torsdag 10 december 2009

Ännu ett steg

Vad tror ni om det här för buffén?

Fotot till vänster är av Indonesiens första president, Sukarno, signerat till min pappa.
Fotot till höger kan ni se i närbild här. Gardinerna är fördragna bara för att kunna
fotografera, det har vi inte i normala fall. Och de gardinerna ska bytas ut, det är såna
där tunna nylongardiner som ingår i hyran.

Nix, det är inga kartonger som står till vänster, det är paket med tavlorna i. Dem har jag inte packat upp än, det är bättre att vänta tills det är dags att hänga upp tavlorna så står de skyddade under tiden. Alla kartonger (utom de tre jag skrev om i går) är nu ute ur huset, flyttfirman var nyss här och hämtade dem. Så vidunderligt skönt att vara av med dem, för nu kan man komma åt golvet även nere i hallen. Jag tror nämligen att det är bättre att städa nerifrån och upp, i stället för uppifrån och ner, i alla fall den här gången. Här uppe är det tämligen rent, men där nere är det lortigt så in i bomben. Och om jag börjar här uppe har jag tröttnat rejält när jag kommer längst ner, helt garanterat, och det är där jag behöver jobba hårdast. Alltså får det bli tvärtom.

Men innan jag sätter igång tänker jag dricka en kopp kaffe.

15 kommentarer:

Annika sa...

Ja, och bloggprata lite med mig över våra bloggar. Alltid uppiggande på morgonen, för mig :-)
Jag tycker buffen ser BRA ut där med alla foton och minnen. Coola flaskor har du också, och vaser...ser ju en kosta boda där och är det en vattenpipa längst till höger? Eller har jag helt fel...
Roligt att packa upp och börja inreda, men trist med all städning. Trist att plejset var så skitigt.
Stora kramar!!!!

Victoria sa...

Åh, fint!
Så ni ville inte ha en en-meters-hög stapel med flyttkartonger i garaget som vi har...? ;o) Skönt att bli av med alla lådorna!
Kram/Vic

Desiree sa...

Skönt att bli av med kartongerna. Din städstrategi verkar klok. Du kan nog behöva kaffe och lite extra energi innan du drar igång med det grovgörat. Hoppas att det blir skinande rent och fint innan du blir för trött. Ha en bra dag.

Suzesan sa...

Fint faktiskt. Marianne glöm inte promenera och pausa lite då och då. Det verkar som om du är helt slut. Rolig städstrategi. Säkert funktionellt så som du tänker:)Så fint på buffén.

Men asså när man flyttar då vill man ju komma iordning så fort som möjligt.

Kram
/Susanne

Otta sa...

Nu håller du på att komma riktigt iordning! Det måste vara skönt! Fina flaskor du har på buffén!

Nour fick ut sitt papper idag!!! Kan du tänka dig det?! Direkt till passkontoret som tittade misstänksamt på pappert - jo, varför det då? Jo, för att datumet var samma som han kom in till passkontoret. Alltså!!! Han blev förhörd om hur det såg ut i militärdomstolen innan de sa att det var ok. Måndag kl.9 skall han hämta det! Hurra! Hurra! Direkt efter det in och teckna försäkring på Thomas Cook för hans uppehälle i Sverige och då blir det ambassaden på tisdagen. Ja, det innebär att står han här dagen innan nyårsafton är jag glad!!! :-)

Efter allt detta kommer jag att vara helt slut...
Kram

Saltistjejen sa...

Å vad fint!!!!! Jag tycker du har så fint på de fototn jag sett från ditt tidigare hem. och nu denna fina buffe.
Fotot är så fint också. Får man fråga varför din pappa var med och träffade presidenten? Kanske har du redan berättat det förut men jag har nog missat det?
Lycka till med städningen nu!
Ibland kan jag faktiskt gilla att storstäda sådär ordentligt. Man känner att man verkligen GÖR ngåto och man ser resultat!
kRAM!

Marianne sa...

