måndag 14 mars 2011

Människa igen

Vad tror ni om en sån här altan?

I dag börjar jag känna mig som människa igen. Det var en rätt tuff helg. Jag har alltså transkriberat två gruppintervjuer från en videoinspelning, vilket inte är så lätt när man inte har gjort det tidigare. Dessutom översatt det till engelska. Om de hade T-A-L-A-T T-Y-D-L-I-G-T en och en och inte hostat och avbrutit varandra och mumlat och hummat med och skrattat, då hade det kanske varit lättare. Räknade ut att jag har jobbat en heltidsvecka under fredag-lördag-söndag, så jag var rätt mör i går kväll. Men värst var det nog för stackars Maken, för han fick knappt röra sig. Allt han gjorde hördes ju, och då hörde jag inte vad folk sa i inspelningen! Det är definitivt nackdelen med att bo så här litet, man kan inte gå undan någonstans. Men det blir bättre med den saken om en månad.

I dag träffade vi en byggare och visade huset och vad vi har tänkt ska göras. Han verkar jättebra och är välkänd här i stan, så vi har bestämt oss för honom. De kommer att sätta igång i princip genast, och sedan tar det ett par (tre?) månader innan undervåningen är färdig. Guuuuud vad det ska bli skönt när det är färdigt! Och ett stort plus för honom var att han var helt med på min idé om att sätta upp en liten vägg som skärmar av så att katterna kan känna sig trygga och slippa se eländet. Den måste bort bara lite när de lägger golv just där, men det mesta bankandet och rivandet slipper de se.

Nuvarande ägaren till huset kommer hem i morgon och ska tömma huset, men barnen (eller vem det nu är) har börjat röja. Jag är INTE avundsjuk på det jobbet, kan jag säga.

Den 18 april kommer flyttfirman med alla våra grejor. Så skönt det ska bli att få tillgång till allt igen. Visserligen får vi stuva in det mesta i garaget, och allt utom det nödvändiga får stå kvar i sina kartonger på ovanvåningen, men ändå. Minns inte, men jag har för mig att det är typ 350 kartonger (inklusive möblerna som också räknas som kartong) ...

Apropå fördelar och nackdelar med små lägenheter: En fördel är att det går himla snabbt att städa. En nackdel är att det blir smutsigt fortare, särskilt om man har två katter. Men det var rätt skönt att städa i dag, att göra någonting som INTE hade med datorn att göra, att göra någonting med kroppen.

13 kommentarer:

olgakatt sa...

Tjusig altan! Ni blir säkert turistattraktion i Älmhult med en sån. Sen börjar IKEA sälja dom i platta paket...

Bloggblad sa...

Så roligt att ni har hittat rätt hus! Jag har haft lite annat för mig jag också, så jag har inte hunnit med bloggläsandet. Har du haft nån bild ute, som jag har missat?

Marianne sa...

Olgakatt: Hahaha, ja men vad gör man inte för bygden : D


Bloggblad: Ja vi får tillgång om nästan exakt en månad, den 15 april! Jag har lagt ut bilder, här är en: http://nyaaventyr.blogspot.com/2011/02/hus.html

och här är en till: http://nyaaventyr.blogspot.com/2011/02/jag-fick-inga-blommor-pa-alla-hjartans.html

Jag har inte lagt ut så mycket, för det är ju trots allt någon annans hem just nu. Så det kommer mer sedan, det kommer både före och efter eftersom det ska byggas om och renoveras - allt utom hallgolvet! Fast förresten, visst har du kommenterat på köksrenovering! Så jag tror att du visste det, fast det försvann bland annat : )

Anne-Marie sa...

Den där altanen ser intressant ut. ;) Ni skulle säkert bli omtalade där ni bor om ni hade en sådan. Låter tufft att ha en sådan intensiv arbetshelg. Kan tänka mig att ni ser fram emot att kunna packa upp alla era saker. Kram!

Anonym sa...

Grattis till utförd arbetshelg, och nu "ledig" tid!
Jag förstår att det ska bli skönt när ni får flytta in i ert hus + få tillgång till alla era grejor!
Ha en bra dag!
Kram Nathalie

Desiree sa...

