söndag 6 februari 2011

Shopping i dag igen

Inte kan man bädda när sängen är full av sådana här gosingar?

Dagen har ägnats åt shopping. Först på Ikea där vi bland annat inhandlade en ny bäddmadrass till mig, för sängen här är alldeles för hård. Jag väger ju inte så mycket, så jag har inte en chans att trycka ner madrassen så att den formar sig efter mig. Nu har vi köpt en sån där madrass som just formar sig efter den som ligger på den, hoppas den ska hjälpa så att jag slipper få så ont i ryggen.

Det blev så klart lite annat smått och gott på Ikea också, smörknivar, skärbrädor, små fat och krukväxter ...

Sedan blev det Ica för att veckohandla. Så nu har vi så vi klarar oss ett tag till. Men min plan att göra ett långkok i nya grytan hann vi inte med - vi är svenska nog att fortfarande inte vilja ha middag klockan tio på kvällen. Långkoket får bli i morgon, i dag blev det fiskpinnar i stället. Det var faktiskt riktigt gott, bergis hundra år sedan jag åt det.

Nu ska vi titta på Solsidan, sedan ska vi spela TP.

12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Haha fiskpinnar äts det med jämna mellanrum här.... Lill-Skruttan gillar det. :-)
Bra att du köpte ny madrass. Hoppas den kommer hjälpa.
Stor kram och vad FINA de är gosekissarna!!!

Bloggblad sa...

Jag påminde maken idag om hur mysigt det var förra söndagen när vi var på IKEA i Kungens kurva, (det är säkert 10 år sen han var på det varuhuset senast) Han förstod inte vad jag menade... mysigt? Hur kunde IKEA-besök var mysigt???

olgakatt sa...

Nja, fiskpinnar har jag nog inte ätit på många år. Ska det vara snabb fiskmiddag blir det sill, stekt färsk om det är onsdag, annars matjes. Gillar inte skalet på fiskpinnar. I sjukhusmatsalen serveras panerad sandskädda som är jättegod men jag skalar den först;)
Besöker fortfarande jobbets matsal när jag har tillfälle, den har mycket god mat och är f ö öppen för allmänheten. Bra lunchställe när man är på shopping under lunchtid.

Anne-Marie sa...

Fiskpinnar har jag inte ätit på år och dag. Håller nog med Olgakatt att det där panerade på utsidan inte är så gott. En bra madrass är så otroligt viktigt. Hoppas att den nya blir bra för dig. Finns Select Comfort i Sverige? Jag har en sådan madrass och den är fantastiskt bekväm. Det är en "delux" luftmadrass som kostar allt mellan ett par tusen kronor (ca $300) upp till flera tusen kronor. Den kan verkligen rekommenderas men finns den inte i Sverige så blir det ju knepigt. ;) KRAM!

Anonym sa...

Godmorgon!
Hoppas du sovit gott med nya madrassen. Annars ser jag två stycken som njuter för fullt i sängen! Visst har de en förmåga att goa ner sig som skönast när man hade tänkt bädda :-)
//Nathalie

Lotta sa...

Så fina de är dina katter och de ser ju ut att ha acklimatiserat sig perfekt hemma hos er! Det ser nästan ut som om de tänker "Ja, men måste du komma hit med den där kameran nu igen..." :-)

Solsidan har blivit ett måste på söndagskvällen men TP var det länge sen vi spelade. Vi har så himla gamla frågor! Kanske finns det nya att köpa??

Kram!

Desiree sa...

Sådan där tempur bäddmadrass ska vara superbra. Vi har sådana kuddar och tycker mycket om dem. Det är viktigt att ha en bra säng och madrass så jag tycker att du gjorde helt rätt i att fixa en riktigt bra bäddmadrass i väntan på att ni får era egna saker i erat eget hem. Gott med långkok. Du får gärna lägga ut receptet.
Kram!

Annika sa...

IKEA är det alltid trevligt att besöka, om man slipper trängas, vill säga.
Ny madrass låter bra.
Solsidan ska jag se med K idag. Hon älskar den lika mkt som jag, kanske ännu mer, förresten :-)
KRAM!!

Kim M. Kimselius sa...

Sådana underbara katter du har. Jag har också en sköldpaddsfärgad katt, påminner mycket om din katt till vänster i bild. Kram Kim

Marianne sa...

Saltis: Ja det är ju typisk barnmat, men jag tyckte det var rätt gott nu också. Det gäller att ha rårivna morötter och annat till, bara : )

Madrassen var fantastisk, har inte alls lika ont i dag som jag har haft i tre månader nu!

Kramar!


Bloggblad: Hahaha, jo men visst är det lite mysigt att gå på Ikea! Bästa gången var när Ikea öppnade i Istanbul, då hade vi levt utan Ikea i 5-6 år, så det var en upplevelse. Det var som att komma hem en sväng. Och kanelbullar hade de, och svenska räkor ...


Olgakatt: Stekt matjessill? Det har jag nog aldrig ätit. Men jag är inte så förtjust i matjes, så det kanske är därför? Haha, jag tycker att det är just skalet som är lite gott, det blir så där knaprigt och gott : )

Så man kan gå och äta lunch på sjukan i Kristianstad? Bra att veta, för det fanns inte många restauranger tyckte jag!

Marianne sa...

Anne-Marie: Jag vet inte om just den sortens madrass finns här, men den här nya bäddmadrassen tillsammans med min vanliga säng kommer att bli helt perfekt. Den liksom formar sig efter kroppen, i stället för att kroppen ska forma sig efter madrassen.

KRAM!


Nathalie: Gokväll! : ) Tack, jag sov jättegott! Och det gjorde de andra två också, för de låg vid fötterna hela natten.

De är makalösa, de vet precis vad man SNART kommer att vilja göra, och så går de och lägger sig just där : D

Kram!


Lotta: Ja katterna har inte haft några problem med att bo in sig här, de är helt hemmastadda! Och de ser alltid ut så där när jag kommer med kameran. "Åh, nej! Inte nu igen ...!" : )

Det finns nya frågor, Klas fick ett nytt TP i julklapp, så det är helt uppdaterat. Och så är det en blandning med vuxen- och barnfrågor, perfekt när barnbarnen kommer så kan man spela och ta de frågor som passar.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Det här är nog en kopia av Tempur, men den är jätteskön! Men kudde vill jag ha en vanlig dun, så att jag kan knöla ihop den så som jag vill ha den beroende på hur jag ligger. Sängen är superviktig, och viktigare ju äldre man blir.

Nu har jag lagt ut receptet! Och det blev jättegott!

Kramar!


Annika: Ja visst är det trevligt att gå på Ikea! Trots att vi nu har det så nära och är i Sverige, tycker jag att det är lika kul. Och fika är ett måste, om man inte äter : )

Visst är det underbart att ni också kan se de svenska programmen! Prisa IT!

KRAMAR!


Kim: Heter det sköldpadds? Haha, ja du ser vad jag kan ... Men jag kan i alla fall älska de små odjuren : )

Kram!