onsdag 9 december 2009

Jobbat stenhårt

På åsna genom öknen.

Fy vad jag har varit duktig i dag. Tycker jag. Efter att ha vinkat av Maken tog jag itu med röran som fortfarande rådde på första våningen i gästrummet och biblioteket. Och lyckades få undan alla kartonger utom tre. De tre kartongerna kan jag inte göra någonting åt eftersom de innehåller a) olika sorters pinnar, dvs gamla duschstänger, gardinstänger och annat långt och spretigt som jag anser kan kastas till 90%, b) verktyg eller vad man ska kalla det som jag anser kan kastas till 90% och c) Makens gamla minnespryttlar som brev och foton etc. Och nej, jag törs inte kasta de där 2 x 90%:en.

Dessutom har jag ställt sängarna där de ska vara i gästrummet, stuvat garderoberna där nere fulla med saker och röjt i största allmänhet.

Faktum är att det nu mest är dekorationer kvar att placera ut, tavlor att hänga och mattor att lägga på golven. Så gissa vad jag ska göra i morgon. Just precis, jag ska börja knäskura varenda centimeter på golven så att det blir riktigt rent, äntligen. Dessutom ska jag ringa flyttfirman så att de kommer och hämtar kartongerna så jag blir av med dem.

Inte mycket kvar nu, alltså. Men gissa om jag är trött nu ...

17 kommentarer:

Lena i Bangalore sa...

Du har inte mycket tid för julpyssel precis! Vilket slit. Så duktig du är. Jag har byggt hus idag - eller i alla fall nästan. Årets pepparkakshus som blir någon form av kopia på vårt hus hemma i Sverige. Lite julkortspyssel har vi också hunnit med. Börjar bli lite brådis med korten nu. De har långt att åka.
Kram

Marianne sa...

Lena: Å vad roligt med ett pepparkakshus som är en kopia av ert svenska hus! Nej här blir det inte mycket julpyssel, inte. Kanske sen när allt är klart, just nu skulle det mest kännas som att stöka ner ännu mer.

Jag ska skicka mina julkort med http://www.dinavykort.se/ Där kan man ladda hem sina egna foton och göra vykort av. Och julkort så klart. Sedan skickas de till tryckeri och skickas på riktigt med posten. Funkar superbra. Kostar totalt 20:- per kort, men skickar man fler än tio (tror jag det var) får man rabatt. Då kan man till och med bestämma leveransdatum, så nu vet jag att en av mina bästa kompisar garanterat får sitt födelsedagskort i morgon!

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Du är HEEELT OTROLIG! Ville bara säga det - å nu är det sagt. Ska bli så roligt att träffa dig när ni flyttar till Madrid (en vacker dag).

"Lever på hoppet"

Anne sa...

Förstår verkligen du är helt slut efter allt slit. Men nu är du i hamn, nästan i alla fall....skura golven är ju inte det roligaste direkt men bara det till och sen låter det som att du är nöjd och klar. Det där sista pillet med att hänga upp saker brukar vara en av de roligare sakerna. Men du kanske inte håller med?
Du kanske redan "ser" framför dig var det och det ska hänga och liksom möblerat klart så det bara handlar om att få upp tavlorna på väggen.
Det är verkligen urjobbigt att flytta och greja, så är det bara. Men du har gjort det så bra :) KRAM

Saltistjejen sa...

Vad härligt att du kommit så långt! Det känns alltid så skönt och bra när man har gjort ett "redigt dagsverke". och när det gäller packning och uppackning av flyttkartonger så är det extra bra eftersom man ser resultatet direkt!
Hoppas nu att du kan ta igen dig lite också.
Kram!

Desiree sa...

Jag kan verkligen förstå att du är slut men du verkar ha fått mycket gjort! Den där kartongen som är kvar är inte heller något som jag skulle ta mig an. Nu har du alltså lite finlir kvar och det är ju ganska kul att få sätta upp tavlor och prydnader. Nu får du pusta ut för dagen.

Kram

~Kina~ sa...

Förstår att du är slut. Det tar på krafterna att flytta. God morgon!

Marianne sa...

Hi,hi - jag trodde först att det var du som smet ifrån allt flyttbestyr på åsneryggen.
Men vilken energi du har. Det där sista lullullet är ju det kuligaste, sen kanske du kan koppla av och njuta av ditt fina boende.
/Kram

Marianne sa...

Karlavagnen: Nä då, jag är inte otrolig, bara envis som en gammal uttjänt åsna : ) Och när vi flyttar till Madrid, hjälper du mig att rota runt bland kartongerna då?

Kram!

