fredag 4 december 2009

Häng med på promenad

Innan vi går ut och promenerar ska jag bara säga att våra katter, Stina och Tjorvan, också verkar trivas mycket bättre här i nya lägenheten än på det gamla stället. De verkar gladare, de är piggare och aktivare, och de är gulligare mot varandra. Första dagen var så klart inte rolig för dem eftersom jag var tvungen att stänga in dem i badrummet. De hade mat och vatten och toa och gosiga filtar, men det var så klart inte roligt i alla fall. När de väl blev utsläppta därifrån framåt kvällen när alla flyttgubbar äntligen var ute ur huset, sprang de runt och nosade på allt. Efter bara någon timme ville de ha burkmat och åt med god aptit.

Men nu tycker jag vi sticker ut på en promenad. Vilken väg ska vi välja? Höger eller vänster? Vi tar vänster i dag.

Vägen till vänster när man kommer ut från porten på baksidan
av vårt område. Det är tydligen fler som är ute och går.

I början av promenadvägen finns en del tvärgator med stora hus.
Men i dag går vi bara rakt fram och ser var vi hamnar.

Många stora villor.

Och fler ska det tydligen bli. Undrar varför man har gjort
ett hål i muren.

Blommande murkrön.

En liten moské.

En vacker entré. Undrar vad det är för vacker villa som döljer sig bakom den muren.

Egypten är tack och lov inte nerklottrat, men ibland hittar man
lite klotter även här. Någon som kan läsa vad det står?

Doktorer och en frissa. Så praktiskt.

Efter cirka en kvarts promenad smalnar vägen av. Lägg märke
till att det inte är grusvägar här, det är sandvägar. Blir det extra
poäng på motionsbetyget då?

Här kommer vi fram till lite enklare kvarter med tvätt som hänger, barn
som springer och leker och damer som kommer med brödbrickor på huvudet.
Jag ville inte fotografera hur som helst så här första gången, det får komma senare
när de känner igen mig och jag kanske har lite choklad till barnen och en slant till brödmadammen.

En dörr i muren.

Festdekorationer. De kanske har firat bröllop.

Jag kunde höra en massa höns som kacklade och tuppar som gal*,
men de här tre var de enda jag såg.

Efter en dryg halvtimmes promenad tyckte jag det var dags att vända hemåt igen för jag blev hungrig. Då fick jag den briljanta idén att kila in på klubben och se till så vi blev medlemmar. Sagt och gjort. Passade också på att äta lunch när jag ändå var där, en jättegod caesarsallad med grillad kyckling och färskpressad mangojuice till. Det var så härligt att se en massa människor! Men så pinsamt när kreditkortet** inte funkade! Gaaawd! Och inte hade jag egyptiska pund så det räckte till lunchen heller, jag hade ju räknat iskallt med att kunna betala med kortet! Som tur var hade jag lite euro på mig, så jag lämnade en femtiolapp i pant (även om jag inte behövde det) och sprang hem och hämtade pengar och fyllde på kontot till kortet. SEN kunde jag göra rätt för mig och nu är vi medlemmar i klubben!

I dag blir det att röja ordning i "biblioteket" eftersom Maken är hemma. Förresten kanske jag ska sluta sätta citationstecken runt biblioteket, för när tv-Muhammed var här och installerade SVT World sa han att han aldrig hade sett så mycket böcker i hela sitt liv. Nåja, så himla många är det inte, även om det är rätt många.


* Blev det här rätt böjning på gala? Galde? Gol?
** Betalkort egentligen, eller vad det heter. Jag har ingen kredit på det utan det måste finnas medel på kontot. Vill inte ha kredit, det är bara dyrt.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Så himla många sköna bilder!

Tror det heter gol men inte säker. Trevlig helg!

Marianne sa...

Åhhh vilken promenadväg, vilka hus, vilka blommor, ohh allt är ju helt underbart. Utan sandvägen förståss som du sa.Och vad skönt att missarna trivs också. Nu ser vi fram mot hur det ser ut till höger, hi,hi.
Kram, kram.

Tina sa...

Vad spännande att få följa med på din promenad!!!

KARLAVAGNEN sa...

Kul men vad är murkrön? Murgröna?
Det är det inte heller för den blommar heter nåt som jag glömt nu igen - fanken också!

