söndag 1 november 2009

Till havs

Badstranden i Ain el-Sukhna.

Vi drog till Ain el-Sukhna vid Röda havet i fredags och stannade till lördag kväll. I dag blir det mycket badande i poolen för tjejerna och vi vuxna får se till att handla lite och fixa.

Återkommer med bloggandet och svarar på alla kommentarer i morgon när våra gäster tyvärr är i Sverige igen. Vi hade helst velat att de stannade ett tag till.

9 kommentarer:

Jemayá sa...

Hej! Härligt med lite strandsemester! Tur att inte regnet kom just då :) - tyckte det var lite rörande med din entusiasm, men jag förstår så väl. Här är det ju minsann inte brist på den varan...fast nu ska jag vara ärlig, vi har haft en jättefin höst med bara riktigt lämpligt med regn. Roligt att se fotona från sfinxen och pyramiderna - var till dem hösten 2005, med Daniel som 3-månadersfoster i magen :). Kommer ihåg att jag blev förvånad över hur mitt i de låg, hade trott att de är någonstans långt ute i öknen - men det har de väl kanske varit någon gång för länge sedan. Ganska häftig upplevelse att klättra in i en (det var den näststörsta som var öppen då jag var dit). Kul att ni haft besök! kramar!

Suzesan sa...

Åhhh så härligt. Åhhh. JAG VILL!!Bada:)

Lyxigt. Japp ha en bra söndag så hörs vi när du är tillbaka i bloggvärlden igen Marianne. Ta't lugnt. Njut av dina gäster.

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Hej hej, Marianne. Rolig blogg. Det var den längsta
(roligaste) resan jag gjort i hela mitt. Det är ju inte så himla konstigt, jag är ju bara 11 år! Men en sak är säker...
jag är i alla fall INGEN småtjej, tycker jag i alla fall.
Jag vill INTE åka hem. NEEEEJ!!! jag måste hit igen. Jag kommer inte på något mer att skriva. Jag avundas verkligen er, ni bor såååå fantastiskt, det måste jag säga. PS. jag tror jag kommer att gå in på bloggen igen!!!
MVH. Ida Sämgård

Anna, Fair and True sa...

Jag vill också bada i Röda havet! Såg härligt ut där med solstolarna!

Desiree sa...

Ser vackert och härligt ut. Ha det fortsatt bra och kul med gästerna.

Emmama sa...

Underbart med lite strandliv och vilken fin kommentar ovan från en av tjejerna! :) Låter som ni haft det riktigt härligt!
Ha en bra vecka!
Stor kram!

Petra H sa...

Vad härligt att ni åkte till Röda Havet med gästerna! Jag kan inte komma ihåg, är det första gången ni åkt dit? Hi hi, allting är relativt - speciellt när det gäller ålder :-)
Kram!

Marianne sa...

Jemayá: Så du var här så pass nyligen? Å, och med lille D i magen! Så då har ju han också varit i Egypten : ) Ja en gång i tiden låg väl pyramiderna långt ut i öknen, så de som tog sig dit fick bo över på hotellet alldeles bredvid, Mena House, om du kommer ihåg det. Nu har i alla fall UNESCO lagt sig i och stoppat en motorled alldeles bakom, så de slipper bli inringade av avgaser.

Det var helt underbart med lite sol och bad. Och vi hittade massor av fina snäckor och korallbitar vid stranden. Bara en enda krabba, dock. Hihi, kanske tur för tårna det : )

Kram!

Suzesan: Du hade trivts som fisken i vattnet : ) här, sandstranden är helt perfekt och vid den här årstiden är värmen alldeles lagom.

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden!

Kramar!

Ida: Hej söta Ida! Det är SÅ tråkigt att ni har åkt, ni MÅSTE verkligen komma tillbaka snart! För det var så roligt att ha er här, tycker både Klas och jag!

Och du är verkligen ingen småtjej, det har du rätt i. Jag har ändrat till "tjejerna" i stället. Jag tänkte det som i förhållande till oss vuxna.

Jag är jätteglad för att du tyckte att det var en bra och rolig resa. Men det finns mängder med roliga saker kvar att göra, och nästa gång får vi ta med en picknick på båtturen.

Du är ALLTID välkommen till bloggen - och HIT!

Stora kramar till dig!

Marianne sa...

Anna: Det är bara att komma hit så kan vi åka och bada i Röda havet! Undrar varför det heter "röda" havet förresten. Måste googla på det. Nu har jag googlat och det är tydligen flera olika förklaringar, bland annat mattor av rödbruk klorofyll under algblomningarna.

Kram!

Desirée: Det är helt underbart där på stranden. Tyvärr är det lite trist runt omkring, för det finns liksom inget annat att göra. Så en natt är perfekt om man inte har barn.

Kram!

Emma: Jag tror det var första gången jag badade i år! Rätt sent även för en badkruka som jag : )

Visst är det en fin kommentar! Hon skriver så himla bra också, kan verkligen uttrycka sig i både tal och skrift!

Kram!

Petra: Vi har varit där ett par gånger tidigare, men aldrig sovit över. Det var första gången, men garanterat inte sista. Nästa gång ska jag se till att ha laddade batterier i kameran också ...

Ja visst är det relativt! Men hon är verkligen ingen småtjej, det var mest i relation till oss vuxna gamlingar : )

Kram!