måndag 21 mars 2011

WOW!

I dag kom det äntligen. Paketet jag har väntat på:

I paketet fanns tre askar.

Och i askarna fanns tre Porsche 301-knivar!

Knivarna följde med en prenumeration på Gourmet, Sveriges bästa mattidning. Och Porsche-knivarna fick bäst i test av Testfakta, så det är inga dåliga knivar. Jag har givetvis redan använt alla tre när jag förberedde dagens middag (Skånsk senapsstek).

I dag har jag varit på Ikea och fått hjälp att rita upp ett kök. Jag hade tänkt ta en skärmdump av det och visa, men jag vet inte hur jag ska komma in där. Maken får hjälpa mig med det, så kanske jag kan visa det i morgon. Jättetrevlig tjej som hjälpte mig, och jag tror att det kök vi ritade upp blev lite bättre än det Maken har ritat.

Och det blir nog vita skåpsluckor till slut, tror jag, för Ikea har 25 års garanti, så inte ska de väl bli fula av normal användning i så fall? Och om 25 år ...


11 kommentarer:

olgakatt sa...

Bra knivar i köket är ett måste! Jag blir galen av slöa knivar.Min bästa kockkniv köpte jag av en täljare i Nusnäs, jag tänkte att han nog begrep sig på knivar. Han sålde ett litet bryne till också.

Desiree sa...

Åh vilket underbart paket! Fina knivar är sååå kul att jobba med om man gillar matlagning som du också gör. Bra knivar är verkligen a och o. Jag blir liksom Olgakatt galen av slöa knivar.
Vita skåpsluckor tror jag blir jättebra och något du kommer att bli nöjd med. Det kan liksom aldrig bli fel. Du kan framhäva något roligt kakel mycket mer på det sättet då skåpsluckorna är neutrala.
Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Jag har alltså slitit mig fördärvad de senaste månaderna med Ikea-knivar ... Så det var helt underbart att få de här i dag. Man behöver ju knappt ens göra mer än lägga den mot köttet, så har man fått en skiva. Nå, lite överdrivet, men nästan.


Desirée: Ja bra knivar är ett måste i köket. Olycksrisken lär minska också, eftersom man inte slinter lika lätt när de är vassa och välbalanserade.

En fördel med vita skåpsluckor i köket är också att man verkligen kan leka med färger sedan. När det är jul kan man ha rött och grönt, när det är vår kan man ha ljusgrönt och rosa, när det är höst kan man ha olika brända färger, eller vad man nu känner för. Det blir nog något ganska neutralt kakel också, av samma orsak.

Kram!

Annika sa...

BRA knivar ÄR verkligen a och o i köket.
Jag blir tokig av att jobba med slöa knivar.OOO vad BRA att ni ska ha VITT kök!! BRA VAL!!!
Som du säger, då kan man matcha upp det precis som man vill!!
KRAM!!!

Anne-Marie sa...

De där knivarna inger mig respekt. Jag har en märklig benägenhet att skära mig på vassa knivar så jag kör med halvslöa. Hade en olycka i Sollentuna med en vass kniv och det var inte roligt. Vad bra att du fick hjälp med köksritningarna. Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Bra knivar är ett måste. Finns inget hemskare (jo det finns det ju, egentligen) än att försöka skära en tomat med en slö kniv...
Verkar som om allt flyter på i bra takt nu. Spännande, eller hur?
Kram Kim

Marianne sa...

Annika: Man märker framför allt när man ska skära tomater om det är en bra eller en dålig kniv ...

Ja nu har Klas snokat runt lite, och det har inte varit några problem med de här luckorna, så vi tar dem! Just det där att man kan göra alla detaljer precis som man vill sedan talar för det vita. Tror det det blir rött till jul : D

KRAM!


Anne-Marie: Ja man får vara försiktig med vassa knivar, för det går fortare och djupare om man skär sig. Men det blir också renare sår som läker bättre. Jag lovar att vara försiktig!

De har jättebra hjälp med köksritningarna på Ikea, och man kan göra själv hemma också genom deras planeringsverktyg de har på hemsidan. Lite pilligt att lära sig bara, så om man har dåligt tålamod är det bra att få hjälp med den biten : )

Kram!


Kim: Haha, nä du ska veta vad jag har slitit med tomaterna här när jag bara hade Ikea-knivar! Hu!

Ja nu börjar det kännas att det går framåt. Vet också att nuvarande ägaren håller på att röja, så det känns bra. Det ska bli MYCKET roligt att få flytta in!

Kram!

Musikanta sa...

Mirrmaken och Mirren har just designat ett kök till sitt sommarhus på Öland och beställt det från IKEA. Det blir också ljusa luckor och många utdragshyllor.

Fantastiskt att man nästan kan se på en ritning hur det kommer att se ut och få det ungefär som man vill utan extra kostnad!
Fina knivar, men du får som sagt vara försiktig!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Musikanta: Ja den där köksplaneraren på Ikea är fantastiskt bra! Det är den vi har använt för våra planritningar. De har även för badrum och annat, så jag ska väl sätta mig med det också.

Lovar att vara försiktig : )

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Vad bra att få så där bra knivar med en prenumeration! Jag gillar inte heller slöa knivar. Man kan ju också göra sig illa värre på slöa.

Marianne sa...

Anna: Ja det kan bli värre skador med slöa knivar om man slinter och skär sig. Men man får ändå vara försiktig med de vassa : )

Perfekt med ett sånt erbjudande när det är en tidning man ändå har tänkt prenumerera på!