Annika: MYCKET roligare att bloggprata än att skura golv! Men nu har jag gjort en första avtorkning med moppen, får fortsätta i morgon. Det är mycket renare här än det var på förra stället när vi flyttade in, men här i landet blir det snabbt väldigt dammigt och sandigt, och när man lägger flyttkartonger och flyttgubbar till det ... Så ett varv till med moppen, och sedan på knä så ska det nog bli rent sedan.

Hehe, det är en karaff allra längst till höger, en fin kopia av någon gammal sultans vinkaraff. Klas fick den och sex vinglas av några av arbetskamraterna när han slutade i Istanbul. Bakom den en gammal fotogenlampa utan skärm. Vasen är med hettitiskt mönster (sydöstra Turkiet, forntid), och bakom den mycket riktigt en Kosta Boda som Klas fick när han fyllde 50.

KRAMAR!

Victoria: Hehe, jo då, Klas skulle nog gärna ha den där högen med kartonger, för det är ju bra att ha, men vi har inget garage och inget annat stort utrymme som vi kan ha som grovförråd. Flyttfirman blev rätt glada också för de fina kartongerna vi hade kvar från förra flytten med den Stora Flyttfirman : )

Kram!

Desirée: Klar blev jag inte i dag, men jag kom ett stort steg framåt, för nu kan man inte lägre påstå att det är direkt skitigt. Jag menar, det märks inte vid första anblicken. I morgon ska jag bli klar med det mesta, om inte allt. Golven alltså.

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Tack! Ja det är just det, man vill ju bli färdig någon gång så att man kan börja leva igen. Det är därför jag gnor på som en liten iller här, fast jag börjar bli rejält trött nu. På lördag blir det i alla fall paus, för då ska vi på julbasar och sedan lussefirande.

Kram!

Otta: GRATTIS till Nour! Det gick ju rätt snabbt ändå, och snabbt med passet. Hoppas nu att allt hinner bli klart innan nyår, men hur det än går får ni ju en bra start på 2010!

Kram!

Saltis: Tack! Jag vet inte exakt varför han var med och träffade presidenten, men 1954 hade han flyttat till Stockholm och jobbade på Indonesiska ambassaden, så jag antar att han var med ambassadören på något sorts besök här i Kairo.

Det ÄR verkligen roligt efteråt när man har storstädat och det känns så där glimmande rent. Då känner man sig så där riktigt nöjd med sig själv.

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Fint!

Har inte du ett jättefint svartvitt foto på dig som barn också som du visat på bloggen någon gång?

Millan sa...

Jatte fint!!

KARLAVAGNEN sa...

Jag vet inte hur jag fick till det men jag måste ha nya brillor. Fotot till vänster fick jag för mig var en bild (på långt håll) med en man som håller en baby i sin famn.

Snyggt blev det ialla fall! Gillar lampan!!!

Lena sa...

Vad skönt att allt nästan är klart, med flytten! Grattis i efterskott! Hur mycket blev du denna gång? Själv blir jag 53 nästa vecka! Uj Uj!

Marianne sa...

Anna: Tack! Jo, det stämmer att jag har ett svartvitt foto på mig när jag var liten, men jag minns inte att jag har lagt ut det. Det kanske jag har! Fast det passar inte med de två, det blir för mycket då.

Kram!

Millan: Tack!

Kram!

Karlavagnen: Hahaha, nä, han håller en penna i handen och ett dokument framför sig på skrivbordet. Antar att det ska föreställa att han signerar ett viktigt dokument.

Tack!

Lena: Tack! Då blev jag det du blir. Du är alltså ett par veckor yngre än jag. GRATTIS i förskott! Inte för att jag fattar att jag blev så här gammal ...

Emmama sa...

Skulle berömma möbeln men visste inte vad den hette men fattar nu vad du menar med rubriken.. Koko! :) Otroligt fin och vilka spännande foton!

Kram!

Marianne sa...

Emma: Tack! Ja speciellt när man är här är det kul att ha ett foto av ens pappa tillsammans med första egyptiske presidenten!

Kram!