lördag 27 december 2008

Ljud

En blomma.

Vi sitter just nu med fördragna fönster och någorlunda släckta lampor, för det lät som om någon sköt med kulspruta en bit bort här. Nu har det tystnat, det kanske bara var bröllop (det är ju rätt vanligt att folk skjuter i luften i många länder vid bröllop), men det var ändå lite otäckt. Vi är ju så lyckligt lottade att vi inte är vana att höra ljudet av skjutvapen, en lyx man i dagens läge ska vara glad för.

Det som hörs nu är ett gäng katter som låter som om de försöker avgöra vem det är som är mest karl.

Annars är det oftast ganska lugnt här där vi bor, vi hör inte ens trafiken på Alexandria Desert Road om de inte tutar väldigt mycket.

Apropå det där med att tuta. Jag har alltid hört att alla tutar som galningar i trafiken i Kairo, att det tutas hela tiden överallt här i stan. Men så tycker jag inte att det är, nästan tvärtom med tanke på de förväntningar jag hade när jag kom hit första gången. Visst tutar man, och mer än i Sverige, men det är oftast små korta truddelutter för att tala om att "nu är du allt lite för nära" eller liknande. Och inte alls hela tiden och överallt.

15 kommentarer:

kroken sa...

här har de första nyårssmällarna avfyrats..
hoppas det inte var kulsprutor...låter läskigt.
kramen!

Marianne sa...

Åh, fy. Skulle det varit här hade vi släckt alla lampor och varit skräckslagna. Men vi är ju förskonade av krig o annat elände så vi tror fortfarande på att det inte kan hända oss nåt här ute på landet. Men fasen, man är inte säker nånstans nu känns det som.
Hi,hi, det där med att tuta hade jag totalt glömt bort, Min gubbe jobbar ju på bilbesiktningen här, och när jag står där och väntar på honom efter jobbet kommer de som jobbar sent. Varje gång de kör ut från hallen så tutar de, för att se att signalen funkar. Tänk, jag trodde först de tutade på mig. Fast efter närmare eftertanke var det nog sådär ca 40 år sen nån tutade på lilla mig. Hi,hi :o))

Suzesan sa...

Hoppas det var bröllop det var det säkerligen..Hoppas!!!
Usch vad otäckt.
Jag vet bara hur det var när det var skottlossning här ute på min parkering ...fy vad rädd jag var. Ändå bor jag högt upp och jag kröp omkring på golvet. Skakade gjorde jag och så hörde man skriken på hjälp. Jag trodde först det var fyrverkerie men sen så sa nåt mig "Näee det låter inte så".
Det var två som blev skjutna men klarade sig. Det var första gången jag hörde skjutvapen. Ja i det "vilda" om man säger så.
Jag Ringde 112 och de svarade ju inte förrän långt om länge...men det var i våras.

MEN var extra försiktiga för det har varit katastrofbråk i Gaza!!IGEN!!!!!!
Det kan ju säkert utlösa irritation om nån är i Egypten som håller på nån av dem som bombar varandra i Gaza...! Israel gick in med många bomber i Gaza inatt eller om det var inatt.

Katternas ljud låter bättre tycker jag.
Filmen går nog inte på bio här än vad jag vet. Inte här iallafall...vampyrfilmen.
Fin blomma. Bladen ser ut som min krukväxt med katusen "sprätt-i-väg" den som skjuter ut sina fröer. Men blomman ser nästan ut som en citronblomma:)
Hoppas du kunnat sova gott.
Kram
Susanne

Kerstin sa...

Usch, det lät lite otäckt. Så förskonade vi är som inte behöver vara rädda när det smäller.
Hoppas att din jul varit fin.
Ha det gott.

Kerstin sa...

Usch, det lät lite otäckt. Så förskonade vi är som inte behöver vara rädda när det smäller.
Hoppas att din jul varit fin.
Ha det gott.

Truddelutt sa...

OJ, låter otäckt!
Hoppas att det var bröllop!
Annars får du lova att ni håller er inne!!
Tack och lov för att vi slipper sånt här i Svedala. Även om det inte var så länge sedan som de sköts max 200 meter från där jag bor.
Några puckon försökte råna Swedbanks Minuten.
Hörde dock inget för jag satt vid datorn med musiken på för fullt.
Men annars hör ju inte skott till vanligheten här.
Var rädda om er!
Och ha ett gott slut på detta "gamla år".
Kramis

Lena sa...

Usch, låter läskigt! Och, Hoppsan - jag glömde visst bort fredagstemat! Här har helgen flutit på som vanligt. Lite julfirande med Son, barnbarn och föräldrar på julafton. Sen har jag sovit, varit på 60 -års kalas osv. Härligt med ditt nya objektiv, då får vi se fina bilder igen!

Marianne sa...

Kroken: Här är nyårssmällare och fyrverkerier förbjudna eftersom det är farligt. Okeeeej, nu ska vi se här, vilket är det som är farligt - egentligen? Eller mest i alla fall?

Kram!

Marianne i Sverige: Ja visst är vi förskonade från mycket! Men även om det var kulsprutor så var det nog "bara" bröllop. Fattar inte att de vågar ...

Hehe, nej, det var ett tag sedan de tutade efter mig också. I alla fall på DET sättet : D

Kram!

Suzesan: Just det, du hade ju skottlossning "hemma hos dig" i våras. Ja, det var riktigt otäckt. Skönt att de som blev skjutna ändå klarade sig.

