måndag 1 december 2008

Hasse

Hasse

Jag är glad i dag, för utekatten Hasse som har varit försvunnen i flera dagar kom tillbaka i eftermiddags. Jag trodde att han hade flugit till katthimlen, men han hade nog bara varit ute på vift för att se till så att det blir fler katter här i världen. Hasse är en riktigt trevlig katt, och den enda av utekatterna som inte är livrädd, honom får man klappa. Han vill gärna ligga i knät också om man sitter ute i trädgården. De andra tror fortfarande att jag ska äta upp dem, trots att jag pratar med ljus bebisröst och ger dem mat.

16 kommentarer:

Desiree sa...

Skönt att Hasse kom tillbaka och hittade hem igen. Jag förstår att du varit orolig över honom. Jättefin bild. Han ser så söt ut.

KARLAVAGNEN sa...

Om det inte varit så förbaskat komplicerat att importera en katt från Egypten så hade jag nog adopterat honom som kompis till Nisse. Han är så fiin... Kan du VERKLIGEN lämna honom den dagen du åker ifrån Kairo? Jättefin bild!

Suzesan sa...

Han är så söt. Vilket ansikte. Vilket uttryck. Han ser nästan ut som en människa.
Åhhh jag pratar ockås med bebis-pratar-röst när jag pratar med djur*fniss*Trodde jag var själv om det och kände att det kan vara pinsamt om nån hör mig:)
Aaaaa förresten NYHETER!!Idag just idag så fick jag reda på att jag ska bli mormor.Första gången i mitt liv.
Hur gammalt är inte det då som jag måste vara. Hör på ordet. Mormor.
Jag stod på torget när jag fick reda på det och skrek högt så flera vände sig om. Roligt! Min dotter ska ha barn i juni och hon SOM ALDRIG SKULLE SKAFFA BARN.
Bra va. Du är den första i Egypten som vet det nu:)
Kram
Susanne

Laura sa...

Hej Marianne!

Jag har varit lite dålig på att kommentera på sistone, men jag läser din blogg varje gång du uppdaterar, så tro inte att jag har glömt dig! :) Ville bara säga det!

Jag har aldrig provat att vaxa håret i ansiktet. Tråd har jag provat och det tycker jag är helt okej, denna lilla hårborttagningsmanick var dock MYCKET värre! Det tog 1000 ggr mer ont än tråd, jag började gråta då det första hårstrået rök, och sedan satt jag och hulkade och snyftade under hela resterande proceduren. Inte något som jag kommer att göra om varje dag inte! :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Han är så fin! Visst var det väl Hassse som kom och åt i ert kök via köksfönstret?? Eller har jag blandat samman honom med någon annan (katt!)?
Kram!

Lena sa...

Det är alltid så kul att läsa dina inlägg! Blir både glad och ledsen, ledsen för att du har så långt till dina barnbarn! Jobba på med översättningen och ha en bra vecka!
Lena

Kerstin sa...

Vilken tur att Hasse är tillbaka. Härlig bild på honom. Ser skönt ut i gräset, i skuggan från värmen. Det är nåt vi lider brist på just nu. Här är snö och is och ett par minusgrader. Det hinner snöa och bli vitt i några dagar, sen regnar det och blir slaskigt och spårigt som sen fryser och..... du vet hur det är. :)
Ha en härlig dag.

kroken sa...

Hasse kanske har varit en tamkatt?
Kanske han gått vilse eller blivit övergiven som sommarkatterna???

Han är för söt!
kramen

Annika sa...

Vilken vacker katt! Jag älskar verkligen katter. Skulle så gärna vilja ha en...
Kram!

Truddelutt sa...

Åh... Vilken söt kisse! Skönt att han är tillbaka!
Han SER verkligen snäll ut!

Marianne sa...

Desirée: Ja, det var skönt. Han fick en stor köttbit i morse för att han inte skulle glömma bort mig : )

Karlavagnen: Önskar verkligen att han kunde få ett ordentligt hem. Tror han hade blivit perfekt kompis till Nisse. Vi får väl se om han lever så länge som tills vi åker, men visst blir det svårt den dagen. Nej, det vill jag inte tänka på - det blir väl fyra katter i bagaget ...