KARLAVAGNEN sa...

murkrön! Krönet av en mur?!

Marianne sa...

Pappabloggen: Tack! Hoppas kunna visa lite mer levande bilder snart, med folk och fä.

Trevlig helg önskar jag dig också!

Marianne: Jo, men det är väl bra med sandväg, då får man väl extra träning för rumpa och ben? Träning och träning, men tja, i alla fall : ) Höger kommer nästa vecka, i dag är det mathandling och matlagning för att bjuda hem den nye killen på kontoret. En indier, men jag ger mig inte på att laga indiskt!

Kram!

Tina: Häng med på fler nästa vecka! Det blir roligare med sällskap!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahahahahahahaha! JA, krönet på en mur! Det är ungefär som när jag läste en annons för en massa år sedan där de annonserade ut "färska ankor". AAn-Kooor? Kor med anor? Hahahahahahaha! Nä, fjäderfän var det den gången : D

Boganvilla. Eller bogainvillae eller hur det nu stavas på riktigt : )

Kram!

Carina sa...

Jag tycker att det ser alldeles perfekt ut!
Grönska, vägar, människor omkring, club med mat (!)...
Toppen att du har det bra!

Grekland nu sa...

Mysig promenad! Du kommer nog snart att bli tjenis och bundis med både folk och fä längs den vägen. Vackra villor!

Annika sa...

Vilken mysig promenad, och så totalt annorlunda ön den jag går. Love it!
Så kul att se hur du har det i din vardag.
Gol heter det tror jag.
Igen, så roligt att se alla mijöer.
Och, vad roligt att ni alla trivs så bra på det nya stället.
Och sen till Klubben där du åt en god sallad---mums! Pinigt med kortet, jag förstår att du skämdes lite. Men, det ordnade ju upp sig fint.
Kram och ha en FIN helg!!

Bert sa...

Alltså - för mig är det så här:

En tupp gal.
En gök gol.

Det bara känns så. Vet inte vad Språkrådet säger.

Trevlig helg.

Desiree sa...

Ser verkligen jättemysigt och fint ut Marianne. Vilka häftiga och vackar hus det finns i ditt närområde. Vackert med de där sandvägarna med palmerna. Jag förstår verkligen att du redan trivs så mycket bättre. Tur att det orndade sig med betalningen på klubben fast kreditkortet inte funkade. Ja usch sådant blir alltid väldigt pinsamt men det är väl något de flesta är med om någon gång. Ha en bra helg. Kram

Jemayá sa...

VAd härligt att du fått flytta till ett ställe som du verkar trivas jättebra med, grattis!!! Vilken fin promenadväg - har på känn att vi kommer att få se många, många intressanta foton från dina promenader ännu :). Vad berodde det på att det verkade vara så "dött" runt det förra stället du bodde på? Var det på något sätt isolerat område, eller fanns det helt enkelt inga grannar..? En annan sak jag kom att tänka på. Kommer ihåg att du skrivit att du har problem med ryggen, när jag såg ditt skrivbord slog det mig - har du kollat att du tittar neråt på skärmen? Lär hänga på millimetrar, om man spänner nacken (uppåt?) så leder det förstås till att nerver hamnar i kläm. Vad jag förstått borde händerna också mer eller mindre vila på tangentbordet, dvs vara så lågt att du inte behöver lyfta armarna. Jag skaffade en skiva för tangentbordet till mitt Ikeaskrivbord (;), som alltså nu kan skjutas in under själva bordsskivan och höjden är jätteskön. Bara som tips, kanske du vet allt detta redan :). Kramar och lyckönskningar ännu till hela familjen (inkl katterna) för den nya bostaden!

Marianne sa...

Carina: Det är verkligen helt perfekt här. Bättre än lyxområdena på andra sidan stan, faktiskt, eftersom vi har lite vanliga områden i närheten. I lyxområdena är det ju bara lyx och golfbanor och rikingar. Här är det lite blandning, det är bäst. Pratade med några barn här i området i dag, bara en sån sak!

Kram!

Ingabritt: Ja, det är mitt mål att kunna småprata lite med kvinnorna där borta i byn. Kroppsspråk, visserligen, men ändå. Och jag hoppas och tror att det finns lite jordbruk man kan se om man går några tvärgator. Hoppas.