Förfärligt det som händer i Gaza nu. Inte blir det bättre av att ha ihjäl extra många människor heller. Jag förstår faktiskt inte hur de tänker i Israel. Det enda som hjälper är att lämna ifrån sig bosättningar och öppna gränserna. Det är i alla fall vad jag tror, för om folk får en chans att bygga ett liv för sig och sin familj minskar önskan om att självmordsbomba. Måste erkänna att det känns rätt nära dit just nu. Men det är längre bort än när det var krig i Serbien och vi bodde i Sofia. Då förirrade sig en amerikansk bomb till en förort i närheten av där vi bodde och slog ner i ett hus. Ingen blev skadad som tur var.

Jag sov gott ända tills Stina fick för sig att jag skulle vakna, vilket var samtidigt som en mygga bet mig i fingret och det började "brinna" i hela handen.

Kram!

Kerstin: Ja vi svenskar är förskonade från mycket elände. Det glömmer vi gärna. Men pangandet upphörde i alla fall och ingenting farligt hände vad jag vet.

Vi har haft en härlig jul, hoppas att även din har varit bra!

Ha det riktigt gott du också nu i mellandagarna!

Truddelutt: Jo, jag lovar, smäller det håller jag mig inne! Jag ringde våra trevliga grannar och sa till dem att hålla sig inne de också.

Det är läskigt med alla rån och mord som är i Sverige just nu. Vi pratade just om det i dag, att det faktiskt ändå känns tryggare här än i Sverige, när man läser om allt som händer. Folk som skjuter rakt in i kasinon, folk som blir mördade osv. Om folk ändå hade kunnat anstränga sig lika mycket för att skapa någonting bra ...

Gott slut till dig också!
Kram!

Marianne sa...

Lena: Lätt hänt att man glömmer fredagstemat mitt i allt julfirande och till på köpet 60-årsfester! Låter som om du har haft det bra under helgerna, härligt!

Hoppas få tid att sätta mig och pilla med objektivet snart, ska nog kunna bli av någon av de närmaste dagarna, så att det kan bli lite bra bilder sedan.

Suzesan sa...

Marianne jag håller med.
Jag fattar inte vad de håller på med. Det är enkelt att få dem att sluta självmordsbomba där.Ja rätt enkelt iallafall.
Men det är en svår diskussion och de utnyttjar "världens hat mot araber".

Jag har en åsikt om det.. en stark en men det blir så mycket rabalder om man säger den. Då blir man direkt tystad och kallad för antisemit. Löjligt!
Det är jag absolut ICKE. Man måste ju få tycka nåt.
Muren kan de ju riva ner. Det var väl mellan öst och väst de byggde en sist...vad det allt de lärde sig den gången?! Bitterhet och hat leder bara till mer konflikter.

Fy vad hemskt med den där bomben som förirrade sig i Sofia. Hörde du den?! Vad glada vi ska vara som slipper det här.
Men med min galghumor så lägger jag till det kunde ju gått illa när katten väckte dig och myggan bet dig och handen hade "brunnit upp". Varje problem är allvarligt nog när det kommer stort som smått. Var försiktiga och rädda om er.
Kramar
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Jo, så är det. Men det är en lång svår diskussion som kräver väl valda ord för att inte allt ska bli fel och missförstått.

Nej, jag hörde inte bomben, tror jag hade musik på så att jag missade det, och det var runt hörnet på berget. Men det var riktigt läskigt.

Tack, vi är rädda om oss!
Stor kram!

Petra H sa...

Usch, vad otäckt! Vi har precis bestämt oss att stanna hemma på nyår, mycket pga att vissa puertoricaner gillar att skjuta i luften på nyår... För nga veckor sedan blev en kille ihjälskjuten på parkeringen utanför Borders (den stora bokhandeln i det stora shoppingcentret) mitt på ljusa dagen!! Det verkar vara en knarkuppgörelse, men ju inte så kul att höra att ett av våra favoritställen på söndagarna blev en mordplats.
Här tutas det faktiskt inte så mycket, förutom när O är ute och kör och blir irriterad på puertoricanerna (jag säger alltid till honom att ta det lugnt, man vet inte vem som är beväpnad..).
Stor kram!!

Marianne sa...

Petra: NEJ vad hemskt! Jag är verkligen glad för att ni inte befann er i närheten när killen blev skjuten! Vi stannar nog också hemma på nyårsafton, vi har en flaska skumpa och lite god mat vi kan laga. Tror det blir mysigt.

KRAM!

StrandMamman sa...

Usch vad otäckt med skjutandet, speciellt då ni inte visste vad det berodde på. Här hos oss skrämdes vi också ikväll, satt vid middagsbordet tillsammans med gäster då det hördes en kraftig explosion utifrån och hela huset skakade till. Tog en bra stund innan vi fick reda på att det skett en luktgasexplosion i en av skorstenarna vid cellulosafabriken 5 km från oss. Smällen hade hörts och känts av alla i hela stan. Som tur var tycks ingen ha skadats och det började inte heller brinna. Men det kändes ändå rätt otäckt, tänkt om explosionen varit ännu kraftigare...

Marianne sa...

Strandmamman: Jag missade visst din kommentar, ursäkta! Men vad otäckt, det var ju hemskare hos er än oss! Verkligen tur att ingen blev skadad och att det inte brann. Det är verkligen hemskt med gasexplosioner.