lördag 6 december 2008

Fyller år

Det här är en lånetårta, det är Daniels tårta från i somras när han fyllde 12.

I dag är det min tur att fylla år. Inte för att det är så mycket att fira längre, man blir ju bara äldre och äldre. Men kaffe på sängen fick jag i morse, och röda rosor. Middag har jag också fått önska och då blev det förstås sushi. Vi åkte till shoppingcentret (nej, restaurangen ligger ju inte på något direkt romantiskt ställe) på eftermiddagen och åt en tidig middag. Sedan gick vi och shoppade lite så Maken har nu fått en uppsättning nya kläder. Hahaha, nä, jag köpte ingenting. Men jag ska få ett nytt objektiv i födelsedagspresent (går inte att köpa här) så jag SPARAR min shopping så att jag får det där objektivet jag vill ha, för nu har jag hittat ett superobjektiv 28-300 mm med stabilisator och ultraljudsautofokus och damm- och fuktsäker. Svärfadern tycker ABSOLUT att jag ska ha det objektivet, det låter ju bra : )

En sak är i alla fall säker, och det är att det är väldigt bra att bo i Egypten när man fyller i december, för då kan man få färska jordgubbar på sin födelsedag - det kan man inte få i Sverige. Så nu ska jag gå ner och rensa årets första jordgubbar och sedan ska vi få jordgubbar med grädde.

Och så gav jag mig själv ledigt i dag. Inte för att jag har tid med det, men det gjorde jag i alla fall.

32 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hjärtliga gratulationer!!! Virtuell dragning i örsnibben x antal år du fyller... Diskretion är en heder-sak.

¡Feliz Cumpleaños!

Ninni sa...

Grattis! Det låter som en alldeles utmärkt födelsedag! Jordgubbar och sushi!Och ett nytt objektiv inom räckhåll...
Må så gott!

Emmama sa...

Massor av grattiskramar till dig! Hoppas du njuter ordentligt av alla jordgubbarna! KRAM.

Kerstin sa...

Ett riktigt stort GRATTIS till dig på födelsedagen. Vad kul det kommer att bli med ett nytt objektiv.
Jag förstår att du ser fram emot det. ;)
Härligt med färska jordgubbar i december. Det är vi inte bortskämda med. Men jag ska inte klaga. Jag fyller år i Juli och då brukar jag kunna få tag på färska gubbar. ;)
Ha en jättefin fortsättning på födelsedagen.

Mia sa...

Stort grattis på födelsedagen! Hoppas jordgubbarna smakade bra. Här i Sverige har vi kalasat på glögg och pepparkakor idag. Kram.

Truddelutt sa...

*sjunger Ja må du leva...*
Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaaa!
Tadam tam tam taaaaaa

Ett jättestort GRATTIS på födelsedagen!!!!
Hoppas du haft en trevlig dag!
Grattiskramen

Truddelutt sa...

*sjunger Ja må du leva...*
Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaaa!
Tadam tam tam taaaaaa

Ett jättestort GRATTIS på födelsedagen!!!!
Hoppas du haft en trevlig dag!
Grattiskramen

Susanna sa...

Grattis på födelsedagen! Hon leve - hurra, hurra, hurra, hurra! Hälsningar från Kenya

Fritt ur hjärtat sa...

HIPP HIPP H U R R AAAAAAA!!!!!

Grekland nu sa...

En jättestor och varm grattiskram från mej också! Egentligen tycker jag det är mer värt att fira födelsedagar för varje år som går!

Suzesan sa...

Ok en halvtimme kvar på födelsedagen.
Därför kommer mitt
HURRA HURRA HURRA HURRA hurrrrrraaaaa(alltid nån som hurrar fem gånger)
Ja må du leva så länge du vill.
GRATTIS Marianne PÅ din födelsedag hur mycket du nu än fyller eller lite..... hur du nu vill ha det:)
Hoppas du har fått många paket. Bra att du får ett objektiv och jordgubbar och grädde.
Du är en fantastiskt härlig människa tycker jag!!!
(Vad jag skrattade åt din beskrivning om påfåglar och så i förra inläggets svar i kommentaren)
Kramar
/Susanne

Suzesan sa...

Ok sista innan klockan är tolv

http://se.youtube.com/watch?v=UeypOvsY91Q

Grattis igen*fniss*
Kram
Susanne

Marina sa...

Grattis grattis och hoppas det var söta jordgubbar och inte de där smaklösa som man faktiskt kan köpa för dyra pengar i Sverige vid dennna tid ;)

Marianne sa...

ALLA: Stort TACK! Vad gulliga ni är. Jordgubbarna var jättegoda, små söta och fullt solmogna, som de ska vara. Det är ju det som är felet med gubbarna man kan köpa i Sverige så här års, att de plockas för tidigt för att kunna transporteras och då förlorar de sin goda smak. Jag har alltid önskat mig jordgubbstårta på födelsedagen, men har av naturliga skäl inte fått det förrän här i Egypten. Har alltid varit avis på dem som fyller på sommaren : )

Ingabritt kanske har rätt. Det kanske är nu man ska börja fira varje år, att man fortfarande får vara med här på jorden.

Suzesan, jag ska gå in och titta på filmen så fort Klas har vaknat, annars väcker jag honom och det vill han nog inte ; )

Stora kramar till er allihop!

DILA sa...

Ett stort grattis på födelsedagen!!! Jordgubbar i december är ju inte helt fel. Sushi var ett bra val. Det är supergott.

Kram Dila

Kersti sa...

Grattis i efterskott. Man kan lätt längta till Egypten även om det inte fanns jordgubbar där. Det här ständiga regnande och den mörka halvdagern som råder gör att det är lätt att längta bort till något ljusare, något med mer färg och framför allt mer värme.

