söndag 14 december 2008

Bussolycka och allmänt pladder

Jag är inte inblandad i den stora bussolyckan som har varit i dag söder om Kairo. Jag och Maken mår bra.

Tyvärr sker många bilolyckor varje dag, och att se bilar med bucklor är inte ovanligt. Här är man stolt över att inte ha varit med om en olycka på 4-5 år. När jag hör det tänker jag alltid att själv har jag aldrig varit med om någon. Men jag säger det inte högt. Det låter så förmätet.

Maken åker till Sverige på tisdag, så jag har fullt upp med att fundera ut vad vi behöver till julbordet. Det blir då i begränsad tappning eftersom det inte går att boka extra kilon med Austrian Airlines - skäms på sig - så det är de vanliga 20 kg som gäller. Vinterkläder som grund och det blir inte mycket spelrum.

Jag jobbar på - hoppas vara tillbaka i bloggvärlden "på riktigt" till till helgen eller strax därefter. Inshallah, som vi säger här - om Gud vill.

14 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ojala som spanjorerna säger. Oschala uttalas det.

Feliway finns på apoteket. Vademecum munvatten mot myggbett finns i vilken matvaruaffär som helst bland tandkräm etc.

Grönkål, svensk senap, sirap?, glöggkryddor, svenskt bröd? Kokosfett, knäckformar, ischokladformar? Vad mer kan behövas?

Nä ni får ta med er Hasse och flytta till Madrid istället.

Petra H sa...

Det är otäckt med alla bussolyckor som händer i Egypten med jämna mellanrum och jag kan tänka mig att det är många trafikolyckor överlag. Här i PR var jag med om två små bilolyckor den första månaden jag bodde här - kanske orsak till att jag inte är så sugen på att köra här... Jag var även med om några småolyckor i Schweiz så jag har väldigt stor respekt för trafiken och är livrädd för att råka ut för en allvarlig olycka (eller att mina nära och kära gör det).
Vi har precis haft adventsfika och det blev riktigt mysigt, dessutom lyckades vi få ihop 4 svenskar!!
Stor kram och lycka till med sluttampen på översättningsjobben.

Marianne sa...

Karlavagnen: Grönkål hoppar vi över och gör rödkål och brunkål i stället för det finns här, senap, sirap, glöggkryddor och vörtbröd står på listan, likaså kokosfett. Knäckformar har jag. Feliway och Vademecum står också på listan - vi får se om vi lyckas den här gången, annars åker vi båda två i februari för att fira svärmor 80 år, så om inte förr ...

Men du skulle ju ta Nisse och flytta till Kairo! Så att Hasse kan flytta hem till er!

Petra: En positiv sak med trafiken är i alla fall att det är ytterst få som dricker alkohol! Tur det, annars vet man inte hur det hade gått. Ibland är det bra med religiösa förbud : )

Men fy vad många olyckor du har varit med om! Då kan man ju hoppas att du har klarat av din beskärda del och slipper fler!

Hur går det med flytten? Har ni verkligen inte fått besked än? Hoppas att ni har det nu så att du kan börja planera framtiden!

Mysigt med adventskaffe! Vi konstaterade inte förrän vi gick och la oss att det var tredje advent. Nåväl, det kommer fler advent.

Kram! Nu ska jag sätta igång och jobba.

Emil sa...

Trafiken är verkligen den största terroristen i Egypten. Jag har enorm respekt för den även om jag själv gjort många dåraktiga resor i Egypten. Men efter att en vän och hennes dotter omkom i en trafikolycka där så undviker jag bilar och bussar så gott det går. Jag hoppas verkligen att staten börjar jobba mer med den hemska trafiksituationen nu efter ännu en hemsk olycka.

Kroken sa...

Maken får väl prioritera... han får helt sonika ha på sig hela garderoben och ha de viktiga grejerna i resväskan...
Då kan ni ju få ihop ett riktigt skapligt julbord :D

Ha nu en riktigt skön vecka och jobba inte ihjäl dig...
kramen!

Lia sa...

jag skulle satsa på några burkar ansjovis, de e lätta och det blir god jansson! även pepparkaksdeg och brända mandlar hade jag sett till att importera=). Hur firar ni jul iår? Kommer dina barnbarn ner till er nåt mer? KRAM

Annika sa...

Ja, det verkar lömskt med trafiken hos dig. Riktigt läskigt.
Glad att du mår bra...
Undrar var maken tar med sig nu då??
Kram!!

Marianne sa...

Usch ja. Trafiken trots lite alkohol där verkar farlig.Här finns det tyvärr massor med olyckor som vållats av alkohol. Jag är själv en o,oooo chaufför. Dricker bara vatten om jag måste köra. Och fler borde göra så.
Jasså, han smiter hemifrån nu igen. Då hoppas jag han har fin-fina grejer med sig hem. Kanske inte en julskinka på sådär 4 kg, men en massa annat gott. Bl.a skumtomtar. De väger inte mycket och det går åt massor.
Kram :o)

Millan sa...

Fy vad laskigt med trafikolyckor. Skont att ni inte var inblandade!! Jag tycker det kanns som om det ar en oerhort mangd olyckor aven har i england. Vagarna ar inte byggda for antalet bilar kanns det som....
Gott att maken aker till sverige och kan ta med sig lite svensk julmat tillbaka... men visst blir det lite svart att valja vad man vill ha. Gevalia kaffe skulle nog sta hogt pa min lista.. varesig det ar jul eller inte! :-) kram

Desiree sa...