Annika: Visst är det underbart! Det är så skönt att kunna gå ut alldeles själv utan att beställa chaufför först! Bara tänka att NU vill jag gå ut. Och att jag kan gå ner på klubben och fika NU om jag känner för det. Eller luncha eller ta ett glas vin. Så skönt!

Ja fy vad pinigt det var med kortet och pengarna. Men eftersom jag gav 50 euro i pant för lunchen så fattade de ju att jag är ärlig. Jag var bergis på att det fanns "massor" av pengar på kontot ...

Ha en skön helg du också!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Underbart att ni trivs så bra ALLIHOP i nya hemmet!!!!
Haha, det där med betalkort kan verkligen få en i pinsmma situationer. På vissa restauranger här i NYC tar de inte kort. Vilket man ju alltid tar för givet. Så det har hänt att man måste springa ut för att leta rätt på en bankomat när man ska betala notan...
Tack för visningen av ditt nya hem också! mgivningen alltså. Jag är säker på att ni kommer trivas fint här!
kramar!!

Marianne sa...

Bert: Hm, jo det stämmer kanske att en gök gol. Men vad blir gal i imperfekt - eller är det perfekt jag är så kass på grammatik? Galde?

Hoppas du också får en trevlig helg med all din goda mat som du brukar äta!

Desirée: Visst är det vackert! Fast tyvärr ligger det en hel del skräp längs vägen borta i byn. Men det gör det ju nästan överallt här i Kairo. Man får försöka se skönheten bakom.

Usch ja vad pinsamt det var! Tur att det ordnade sig till slut, och det är så skönt att vara medlem där nu. Om jag hade väntat tills Klas var "redo" hade jag fått vänta bergis flera veckor. : )

Försök att inte slita ihjäl er nu utan ha lite skönt i helgen också!

Kram!

Jemayá: Ja det är helt underbart att äntligen ha flyttat. Att det var så dött på förra stället beror på att husen och trädgårdarna var konstruerade så att det var totalt insynsskydd. Och att det var många egyptier som bodde där, tror jag. De har en tendens att dra för fönstren med mörkläggningsgardiner för att inte synas när de tänder. Och så hänger de inte vid poolen direkt. Plus att enda utgången från området (som är ganska litet) gick ut till stora Alexandria Desert Road med hysteriskt mycket trafik. Där gick det inte att promenera utan man var tvungen att se sig för hela tiden eftersom det inte finns trottoarer. Så om jag ville ut var jag tvungen att ringa och höra om det fanns någon chaufför ledig som hade tid att köra mig någonstans. All spontanitet dör ganska snabbt i det läget.

Jag sitter nog inte helt optimalt, men jo, jag tittar lite ner på skärmen och händerna liksom vilar på tangentbordet. Nu höjde jag stolen lite till bara för att du påpekade det, tack! Och det är därför jag har en stor skärm i stället för att titta direkt i laptopen, där blir texten för liten så jag får "krypa in i skärmen" för att se. Skulle också vilja ha en sån där utdragbar tangentbordsskiva, men det får bli i framtiden.

Tack för lyckönskningarna! Ha en skön helg!
Kram!

Anne sa...

Jag hade nog inte noterat/tänkt på att det är sandvägar om du inte sagt det. Men det syns ju tydligt på bilden, så inte det. Kanske snarare att det känns så ovanligt och främmande med sandvägar att mitt öga liksom automatiskt ser/läser in grusvägar. Om du förstår vad jag menar. Sanden ser mjuk ut. Förresten, apropå sand och öken, det du skrev i en svarskommentar till mig på ett gammalt inlägg där du var på utflykt till Saqqara. Helt otroligt att sanden kan vara så olika i färg. Kanske även i konsistens. Jag är allt lite fascinerad av det här med öken, sand och det landskapet.
Hur som helst, vad fint och inbjudande det ser ut på din promenad. Tycker det känns som att det verkligen LEVER runt omkring, som tvätten man ser. Ja, du säger ju hela tiden att det märks och känns att det bor folk där, som belysning som är synlig på kvällarna t.ex.
Men vilka enorma villor, de ser ut som palats. Jag noteratde att det var rätt många paraboler på ett av villataken också.
Är det egyptier som bor i de här enorma villorna, väldigt rika sådana i så fall får jag förmoda.
Den gamla fina trädörren i muren tyckte jag om, man undrar och börjar lätt fantisera vad som dölje r sig där bakom....
Hoppas du får en skön helg, som den klubbmedlem du numera är :)
Kram!

