torsdag 24 mars 2011

Bok och ko

Titta vad som damp ner i min brevlåda:

Den senaste deckaren av Barbara Nadel, som utspelar sig i Istanbul.

TACK, Otta! Den får förtur framför alla andra böcker som ligger och väntar.

Och som utlovades i går, här kommer en bild på min fina kossa. Det är en griffelko, dvs man kan använda den att skriva meddelanden till varandra, typ "hemma vid 7", eller påminnelser till sig själv, typ "köp mjölk" med en griffelkrita. Och det är just vad hon har i sin lilla väska som hänger runt halsen. Hon kommer att lysa upp köket eller hallen i vårt nya hem!

Rosa känns inte som ett passande namn, hon får heta Lilly.


Nu är det nedräkning i tvättstugan. I dag tvättade jag där för tredje sista gången. Bara två gånger kvar - om jag har tur, annars blir det bara en gång till. För det är inte alltid man får tid så ofta som en gång i veckan. Strykhögen är redan omhändertagen, det är så skönt när man får det gjort med en gång.

I dag känns det att våren är här på riktigt. Det har varit dryga 12 grader hela dagen, och jag har kunnat springa fram och tillbaka till tvättstugan utan jacka. Bara en sån sak!

Men nu är det dags att fixa lite middag. Det blir hjortskav med lingon och potatismos.

13 kommentarer:

Taina sa...

Snygga Lilly! En sådan skulle min mor ha velat haft. Hon samlade nämligen på kor. Det såg vi när hon levde, men upptäckte miljontals till när vi plockade i skrymslen.

12 grader låter underbart, men du kunde väl ha skickat skitvädret åt andra hållet Marianne. Nu har ju vi ynka 3 grader och igår snöade det. Suck.

Kramen

Marianne sa...

Taina: Visst är hon snygg! Jag blev alldeles kär när jag såg henne!

Haha, ja man kan hitta en del när man röjer efter sina föräldrar. Fast jag hittade inga kor efter min mamma, bara otroligt romantiska kärleksbrev. : )

Hm, man kan inte lita på posten nu för tiden, för jag skickade ju ovädret till Sibirien!

KRAM!

Anonym sa...

Vilken vacker kossa!

På tal om vad man hittar efter sina föräldrar: kanske läge att städa bort ett och annat...

Monica P

Annika sa...

Rolig kossa! GILLAR!!
YAY, underbart att du snart får göra slut med tvättstugan :-)
KRAM!!!!

Desiree sa...

Tycker Lilly var himla fin. Söt och rolig. Perfekt med den lilla tygkassen hon har om halsen att förvara kritor i för att skriva. Jag förstår att du längtar tills du slipper tvättstugan och får dina egna maskiner och din alldeles egna tvättstuga.
Men vad vårigt ni har det med hela 12 grader. Nice! Här har det kommit kyliga vindar istället. Den där blåsten du skrev om häromdagen verkar ha dragit vidare upp till Stockholm för idag har det varit rejält blåsigt här. Men soligt och fint iallfall.
KRam!

olgakatt sa...

Testade du blomvattnet när du strök?
Hälsa kossan från mig, det är den andra kon jag blir gudmor till.
Den förra är en flygande i papier mache. Men det gick till på samma vis - en kompis och jag kommer in i affären (i Helsingborg) och kompisen pekar på kon och säger "den ska jag ha".
Kul, jag gillar kor, även de levande!

Saltistjejen sa...

Å jag såg dig med Lilly igår i olgakatts blogg! :-) Kasnske skulle hon även kunna kallas Blacka? Med tanke på färgen. ;-) Jättefin är hon!
Kram!

Anne-Marie sa...

Så fin Lilly är! Har aldrig tidigare hört talas om en griffelko men Olgakatt och du har ökat på min kunskap. :) Härligt att du snart kan tvätta i egen tvättstuga. Du har rena tropikvärmen - här fick vi 0,5 m snö idag. Vi har inte fått så mycket snö tidigare i Weed under hela vintern. Lade ut några bilder på "eländet". Kram!

