torsdag 31 mars 2011

Stänkskydd

I avsaknad av kameran blir det lite kameler.

Tjejen i dagens Halv åtta hos mig har ett nästan identiskt kök med det vi har planerat! Hon har diskbänken i vinkel med spisen, det ska inte vi ha, vi ska ha den mitt emot spisen, så att säga. En annan sak hon har som vi inte har planerat in är ett stänkskydd bakom spisen. Stänkskyddet blir också baksidan av en förhöjd bardisk - något som Maken tjatar om att han vill ha i köket. Hos tjejen i tv ser det alldeles perfekt ut, så nu kommer Maken att få den där bardisken som han drömmer om att få sitta och hänga vid medan jag lagar maten. Förutom att stänkskydd är stänkskydd, löser det också problemet med eluttag i närheten av arbetsplatsen, eftersom man kan ha ett uttag där utan att det blir alldeles för fult. El måste man ju ha lätt tillgång till där man står och jobbar, för vispar och matberedare och allt vad det kan vara. Tur att man tittar på flamsiga program ibland!

Nu sitter jag och väntar på att Maken ska komma hem från Riga så att jag får berätta om de nya detaljerna i köket.

10 kommentarer:

Desiree sa...

Ska kolla in programmet på SVT play för nu har jag missat det på tv:n precis. Ja stänkskydd är viktigt att ha för det stänker ju en del då man lagar mat och el lär du också behöva till alla möjliga hushållsapparater. Gott om elkontakter ska man se till att ha. Jag tror din make kommer bli glad åt alla detaljerna. Jag tror att bardisken blir både fin och mysig för gäster att hänga vid och din make förstås.
KRam!

Marianne sa...

Desirée: Ja kolla in det på Play! Det var kul att se "sitt" kök på tv så där, till och med hennes kyl och frys stod på ungefär samma sätt som vi har tänkt.

Ska se till att ha gott om el runt om i hela huset, för det är bland det värsta som finns med sladdar som ligger och skräpar överallt, och har man gott om uttag slipper man en hel del av det.

KRAM!

Anonym sa...

Tänkte bara säga att stänkskydd behövs inte! Vi hade, i vårt hus i Sverige, hällen på en djup köksö. Inget stänkskydd och jag saknade det inte en gång under de fem åren vi bodde där.
Du vet väl att det finns eluttag som är nedsänkta i bänkskivan? Som kommer upp om man vrider på dem! Fiffigt! Kolla här:
http://www.smarthem.se/2151/p/powerport-eluttag/evoline-powerport-eluttag/
De har flera modeller och jag antar att det finns fler som har liknande.

Annika sa...

Vågar inte läsa så mkt av ditt inlägg, har inte kollat på ½ 8 denna vecka ännu :-)
My favorite show!!
Men jag ska tänka på dig då jag ser det!!!
KUL!!!
KRAM!!!

Norea sa...

Maken kan ju också hacka eller assistera dig när du lagar mat när han ändå sitter/står o hänger så nära dig vid bardisken...samtidigt som han pratar och smuttar på ett glas vin;)

Mica sa...

Marianne har du sett bloggportalens lista över "Mest besökta privata bloggarna i kategorien svenskar boende i utlandet"?
Av 2800 bloggar intar du plats 21!!
Gratulerar!

http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=27

Nu, utan kameler omkring dig, så väntar svenska topplistan!

Anonym sa...

Jag kan rekommendera Peganinikontraktet. Jag läste ut den igår. Slutet var sisådär, men så tycker jag ofta att det är när jag har varit helt fast i en deckare! Mkt läsvärd.
Jag får önska di en trevlig helg!
//Nathalie

Musikanta sa...

Det där med bardisken låter som hos oss med undantag av att det är en bred köksbänk i stället som vi har och som man kan sitta och hänga vid. Oftast är det jag som hänger där medan MM lagar mat. Han vill nämligen gärna ha sällskap!
Kramar!

Marianne sa...

Brysselkakan: Jo, jag har sett de där uttagen, men då tar de plats i det skåp det går ner i, med påföljd att det blir mindre plats för grejorna. Jag tror ändå att jag vill ha en upphöjning där, som blir stänkskydd, för då kan man dessutom lämna stekpannor etc och slippa se det när man sitter och äter med gäster.

Men tack för tipset! Jag är som du vet tacksam för allt!


Annika: Men jag hade inte skrivit hur det gick! Fast nu vet du nog : ) Och jag tycker det blev en värdig vinnare den här veckan.

Det var himla kul att se "sitt eget" kök, nästan, så där i tv. Då såg jag att det nog är en väldigt bra planering.

KRAM!


Norea: Hahahaha, ja det kan bli ett utmärkt tillfälle för honom att DELTA i matlagningen, inte bara äta upp resultatet. Jag köpte faktiskt en kokbok till honom i dag, Stora grillboken. Så kanske han kan lära sig att göra mer än grilla, menar jag : )

Marianne sa...

Mica: Oj, jag har inte varit inne där och glott på evigheter! Men jag borde nog som du säger flytta över till den svenska delen, hur man nu gör det. Får ta tag i det endera dagen.


Nathalie: Ok, då ska jag läsa den! Men nu har jag börjat på Barbara Nadels senaste, så den får ligga på kö : )

Ha en trevlig helg du också!
Kram!


Musikanta: Ja det blir en vanlig bred köksbänk hos oss också, man behöver den ju för att ställa saker på också. BARA bardisk är lite onödigt : )

Men hos oss lär jag nog inte få hänga där och titta på när Klas lagar mat särskilt många gånger. Däremot får han hänga där, för jag är som MM, jag vill också ha sällskap när jag lagar mag.

Kramar!