onsdag 2 mars 2011

Till min kära svärfar Erik och lite till

I dag blir det uteslutande bilder som jag inte har tagit själv, jag har lånat alla från olika sajter på nätet. Orsaken är att min svärfar Erik håller på att göra en hammarhaj av silver, och behöver se hur stjärtfenan sitter och är konstruerad. Han är en väldigt duktig silversmed, så jag är övertygad om att det kommer att bli en fin liten hammarhaj.---

Sorry, blev tvungen att äta lite mitt i bloggandet, inte för att ni kanske märkte det, men jag kom alldeles av mig i vad jag skulle skriva. Det blir ju inte lika organiserat ätande när man är gräsänka, det blir mer magen som styr än att man äter när Maken kommer hem.

Något jag tänkte på förut var reklamen de kör i tv. Hälften är urdålig och hälften begriper jag mig inte på vitsen med. Kvar blir kanske någon enstaka procent som är någorlunda klyftig. Det senaste jag hörde i dag var "have a happy period", någon sorts reklam för bindor. Det var bland det dummaste jag har hört, och jag sätter hundra spänn på att det var en KARL som hade kommit på den slagdängan. Dvs en som inte har en aning om vad det handlar om, och påstår att någonting sådant kan vara "happy"! Urdumt och om jag var i den åldern hade jag vägrat köpa den sorten. Faktum är att jag samlar på mig mer och mer pryttlar och varumärken som jag bara kommer att vägra köpa, bara för att de har så korkad reklam. När ska reklamare inse att konsumenter inte är dumma i huvudet?

Här i Sverige tycker jag att man börjar märka att våren är på väg. Nu börjar det ljusna när jag vaknar på morgnarna, vilket är helt underbart och gör en himla stor skillnad. Det blir mycket lättare att pallra sig ur slafen när man anar ljuset bakom gardinerna.

Nej hörrni, nu har jag haft min lilla paus, nu ska jag se till att få lite jobb gjort innan det är dags att glo på Halv åtta hos mig.

12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad roligt att din svärfar är silversmed!! :-)
Och hammarhajar är fina.
Du det där med reklam är lustigt. Jag pratade med en f d "reklamare" för många år sedan om "dum" reklam. Alltså sådan som man enbart störde sig på. Men han förklarade att det inte gjorde ngt. Allt handlar om att få ut varumärken och även om man tycker reklam är dålig så fastnar märket. Inte medvetet så att man köper det man sett i reklamen. Utan han förklarade att det handlar om vårt undermedvetna. Att om vår hjärna registrerat en logo eller ett namn så sker saker undermedvetet när vi ska handla. Om vi står framför en hylla med mängder av olika tvättmedel så "ser" vi endast de märken vi på ngt vis har "sett förr". även om detta skett utan att vi tänkt på det. Sedan är det ju så att många hittar ett tvätt- eller diskmedel eller schampo eller så som de fastnar för och sedan köper hela tiden. men alla de konsumenter som ännu inte hamnat där, eller som kanske börjat tycka att det de alltid köpt inte är så bra längre, DEM kan man fånga på det här viset. Låter simpelt och rätt illa, men han sa att det verkligen är så det fungerar.
Tycker dock att reklamen i Sverige är otroligt BRA jämfört med reklamen här i USA där alla alltid står och Skriker!!! Har inte förstått detta med att alla måste skrika här hela tiden på TV. Tycker det är ett konstigt fenomen. Och jobbigt! Det gäller särskilt i tvätt- eller städreklam. Samt i många talkshows där programledarna är så "skrikigt" gåpåiga.
Men du den där slogan om Happy periods tycker jag var så dålig att den faktiskt var rolig!!!! :-D
Enda "happy periods" jag kan komma på att man har är väl om man fruktar att man är gravid när man absolut inte borde vara det. Som efter en otrohetsaffär eller ett one night stand med ngn man knappt minns namnet på. Eller efter att man just fått barn men trodde man var säker p g a amning.... DÅ kan man nog tycka att ens mens är stor lycka. ;-) Men annars.... njae inte direkt....
Stor KRAM!!

Grekland nu sa...

Jag retar mej också mycket på reklam - och särskilt när jag är i Sverige och ser på svensk tv! Kanske inte för att just svensk reklam är sämre men för att det HÖRS så tydligt hur klantigt det låter när det sägs på ens eget språk! (Ska bli intressant att se om den här kommentaren går fram, har haft problem de senaste dagarna...)

Kersti sa...

Reklam är ett otyg. Jag blir som du helt anti. Här är det ljusare på morgonen men annars är det inte mycket som påminner om vår, -8 i morse.

Annika sa...

HATAR REKLAM!! HATAR! OCH här blir man tvångsmatad. Känner så igen det där med "happy period", det är väl Always, tror jag. Skitdålig. OCh speciellt då det sägs med utpräglad svensk accent. USCH!! INTE för att den är bättre i USA med amerikansk dito heller. Det är en skitdålg reklam, helt enkelt.
Tycker reklamen hemma är lika pissig som här. Riktigt dålig. Kollar ju trean ibland, och bara dööör så fort reklamen kommer, och inte kan jag spela förbi den heller. det är värt att vara premuimmedlem på fyran för då slipper man ALL reklam.
Här har vi en HD box så vi spelar ofta in, eller pausar programmet, på så sätt slipper man den förbenade reklamen.
Det finns bara ngra få reklamsnuttar som är bra, och de är FÅ. USCH för reklam, överallt. Tycker inte den är det minsta bättre hemmavid, eller i ngt annat land jag sett skiten i...
KRAM!!!