Suzesan sa...

Men vilken bra fråga. Gal... men "har/hade gal'it" är det så???Haha kommer vi inte på det så ska jag fråga svenskläraren på måndag;)Tuppen Gal galde har galit haha.
Gol, gol/golde, har golit...


Vilken härlig promenad och "så surt" det där med kortet sånt är väl pinsamt. Tur att det löste sig och så bra att ni är medlemmar.

Ja sand måste ju ge extra poäng i motion svårare att gå i krävs mer av benen tillexempel.

ha en bra fredagskväll

Kram
/Susanne

Kersti sa...

Tack för att jag fick följa med på promenad. Det är så spännande att få se hur du har det där långt borta. Inte så likt som det ser ut här utanför dörren. Nu är det mörkt nästan jämt i alla fall känns det så men i nästan alla fönster lyser adventsstjärnorna upp. Och tänk idag såg vi solen.

Sofi sa...

Man kan aldrig ha för många böcker! Ett hem utan en redig bokhylla med böcker som speglar människorna som bor där är ett måste i ett ordentligt hem :)

Bilden på dörren var riktigt fin. Dörren var riktigt fin!

ha det mys!

olgakatt sa...

Tack för promenaden! Väntar ivrigt på bilder med människor på oxå!

Så skönt att katterna trivs!

Enl SAOL:
gala, gol, galit eller galt; pres tuppen gal

Kvittar om det är göken eller tuppen!

bert sa...

Jo - Olgakatt har rätt. Jag slog också upp det. Märkligt verb.

Matildas fikarum sa...

Jag undrade också över gala för ett tag sedan och då kom Jom med en fiffig länk:

http://verbix.com/webverbix/go.php?D1=21&H1=121&T1=gala

~Kina~ sa...

Så fina bilder, ser ut att vara et mysigt område. Usch ja, det är pinsamt när kortet inte fungerar. God morgon!

Marianne sa...

Saltis: Jag missade visst din kommentar i går! FÖRLÅT! Det var INTE meningen!

Å vad jobbigt när de inte tar kort på vissa krogar! Det tror jag till och med att de gör på alla ställen här, ja kanske inte de allra minsta gatuserveringarna när det är en karl med en vagn, men jag tror alla etablerade ställen tar kort. Beror det på att de måste betala höga avgifter till kreditkortsföretagen?

Så fort det blir lite bättre ordning ska jag visa bilder från insidan också!

KRAM!

Anne: Nej man tänker nog inte på att det är sand här, som du säger utgår man bara från att det är grus eftersom det är det man är van vid. Sanden har verkligen olika kvalitet också, just den här sanden var mjuk som en sandstrand, som vid Saqqara, vid Giza-pyramiderna är det grovare sand. Och ibland är det ju ren sten. Har inte känt på den vita sanden, men den skulle jag tro är rätt pulvrig. Jag minns att ni var och åkte i öknen i våras eller när det var. Öknar ÄR spännande, just för att de är så ogästvänliga och man förstår inte hur folk kan leva i dem.

Det är i princip bara fyravåningsvillor här, men jag tror att många är som vår, delad i två så att en familj bor ovanpå och en under. Jag vet i alla fall att det är fler som är så, samtidigt som jag vet att en del är odelade så att en familj bor i hela. Och har man många barn kanske det är bra, men för oss är det nästan för mycket med undervåningen också. Här är blandat utlänningar och egyptier, en del diplomater osv. Det lustiga är att vi betalar mindre hyra här än på gamla stället, samtidigt som det här området generellt är dyrare än det gamla. Okej, så har vi drygt 100 kvadrat mindre också, men det är som sagt fortfarande nästan lite väl stort för oss. Ja, så när det är många paraboler är det nog säkert ett delat hus. Vi har själva två paraboler på taket som tillhör oss, en för SVT World och en för en egyptisk digitalkanal (som vi aldrig tittar på ...).

Hoppas du får en skön helg också, det är du VÄL FÖRTJÄNT AV!

KRAMAR!