Lena sa...

Åh, GRATTIS i efterskott! Hoppas du hade en bra dag. Det är något speciellt med oss decemberbarn! Eller hur? Min tur om 1 1/2 vecka!

matildasfikarum sa...

Grattis! Tårtan ser verkligen god ut. Hoppas du fått en trevlig dag!

Bert sa...

Grattis!
Skall bli kul att se de nya objektiva bilderna.

Emil sa...

Grattis i efterskott!

Vad trevligt med ett nytt objektiv! 28-300 är trevligt, men det är ju inte så mycket vidvinkel. Vad kör du med för objektiv nu?

Marianne sa...

Och här kommer naturligtvis ett jättegrattis från mig också, även om det blev en dag för sent. Nu äntligen efter 2 dagars flyttbestyr är mamma på plats. Så nu hoppas jag att det kan infinna sig lite lugn i vår familj. Julen närmar sig och jag gillar verkligen att baka och fixa köttbullar o sill o allt annat som ska funnas på julbordet. Det ska jag ägna mig åt på lediga stunder framöver. Mmmm - tårtan ser jättegod ut. Hoppas din dag blev fin. Kram från mörka Norden.

Kapten krok sa...

GRATTIS!

(fast det finns faktiskt färska jordgubbar i Svedala i december... nästan 40 kr för en liten ask...)

Hoppas din dag varit jättebäst!
kramen!

Marianne sa...

ALLA igen: TACK ska ni ha, jag blir jätteglad i hjärtat! Det var en trevlig dag och jordgubbarna var delikata. Nu ska jag köpa mängder och frysa in igen så att vi har hela året.

Lena: Så du är ännu närmare jul? Ja, då vet du hur det är att "det är både födelsedag och juklapp" ... Och ingen jordgubbstårta. Å andra sidan är vi nog lite speciella vi decemberungar : )

Emil: Nu har jag ett 55-200, ett 18-55 och ett 50 mm med makro. Jag vill ju ha så att jag kan fånga alla ögonblicksbilder, som det är nu måste jag ju ständigt byta objektiv och har naturligtvis alltid fel så att jag missar den där kamelen och vad det kan vara. Dessutom känner jag att det ofta är motiv på ett avstånd som jag inte riktigt förmår med 200 mm för att få det riktigt bra. Sedan att det där superobjektivet är dammsäkert är ju inte helt fel i det här landet. Ska bli skoj när du kommer ner och hänger med på fotopromenader!

Marianne i Sverige: Vad skönt att din mamma är på plats ordentligt nu! Hoppas som sagt att det ska bli riktigt bra för henne nu. Jag antar att hon också ser fram emot dina köttbullar och allt annat gott!

KRAM till er allihop!

aussiekicki sa...

Stort grattis i efterskott!!!
Som vanligt ligger jag efter på alla mina favvobloggar...
Det lät så himla gott med solmogna jordgubbar så det får nog bli några i morgon!
Kram!!!

Victoria sa...

Ett JÄTTESTORT grattis så här alldeles för sent!! Många kramar/Vic

Saltistjejen sa...

Stort grattis i efterskott! Skule skrivit här igår, men sedan dök det upp en massa emellan, så nu blir grattiset ännu senare. Jaja, kanske är det roligt för dig att få lite grattis en vanlig måndag också!? ;-)
Hoppas du får en härlig första vecka på ditt nya år!!!! :-)
Kramar!

Anne sa...

Stort grattis i efterskott!!! Massor med försenade grattishälsningar från mig. Jordgubbar för ett decemberbarn är verkligen lyxigt. Det låter som du fick en riktigt bra födelsedag, middag på favoritrestaurangen och blommor. Kan inte bli bättre.
Det där objeketivet låter ju väldigt fräsigt, visst är det skönt vara vuxen så man kan köpa/planera sina egna födelsedagsinköp/önskningar :)

Annika sa...

GRATTIS MARIANNE!! Har legat lågt med datorn över helgen! SÅ NU FÖRST SER JAG DETTA!! GRATTIS!!
HOPPAS du hade en supermysig dag med god mat och ngra fina presenter!!!
KRAMAR!!!

Desiree sa...

Stort grattis på födelsedagn i efterskott. Tårtan såg jättegod ut. Klart du skulle vara ledig på födelsedagen.

Kram
Desiree

Jenny sa...

Hurra Hurra Hurra i efterskott! Jag är dålig på att surfa runt just nu, så det tog ett par dagar att komma hit :-)!! Hoppas du hade en riktigt bra dag! //stor kram

Petra H sa...

Jättestort och försenat grattis även från mig!!
Vad gott med sushi och vilken snäll make du har.
Efter allt ditt sushisnack på bloggen så fick jag faktiskt äta sushi TVÅ gånger på mindre än 12 timmar i Toronto - helt underbart och överlycklig att min O lät mig göra det ;-)
Stora kramar!!

Marianne sa...

ALLA igen: TACK vad ni är gulliga!

Kicki: Jag ligger också efter, hinner inte läsa någonstans just nu. Trist som attan, men jag börjar se en ljusning i horisonten!

Anne: Jag har insett att jag får nöja mig med ett lite mindre objektiv, det där jag egentligen vill ha är "lite" för dyrt ...

Jenny: Som sagt, just nu är jag sämst av alla på att surfa, hinner ingenting, men nu börjar jag skönja en dag när jag inte ska ägna mig åt något annat än SURF : )

Petra: Hahaha, två gånger samma dag! Gillar inte O sushi? Eller han tycker det blir mycket på en gång?

STORA KRAMAR TILL ER ALLA!