onsdag 23 mars 2011

Butiken för sakletare

Nu börjar knopparna vakna så sakta.

Vilken härlig dag det har varit i dag! Den började med ett besök hos frissan, en jättebra tjej i en trevlig salong mitt i Älmhult. De säljer även mina hårprodukter, så nu har jag nära till dem när jag behöver nytt.

Sedan hoppade jag på tåget och susade ner till Hässleholm där jag träffade Olgakatt. Vi började med lunch, och sedan tog hon med mig till bästa parfymeriet i Hässleholm där jag kunde köpa mina hudvårdsprodukter av en trevlig och kunnig dam.

Efter det hoppade vi in i Olgakatts bil och susade iväg till Västra Strö, och Butiken för sakletare. Guuuud så mysigt. Jag förälskade mig i en ko, en griffelko som jag ska fotografera i morgon. Eventuellt finns det foto av mig och kon hos Olgakatt endera dagen också. Naturligtvis hittade jag hur många fina saker som helst, men man får ju skärpa sig lite. Så det blev bara fyra servettringar och en flaska strykvatten förutom kossan. Strykvattnet ska man hälla i strykjärnet så att det doftar gott när man stryker och sedan även om kläderna. Jag köpte linnedoft och Olgakatt köpte grönt te-doft.

Dagen avslutades med en hastig middag på kinesrestaurangen mitt emot tågstationen, och sedan susade jag hem till Älmhult igen.

Men fy hörrni så kallt det är i den däringa vinden! Om det inte hade blåst så infernaliskt hade det ju varit värsta skönaste vårvädret!

11 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken mysig dag du fick tillsammans med Olgakatt. Några fina fynd hittade du också. Så bra att du redan hittat en frissa du trivs med och gillar. Jag har hållt fast vid min frissa som jag hade redan innan vi flyttade till USA. Varje gång jag var i Sverige passade jag på att gå till henne och klippa mig. Hoppas det blåser lite mindre imorgon så att du får njuta lite mer av vårvädret.
KRamis!

Marianne sa...

Desirée: Ja det var en toppendag. Ska visa min fina ko i morgon.

Jag har kvar min frissa Lasse i Stockholm också, men om jag inte vill se så eländig ut i håret som jag har gjort får jag allt varva honom med Emma (frissan, inte bloggerskan) här i Älmhult!

Ja jag hoppas också att det blåser mindre i morgon, höll på att frysa ihjäl på stationen i Hässleholm på hemvägen.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Härligt!
Du och olgakatt verkar ha funnit varandra!! :-)
KRAM!!!

Marianne sa...

Saltis: Olgakatt är ju hur gullig och rolig och trevlig som helst! Så det är inte svårt att gilla henne!

KRAM!

olgakatt sa...

Tack, detsamma, Marianne! Vi har mycket kul att göra ihop som väntar!
T ex den 9 april...

Malin sa...

Jag kan tänka mig att våren är efterlängtad hos er nu!
Trevlig dag med Olgakatt! Strykvatten visste jag inte ens att det fanns, men det ska jag kolla om jag inte kan hitta här.

Kramar

Eva Henriksson sa...

Mannen med Ronnebykorgen har sålt den på Claes Ohlsson men det var en för liten produkt...???
Se till att han inte skickar med postförskott för då blir det dyrt. I onödan.

Annika sa...

ROLIGT att du och Olgakatt hittar på så mkt nu för tiden!!
Perfekt!
Snygg bild!!
Använder du oftast bara ett enda objektiv då du plåtar? Funderar på att satsa på ett bättre allround. Tycker du att man "måste" ha macroobjektiv för att ta macrobilder?
Läser och läser om detta coh förstår att det finns alla möjliga "genvägar".
KRAM!!!!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja det finns ju hur mycket som helst att upptäcka här i Skåne och Småland. Snart blir det nog dags att besöka Orangeriet och Kunskapscentret här utanför Älmhult också.

9 april ska bli skoj!


Malin: Ja nu vill vi ha vår! Och den har faktiskt kommit hit till södra Sverige, jätteskönt är det. I dag är det 12 grader och man kan gå till tvättstugan utan jacka. Bara en sån sak!

Egentligen kan man nog göra strykvatten själv, bara att tillsätta en god doft till vatten. Grejen är att det inte får ge fläckar, men man kan ju prova sig fram på någon tygbit som man inte är rädd om.

Kramar!


Eva: Han borde sälja till cykelaffärer i stället. Och ha en hemsida. När jag googlar på Ronnebykorgen får jag inte upp någonting alls. Inte ens min blogg! Har han provat Designtorget? Ikea Family?


Annika: Ja det är jätteroligt! Jag har ett macro-objektiv, men jag använder det nästan aldrig. Jag är för lat. Jag har i princip bara mitt 18-200 objektiv, det här är taget med det. Trollsländan, om du minns det fotot, är också taget med det objektivet. Ska man ta riktigt pyttiga saker ska man nog ha ett riktigt macro, men har man ett som går rätt långt ner klarar man sig långt med det. Hade jag haft råd hade jag köpt ett av Canons nya objektiv, de gråa, t.ex. det översta på den här sidan: http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Telephoto_Zoom/index.aspx

En kille i Kairo hade ett sånt, och vilka bilder det blir med det ... Men när jag kollade senast har jag för mig att det kostade 16.000 SEK. Om det visar sig att jag har en okänd faster i USA som lägger näsan i vädret och jag plötsligt blir rik, DÅ ska jag köpa det : D

KRAMAR!

Annika sa...

HAHA, tack, Marianne!!
Det kanske är bättre att skaffa ett sånt objektiv som du har. jag har två, ett 18-55 och ett 55-250. Det hade väl varit bättre, kanske, om det varit ett paketpris med ett objekt på 18-250 eller 200, istället för två. Jag blir helt matt då jag ser priser på objektiv. Jag har precis varit ute på en fotorunda som hamnar på bloggen imorrn. Försöker plåta så manuellt jag kan, kör på P, och det ska ju vara en bra inkörsport. Försöker ställa i white balance och allt sånt. Det är inte helt lätt. Tycker att du får till så fina bilder, och visst minns jag din bild på trollsländan. SÅ fin!!!
KRAM igen o tack för info. jag kommer säkert att ha fler frågor framöver...

Marianne sa...

Annika: Fråga på du, fast jag kommer nog inte att kunna svara på så mycket, för jag har glömt allt! Det jag borde göra är att a) lämna kameran för rengöring (och det gör jag nog i nästa vecka) b) ta instruktionsboken och gå igenom alla funktioner igen c) ta fram kursanteckningarna och göra allt det där igen d) gå en ny kurs.

När jag får till det är det mer tur än skicklighet, det kan jag lova dig. Å andra sidan tar ju även proffsen 100 bilder och publicerar en, så det kanske är så det är. Och nu med digitaltekniken har även vi vanliga dödliga råd att knäppa oss fram till den där bra bilden!

KRAM!