Millan sa...

Vilken sot ko!!! Lilly later som en bra namn tycker jag :-).

Sag precis bilderna pa ert kok nedan. Superfint!! Verkligen helt i min smak... och faktiskt valdigt likt mitt kok ;-). Jag har ocksa en stor kokso precis sa dar och till och med moblerna som ar med pa bilden har vi - fast i svart :-). Visst ar det roligt med kok och det ar dfinitivt ett av de viktigaste rummen i hela huset tycke jag.

Jag angrar lite att jag inte korde pa induktionshall... jag valde gas istallet. Min dromhall hade helt klart varit en 'halv gas och halv induktion'. Det hade dom pa matlagningskursen jag gick forra aret och det var verkligen toppenbra! Men.. jag kan inte sa mycket om induktionshallar sa kan nog inte rada om nagot tyvarr...

Harligt att varen hittat hem till Sverige nu ocksa!!

Kram

Marianne sa...

Monica: Ja visst är hon fin!

Ja det har du rätt i, kanske dags att börja röja så smått, man vet aldrig när det är ens egen tur!


Annika: Hon kommer att bli urtjusig i vårt nyrenoverade hem!

I dag var jag på dejt med vår nya torktumlare som är utsedd av oss båda nu, inte bara av mig : ) Det blir en Samsung som passar ihop med vår tvättmaskin!

KRAM!


Desirée: Ja visst är hon söt! Jag blev störtkär vid första ögonkastet! : )

Haha, ja snart har jag min egen tvättstuga, då kan jag börja längta tills den är renoverad och fräsch. Jag ska få ljusrosa luckor där inne, det ska bli ett äkta tjejrum eftersom det de facto ändå bara är jag som kommer att hålla till där. Så kan garaget få bli ett äkta killrum : D

Vi hade underbart väder här i dag, hoppas det har nått er också!

KRAM!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja, det var helt underbart att stryka med det vattnet! Och du har rätt, det var ju apelsinblommor. Jag såg inte det först, men kände att jag gillade doften - och jag är oerhört svag för just apelsinblommor. Mmm, ska baka kakor med mitt apelsinblomsvatten sedan när jag har fint kök och kan baka igen. De är så goda!

Jag ska hälsa Lilly från hennes gudmor! Hon står så fint i sitt bås, där får hon stå kvar tills hon har en riktig plats och inte riskerar att falla omkull bland byggbråte.

Man kanske ska bli ko-samlare, förresten. Jag samlar ju inte på någonting, har ofta tänkt att jag borde göra det : ) Men bara FINA kor i så fall! : D


Saltis: Blacka hade också varit ett bra namn, men nu heter hon redan Lilly, så det är bäst hon får fortsätta med det så hon inte blir förvirrad : D

KRAM!


Anne-Marie: Jag hade aldrig hört talas om en griffelko jag heller förrän jag såg Lilly : )

Har ni fått ÄNNU MER snö! Här håller de allra sista resterna på att smälta bort i vårsolen, och ersättas av små blomknoppar som tittar upp alldeles yrvakna ur jorden. Såg mängder av snödroppar i dag. Hoppas att de kommer till dig också snart nu!

Kram!


Millan: Ja visst är hon söt!

Vad roligt att ni har samma lösning! Trivs du med den? Och samma möbler nästan!!! Jag gillar dem, de kan vara strikta eller mysiga beroende på hur man dekorerar. Köket är absolut det viktigaste rummet, och det ska bli så skönt att vi får det alldeles vid vardagsrummet igen, för då har man alla umgängesrum ihop.

Vad bra att höra om halv häll och halv gas! Då är det nog det vi sak försöka satsa på i alla fall. Det går lite fram och tillbaka här : ) Ev blir det en vanlig häll och en halv gas, beror på vad vi får tag i och vad det hela kostar. Det går ju på en slant att bygga upp ett kök ...

Har ni också vår?

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vad smart och kul med en griffelko!

Marianne sa...

Anna: Bra mycket roligare än små lappar som flyger iväg. Fast det kanske är synd att skriva på henne?

: )