söndag 28 december 2008

För mina synders skull


Jag fick en present i dag. För mina synders skull. Eller vad ska man säga när man får en fontän med urnor, kvarnhjul och en kula som snurrar av vattnet och sprider neonljus à la stroboskop? Även om jag nu råkade slå sönder själva kulan det första jag gjorde, så det är bara ett starkt neonljus.

Och det är ju så vansinnigt gulligt tänkt! Jag fick den av damen som kommer och hjälper mig med städningen. (Ja, så lyxigt har jag det och det känns faktiskt nästan som en plikt i det här landet där många lever i svår fattigdom - att hjälpa till och ge i alla fall ett arbetstillfälle.) Så det är inte som om jag skulle kunna ställa undan den och plocka fram den när hon kommer, eftersom hon kommer rätt ofta. Nej, den får stå framme, i vardagsrummet. Och där får den stå tills det blir vår och vi kan ställa ut den i trädgården - var har man annars en fontän?

Maken höll på att skratta ihjäl sig nu när han kom hem. Och håller med. Det är bara att uthärda och plocka undan den när vi får gäster. Även om det så här i klimatmedvetna tider känns lite märkligt att ha en pryl som står och drar ström helt i onödan.

20 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag sitter och småler här och tänker att det var väl gulligt, men vill jag ha en själv? Näää...Ibland blir det där med presenter inte nån hit. ;)
Ha det gott.

Marianne sa...

Stackare,har du syndat så mycket, hi, hi :o) Ful är den men det är tanken bakom gåvan som räknas, så då är den vacker men du kan nog ställa undan den ibland utan att ha dåligt samvete. Hon är nog glad att hon får hjälpa just dig med städningen.
Kramisar från kalla (-9) Norden.

Emmama sa...

Det är tanken som räknas, det är tanken som räknas, det är tanken som räknas.. Aaaaoooommmm, aaaaoooom! ;)

Marianne sa...

Kerstin: Inte? Jag som tänkte du kunde få den av mig annars? ; D

Marianne i Sverige: Jag sitter här och rannsakar mitt inre, jag måste ha mördat någon, minst! Men visst är det en gullig tanke, den kostade säkert alldeles för mycket för hennes kassa. Suck. Nå, hon fick lite extra pengar till skor av mig, så det kompenserar nog hoppas jag.

Kram från kalla södern (15°)!

Emma: Jag ska verkligen INTERNALISERA den tanken! Ta den till mig, leva den, andas den, somna med den och drömma om den hela natten. Tanken alltså, inte fontänen (hoppas jag) ; D

KARLAVAGNEN sa...

åååh, så mycket roligt du måste ha gjort för att förtjäna en sådan...

Anonym sa...

Ja du det är bara att bita ihop och uthärda. Jag håller med, inget man hade valt själv :).

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahahaha, om det vore så väl ändå! Det kräver VÄLDANS MYCKET skoj!

Kersti: Det är sådana här vi har fnissat åt i en del affärer. Skrattar bäst som skrattar sist, jag ska aldrig mer skratta först!

Emmama sa...

Haha, låter bra det! :)

Marianne sa...

Emma: Ja man får lägga manken till ibland ; )

Annika sa...

Hihi!! Jamen det är bara att ha den framme nu (din stackare) och vänta på att ställa ut den i trädgården.
GULLIGT av henne att ge dig en present...som sagt det är tanken som räknas, det är tanken som räknas etc...

KRAMAR!!

Anonym sa...

Det där med slöseri på ström, ja. Jag blev skrikt (hur böjer man skrika?) åt av en svensk släkting häromdagen, då jag talade om att det var så varmt här och har luftkomditioneringen på. "Ja där i Australien, där SLÖSAR ni verkligen! Ni FÖRSTÖR jorden!"

Va?

Och här satt jag sedan och tänkte på alla stearinljus som går åt på norra halvklotet just nu, och alla julgranslampor och glöggvärmare och uppvärmning av villor...

Problemet ligger väl inte så mycket i hur många lampor privathushåll använder. Visst ska man tänka sig för, men det är städerna, felande kommunaltrafik och industrin som står för värsta förbruket.

Petchie75 sa...

Ha ha, den är verkligen förfärligt gräslig - skulle passa helt perfekt i det där huset som Anna i Sthlm skrev om för några månader sedan... du vet speglar överallt, så kitsch så att man ville gråta över det hela.
Japp, du måste ha syndat något alldeles förskräckligt ;-)
Kram!!

Anonym sa...

Hihi, bara att bita ihop. Synd att det var just städerskan som gav den till er. :)
Ha det gott!
Kramen

Suzesan sa...

Hahahaha så ful den var. Men som sagts tidigare det är tanken som räknas.
Hahaha hoppas hon är en snäll dam hon som städar:)
Det här med "tanken som räknas" då tänker jag på en av mina chefer jag har haft i livet.
Denne var ju helt dum i huvudet och vi var aldrig sams.
På julbordet i företagsnämnden när jag kom tillbaka efter att ha dansat så stod det en liten senapsburk på bordet hos var och en av oss. En liten en.
Jag tog upp den och tittade på den.
JAG SA INGET OCH GJORDE INGEN MIN. Då tittade han på mig och skrek på bredaste skånska.
Elak var han ..."DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS SUSANNE...TANKEN... TÄNK PÅ DET" Hahaha jag sa "Lugn jag tänker så det knakar" haha sen dess har jag kommit ihåg det;)jag skrattade åt honom den gången...
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Anonym sa...

Men den var ju nästan söt! :)

Marianne sa...

Annika: Visst var det gulligt av henne, det är bara att vara tacksam : )

KRAM!

Matilda: Man måste svalka sig på samma sätt som man måste värma sig. Det är skillnad på att använda enligt faktiska behov och att slösa. Vi har också AC:n på nu, fast på värme, det är det enda som funkar. Men vi har inte alla igång, bara två i hela huset. Annars hade jag frusit ihjäl, och det kan ju knappast vara meningen. Nä, din släkting vet nog inte vad han/hon pratade om!

Petra: Hahaha, ja där hade den lilla fontänen passat! Jag är övertygad om att de hade någonting liknande : D Jag HAR mördat myggor och spindlar, det kanske är därför?

KRAM!

Truddelutt: Ja, det borde bara vara tillåtet för fastrar som sällan kommer och hälsar på att ge sådana presenter : )

Kram!

Suzesan: Hon är jättesnäll, och hon har väldigt söta barn, sex stycken närmare bestämt. Jag har träffat tre av dem.

Senap som är så gott : )

Kram!

Lena: Hahaha, jättesöt : D

Anonym sa...

Fast jag gillar den. Faktiskt. Lite "kitchig". Inte skulle jag ställa undan den när jag fick främmat *skratt* fast jag är nog inredarnas mardröm.
Kramen!

Marianne sa...

Kroken: "Lite" kitchig? Hahaha, ja det är kanske tur att jag inte är inredare hemma hos dig : D

Kram!

Anonym sa...

Haha, det där var ju en speciell present! Men det är tanken som räknas, och hon blir säkert glad om hon ser att du har ställt fram den. :)

Marianne sa...

Laura: Jo då, den står framme. Har ju liksom inte så mycket att välja på : )