söndag 27 december 2009

En husmoders våta dröm (sic!)

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Kom inte och säg att saker och ting inte fungerar som de ska här i Egypten. I söndags för en vecka sedan beställde vi vår nya tvättmaskin. De sa att den skulle levereras "på lördag". I går var det lördag, och på förmiddagen ringde de och sa att de skulle komma mellan 12 och 13. Okej, lite sena var de, de kom inte förrän 14, men de kom med tvättmaskinen på alldeles rätt dag. Men vi fick inte ens packa upp underverket, för det måste INGENJÖREN göra, annars gäller inte garantin.

- Hur får vi tag i Ingenjören, då?
- Ring affären.

Vi ringde affären som trodde att vi ville klaga på någonting. Det ville vi inte. Till slut fick Maken åka till affären och prata med någon som kunde lite bättre engelska. Han ringde till Ingenjören. Som skulle ringa i dag och tala om när han kunde komma.

I väntans tider.

Jaha, tänkte vi missmodigt. Då får vi bergis vänta en vecka till. Jag började mentalt förbereda mig på att ställa mig och tvätta en del för hand. Men så ringde telefonen vid lunchtid, och Ingenjören talade om att han skulle försöka komma i dag. Han skulle höra av sig igen. Suck, jag ställde åter igen in mig på att jag skulle bli tvungen att tvätta för hand.

Men si, ett par timmar senare ringde Ingenjören och talade om att han skulle komma mellan 15 och 16. Vi hann med en promenad och fika på klubben, och sedan gick vi hem och väntade, fulla av förhoppningar. Tiden gick men ingen Ingenjör syntes till. Klockan blev 16. Den blev 16.30. Men så plötsligt ringde telefonen och Ingenjören stod här nedanför.

Ingenjören var en trevlig kille som hette Muhammed, och han fixade och mojade och vips hade jag fått min nya fina tvättmaskin installerad!

Underverket är på plats och kör sin allra första laddning med tvätt.

Massor av fina funktioner.

Nu måste jag ägna kvällen åt att läsa instruktionsboken så att jag begriper alla fantastiska funktioner. Bland annat "silver wash" som ska göra tvätten superren utan blekmedel, "deodorization" och "sanitization" som är en ångtvättfunktion om man bara vill fräscha till kläderna lite, vad det är för speciellt med "denim"-programmet och lite annat sådant smått och gott.

Gissa vad jag ska göra i morgon!

21 kommentarer:

Suzesan sa...

GodFortsättning.

Jisses så fin. Sån tur det gick så smidigt att få installerat den. Men vettu jag hade haft svårt att lära mig den för jag är en teknisk idiot.

Åhh jag hade tvättat allt i flera dar. Jag antar att du tänker tvätta Marianne.

Denimprogram ojdå.

Vilken lyxig maskin jag vill också ha EN!

Ha en bra kväll

Kram
/Susanne

Simone sa...

Oj vilken fin. Jag antar att du ska ....stryka imorgon, som du tvättar så;-)

olgakatt sa...

Grattis till underverket!
I Sverige drog man vid en tidpunkt tillbaka tvättmaskiner med silvertvätt - det visade sig vara rejält miljöskadligt. Silver i avloppsvattnet är giftigt (det är en tungmetall) och reningsverken klarar inte av att skilja bort det. Tvättexperterna menade också att det är nonsens att det skulle vara bra för tvätten. Det gick visst inte att förbjuda men jag har inte sett nån reklam för det sedan. Hoppas att du kan avstå från den finessen...
Berätta gärna hur det fungerar med torktumling i samma maskin som tvättar!

Otta sa...

Vad otroligt fin den är! Kan den tvätta också!
Kram
Grön av avund

Fröken Anki sa...

Jättefin! Vilken toppenklapp. Och än bättre att ingenjören kom så snart och installerade den.

Ha en fin dag!
kram

Anna, Fair and True sa...

Förstår att du kommer leka en hel del med din nya pryl!! :)

Desiree sa...

Grattis och god fortsättning. Din nya tvättmaskin ser jättefin ut! Wow, det syns att du satsat på en bra maskin av toppkvalité. Ser ut som det får plats en hel del tvätt i den. Är det upp till 7 kg den tar? En sådan där variant skulle jag gärna vilja ha då vi flyttar tillbaka till Sverige. Jag antar att den är rätt tyst också. Hur tycker du att tvättmedelskvalitén är i Egypten? Är det bra tvättmedel som finns där eller tycker du att det i Sverige och europa är bättre? Skönt att allt gick så himla smidigt med installation och ingenjören och allt. Hoppas dock att du fick något litet annat i julklapp förutom denna fina maskin :-)

Sköt om dig och god fortsättning som sagt.

Kram

Kersti sa...

Verkar till och med bättre än en spänningsroman den där bruksanvisningen. Vilket underverk till tvättmaskin. Blir nästan lite avundsjuk. God fortsättning från ett snöigt Enskede.

ab sa...

Passa på och tvätta så länge det är skoj!

Saltistjejen sa...

hahaha! grattis till underverket!
hoppas nu att den tvättar så fint som den ska göra. Vilken service också med ingenjöre!!! :-)
God fortsätttning och Rent Nytt År på dig vännen!!! :-)
KRAM!

Melting Pot sa...

God (tvätt) fortsättning!
Härligt när man blir poitivt överraskad. Det händer inte så ofta här, men ibland glimtar de till! Kram

Matildas fikarum sa...

Det fungerar på liknande sätt i Australien. Alla maskiner levereras av en tekniker som gör hela installationen, annars gäller inte garantin.
Samsung är ett koreanskt märke och både min förra och min nuvarande tvättmaskin är en Samsung. Förträffliga maskiner, måste jag säga.

