tänka på!

KRAM!


Elisabeth: Tack! Ja det är underbart. Det är ett jättefint område med promenadstigar och badudde och grillplats och jättefint. Sedan är det cykelväg hela vägen in till stan. Perfekt!

Marianne sa...

Uora: Tack! Haha, har ni också mexitegel! Men visst är det så att det är annat som är viktigast. Och som sagt, man kan alltid sätta puts. Dessutom kan man visst måla, två av våra grannar har målat sitt mexitegel så att det knappt syns att det är tegel.

Huset har absolut möjligheter! Jag vet precis var jag vill ha min hallonhäck : )


Emma: Tack! Hahaha, nä det ska du inte behöva. Fast du kan få tipsa om saker och ting : ) Det är där med alla fiskvägar. Första ner till vänster från vägen när man kör förbi de där utanför-tätorts-skyltarna, sedan hela vägen ner till järnvägen och upp en tvärgata. Jag skriver inte adressen här på bloggen.

KRAM!

Anonym sa...

Bjuder på denna:
http://www.youtube.com/watch?v=fRLg7O68slg

Nej,det är inte slow motion.

(Finns ett par andra videos med av samma gubbe/madam).

Hälsar,

KalleB

Malin sa...

Åh så roligt!! Vad roligt att få välja allt själv, färger, material, planlösning!! Spännande, kommer att bli riktigt roligt att få läsa om renoveringen i din blogg framöver!
Konstigt att man kan med att ha det så skitigt när man säljer sitt hus...

Laura sa...

Härligt att ni har hittat ert hus nu, grattis! Håller med föregående talare, det ska bli spännande att få följa med renoveringen via din blogg och få se hur huset förvandlas till ert drömslott! :P

Kram!

Katarina sa...

Va härligt att ni äntligen hittat huset! Grattis!

Nu ser vi fram om äventyret att bygga om ett hus! Ni har mycket spännande framför er och jag misstänker att det snurrar ruint i huvudet just nu, men en härlig och rolig energi.

Kram

KARLAVAGNEN sa...

Så himla kul! Ser fram emot att följa dig med fram- och mot-gångar. Visst är livet sådär, att det blir helt annorlunda än vad man tänkt och att det brukar bli bra ändå! Hoppas nu att taket är ok, öppna spisen är helt (ska de inte provtryckas?) och att ni sätter upp brandvarnare omgående.

Detta fixar ni galant, du, el Make och da new kids on the block (les filles).

Marianne sa...

Stort Grattis. Tänk att du äntligen hittade ditt hus intill en sjö. Har för mig om att det var din stora önskan långt innan ni visste att ni skulle flytta hem igen. Att bo i sågspån är inte kul,det har vi själva gjort men så här efteråt skrattar vi bara åt elendet. Vi satsade på ett nytt IKEA-kök som vi verkligen är nöjda med. Utom en sak. Diskhoarna. De är inte av det bästa rostfria materialet. Det är stört omöjligt att få dom så där blanka som man vill. Det var ett litet tips bara.
Jag förstår att det är mycket som snurrar i huvudet nu och naturligtvis är jag nyfiken på fortsättningen. Lycka nu till och glöm inte bort att njuta lite också emellanåt.
Kram

Annika sa...

GRATTIS!!
MEN VAD ROLIGT!!
OCh vad bra att priset var rätt så ni nu kan renovera precis som NI vill!!
Underbart!
Låter som en BRA plats också!
Trevligt med bad så ära och fina grannar.
DET var en Valentin-present det vill jag lova!!
Underbart!!!
KRAMAR!!!

Marianne sa...

KalleB: Haha, ja de små monstren! Tack för filmen!


Malin: Det är helt otroligt roligt! Jag tror mig ha hittat hur jag vill ha det i tvättstugan. Och vid närmare eftertanke tror jag vi ska börja där, så att det känns rent där man ska tvätta och duscha medan kök och bad byggs upp.