Suzesan: GRATTIS MORMOR! Haha, om du känner dig gammal av det ska du veta att jag har varit farmor i 12 år redan! Så du behöver inte känna dig gammal. Å vad roligt. Nu har vi någonting att se fram emot. Juni är alldeles lagom, varmt och skönt att vara ute och promenera med barnvagnen.

Kram!

Laura: Söta du, jag är själv dålig på att både läsa och kommentera och skriva just nu, men det går väl över om en dryg månad hoppas jag. Hinner bara kika på ett par tre bloggar om dagen just nu, så det går i varv. Men jag har inte glömt dig heller!

Så den där manicken är värre, då vill jag inte ha någon! Ögonbrynen får vara som de är och i övrigt finns rakhyvel också : ) Har inte så mycket hår i ansiktet som tur är. Inte så mycket hår alls när man tänker efter. Men tråd är nog bäst tror jag faktiskt. Fattar inte hur de gör bara.

Kram!

Saltis: ja, du har helt rätt för dig, det var Hasse som öppnade myggnätet i fönstret och det var Hasse som spatserade in när dörrarna stod öppna för att bli målade. Synd att tjejerna inte accepterar honom, de anfaller glasrutorna för att köra bort honom. För han tycker att det vore helt naturligt för honom att bo här.

Kram!

Lena: Tack, ja det är trist att det är långt bort. Önskar att man kunde göra som i den där serien Star Trek - beama sig till olika platser. Jag jobbar på som sjutton! Ha en bra vecka du också!

Lena: Bilden är från i somras när jag fotograferade skor för fredagstemat, Hasse var fotoassistent : )

Trist att snön regnar bort, den är så vacker där uppe hos dig när den väl har lagt sig. Jag reste på Umeå och Piteå rätt mycket för tio år sedan, och jag minns att snön var så fantastisk där uppe. Glänsande på något sätt. Hoppas den lägger sig och stannar nu snart.

Hoppas du har en bra kväll!

Kroken: Jag tror inte det, han och hans syster (?) Hanna som nog är i katthimlen sedan flera månader fanns här när vi kom. Då var de rätt små. Här är katterna antingen inne eller vilda. Och de flesta innekatter är fina raskatter som ligger på röda sammetskuddar om dagarna : )

Kram!

Annika: Så synd att du inte kan ha katt! Annars hade jag kunnat skicka Hasse till dig. Han är så rar den lille grabben.

Kram!

Truddelutt: Ja här är verkligen snäll. Synd som sagt att våra kattjejer inte accepterar honom. De som annars är så söta och milda får mord i blicken när de ser honom ...

Millan sa...

Ah sa skont att Hasse ar tillbaks och vilken fin bild!! Var katt forsvann en gang och var borta i 4 hela veckor innan en granne hittade henne i sin tradgard. Hon hade gatt ner till halften av sin vikt nar hon kom tillbaks och vi insag att hon aldrig varit nagot vidare begavad pa att jaga mat sjalv... kram!

KARLAVAGNEN sa...

Börja förebereda honom redan nu med vaccinationer då!!!!

Marianne sa...

Millan: Hasse får bara mat en gång om dagen av oss, så att han inte glömmer att jaga själv. Men man blir lite orolig när de försvinner så där. Skönt att er katt kom tillbaka!

Kram!

Karlavagnen: Okej, när kommer du och hämtar honom? Eller vill du att jag kommer och lämnar honom?

KARLAVAGNEN sa...

Kommer du och lämnar honom så betalar jag hans vaccineringar. Men det vet det 17 om Spanien skulle acceptera honom? För att inte snacka om svenska jordbruksverket skulle väl flippa ur totalt...

Marianne sa...

Karlavagnen: Nä, risken är väl att det blir karantän, och jag tror han hade deppat ihjäl sig då. Hade jag varit katt hade jag nog hellre varit lycklig ett kort liv än slutat som fånge och deppat ihjäl mig. Nu är han nog ute på friarstråt igen förresten, har inte sett honom sedan i går. Så det blir väl en massa nya Hassar snart : )