tisdag 8 mars 2011

Kvinnodagen

Oj vad jag sov i morse! Jag brukar i princip aldrig somna om på morgnarna, jag går alltid upp och börjar dagen före Maken, men i dag var ögonlocken så tunga, så tunga, så jag somnade om och sov nästan hela förmiddagen! Jag säger till mig själv att så får man göra när det är kvinnodag, då får man pyssla om sig själv lite extra. Men nu känner jag mig lite ur balans, jag är inte van vid att dagarna är så här korta ...

Nå, i eftermiddag ska jag på min lättgympa hos sjukgymnasten, och sedan i kväll ska jag till Hässleholm. Det är Olgakatt som har bjudit in mig till Zontas föreläsning och modevisning på Kvinnodagen. Föreläsningen hålls av professor Charlotte Erlanson-Albertsson och handlar om "Maten vi mår bra av". Dessutom ska Olgakatt vara fotomodell och gå på catwalken - gissa om jag ska ta kameran med mig! Rapport och foton kommer i morgon.

I morgon är det verkligen ingen kvinnodag för mig, förresten, då är det tvättdag för mig : /


För att komma till Hässleholm tar man Öresundståget från stationen i Älmhult. Med det tåget kan man åka ända till både Kastrup och Köpenhamn, till och med fortsätta norrut längs danska kusten ända upp till Helsingör.

Här kommer det lilla tåget.

Det är bara en hållplats emellan, Osby, sedan är man efter 20 minuter framme i Hässleholm.


13 kommentarer:

Pettas sa...

Ni må ha det jättebra på Zontaföredraget! Ser framemot att få se bilder av mannekängen på din blogg längre fram!

Kvinnodagskram!

Saltistjejen sa...

Aha du tar diseletåg??
Ser ut som Kustpilen som M och jag åkte med och det var första gången i mitt liv jag åkt med ett dieseltåg i Sverige.
Kul att du och Olgakatt har så mycket kul ihop!
HÄLSA och KRAMA från oss!!!!
:-D
Stor kram!

Musikanta sa...

Jag blir så avundsjuk på er därnere som har så nära till kontinenten - även om Hässleholm kanske inte räknas dit. Men att kunna ta tåget direkt till Louisiana låter något...

Du får hälsa Olgakatt - jag skulle gärna vilja varit med och sett henne gå modell.

Både föreläsning och modevisning, det blir något att skriva om!!!
Kramar från Ingrid

Lotta sa...

Hoppas ni får det riktigt kul!
Hässleholm är för mig nästan alltid början på en resa. Jag älskar att stå där på stationen och vänta på Stockholmståget :-)
Kram!

Desiree sa...

Hur lång tid tar det med tåget till Hässleholm? Det var en vacker stationsbyggnad i Hässleholm. Låter kul med modevisning och föreläsning. Ni får ha det riktigt trevligt.Ser fram emot bilder från modevisningen.

KRam

Lia sa...

Åh njut av kvällen, klart man kan få slappa lite på kvinnodagen =). Tåget går ju himla lätt till Malmö med, bara en hint ;-)
Stationen i Hässleholm ja. Minnen av de dagliga pendelresorna med X2000 mellan Lund och Linköping, om du visste hur många ggr jag har stirrat ut på den byggnaden och tänkt: "30min kvar till Lund, till hemma, skynda snälla". Kramar från Lia

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad trevligt det later! Och vad mysigt att aka tag!!! Det kan jag sakna ibland! Hoppas foredraget och cat walken var bra!!
Kram!
Pia

Anne-Marie sa...

Du och Olgakatt är verkligen flitiga. :) Visste inte att det var så nära mellan er. Jag saknar svenska tåg. De amerikanska är inte alls lika pålitliga och går sällan här på västkusten. Ser fram emot "reportage" från din utflykt. Kram!

Annika sa...

Ja, plåta modellen massor NU!! VAD roligt!
KUL att ni ses så ofta.
Hoppas att du hade en riktigt fin dag!!
KRAM!!!

Marianne sa...

Karin: Ja det var ett riktigt bra föredrag, hade tänkt skriva om det, men förhoppningsvis har Olgakatt gjort det. För det var en del bra råd där.

KVINNOKRAM TILLBAKA!


Saltis: Nej det är eltåg. De har i alla fall en sån där grej som går upp till elledningarna i luften. Som trådbussar - fast du kanske inte kommer ihåg dem, de försvann nog när jag var liten.

Olgakatt är toppen, önskar jag hann träffa henne oftare!

KRAM!


Musikanta: Ja det är verkligen en fördel att bo så här långt söderut, det går att åka till Danmark över dagen.

Som sagt, du får se till att komma hit framåt vårkanten!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Det tar 20 minuter till Hässleholm, så det går rätt fort. Till Växjö tar det lite längre tid, mellan 40 minuter till 1 timme, beroende på om man ska stanna och vänta på personalbyte i Alvesta. Fast Växjö är förstås en större stad.

Kramar!


Lia: Ja snart måste jag följa med tåget ända till Malmö så att jag får träffa dig! Borde försöka göra det innan inflyttningen, för sedan lär tiden gå rätt fort. Men nu jobbar du i veckorna : (

: )

Kramar!


Pia: Har ni inte tåg i Dubai? Nej, det kanske inte finns så mycket att åka till? Hur gick det, byggdes det någon järnväg i Saudi, eller blev det bara vägar till slut?

Kram!

Marianne sa...

LOTTA: Varför missade jag din kommentar? FÖRLÅT!!!

Måste du till Hässleholm för att komma på Stockholmståget? Kan du inte ta det i Helsningborg? När jag tänker efter har jag nog inte åkt tåg därifrån, jag tror jag flög och åkte bil för det mesta ...

Det värsta med Stockholmståget är när det susar förbi stationen i Älmhult i 500 knyck. FY vad det är läskigt!

KRAM!

Marianne sa...

Anne-Marie: Jo, det är bara 20 minuter mellan oss, eller drygt, hon bor en bit utanför stan. De svenska tågen är inte heller pålitliga på vintern! Det har varit den stora skandalen här i år, för den här vintern borde SJ ha lärt sig av förra vintern, men det var lika illa.

Kram!


Annika: Ja det är jättekul att Olgakatt bor så nära, önskar som sagt bara att jag hade tid att göra många fler utflykter med henne!

KRAM!