Åh vad skönt att du är klaaaar!!!! Jag förstår att du känner dig som en ny människa med tanke på allt intesivt jobb som du har lagt ner. Låter trixigt att sitta och försöka lyssna på en videointerjvjuv som ska översättas och försöka höra vad folk säger är ju inte alltid det lättaste.
Spännande med huset. Skönt att ni får era grejer även om det kommer att dröja ett tag innan ni kan packa upp det mesta. Det är ju bra att huvuddelen av jobbet kommer att ske sommartid. Det underlättar ju. Himla bra att ni redan har hittat en byggare.
Ha en bra dag.
KRam!

Musikanta sa...

Håller med Olgakatt om att det säkert vore någonting för IKEA - den altanen!
Jag vet vilket jättejobb det är att transkibera intervjuer, eftersom det utgjorde stommen i Mirrens avhandling om Volvo i Kina.

Har lyssnat på några stycken och hörde i princip inte någonting vad de sa på bandet, ömsom göteborska och ömsom göteborgsengelska blandat med hummanden och skratt, som du skrev. Skönt att du har det gjort!
Jag väntar också med spänning på bilder från huset - före och efter.
Kramar från Ingrid

Annika sa...

Snaart, snart inflytt alltså!
OCH sedan bör det väl gå hyfsat fort med renoveringen etc. Det låter inte så blodigt iaf.
Förstår ju att du LÄNGTAR!!!
Kram!!

Kim M. Kimselius sa...

Har också jobbat med att översätta film, från engelska till svenska. Och jag vet precis vad du talar om...
Förstår att det kommer att bli härligt att flytta in i ditt nya hus till slut.
Kram Kim

Marianne sa...

Anne-Marie: Hahaha, ja vi hade nog blivit en visa på bygden. Ja helgen var rätt tuff, var så trött så jag var yr i huvudet till slut. Det krävde ju 100% koncentration hela tiden ...

LÄNGTAR tills vi kan börja packa upp i alla fall en del saker.

Kram!


Nathalie: Tack, ja det är skönt att det jobbet är klart. Det ska bli helt underbart att få flytta in i vårt eget hus och sätta igång och röja. Ännu skönare blir det så klart när huset börjar bli beboeligt : )

Kram!


Desirée: Helt underbart när det där var klart. Om jag får mer av den typen hoppas jag att jag får lite mer tid på mig så att jag slipper komprimera det så.

Det ska bli helt underbart när de väl sätter igång. Är så nyfiken hur långt nuvarande ägaren har kommit med packningen, men man kan ju knappast springa där och tjata och glo : )

KRAM!

Marianne sa...

Musikanta: Hahaha, ja altan à la Kairo i platta paket : D

Ja det var tur att det inte var till en hel avhandling jag skulle transkribera : ) Fast då gör man det kanske oftast en och en och inte i grupp?

Lovar att det kommer före och efter-bilder! Med start den 15 eller 16 april. Det är den 15 april vi ska ta över, men vi vet inte vilken tid på dagen det blir.

Kramar!


Annika: Hoppas att det går så fort det bara går med renoveringen. Bara det blir klart på bottenvåningen, så kan vi pyssla runt så sakteliga på ovanvåningen sedan, men det är på bottenvåningen vi behöver få fräscht i rödaste rappet.

KRAM!


Kim: Får man inte manus för att översätta film???? Det borde man väl få? Fast jag kan tänka mig att det är svårt ändå, för man får ju inte plats med allt de säger i de där textraderna.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Inte långt kvar till den 18 april! För oss är det tillträde den 29:e men vi flyttar väl innan lite senare då vi ska fixa golven bland annat först. Vår lägenhet ligger ute på Hemnet nu och vi ska ha visning nästa helg. Blir spännande!

Marianne sa...

Anna: Jag tycker att det är en evighet till 18 april, och lika långt till 15 april när vi tar över. Man vill ju sätta igång NU.

Det måste vara skönt för er att kunna bo kvar medan ni fixar klart i nya lägenheten. Vi blir ju tvungna att flytta in och bo i eländet. Men hellre det, för då har jag i alla fall egen tvättmaskin och alla mina kläder!

Jag letade upp din lägenhet. Vad FINT ni har! En perfekt lägenhet för två innan man har hunnit samla på sig för mycket skräp : ) Men jag förstår att ni behöver större nu!

Kramar!