torsdag 3 februari 2011

I cry for the children of Egypt


23 kommentarer:

Musikanta sa...

UNDERBARA BILDER!!! Får tårar i ögonen när jag tittar på dem. Jag är ju extra känslig när det gäller små pojkar...
Kramar från Ingrid.

Steve sa...

Härligt att få ta del av dina bilder och intryck från Egypten. Inte minst i dessa dagar. Plötsligt så känns allt mycket närmare, och angelägnare.

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Taina sa...

Åååååh så fina bilder! Söta barn, tänker på er...

KRAM!

olgakatt sa...

Och jag sliter mitt hår...

Annika sa...

Jag får tårar i ögonen av dina fina bilder...
TÄNKER på de små! OCH på dig!
KRAM!!

Anonym sa...

Jättehärliga ungar! Hoppas de får ett bra liv som alla barn ska ha .
-Rolig statistik på din Clustr Map! Kazakstan och alla möjliga länder! Är det svenskor mest , har du funderat på det?
Monica P

Kim M. Kimselius sa...

Vilka härliga ungar! Förstår att du har fotograferat dem! Hemskt med det som händer i Egypten. Hoppas att allt ordnar sig för dem och att inte alltför många människor får sätta livet till i kampen för frihet. Kram Kim

ela sa...

Man kan bara hoppas att barnen må bra och att allting bli bättre. Vilka underbara bilder!
Tycker också att det är till stor hjälp att du berätta om hur du ser det med Egypten. Då fattar man mycket bättre vad som händer där nu.

Bert sa...

Att önska dessa ungar ett stort LYCKA TILL känns futtigt, när man vet att hela nationen förmodligen har hjärtat i halsgropen.

Ändå gör jag det.
Vad annat kunde jag?

Lia sa...

Fantastiskt fina bilder. Mitt i sorg får vi även gråta några hoppfulla glädjetårar- och hoppas på att barnen får chansen att växa upp i ett annat Egypten än det de blev födda i, och att deras barn ser en annan frihet sen...
Tusen tack för samtalet i veckan, du är så söt! KRAM

Anonym sa...

Hej Marianne,

Här i Hurghada är det lugnt, såklart att det märks på befolkningen att det är oroliga- men det är såklart att de är....alla turisterna försvinner och det är jättetomt på gator, stränder mm...lite som en spökstad faktiskt. I morgon går sista planet till Sverige och det känns otroligt märkligt.
Vi har beslutat att stänga restaurangen tills turisterna förhoppningsvis strömmar tillbaka igen, vi har öppet fn men efter helgen klappar vi igen. Vi kommer att stanna här som det ser ut nu. Det kanske är ngt fel på mig men jag är mest orolig för katterna!! Om det skulle hända ngt så man evakueras eller så...Fast jag vet att du förstår vad jag menar.
Vad underbart att dina katter mår bra och du har dem hos dig igen! Jag har allt tänkt på er skall du veta.
Jättefina bilder, helt fantastiska!
Vi hörs snart, Kram Malin & ett tomt Hurghada

Anne-Marie sa...

Vilka härliga bilder. Livslusten brinner hos de här barnen. Kram!

Anonym sa...

Så bra du har fångat barnens härliga lust!
Vilket ljus och vilken glädje!!!
Bravo!
Har du provat med Älmhults barn i januari!!!!!!!??????
Det kan inte bli liknande?
Kram Eva i Tyresö

DILA sa...

Underbara bilder! Tyvärr är det alltid barnen som blir lidande i konflikter och krig. Jag hoppas att det ordnar sig till det bästa för det egyptiska folket och att de får fred och demokrati som de vill ha. Intressant med dina rapporteringar om det som händer i Egypten, dina erfarenheter sedan er tid där.

Kram Dila

Lotta sa...

Vackra barn på vackra bilder. Låt oss hoppas att de trots allt går en vacker framtid till mötes.

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Ja, jag gråter många skvättar om dagen just nu, när jag tänker på hur folk har det där nere. Och de stackars barnen som inte kan rå för någonting av alltihop.

Kramar!


Steve: Tack! Ja det blir alltid lättare att förstå händelser långt bort när man får personliga vinklar. Det är så konstigt, för det egyptiska samhället är så enormt varmt och hjärtligt samtidigt som det är så repressivt med polisvåld och förtryck och fattigdom. Men den värme som de här barnen utstrålar, det är den värmen jag mötte överallt.