Det som fascinerar mig är att någon kan BO i skiten!

Kram!


Laura: Tack! Haha, ja just nu är det verkligen ett drömslott, inte ens kontraktet är skrivet. Men förhoppningsvis ska i alla fall mina realistiska drömmar gå i uppfyllelse. : )

Kramar!

Marianne sa...

Katarina: Tack! Ja det blir verkligen ett äventyr. Jag har aldrig ens bott i villa i Sverige, hur ska detta gå? : ) Och det går verkligen runt i huvudet, ibland blir jag bara tvungen att stänga av, för jag inser att man måste ha tålamod och beräkna och ha sig med centimetrar och annat, men det får Klas sköta : D

Kram!


Karlavagnen: Tack! Jag hoppas också att taket är okej! Spisen ska absolut provtryckas, vi får ta dit en sotare som får godkänna/tala om vad vi ska göra. Skulle gärna installera en kamin på ovanvåningen också, bland annat för att dra ner på värmekostnaderna om vintrarna.

Tjejerna ska vi skydda genom att sätta upp en enkel vägg (typ spånskiva) så att de ska slippa besväras av hantverkare och byggbråte. Lite oljud kan jag nog inte skydda dem ifrån, men de kan ju hålla sig på ovanvåningen när det brakar och har sig.

Kramar!

Lia sa...

JAAAA! Gud så jag har väntat på detta =), ända sen vi talades vid. Holy moly, nu har du att göra Marianne =). Jag ser såå mkt fram emot alla dina inredningstankar: just bring it on!
Vad kul detta kommer att bli, jag älskar projekt!! Och så är jag ju lycklig över att du verkar vara så lycklig =)
KRAM

Marianne sa...

Marianne: Tack! Ja det ska bli mysigt att ha en sjö så nära! Inte för att vi ser den från huset, men jag tror att luften blir lite extra frisk när det ligger en sjö så pass nära. Och det blir ju lätt att ta sig dit.

Vad trist med diskhoarna! Vi har nog tänkt skaffa en sån där vit i keramik. Dels är det snyggt, dels är hoarna lite större så att det blir lättare att diska stora saker som bakplåtar och annat. Men det blir förmodligen ett Ikea-kök. Fick katalogen från Vedum i dag, och jag kan inte se att det skulle vara någon större skillnad, faktiskt.

Kramar!


Annika: TACK! Det är otroligt roligt att få göra som vi vill ha det! Bara en sån sak som att få mäta ut så att det blir en BRA arbetsplats i köket mellan spis och diskho. Och välja kyl. Ingen ismaskin för mig, tack! : D

KRAMAR!

Millan sa...

Oj vad spannande Marianne!! Nytt hus!! Blir nog valdigt bra detta. Kram

Marianne sa...

Lia: Tack! Ja det känns jätteroligt det här! Tänk att själv få bestämma hur allt ska vara efter 12 år med "det är ingen idé för vi ska ju flytta om x år". Hoppas nu att taket är bra också, så att inte det sätter käppar i hjulet.

Längtar tills vi kan sätta tänderna i det här projektet riktigt ordentligt!

KRAM!


Millan: Ja visst är det spännande! Tänk ett alldeles eget hus! Målet är att ha det helt klart till nästa jul!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Haha jag ler när jag ser ditt svar ang badkar. jag ÄLSKAR att bada och SAKNAR det jättemycket sedan vi flytade hit där man bara har ett låååågt badkar där jag knappt rymms...! :-)
Men vi är alla olika. Har man småbarn är det dock super med badkar! Och nuförtiden finns ju även rätt nätta sådana. Me om man känner att man inte alls använder det så spar man otroligt mycket plats att bara ha dusch!
Glömde även säga att jag tycker den öppna spisen ser fenomenalt fin ut! MYYYS! :-)
Kram!

Lotta sa...