Suzesan: Hahaha, ja bara tuppen inte golar så är det lugnt : D

Jag tror att det var en nyttig promenad, för jag har pinsamt nog träningsvärk i låren i dag. Kanske inte så konstigt eftersom jag inte har kunnat promenera på det sättet på länge. Men nu ska jag se till att komma ut varje dag, om det så bara är några rundor på klubbens bana. Måste apropå det leta fram min stegräknare igen!

Ha en skön helg!
Kram!

Marianne sa...

Kersti: Du är hjärtans välkommen att hänga med på fler promenader! Här blir det också mörkt rätt tidigt, redan vid femtiden faktiskt. Men det är rätt skönt att det inte blir ljust förrän vid halv sju på morgnarna, då kan jag sova lite längre. Vi måste ordna till det där med mörkläggningen lite bättre så man kan sova även sedan när det blir ljust vid fyra-fem på morgonen. Önskar så att jag hade en adventsstjärna, då hade jag hängt upp den!

Jag skickar lite sol till dig!

Sofi: Jag håller med, böckerna är min skatt och jag tycker det är vackert med böcker som klär väggarna. Problemet är bara att vi nu har 10,5 bokhyllor (Billy-storlek), proppfulla ... Jag kommer att bli TVUNGEN att skänka bort en massa när vi flyttar hem till Sverige, för där kommer vi inte ha råd att ha så här stort. Ingen rolig tanke! Att bli av med böcker, alltså.

Ha det gott i helgen du också!

Olgakatt: Det blir snart fler promenader! Nästa gång går vi åt höger : )

Nu hittade jag min SAOL! Tänk så mycket lättare livet blir när den står på sin plats! Undrar förresten vad man säger om örnar och andra stora rovfåglars läten. Inte kvittrar de? Eller gal? Nä, nu krånglade jag till det!

Ha en skön helg!

Marianne sa...

Bert: Ja vissa verb låter sig inte listas ut med känsla eller logik, gala är sånt. Du kanske vet vad man säger om stora rovfåglar och andra, vad gör de när de låter? För som sagt inte kvittrar de eller gal?

Matilda: Den länken ska jag genast kolla!

Kina: God morgon! Det här området är så mycket bättre än det förra, jag är så glad att vi har flyttat, även om det är mycket jobb.

Ja fy, kort, bilar, datorer och spisar bara ska fungera, alltid!

Bert sa...

Tja ..... "stora rovfåglar"... Hm! Jag tror de skriar.

Kvittrar gör de definitivt inte och inget galande hörs från högt svävande havsörnar. Så jag tror "skriar" blir bäst.

Och jag passar frågan om tornseglarens läte till dig. Vad gör den under sina svischande turer under den blå sommarhimlen?

Ninni sa...

Åh vad roligt att få följa med dig på promenad! Och vad skönt att ni tycker att ni har fått det bättre i och med flytten, det låter bra!
Jag hinner så sällan med bloggandet nu men ditt inlägg om växten lockade mig att kika och så var jag fast:) Tyvärr vet jag inte alls vad det är, har aldrig sett något liknande. Den ser verkligen spännande ut!
Tuppar gol tror jag :)
Här hemma har vi grått och mörkt, lite regntungt även om vi skymtade lite av en soluppgång imorse. Men molnen la sig snabbt tillrätta över den. Det är tur att vi har alla adventsljus som lyser upp vår tillvaro.
Ha en skön helg!
Kramar Ninni

Mia sa...

Tack för en trevlig tur i ert område! Det ser väldigt trevlig ut. Inte dumt att ha en klubb i närheten som serverar god mat, och allt på gångavstånd! Kram!

ab sa...

Ja, tuppen gol...

Vilken skön promenad att få följa med på, när man bor i ett grått land där solen går ner klockan tre. Tack!

Minns Tunisien, hade en känsla av att hela landet var av sand med ett tunt täcke grönt ovanpå. Gillade verkligen ökenkänslan. Men synen av oaser där dynerna blåst in och höll på att begrava allting var lite dyster.

Otta sa...

Vilka härliga bilder! Jag har saknat dina bilder!

Kram

Marianne sa...

Bert: Ja, de skriar nog. Tornseglare? Är det samma som tornsvala? Nu får jag googla.

Nu har jag googlat. Den före detta tornsvalan heter nu tornseglare och är bara lik svalan pga konvergent evolution. Tänk vad jag lär mig av dig! Om även indirekt, den här gången : )

Den sriar, eller sisisiar eller sirrar. Att sirra är kanske ett bra ord för det där höga tunna lätet?