Marianne sa...

Wow ! Det här var väl en julklapp som heter duga. Gissar att du kommer att tvätta vare sig det behövs eller ej, hi,hi.
Lycka till med underverket.
Kram.

Marianne sa...

Suzesan: God fortsättning till dig också! Visst är den fin! Och den funkar alldeles utmärkt, centrifugen är super, det blir nästan torrt efter hösta varvtalet. Perfekt när man ska hängtorka så slipper det hänga så länge. Fniss, jag är övertygad om att du hade lärt dig den här maskinen i ett nafs. Det gjorde jag. Däremot kan jag inte på något vis i världen lära mig hur man fixar med tv/dvd/musik i samma maskiner och med fjärrkontrollerna ...

Kramar!

Simone: Helt rätt! Tvätta och stryka. Men nu kan jag inte stryka mer förrän i morgon när det är torrt. Bara skjortor som är bra att stryka när de är rejält fuktiga.

Kram!

Olgakatt: Tack för att du varnade för silvret! Men vet du vilket som är farligast, silver eller klorin? Bortsett då från vad reningsverken klarar av, för jag tror inte att det finns några vidare reningsverk alls här. Jag använder inte klorin mer än kanske någon gång per halvår, men ibland vet jag inget annat sätt. Det är tydligen väldigt lite silver som går åt, för det som sitter i är garanterat för tio år om man använder det två gånger i veckan. Jag ska googla också.

Jag håller just på att testa torktumlaren för första gången. Jag tumlar ju inte allt, bara när det är för mycket katthår och frottéhanddukar. Så nu testar jag med handdukar, misstänker dock att jag hade lite för mycket i. Jag hoppas att det ska funka i den här, för tio år sedan hade vi en sådan dubbelmaskin, men den var mycket mindre och funkade rätt dåligt. Hoppas den här är bättre, som sagt.

Marianne sa...

Otta: Hihi, ja det är som man frågar sig om dagens mobiltelefoner, om det går att ringa också : D Men jodå, den tvättar riktigt bra : )

Kram!

Fröken Anki: Fast det var ingen julklapp. Det hade varit världens mest oromantiska julklapp : ) Men det var som sagt riktig tur att han kunde komma och installera den så snabbt, jag var rädd att vi skulle behöva vänta i evigheter ...

Kram!

Anna: En laddning till innan den får sova för natten. Sen ska jag fortsätta i morgon. För mer kan inte torka i dag ...

Kram!

Marianne sa...

Desirée: God fortsättning önskar jag dig också!

Maskinen är helt underbar. Jo, den tar upp till 7 kg i vissa program. Men för ångtvätten är det max 2 kg. Så man får kolla beroende på vilket program man ska köra. Det är verkligen värt att satsa på bra maskiner tror jag, det blir billigare i längden på alla sätt. Den här ska vara skonsammare mot kläderna också för att hålen i trumman är mindre så att tyget inte sugs ner på samma sätt när vattnet pumpas ut. Men jag är tveksam om Samsung har tvättmaskiner i Sverige, hittade inte det på svenska hemsidan. Fast man kan ju skriva till dem och fråga efter det ...

Här använder jag vanligt Ariel, samma som i Sverige. Sen finns även Tide och andra amerikanska märken, men jag tycker inte att de är så bra. Tyvärr finns inte Änglamark och liknande ekologiska medel.

Som tur var är tvättmaskinen ingen julklapp, det blev högtalare, precis vad jag ville ha : )

Kramar!

Kersti: Hihi, ja det var aningen mer spännande än programmet om ett år på fäbovallen som visades under två timmar i går på tv. Ett visserligen fint program, men jag har sett det förut.

Här har vi haft gråmulet väder hela dagen, men ingen snö : (

Kram!

ab: Enda felet med maskinen är att den inte stryker också : ) Tur att jag fick den nu, kläderna började ta slut!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: God fortsättning till dig också! Hahaha, ja Rent nytt år blir det! Den tvättar som det lilla underverk den är : D Bästa investeringen 2009!

Kramar!

Lena: God forsättning till dig med! Jag har aldrig så höga förväntningar, så jag tror jag nästan alltid blir glatt överraskad. Men det mesta funkar faktiskt tycker jag. Sen att fönstren är dåligt inpassade så sanden yr in och annat, men det är sånt man får liva med : )

Kram!

Matilda: Fördelen med en som kommer och installerar är att ingen kan komma och säga att man själv har ställt till något. Så det är bra när det går snabbt.

Det är första gången jag har en Samsung, men den ÄR verkligen bra. Nu är det mycket som ska till för att jag ska byta märke!

Marianne: Nej, nej, det är inte en julklapp. Det är en nödvändighet! Fy så oromantiskt det hade varit annars : )

Kram!

Bert sa...

Alltid kul med nya moderna maskiner. Men i likhet med Olgakatt vill jag fästa din uppmärksamhet på det där med silverutsläpp.

Här finns massor att läsa om detta.

Marianne sa...

Bert: Lovar och svär, jag ska inte ens testa funktionen! Ska läsa länken!

Mia sa...

Visst kan man bli som ett barn på julafton över en ny tvättmaskin! Den bästa funktionen på vår är 30 min snabbtvätt och 15 min uppfräschning! Toppen om man glömt tvätta just den dä tröjan man vill ha. Kram!

Marianne sa...

Mia: Jag har samma! En halvtimmes snabbtvätt och så har jag också uppfräschning, det är verkligen superbra och funkar verkligen på tröjor och liknande. Har du testat kostymbyxor och sånt? Funkar det?

Kram!