torsdag 4 december 2008

Daniel cyklar

Som stolt farmor kan jag ju inte låta bli utan måste bara dela med mig av den här filmen som Daniel skickade länken till. Det är Daniel som cyklar - eller flyger är kanske mer rätt benämning eftersom han flyger över gupp och ramper. Själv får jag lite lätt svindel och skulle aldrig våga cykla så där. Daniel är världens duktigaste, tycker jag.


Här har det varit en riktigt fin dag, 31°C och solsken. Synd bara att jag inte har haft tid att vara ute och njuta. Nåväl, det kommer fler soliga dagar, det är jag rätt övertygad om.

Och nu börjar långledighet för de flesta här i Egypten, för på söndag börjar Offerhelgen, eller Eid Al-Atha som det heter här, Kurban Bayram i Turkiet. Så nu är alla lediga i 9 dagar. Mer om Offerhelgen på söndag.

10 kommentarer:

Desiree sa...

Oj vad duktigt han är! Jag förstår att du är en mycket stolt farmor. Det där hade jag aldrig vågat eller klarat av. Ha en bra dag. Låter superskönt med ledigt i hela 9 dagar. Skulle vara skönt om man även hade en offerhelg här i USA. Ser fram emot att få läsa mer om denna.

KARLAVAGNEN sa...

Ehrm, Yoghurt boy? Cyklar? Ser varken yoghurt eller cykling. Men en jätteduktig kille som gör massor med trix. Gött att se barn som rör på sig och inte BARA hänger framför datorer.

Fritt ur hjärtat sa...

Alvarlgt talat, hur går det med "underredet" använder man suspensoar? Det ser onekelign häftigt ut, men också ont....

Saltistjejen sa...

Oj förstår att du är stolt! Det SKA du vara! Jädrar vilken kontroll han har!!!!!

kram!

Suzesan sa...

Vad duktig han är MEN det ser verkligen livsfarligt ut.
Jag hade också varit så stolt så stolt.
Åhhh 31 grader det är inte alls dumt det. Skulle vara lagom varmt för mig:)Hoppas du får lite tid att gå ut.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Marianne sa...

Hej, nu är jag här igen efter lite datastrul. Så nu har jag försökt läsa ifatt lite om vad dy haft för dig. Va skönt med lite långledigt. Det får vi snart också vid Jul/Nyårstiden. Jo det där med cykling känner jag igen. Vår Linus håller också på så där fast de har bara en inomhusarena. Jag måste visa honom den här filmen, då blir han imponerad, för din Daniel ser ju jättesäker ut. Fast det är inget för mig heller, jag tycker det ser farligt ut.
Må så gott i värmen. Här regnar och snöar det omvartannat. Nu ska jag tända en brasa i kaminen och mysa lite på egen hand i kväll. Gubben ska ut och roa sig med sitt jobb. Fast det får inte bli sent. Vi ska upp tidigt i morgon och flytta mamma. Kram :o)

Musikanta sa...

Han har ju en fantastisk balans - ditt barnbarn. Mycket träning ligger det väl bakom också.

Men jag hade nog varit väldigt orolig om jag hade varit hans mamma! Fast man blir väl räddare när man blir äldre förstås...

Marianne sa...

Desirée: Ja, han är så duktig, men så tränar han mycket också. Snart kanske vi får se honom i olika tävlingar.

Önskar att jag också kunde vara ledig i 9 dagar! Men det får vänta, i stället känns det som om jag håller på att jobba ihjäl mig. Nå, att göra det är enda sättet att få det gjort, så det är bara att knega vidare.

Karlavagnen: Hans förra cykel var av märket Yogurt, och då kallade alla honom för Yogurt Boy, och det har hängt kvar. Nu har han en Da Bomb, så det är ju bra att han redan har ett smeknamn : ) Visst är det bra att han inte bara hänger framför datorn, han är verkligen ute och rör på sig om dagarna!

Simone: Hehe, jag vet inte, har inte frågat. Men man får väl hoppas att de kommande generationerna klarar sig. Om cirka 20 år vill jag gärna ha ett barnbarnsbarn : )

Saltis: Ja och tur är det så att han inte slår ihjäl sig! Man tränar visst i skumgummi innan man gör det på riktigt, tur det. För jag gissar att det snart är olika sorters volter som gäller.

Kram!

Suzesan: Ja själv hade jag aldrig vågat hoppa så där. Inte när jag var i den åldern heller, det tror jag inte. Vi får väl se, om några år börjar du nog också lägga ut filmer och är stolt som en påfågelshona : ) Jo, i dag ska jag faktiskt ta mig tid att åka och äta sushi. Mumsans!

Kram!

Marianne i Sverige: Just det, din Linus cyklar ju också, det tror jag att jag visste! Daniel och hans kompisar tog eget initiativ och fick tillstånd att bygga cykelbanan, så det har de fixat själva. De fick så klart en del hjälp av vuxna, men det är deras eget initiativ och jobb! Visst blir man lite nervös när de hoppar och flyger så där! Jag kommer bergis inte våga titta när han börjar med olika sorters volter ...

Jo, långledigt hade varit något, det! Men själv är jag inte så lycklig att jag kan slöa i dagarna nio, tvärtom, måste se till att jobba rätt hårt hela december. Så blir det förhoppningsvis lättare i januari. Sedan ska boken vara helt klar.

Å, din mamma har fått nytt boende! Vad bra, måste hinna in till dig och uppdatera mig. Hälsa henne så gott och lycka till och hoppas hon ska trivas och få det riktigt bra där.

Kram!

Musikanta: Ja han tränar så mycket han bara hinner. Just nu är det väl lite för dåligt väder, det har visst regnat så mycket att banan är alldeles lerig, men annars får man nästan dra hem honom därifrån.

Och jo, så är det nog, man blir oroligare med åldern.

Musikanta sa...

Du har fått en award av mig. Kram/M

Marianne sa...

Musikanta: Oj, TACK! Jag kommer och kikar!

Kram!