Stort JÄTTEGRATTIS!!!! SÅ roligt att ni hittat ert hus! Och i Älmhult, då blir det ju inte så långt till jobbet för maken :-) Jag är så glad för er skull! Och visst är det jobbigt med renovering men så får man ju också det precis som man vill ha det.Smart det där med väggen för att katterna inte ska lida av oväsendet och byggdammet.
Kommer katterna (visst är de innekatter nu?)att kunna var ute i trädgården här?

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Jag hade badkar i både Bulgarien, Turkiet och Egypten, men badade bara en enda gång i bubblorna i Istanbul! Klas badade inte ens så mycket. Så jag tycker inte att vi ska lägga pengar på det. Hade vi haft barn hade det varit en helt annan sak, då hade det varit självklart att ha badkar. Det finns en del rätt snygga badkar nu för tiden, nätta och läckra, som du säger.

Spisen är jättefin! Himla bra med plats för två ljusstakar på väggen, och för ved bredvid. Funderar på att vi ska ha ett par fåtöljer där, och bokhyllor så att det blir lite bibliotekskänsla. Så kan man ha soffa och tv i andra hörnet.

Kramar!


Lotta: TACK! Ja det känns riktigt bra med det här huset, och Älmhult är ju klart bäst när det gäller jobbet. Dessutom har vi Aktivitetshuset här, för Ikea-familjerna. Det hade vi gått miste om ifall vi hade flyttat härifrån.

Jag hoppas att de kommer att kunna gå ut. Vi får sätta upp staket så att de inte går och pinkar i grannarnas trädgårdar : )

Kramar!

Petra H sa...

Helt UNDERBART Marianne!! Jag är så glad för er!!! (och en aningen avis, vi får ALDRIG ändan ur vagnen här i Bryssel) Huset ser ut att ha en massa potential och jag ser så framemot en "renoveringsblogg", jag tycker sådant är jättekul! Och tänk, en tvättstuga, en trädgård, en vinterträdgård... Vi kommer aldrig att få allt det om vi inte flyttar till Sverige ;-)
Stor kram och grattis!

anna of sweden sa...

Åh, så roligt! Varmt grattis!

Taina sa...

Det var en rejäl blombukett! Kul att följa när renoveringen börjar. Före och efterbilder. Du kommer att kunna slå alla i EFIT. Det kanske är bättre med EFOD (ett foto om dagen).

KRAMAR!!!

Eva Henriksson sa...

Å grattis äntligen får ni huset.
Det kommer att bli underbart för er. Bit för bit gör ni det till ert.Skoj för oss också att få se omvandlingen. Inga fritidsproblem på åratal...varje nu ledig stund kommer att behövas. Lycka till!

Marianne sa...

Petra: Tack! Ja nu måste ni också få tag i ett hus! Även om ni bor bättre än vi och kan bo kvar ända tills ni hittar något, så är det bra mycket skönare att bo i sitt eget.

Men du, jag tycker att det vore en himla bra idé om ni flyttar till Sverige. Då ska ni bo ungefär Eslöv-Hässleholm-Kristianstad-Växjö, den radien : )

KRAM!


Anna: Tack, Anna!

Kram!

Marianne sa...

Taina: Haha, ja jag har alltid varit lite impad av dem som får bilar och annat av sina män på olika bemärkelsedagar, men jag måste säga att jag inte är det längre. En bil ... gäsp! : D

Haha, ja det får nog bli EFOD när vi sätter igång!

KRAMAR!


Eva: Tack! Haha, ja det kanske gäller att slöa så mycket man bara kan nu, för sedan lär vi få en del att göra, som du säger! Tack!

Anonym sa...

Så spännande! Bra att få ordna det som ni själva vill ha det och få se det bli färdigt allt eftersom. Roligt!
Tycker Inga

Marianne sa...

Inga: Ja visst är det spännande! Det enda tråkiga just nu är att vi måste vänta - jag är otålig! : )