Ninni: Du får hänga med på fler promenader när du har tid. Livet i Sverige är så helt annorlunda mot när man bor utomlands, där hemma finns ju alla vänner och släkten och jobbet och allt annat som tar ens tid.

Så synd att du inte känner till trädet. Jag hade hoppats lite på dig, för du kan så många tropiska växter. Men jag ska fråga Herr Fryle.

Jag tänkte på er där hemma i Sverige i dag när vi för en gångs skull hade "kyligt" och en regntung himmel. Något regn kom aldrig, men grått var det. Aldrig är man riktigt nöjd. I somras längtade jag efter en järngrå himmel, i dag längtade jag efter solen redan efter tio minuter!

Hoppas din helg har varit bra!
Kram!

Mia: Tack, hoppas du hänger med på fler promenader! Vitsen med att flytta hit var ju delvis just för att kunna gå ut och promenera och ta en fika eller lunch utan att behöva anlita en chaufför och planera och ha sig. Nu kan jag göra det jag känner för helt spontant. Så underbart skönt!

Kram!

Marianne sa...

ab: Ja så länge tuppen inte golar är jag glad : D

Tack själv! Du hänger väl med snart igen? Sanden är besvärlig, den letar sig in överallt och håller man inte efter den tar det inte lång tid innan den begraver allt den kommer över. Tyvärr är det inte sanden som är värst i många områden här, det är soporna som hotar att begrava allt.

Otta: Tack! Ja nu är kameran framgrävd och jag börjar få tillräckligt med ro i kroppen för att sluta kånka runt på grejor varje sekund. Så nu kommer det bilder som vanligt igen.

Kram!

Musikanta sa...

Jag avundas dig den blå himlen. Här har vi inte sett solen under den sista veckan och knappt tidigare heller. Jättefina bilder.

Hemma i mitt föräldrahem hade vi också ett rum som vi kallade för biblioteket. Inget konstigt med det. Där fanns husets samtliga böcker i bokhyllor på alla fyra väggarna. Så du behöver inte sätta citattecken runtom när du refererar till ditt rum där du har alla böcker. Det är ju solklart ett bibliotek...

MM, som sköter vår ekonomi från sin dator, ser alltid till att jag har tillräckligt med pengar på mitt konto. Åtminstone för att gå på restaurang, :-) Jätteskönt att slippa bekymra sig. Jag har heller inte någon kredit - behöver inte det eftersom vi alltid gör större inköp tillsammans, MM och jag.

Konstigt att det verkar så folktomt på promenaden. Du kanske var ute och gick mitt på dagen när alla hade siesta?

Jag säger som Bert: En tupp gal idag.
En tupp gol i går. En tupp har galit hela natten. Något "galde" eller "golde" existerar enlig mitt vetande inte.
Varm kram/

Marianne sa...

Musikanta: I morse var himlen jämngrå även här, fast sedan sprack det upp och blev riktigt fint med små ulliga moln på himlen. Hoppas det blir fint i morgon igen så kan jag skicka lite sol till dig.

Nu har vi ändrat om lite, så en bokhylla står här uppe nu. Det blev snyggare så för jag tyckte det kändes så kalt utan några böcker i det rum man vistas mest i. Så jag vet inte om man ska döpa om det där rummet där nere till salongen, för nu står bara tre bokhyllor där. Eller om man räknar i sektioner så står det sex där nere och tre här uppe. Nej, fyra här uppe. Plus en halv i sovrummet. Suck, jag borde rensa bland böckerna ...

Skönt att MM ser till så du alltid har pengar på kortet. Jag har ett kort som är gemensamt också, men det är så krångligt med det eftersom Klas använder det kontot när han reser i jobbet mm, och om det saknas pengar på det när han ska betala hotell osv blir det ju lite jobbigt. Här får man inget kreditkort om man inte sätter in en miljon eller vad det var. Så vi kör betalkort rakt över.

Det var egentligen inte så folktomt när jag var ute och gick, det var jag som medvetet inte riktade kameran mot några människor eftersom jag tänker gå där ofta och det blir bättre om de är med på att bli fotograferade sen när de känner igen mig och vi kan få till någon slags kommunikation.

Kram!