Skönt att ni slapp vara med om bussolyckan. Ja här är det också vanligt med bilar som kör omkring med bucklor. Här i Alabama finns nämligen ingen bilbesiktning och det är tyvärr många som kör runt utan försäkring och när så något händer har de inte heller råd att fixa till sina bilar. Dessutom kör de mycket dåligt här så det är ganska vanligt med olyckor. Vi har varit väldigt nära i flera fall pga av andra som kört mycket dåligt men som tur är har vi hittills klarat oss, peppar peppar får man väl ta och säga. Usch det där med trafiken och riskerna man tar varje dag med att bara ge sig ut i den är inte roliga att tänka på. Skönt att du mår väl och är ok. Ja du får istället fundera på vad du vill beställa med hem från Svedala till ditt julbord. Det är mycket mer angenämt.

Marianne sa...

Emil: Ja de sa ju för en tid sedan att vissa lagar nu ska börja implementeras, men jag vet inte om det har hjälpt så mycket. I början såg man t.ex. fler motorcyklister med hjälm, men nu tycker jag att det är tillbaka till den gamla nivån. Samma med stoppförbud, det räcker åter igen att ge en liten slant till polisen så får man stanna och hoppa ur och handla eller vad det kan vara. Så jag vet inte, jag. Trafiken är ju också enda gången jag tycker att egyptier har bråttom, om man nu ska vara lite fördomsfull. Så fort de hamnar bakom ratten måste de spara in varenda sekund de kan, vilket inte gäller särskilt ofta i andra fall.

Trist att dina vänner råkade så illa ut. Var nu försiktig när du kommer hit om bara en månad!

Kroken: Hahaha, jag såg nog att han stoppade ner TVÅ ylletröjor i väskan, jag sa åt honom att välja en! Och att han fick ha den på sig när han åker hem. Och att han får ta på sig två skjortor, slänga alla gamla kallingar och onödig tandkräm etc : D Jag skulle så väldans gärna vilja ha julskinka i år, det var några år sedan nu.

Kram!

Lia: Anjovis har jag redan, och pepparkaksdeg får vi göra själva, det blir för tungt att bära färdig deg. Brända mandlar är gott, men inte någonting som vi har haft som tradition till jul, så det får vi hoppa över.

Vi ska hem till våra trevliga grannar på julafton, så jag ska se till att laga mat nästa vecka så att vi kan bidra med hälften. Tyvärr kommer inte barnen ner till jul, och vi åker inte hem. Det blir för dyrt, och den här julen blev vi tvungna att välja mellan jul eller svärmors 80-årsdag. Det blir den senare i början av februari. Nästa jul åker vi nog hem.

Kram!

Annika: Han har en låååång lista med sig, men jag tvivlar på att han får med sig allt. En del av de vanliga sakerna får han i alla fall skippa, som bacon och kaviar. Det klarar vi oss utan tills vi åker i februari. Har beställt Ajvides bok också! Objektiven och kamerabatterier är viktigast, just nu kan jag inte fotografera för batteriet tröttnade helt. Inte så konstigt, har haft ett och samma batteri sedan jag köpte kameran för flera år sedan. Hihi, det blir två julaftnar i år, en när han kommer hem på tisdag och en på onsdag!

Kram!

Marianne i Sverige: Jag är också en 0,0000 förare. Fast jag brukar föredra Coca-cola : D

Jag hoppas att han har en liten julskinka med sig, och han fick stränga instruktioner om att den inte får vara en sån där färdigkokt, för de är inte lika goda. Och så ska det vara Karamellkungen hellre än tomtar ... Och ja, nu smiter han igen, den lille gräshoppan, men det är färre resor nu än det har varit tidigare. Så det är nästan bara bra ; )

Kram!

Millan: Läste precis att olycksfrekvensen har sjunkit i Sverige, det låter betryggande. Men så är det nog i de flesta länder, att vägarna inte är byggda för den enorma mängd bilar som finns i dag. Framför allt inte här ...

Här är det Zoegas skånerost eller Arvid Nordqvists franskrost som gäller i kaffearsenalen, och vi har faktiskt ett paket Zoega, så där sparar han in ett halvkilo i julpackningen!

Kram!

Desirée: Men fy att de kör så dåligt i Alabama! Det låter inte bra, man har ju ändå någon sorts bild av att trafiken i US är ganska lugn och välordnad. Då är man inte beredd på galningar på samma sätt som här eller i Indien eller liknande. Usch, hoppas verkligen att ni inte råkar ut för någonting! Det får ni inte!!!

Ja nu är listan skickad tillsammans med Klas, så vi får se vad det blir i slutänden. Det var ju typiskt att det inte ska gå att boka fler kilo med Austrian, det går med en del bolag har jag hört. Vi hade tänkt att han skulle köpa sig en ny resväska i Sverige och fylla den också på vägen hem!

Kram!

Musikanta sa...

Jag var med om en "olycka" som slutade lyckligt för 40 år sedan men kommer fortfarande ihåg det.

Åkte med två barn och en hund i en liten Volka på en raksträcka när en bil, som stått och väntat vid en påfart, plötsligt svänger ut på vägen.

Jag väjde som väl var åt rätt håll men Volkan, som var baktung, svängde helt runt och kasade baklänges på motsatta sidan av vägen en bit.

Ingen kom från andra hållet som väl var! Annars hade jag nog inte suttit vid datorn vid det här laget.

Men efter denna händelse är jag försiktig och saktar in varje gång det står en bil och väntar vid en sidoväg även om det är stopp för denna!

God Jul och Gott Nytt År och välkommen tillbaka efter helgen! Kram/Musikanta

Marianne sa...

Musikanta: Men fy så otäckt! TUR att ni klarade er! Någonting sådant vill jag inte vara med om!

God Jul och Gott Nytt År till dig också, men jag återkommer innan dess!

Kram!

Anonym sa...

It is remarkable, very useful phrase achat levitra It is error.