Anne: Nej jag har inte en susning om hur jag ska ha småpryttlarna än. Jo några, men å andra sidan skulle det vara fint om man gjorde si eller så ... Så vi får se. Nu pratade jag med flyttfirman, hoppas att de kan hämta kartongerna i dag, så kan jag skylla på att det är bättre att skura i morgon och få en ledig dag i dag : )

Sen ska jag erkänna att vissa grejor har jag mer eller mindre bara tryckt in i skåp och lådor för att bli av med det, så det måste organiseras senare. Men sånt inverkar ju inte på hemkänslan och renheten, så det är ingen brådska - vilket betyder att det kommer att ta eviheter med vissa saker om de alls blir gjorda innan nästa flytt : D

Kram!

Saltis: Ja exakt så känns det, jag gjorde verkligen ett redigt dagsverke i går. Mr Gamal, fastighetsskötaren, blev döimpad när han såg gästrummet! Kämpar med mig själv nu för att ta en ledig dag och skjuta upp golvskurandet till i morgon. Om inte annat ska jag i alla fall vänta till i eftermiddag.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Nej de där tre kartongerna är definitivt inte mina. De får Klas ta för det är han som samlar på såna där grejor. Ja och hans minnessaker är ju hans personliga, så de ska ju inte jag rota i även om det inte är några hemlisar. Bara golven kvar nu innan jag kan gå på finliret. Det ska bli så skönt! Eller hur?

Kram!

Kina: God morgon! Ja i dag känner jag mig helt ledbruten och får tvinga mig själv att inte skura golv. Försöker i alla fall : )

Marianne: Ett kungarike för en åsna som kan ta mig från alla flyttbestyr! Å vad det ska bli skönt när det här är klart så att man kan lulla runt i sin vardag igen!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Men visst är det ändå kul att packa upp och fixa?! Trots att det samtidigt är ett måste? Tycker jag i alla fall!

Millan sa...

Hu ja det ar jobbigt att flytta, att forst packa ner allt for att sedan packa upp det igen pa nya stallet. Skont att det borjar bli fardigt nu!
Visst ar det lustigt att man alltid flyttar med sig nagon lada med grejer som man inte riktigt vet vad man ska gora med, men som man anda inte kommer sig for att slanga... Vi har fortfarande en stor pase med sadana grejer staendes i vart sovrum sedan vi gjorde om Nils rum till gastrum. Jag vet inte riktigt vad jag ska gora med det..
Det blir ingen sverigeresa for er i jul eller>?
Grattis i efterskott dessutom! Ben har en Iphone som han ar valdigt nojd med sa jag hoppas du blir det ocksa.
Kram

Marianne sa...

Anna: Jo det är rätt roligt, men den här flytten var så ovanligt stökig. Alla grejor bara ställdes i stora högar och fyllde rummen på något underligt sätt, så jag har varit tvungen att skjuta grejor fram och tillbaka för att komma åt och kunna göra rent och kunna möblera. Och sedan skjuta åt ett annat håll och ett tredje håll och så vidare. Den mest oorganiserade flytt jag har varit med om. Så jag börjar bli ordentligt trött i hela kroppen. Men nu är det inte så mycket kvar som tur är.

Kram!

Millan: Tack! Jag tror inte det blir någon iPhone just nu, det blir nog en avancerad Nokia i stället eftersom Annika sa att kameran var rätt usel i iPhone. Den här gången vill jag ha en bra kamera i telefonen så att jag kan få de där bilderna som dyker upp när jag inte har med kameran.

Visst borde man bara ta såna där kartonger och säckar och kasta dem? Men det går på något sätt inte, för det är ju den där grejen, och den där kan vara bra och ha, och det där kan man ju inte kasta ... Jag ska inte skylla allt på Klas, jag sparar också på grejor fast det är en annan sorts grejor. Jag samlar böcker och gamla pärmar med kursmaterial, han verktyg och skruvar. Ungefär : )

Jag stannar definitivt här i jul, Klas har inte bestämt sig helt än. Eventuellt åker han hem till sina föräldrar någon vecka. Jag tycker att han ska det, för de är inte purunga längre. Jag måste stanna hos katterna. Skulle inte orka resa just nu heller.

Kram!

Annika sa...

Marianne!!
På tal om IPhonen, återigen.
JO, jag har ju inte den senaste modellen av iPhone, utan den NÄST senaste. DET kan ju mkt vbäl hända att kameran är bättre NU!!! Du får jämföra lurarna på nätet!!!
Gör det!
Stor kram igen!!
OCh du gnor verkligen med allt nu!!

Marianne sa...

Annika: Ja jag får helt enkelt vänta tills jag är hemma (åker med största säkerhet i januari) och kan gå till en affär och jämföra. Det blir nog bäst så. Problemet är att alla telefoner är så fula just nu, bara iPhone som är lite snygg. Och N97 härmar ju iPhone ... Vill inte ha något annat märke än Nokia eller Apple.

Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Klart att jag gör!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hoppsan, jag hade visst missat dig här. Förlåt!

Vad bra, ska diskutera datum med Klas : )