Taina: Tack! Ja barnen är så fina, jag är just nu hemskt orolig för dem. Även om jag inte känner dem.

KRAM!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja det var hemskt det som hände i går. Skönt att det har varit lugnare i dag.


Annika: Ja jag får också tårar i ögonen när jag ser de här barnen. De är så öppna och lyckliga och livsglada. Hur ska det bli för dem?

KRAM!


Monica: Ja, jag hoppas verkligen att de får ett bra liv, att de går mot en ljus framtid.

Haha, ja jag har funderat mycket på vilka det är som hittar hit från alla möjliga länder. Men jag tror att det är svenskar, de flesta, som googlar på någonting och hittar hit. Och så är det nog en del som googlar och sedan inte begriper ett ord : )

Marianne sa...

Kim: Det är både hemskt och härligt. Det är fantastiskt att de har styrka att resa sig, men förfärligt när det är som det var i går när förklädda poliser och betalda slagskämpar går till angrepp mot en fredlig demonstration. Nu var det i alla fall rätt lugnt i dag, hoppas det fortsätter så och att Mubarak fattar att han inte är önskad.

Kram!


Ela: Tack! Ja jag hoppas också att barnen har det bra. Men jag misstänker att många har varit med om förfärliga upplevelser och att det är några som har förlorat en förälder.

Önskar att jag VISSTE mer om hur det ser ut bakom kulisserna, men jag får nöja mig med att visa mitt Egypten.


Bert: Ja, vad annat kan vi göra? De måste själva få göra upp hur de vill ha det i sitt land, sedan kan vi stötta dem i det. Just nu är ju tydligen de flesta hjälporganisationer utkastade, så det lönar sig inte ens att gå den vägen. När allt är över kanske man kan göra någonting praktiskt. Tills dess får vi nöja oss med att hoppas på det bästa och önska dem lycka till!

Marianne sa...

Lia: Det var så roligt att prata med dig!!! Vi måste ses snart också!

Tack! Ja de här barnen är så fulla av hopp och liv, de måste få en bra framtid. Och det är ju det deras föräldrar kämpar för nu. Vi får hoppas att framtiden kan börja snart!

KRAM!


Malin: HEJ MALIN! Jag har tänkt så mycket på dig de här dagarna! Skönt att veta att du mår bra, även om det är trist och naturligt vis kan få konsekvenser om turisterna inte återvänder snart.

Jag vet EXAKT vad du menar med att stanna hos katterna. Om vi hade varit kvar i Kairo, hade jag också stannat där - hos katterna. Men om du måste evakuera och ska ta med katterna kanske du ska förbereda en del? Jag hjälper dig gärna, jag har alla dokument sparade så att jag kan skicka till dig och rådge om alla detaljer. Hör av dig i så fall. Det kan ta tid med Jordbruksverket, men de är å andra sidan bussiga där och skyndar säkert på med tillstånd när det är en krissituation. Hör av dig om du vill ha hjälp med sådant, som sagt. Jag hjälper dig gärna!

Ta väl hand om dig och hör gärna av dig lite då och då så att jag vet att du mår bra!

KRAMAR!


Anne-Marie: Tack! Ja, visst lyser det om de här barnen! Jag hoppas så att de har det bra!

Kram!

Marianne sa...

Eva: Tack! Ja det lyser verkligen om de här barnen, det var nog det roligaste med att fotografera där nere, för barnen var det ett helt äventyr att bli fotade. Jag vet inte vad som skulle hända om man ville fotografera främmande barn i Sverige. Man skulle säkert bli polisanmäld, och tyvärr verkar det finnas skäl till att folk är så restriktiva.

Kram!


Dila: Tack! Ja varför kan inte vuxna gå och slåss med varandra någon annanstans? Och införa föräldraförbud för slagskämparna? För det är alltid barnen som kommer i kläm.

Jag hoppas verkligen att de får fred och ett fritt samhälle snart, det är de värda!

Kram!


Lotta: Tack! Ja de här barnen måste få en ljus framtid, och förutsättningarna ser i alla fall bättre ut nu än för bara några veckor sedan. Hoppas att folket vinner den här kampen!

Emmama sa...

Bilder säger mer än 1000 ord. Hoppas de alla mår bra.

Kram!

Marianne sa...

Emma: Visst är det underbara ungar! Jag tror att de mår bra, nu har de en framtid. För nu vet både de och deras föräldrar att de KAN, att det LÖNAR SIG.

KRAM!