måndag 22 december 2008

Laster

Vi har väl alla våra laster, det roliga med egyptiernas laster är att de inte stänger in dem i en täckt lastbil eller container, utan staplar dem helt synligt på flaket på sina lastbilar. Det är alltså underhållande på många sätt att vara ute och åka här i stan, kom jag på i dag när jag åkte upp till stormarknaden för att köpa rödkål med mera för att kunna laga till lite mat till julafton.

Och vad skönt det var att handla på förmiddagen mitt i veckan! Nästan inte en kotte i affären, så det gick relativt fort. Passade på att köpa lite julgransbelysning som Maken kan få pyssla med i morgon när han kommer hem.

Fotona är tagna genom bilrutan, så det är inte världens bästa kvalitet.

Kotransport. I bakgrunden ett av de stora turisthotellen vid pyramiderna.

Tv-transport. Jag tycker också det är otäckt när barnen springer mitt i gatan så där.
Det är värre när de är ute på motorvägen ...

Övervakad cementtransport. Han ligger i alla fall ner ...

8 kommentarer:

Locklig sa...

Ingen kan ju anklaga dem för att inte vara duktiga på att packa på bilarna i vart fall ;)
God Jul!
/Locklig

Fröken Anki sa...

Roliga bilder! Ser lite farligt ut dock att ligga högst upp på säckarna. Men det klart än man van så...

Önskar er en skön jul och ett gott nytt år. Kikar in igen en annan dag och läser ikapp på allt jag missat.

kram

Musikanta sa...

Jag vill bara tala om att jag har lagat dina utmärkt goda kikärtsbiffar till middag idag.

MM tyckte t.o.m. att de var bättre än falafferna man köper (ska alltså uppfattas som ett klart beröm för att komma från honom).

Jag påstår att de inte ens går att jämföra med dessa...

Marianne sa...

Locklig: Hej! Och välkommen hit! Du har rätt, packa kan de, fast ibland är de lite för duktiga och bilarna välter eller lasten ramlar av ...

God Jul till dig också!

Anki: Jag skulle aldrig våga ligga så där på flaket! Den här ligger som sagt ner i alla fall, det är ännu värre när de sitter upp, eller står och håller sig lite löst i förarhytten ...

Jag håller också på att läsa ikapp hos alla, så jag är snart hos dig också och läser igen!

Kram!

Musikanta: Oj, vad roligt! Vad glad jag blir! Men minst hälften var säkert ditt handlag, det tror jag! För maten måste lagas med kärlek, utan det blir det bästa recept dåligt.

Kram!

Lena sa...

Dina bilder gör att jag känner en otrolig lust att åka till Kairo! Märkligt? Ha en bra "dan före dopparedan"! Själv jobbar jag, som vanligt!
Kram Lena

Marianne sa...

Lena: Vad roligt att kunna sprida lite reslust! Ja, det är bara att planera nästa semester : ) Du är inte ensam om att jobba, jag har visserligen ägnat förmiddagen åt julmat och julgodis, men nu ska jag sätta mig och jobba jag också. Dock tänker jag ta helledigt både julafton och juldag!

Ha det gott!
Kram!

Laura sa...

Oj, oj, det där ser ganska farligt ut det! Antar att Egypten inte kan ligga långt efter Turkiet när det kommer till trafikolycksstatistik? :S

Marianne sa...

Laura: Jag tror att Egypten ligger långt före Turkiet i den trista statistiken, även om Turkiet har höga siffror. Trafiksäkerheten är för bedrövlig på alla sätt och fordonen är så skruttiga ibland att de verkligen är ihoptejpade ...