onsdag 3 december 2008

Framförhållning ...

Osäker på vilken byggnad det här är, men det är i alla fall på Citadellet i Kairo.

... är inte Makens starkaste sida ibland. Halv sex ringde han och undrade om maten räckte till en besökare från Rumänien också. Det blev alltså inte någon snabb och enkel ugnspannkaka med äpple och bacon, utan jag fick tina köttfärs, göra sallad, göra köttfärssås och koka spagetti. Det var det mest avancerade jag hade möjlighet till. Det var en trevlig kille i alla fall, så det blev en trevlig middag även om man önskade att man hade kunnat bjuda på någonting roligare.

Gissa vem som fick ta hand om disken?

10 kommentarer:

Suzesan sa...

Maken diskade såklart.
ELLER?!Va va va!*fniss*
Tur du hann färdigt och hade tid så de fick nån mat och slapp gå till hamburgerhaket:)
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

trollpackan sa...

Maken räknar jag med! Du hade ju varit snäll och fixat till en middag hastigt och lustigt, så det var ju inte mer än rätt;)
kramen

KARLAVAGNEN sa...

Den rumänske besökaren antar jag. Som förmodligen tyckte det var ljuvligt att slippa en natt på hotell ätandes restaurang mat för sådant blir man less på om man reser mycket.

DILA sa...

Naturligtvis maken. Min kära sambo är likadan när det gäller framförhållning vilket kan driva mig till vansinne emellanåt.

Kram Dila

Kroken sa...

Säger som Karlavagnen; Besökaren!
Framförhållning är en genkromosom som saknas hos de flesta män ;D

Emil sa...

Nu vet jag ju inte exakt var du bor, men i största delen av Kairo kan man väl få nästan allt hemkört? Allt från "systembolaget" till matvaruaffärerna har ju egna varubilar. Fast har man bråttom så kanske de inte är allt för pålitliga...

Annika sa...

Maken fick ställa sig vid diskbaljan...GJUTET!!
Spagetti och köttfärssås är gott, så jag är säker på att er gäst var supernöjd då han gick hem.
KRAM!!

Marianne sa...

Suzesan: Helt rätt! Det var Klas som diskade. Men TID hade jag inte, så nu halkade jag efter lite i mina egna tidsplaner. Det blev ugnspannkaka i dag i stället.

Kram!

Trollpackan: Just precis, Klas fick diska. Men nu är han ledig en vecka så då får han fixa middagar : )

Kram!

Karlavagnen: Nä, Klas fick diska, det kan man ju inte låta gästerna göra. Men visst blev han glad för lite hemkört, för som du sa blir man ju trött på restaurangmat. Han åkte hem mitt i natten, men sov några timmar på hotellet emellan.

Dila: Visst blir man lite galen, särskilt som det inte bara är att sticka ner på ICA och skaffa någonting, som en hummer eller så : )

Kram!

Kroken: Nix, det var Klas som fick diska. Jaså är det generna det beror på? Så då fattade han inte det jag sa om att "ta reda på och ringa liiite tidigare"? Nä, antar att du har rätt ...

Kram!

Emil: Jodå, Drinkies och Mori Sushi har bra hemkörning. Drinkies kommer inte om jag ringer, man måste vara karl för att de ska komma så det är Klas som sköter dem. De har inte så mycket mat, förstås. Mori Sushi är bra, de är här efter en timme, men då är det tidig eftermiddag innan de får fullt upp. Hur lång tid det tar mitt i deras rusning, det vågar jag nog inte riktigt gissa. Och sushi kan vara vanskligt, det är inte alla som tycker om det. Sedan kan man nog ringa Trianon och de andra i Dandy Mall, men jag vet inte om det är så mycket bjudmat direkt. McD, men jag vet inte om jag skulle bli så stolt över att bjussa på en sån middag : )

Annika: Eller hur! Han fattade liksom det automatiskt : ) Jodå, det blev rätt hyfsat, men hade jag haft lite tid att fundera på hade jag nog kunnat komma på någonting roligare. Nu blev det liksom att kasta sig ner i köket och sätta igång. Nå väl.

Kram!

Bert sa...

Jäklar! Här hann man inte tävla. Men jag kan ju säga ändå att jag gissade rätt. Jag har inte kollat svaren här ovan!
Säkert! Jo!

Marianne sa...

Bert: Attans då, men du har helt rätt i alla fall! Du kanske har egen erfarenhet? Av disken i det läget?

: )