måndag 7 mars 2011

Över ån efter vatten

Tjorvan har upptäckt att det är mysigt att ligga på nya klöspelaren.

Här åker vi land och rike runt för att titta på vitvaror - och så finns en alldeles utmärkt affär mitt i vår egen lilla stad! Där har de till och med en Samsung torktumlare som hör till vår Samsung tvättmaskin! Inte för att det är nödvändigt, men det BLIR snyggare om man har två maskiner av samma sort när de ska stå så nära varandra. De har allt vi kan behöva i den butiken, spisar, ugnar, kylar, diskmaskiner, de har till och med kameror och telefoner och radioapparater och datorer och ... Varför gå över ån efter vatten? Dessutom är det ALLTID bra att stödja lokala handlare, det har man mest nytta av själv.

Apropå radioapparater. Jag minns inte på rak arm om jag skrev att jag köpte en liten billig radio i går. Men det gjorde jag. Det var bara det att P1 inte gick att få in! Vad ska jag då med radion till? Tanken var att ha den i köket så att jag har lite underhållning medan jag lagar mat och fixar. Datorn står ju inne i rummet, och jag tror inte grannarna hade gillat om jag krämade på så att jag hör över matlagningsslamret. iPaden är utmärkt för att lyssna på radion - men då måste man ha ett trådlöst system som fungerar, och det har vi inte just nu. Vi har mobilsurf i varsin dator eftersom modemet från Tele2 inte funkar och det tydligen är trassel med att skicka en ny. Nå, jag gick och lämnade tillbaka den där lilla radion i dag, och de var så snälla så på Ica, jag fick tillgodokvitto utan problem.

Här i Älmhult var det flera plusgrader i dag och riktig vårkänsla! Så härligt!


10 kommentarer:

Pettas sa...

Du är en så fantastisk människa! Allt du tar tag i blir intressant. Är det inte transporter i Kairo, så är det kylskåp i Älmhult osv.
Jätteroligt att läsa om!

Kram!

Anonym sa...

Ingen spam..
Klickhär
Matte till pitsos

Marianne sa...

Karin: Haha, ja jag hade nog inte så mycket annat att skriva om i dag : )

Kram!


Pitsos matte: Så många fina bilder!!! Jag har sparat den sajten som bokmärke! TACK!

Saltistjejen sa...

Vad bra att ni hittat en lokal affär!!!
jag håller med dig om att det är extra bra om man har bra affärer på nära håll. ofta är det personligare att handla så samt man brukar få bättre service. OCH om man stöder dessa affärer så får de ju leva kvar vilket är otroligt bra för en själv som kund samt för "bygden".
Vad fin hon är Tjorvan! Hon har verkligen fantastiska färger tycker jag!!!! :-)
KRAM!

Kim M. Kimselius sa...

Ja, ibland finns saker och ting närmare än man tror. Härlig bild på katten.
Våren har inte kommit hit ännu, tyvärr. Trots att vi inte bor så värst långt från varandra.
Kram Kim

Anne-Marie sa...

Visst är det roligt när man hittar det man behöver i ens närmiljö. Trevligt också att kunna stödja lokala affärer. Här i USA har Walmart slagit ut massor med små affärer. Trist eftersom det blir samma sak och ingen större variation. Klart att man skall vara nöjd med det man köper och ta tillbaka det om det inte passar. Kram!

Desiree sa...

Ja om ni har en bra affär för vitvaror så är det ju onödigt att behöva åka längre än vad man behöver. Helt rätt att stödja lokala handlare.
Här känns det också rätt vårlikt idag för solen skiner. Så underbart :-)
Kramis!

Annika sa...

Precis, onödigt att gå över ån efter vatten.
BRA att ni hittade ngt nästgårds!
Kram!

Marianne sa...

Saltis: Ja man får alltid bättre service om man handlar lokalt i stället för på stora ElGiganten eller liknande. Själva köpet är nog bra där också, men det är SEN, om det händer någonting, som man behöver servicen. Och affärerna behövs ju om bygden ska leva. Inte bara Stora möbelvaruhuset : D

KRAM!


Kim: Just den affären trodde jag bara sysslade med typ tv-apparater, så det var tur att jag gick in där! Våren hade kommit hit, men den försvann igen : (

Kram!


Anne-Marie: Trist när såna som Walmart slår ut små affärer, för de har ju inte samma kvalitet. Eller har de börjat få kvalitet?

Det var inga problem att lämna tillbaka radion.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Framförallt om det händer någonting, då vill man INTE åka långt bara för att få byta eller få lagat eller vad det kan vara ...

Men vart tog våren vägen nu? Har ni också snö?

Kramar!


Annika: Alltid mycket lättare om det finns på promenadavstånd : D

KRAM!