Desiree sa...

Det finns verkligen mycket skitreklam. Den flesta reklamen är faktiskt riktigt dålig. Man blir glatt överraskad då man faktiskt hittar någon reklam som man gillar eller tycker är kul. Himla fina bilder du hittat på Hammarhajar. Coolt att din svärfar är silversmed. Hoppas att han kan ta hjälp av dessa bilder.
Ah visst är det underbart att man nu märker att dagarna blir länge. Känns otroligt skönt att det är ljust nu när man vaknar. Underbart :-)
Kramis!

Elisabeth sa...

Jag tittar nästan aldrig på reklam längre, för jag har ingen lust att se dessa fåniga och fördummande filmer! Visst händer det någon gång ibland, framförallt om jag tittar på TV hemma hos någon annan, och inte har kontroll över fjärrkontrollen på samma sätt, men hemma hos mig byter jag alltid kanal så fort reklamen kommer. (Tittar dock mest på SVT, där jag bara behöver störa mig på trailers. ;)) Det hindrar inte att jag sedan gammalt har en lista med varumärken jag inte köper just på grund av (då) irriterande reklamfilmer.

Visst märks det att våren är på väg. Det är så härligt, både med ljuset och att gatorna är sådär härligt "torra", som de aldrig blir i Sverige mitt i vintern.

Marianne sa...

Saltis: Ja han har gjort massor av fina saker. I julas fick jag en älg!

Jo, det är väl så det är, som din kompis sa. Men jag anstränger mig för att lägga på minnet för att INTE köpa när jag blir riktigt sur på reklamen : ) Egentligen borde jag sluta titta på Halv åtta hos mig och Bygglov och Fuskbyggarna och Mästerkocken, för det är bara därför jag ser reklamen också. Annars tittar jag bara på SVT.

Hahaha, ja det är klart, det kan ju finnas någon enstaka happy period också, om man ser det ur den synvinkeln : D

Saknar den tiden när man gick på bio i TID så att man inte skulle missa reklamen! DET var tider det!

KRAM!


Ingabritt: Nu kom din kommentar fram i alla fall! Det är så trist när kommentarer försvinner, vilket händer ibland.

Ja reklam är alltid bättre på andra språk, för det värsta tönteriet går en helt förbi då : )


Kersti: Jag är så anti att jag börjar tycka att reklamkanalerna borde tas bort. För det är ändå mest bara skräpprogram, man kan ägna tiden åt bättre saker än titta på dem i alla fall.

Har ni fortfarande så kallt! Här håller det sig som lägst vid -2 (ta i trä!).

Marianne sa...

Annika: Ja det är Always. Som jag numera slipper använda : )

Det låter bra med HD-box! Det ska jag se till att vi skaffar sedan när vi har kommit så långt. För jag lär inte slippa kabelkanalerna (eller vad det heter dessa dagar), Klas vill ha så att han kan se F1 när det är såna tävlingar.

KRAM!


Desirée: Ja det var en bil de gjorde reklam för som var rätt snygg. Det är den enda jag kan komma på i alla fall.

Jag hoppas också att han får hjälp av de här bilderna. Ska bli skoj att se resultatet sedan.

Visst är det underbart att vakna och det är lite ljus ute, även om det än så länge bara är lite. Fast jag undrar hur det ska gå att sova i sommar, man är ju inte van vid helljus längre!

KRAM!


Elisabeth: Jag tittar sällan aktivt på tv, utan har den på i bakgrunden, så jag orkar inte passa in med fjärrisen och byta kanal. Och Klas somnar oftast framför tv:n och då är det han som har Makten : D Men SVT är avgjort bäst! Både när det gäller programmen och att de inte har någon reklam.

Ja nu börjar man kunna gå ordentligt på trottoarerna också, det är så SKÖNT!

olgakatt sa...

Skrev en lång kommentar i går kväll men den är puts väck! Suck.

aurorabuddha sa...

Sa trevligt att ha en silversmed till hands!

Har du sett den har reklamen, da? :o)

https://www.youtube.com/watch?v=h6CcxJQq1x8&feature=player_embedded#at=43

Anonym sa...

;)
Jag skall inte uttala mig om "röda faran" eller "one nite stands".

Däremot tror jag man skall uppmuntra sina barn eller andra yngre släktingar att fråga om sitt liv.

Jag frågade mycket,men noterade inte så mycket...gamla fotografier mm.

Ångrar mig i dag.

Vad mina egna vill vet jag inte,intresset verkar vakna ungefär vid +55....och då har man ju kolavippat!

Ha bra ed huset mm

hälsar

KalleB

Marianne sa...

Olgakatt: Så himla trist när kommentarer försvinner!

Han blev i alla fall väldigt nöjd med bilderna, så nu är han nästan klar med hajen. Han ska skicka foto på den sedan när den är färdig.


Aurorabudda: Haha, fast först fattade jag inte, men när jag hade kollat på den som var lite längre, när katterna gängar upp sig och talar om för frukostgrabben vad som gäller, då fattade jag! Och det är så det känns ibland när de vill ha mat! : D


KalleB: Nej men inte får du ha kolavippat när barnen blir 55! Fast jag håller med dig, jag önskar att jag hade lyssnat mer och frågat mer. Antecknat mer. Mamma försökte en gång, men jag kollade bara på alla snygga killar hon hade i sitt gamla fotoalbum : D