torsdag 11 december 2008

Så här känner jag mig just nu

cat
more animals

14 kommentarer:

Desiree sa...

Oj då, jobbat för mycket? Du behöver nog både en god sömn och vila.

Millan sa...

Usch... lite for mycket jobb later det som!? Men bilden ar valdigt sot :-)
Tack for boktipset nedan forresten. Jag ar pa jakt efter lite nya bocker och tycker att Flickorna fran Riyadh later valdans intressant. Nu har jag tva bocker att kika efter pa Borders i morgon (Annika hade ocksa ett boktips pa sin blogg). Toppen! Kram och hoppas du snart har lite mer ork!

Kerstin sa...

Kanske dags att ta en paus? ;)
Ha det gott.

Mette sa...

Jag har varit inne och smygt på din fina blogg ett tag utan att ge mig till känna tidigare...
Idag kände jag att var tvungen! Vill tipsa dig om denna artikel jag hittade i Metro om LOLCATS!

http://www.metro.se/se/article/2008/12/11/16/5441-65/index.xml

Grekland nu sa...

Stackare! Varför är det så bråttom med den där översättningen, är det alltid så ont om tid? Hoppas du får lite vila i helgen i alla fall. Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja, alldeles för mycket. 10-12 timmar om dagen 7 dagar i veckan ... Men, runt nyår kan jag börja leva ett normalt liv igen. Gissa om jag ska ut och fotografera då! Och läsa bloggar!

Millan: Alldeles, alldeles för mycket. I går kväll tog hjärnan bara slut så jag fick gå och lägga mig i stället.

Boken är jättebra, den finns ju både på svenska och engelska, så du behöver inte ens ha den på din svenska lista : )

Kram!

Kerstin: Nej, ingen paus, det är bättre att bli färdig så att boken kan skickas till tryckeriet i tid. Om jag skulle få fler böcker av den här digniteten kommer jag dock att kräva mer tid. Så jag hinner med att leva också. Ha det gott du också!

Mette: Hej! Vad roligt, välkommen hit! Och tack för dina fina ord! TACK för artikeln! Jätteroligt att få veta mer om de här katterna, plus att det ju även handlar om katter i Egypten och historien. Jag tror jag ska lägga ut länken så att fler får läsa.

Ingabritt: Nej, det är inte alltid så här bråttom, oftast hinner jag leva också. Men hittills har jag bara översatt Barbara Nadels deckare, vilket är lite enklare, plus att jag bara behöver blunda och se Istanbul framför mig, de kräver minimalt med research eftersom jag redan kan så mycket om Turkiet och Istanbul. Fay Weldons bok ligger på en helt annan litterär nivå, både vad gäller språk och innehåll. En rik prosa som är skenbart enkel och med massor av anspelningar på grekisk mytologi, klassisk teater, psykoanalys, berömda och halvberömda citat ... Massor av research för mig, och massor med jobb för att boken inte ska bli "lost in translation". Får jag fler sådana här kommer jag att begära mycket längre tid så att jag hinner leva också. Vila får jag göra runt nyår : )

Kram!

Anonym sa...

Åh, vilken söt kattunge! Pullinutt!

Annika sa...

Marianne!!
Hoppas du kan få lite vila också...All work and no play is not good...
Hoppas denna översättning snart är klar. Förstår att det är kul, men jobbigt.
KRAMAR från mig!!

Truddelutt sa...

Ojoj, men hoppas du får en lugn och skön helg så du hinner vila upp dig lite.

Jemayá sa...

Grattis i efterskott - du vet väl att du fyller på Finlands självständighetsdag :)? 10-12 timmars arbetsdagar låter inte riktigt trevligt, hoppas du kan sova utan att orden flimrar framför ögonen i drömmarna också! Inspiration, flyt i orden och energikick önskar jag dig!

Suzesan sa...

Kämpa på. Jag förstår du känner dig som en katt en trött en:)
Ha en bra luciadag. Lussebullar och kaffepaus. Undrar vad egyptierna skulle tycka om vår tradition.Lucia?!
Kram
Susanne

Marianne sa...

Matilda: Kolla artikeln som jag länkade till i Lucia-inlägget som Mette här ovanför tipsade om!

Annika: Jo, snart är det klart, i alla fall den här tunga biten så då får jag tvärtom, All play no work : ) Senast till nyår måste det vara klart så att redaktören hinner göra sitt. Snart, snart.

KRAM!

Truddelutt: I kväll ska jag skolka, och fira Lucia! Men det är som sagt inte heller så mycket kvar nu, så snart får jag leva igen!

Kram!

Jemayá: Ja visst ja, det vet jag ju men hade glömt bort. Mycket att fira den dagen, dessutom är det väl St Nicolaus i Tyskland eller däromkring, har för mig att barn får presenter då.

Tack snälla du! Och jo, ibland flyter orden men då törs jag inte riktigt lita på att det är sant utan sitter och stirrar förtvivlat på texten och undrar vad det är för fel jag inte ser ...

Kram!

Suzesan: Ja, helst skulle jag vilja krypa ihop i en liten hög under ett täcke och bara blunda på kvällarna. I går kväll gjorde jag faktiskt det, fast med öppna ögon och tittade på På spåret : D Frös så förbaskat att jag tog på mig morgonrock och hämtade duntäcket och kröp upp i soffan, sedan kom tre katter och la sig ovanpå så jag blev ordentligt varm!

Hahaha, ja de skulle väl tro att det var ett spöktåg.

Kram!

BiRDiE sa...

Pigg & fräsch, alltså? ;)

Marianne sa...

Birdie: Som en nyponros ; D