fredag 18 mars 2011

Smågnäll en fredagkväll

En söt liten moské gömmer sig bland palmerna.

Fredagsmiddagen blev helt misslyckad. Hur kan man misslyckas med en wok? Tur att torsdagsmiddagen blev så lyckad att Makens arbetskamrater tyckte det såg ut som söndagsmiddag.

Jag tror jag vet varför woken blev misslyckad. Jag hemföll åt att köpa ett paket med frysta wokgrönsaker. Det blir ALDRIG lika bra som med riktiga färska grönsaker.

En annan sak jag vet varför det blir fel är Så ska det låta. Dags att lägga ner. Dagens program var uslare än någonsin, lät det som. Inte för att jag tittade, men jag hörde. Programmet har gått för länge och med samma programledare som upprepar sig själv in absurdum. Det hade varit roligare med ett program om matematikens svåraste nötar. Eller om atomvikter. Till och med fotboll.

Sen vet jag vad det är för fel på vädret också: Det är snö. Det ska det inte vara nu. Å andra sidan kan man hoppas på att aprilvädret kommer nu i mars och att vi slipper dylika utfall när april väl gör entré.

Äntligen en riktigt intressant person på Skavlan! Karen Armstrong, som är religionsforskare och som har skrivit mängder av intressanta böcker. Hon har ett positivt och ett kritiskt öga öppet för alla religioner. Det gillar jag. Se Skavlan på SvtPlay om du missade henne.

Varför är jag så är gnällig i kväll? Otålig tror jag. Det blir ALDRIG 15 april känns det som. I morgon ska vi i alla fall åka till ett byggvaruhus i Osby som ska vara bra. Där ska vi bestämma oss för golv och färg och ... allt vad det är man ska bestämma sig för. Tur att vi är överens om en sak i alla fall: Det ska vara riktiga trägolv, inte laminat.

14 kommentarer:

Pettas sa...

Håller med dig om Så ska det låta. Det verkade så enormt inövat dessutom. Men det är ju så enkelt att bara knäppa av eller titta på en annan kanal.
Snart, snart är det 15 april!

Fredagskram!

Marianne sa...

Karin: Jag har ju inte kontroll över tv-makten ... Får kanske ta makten över den snart : ) Nå, jag skulle ändå inte titta på tv, utan jobba, så jag hörde det bara i bakgrunden. Men det lät förfärligt.

Kramar!

olgakatt sa...

Har inte sett Så ska det låta sedan Harrysson, förtittssnuttarna verkar inte bra.
Har ägnat mig åt Kunskapskanalen ett tag i kväll. Ett fantastiskt program om judiska barn som skickades till England under slutet av 30-talet när många judar i Tyskland och Österrike kände på sig vad som kunde hända. Jag fick snyta mig ideligen.

Jag tror också att du är otålig och har myror i hela kroppen!

Saltistjejen sa...

OJ!!! Går verkligen Så ska det låta FORTFARANDE på svensk TV!!!!!! Himmel! Minns att jag älskade det men det var väl under typ slutet av 90-talet till början av 2000-talet eller så??? Och det är ju dryga 10 år sedan nu!
Att du är otålig är inte ett dugg konstugt, och nu är det iallafall mindre än enmånad kvar! Men snön den skulle ju kunna få smälta bort snabbare än snabbast!
Kramar!!!

Anne-Marie sa...

Håller helt med dig om snön. Här har vi full vinter med snöstorm och kyla. Så skall det väl ändå inte vara i mitten av mars? Det där med otålighet känner jag väl igen. Ju mer man väntar, desto långsammare tycks tiden gå. Visste inte att Så skall det låta fortfarande sänds. Det var trevligt med Peter Harryson tycker jag. Vem leder det hela nu? Kram!

Desiree sa...

Jag är sååååå trött på snö!!!! När jag såg att det snöade igår blev det en djup suck och jag kände att våren kommer väl inte på länge till. Men som du säger är det bättre att den kommer nu än i april.
Det finns gott om tv program man känner har spårat ur och då är det egentligen dags att lägga ner. Men det är kanske billigare för dem att köra på i samma spår.
Låter himla fint med trägolv. Riktigt är mycket snyggare än laminat. Kul att ni ska iväg och kolla på golv. 15 april blir det snart ska du se.
Kram!

Eva Henriksson sa...

Näe vi kände också att det inte kändes äkta. Inte många melodier som vi hört.....jag somnade och sov till Skavlan som jag inte missar.
Snön smälter strax.
Lugn bara lugn.

Marianne sa...

Olgakatt: Nej, det är inte heller någonting att sedan Harrysson slutade. Fast då tyckte jag att det var bra, det är nog det enda underhållningsprogram som jag har gillat - en gång i tiden.

Jag vet inte om vi har Kunskapskanalen. Sedan ska vi se till att ha det i alla fall.

Bara det blir april kanske det lättar lite bland myrorna, då kan man börja räkna in : )


Saltis: Ja, det går fortfarande. Men det är hög tid att lägga ner det programmet. Som sagt, det hade varit intressantare med atomvikter ...

27 dagar kvar, om jag räknar rätt. En hel evighet ...

KRAM!


Anne-Marie: Har ni också full vinter! Snöstorm till på köpet, det slipper i alla fall vi, och i dag har solen lett så glatt från en blå himmel, så vi hoppas att snön smälter undan snart.

Det är väl så det är, man ska försöka att inte vänta, så går tiden lite fortare.

Nu är det Peter Settman som leder Så ska det låta. Han är säkert snäll och trevlig, men jag är lite trött på honom. Han har en förmåga att dyka upp överallt på tv, det blir lite för mycket av honom. Snart är det väl han som presenterar nyheter och väder också ...

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja visst är det trist med snön nu! Det var kul när den kom i december, men nu är det dags för snödroppar och krokusar!

Förmodligen är det billigare att köra på i gamla hjulspår, så slipper de hitta på någonting bra. Förr hade de tv-teater, det kunde de gott ha igen. T.ex. att de spelar in sista föreställningen på olika teatrar, för när de inte ger en pjäs längre är det ju ingen konkurrens. Statliga teatrar och statliga tv borde ju kunna samarbeta, tycker man.

Ja trägolv är mycket bättre på många sätt. Dels slipper man extra statisk elektricitet, och det är ju naturmaterial vilket alltid är bättre. Och så kan man slipa golven, det går inte med laminat. När laminat blir skadat är det bara att byta.

KRAM!


Eva: Nä visst känns det tillgjort och trist! De inbjudna artisterna verkar inte ens kunna sjunga längre.

Ja vi får hoppas att snön smälter snart så att vårblommorna vågar sticka upp sina små huvuden!

Mica sa...

Tack för info om Karen Armstrong hos Skavlan! Skall genast titta!

Marianne sa...

Mica: Det var dig jag tänkte mest på när jag skrev det : ) För jag visste ju inte om du hade sett det eller ej, men jag visste att du ville se det!

KARLAVAGNEN sa...

Sitter här och ler! Du är rätt söt när du gnäller. :-) Tur att helgen blev bättre!!!

Mica sa...

Så glad jag blir att läsa att du tänkte på mig!
Stor Kram!!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahaha, jag vet inte, men jag tror inte Klas håller med om att jag är söt när jag gnäller : D

Kram!


Mica: När det är Karen Armstrong är det inte svårt att tänka på dig! Du är ju min Armstrong-kompis!

Kram!