torsdag 3 december 2009

I AM BACK!

Kom inte och säg att saker och ting inte fungerar här i Egypten! När jag adressändrade vårt Internetabonnemang sa killen i telefonen att det skulle ta 7-15 arbetsdagar efter Offerhelgens slut innan det kunde kopplas in. Men i går kväll, bara 2 dagar efter Offerhelgens slut, ringde de och hjälpte till att konfigurera routern! Så nu fungerar Internet här hemma! Jag är överlycklig nu när jag kan sitta vid MIN dator och surfa på VÅRT abonnemang när JAG vill, är inte längre beroende av att någon granne har sin router igång och känna att jag tjuvar.

I dag tänker jag ta en paus i flytteriet. Mina planer för dagen är att gå ut och ta en promenad - jo då, kameran får följa med - vilket jag inte har hunnit på hela veckan. Efter det tänker jag sätta mig framför datorn och surfa runt hos er, mina kära vänner. För nu har jag mycket att läsa ikapp igen.

Men först vill jag visa de fina blommorna jag fick som välkomstpresent av mr Kamel:

Papegojblommor som jag fick av mr Kamel.

Se så fint solen lyser in på sovrumssidan under förmiddagen.

Och så vill jag visa min skrivhörna. Först hade vi tänkt att jag skulle sitta nere i "biblioteket", men sedan kom vi på att det var rätt trist. Mycket roligare om jag sitter här uppe, så vi flyttade helt sonika fram sofforna och gjorde arbetsrum där bakom. Jag visar bara några bilder i taget, annars blir det för mycket på en gång. Inte så bra kvalitet, det är bara att åter konstatera att jag inte är inredningsfotograf.

Min skrivhörna. Tycker ni det är välstädat på skrivbordet? Lugn, Jag har
bara inte hunnit stöka ner, har bara använt det i ett par timmar hittills.

Min utsikt från skrivhörnan.

29 kommentarer:

Molly sa...

Härligt! Det ser jättefint ut.

Anonym sa...

Blev så nyfiken; har han sagt/visat på att han i efternamnet stavar med e, för annars brukar det stavas Kamal med a o uttalas Kämäl!

Ma3 salam o ha det gott!

Marianne sa...

Molly: Tack! Jo, här blir riktigt fint, jag kommer att stortrivas här!

Anonym: Hej och välkommen hit! Nej, det är jag som inte kan arabiska och tolkade namnet så. Plus att jag har sett ett visitkort från en annan person som stavade Kamel, så jag drog bara slutsatsen att det var så man translittererade.

Ma3 salam!

KARLAVAGNEN sa...

Kanon fiiint! Å vad glad jag blir! Å du - du är stjärnfotograf!!!
Titta på www.idealista.es (som spanska hemnet) och du blir förskräckt över hur folk presenterar hus/lägenheter som ska hyras ut/säljas! Huaa hua!!!

ab sa...

Hur mysigt som helst!

S w e F l o sa...

Vad spännande det ska bli att se mer! Jag har haft så dåligt med tid att kommentera nått alls de senare veckorna, fy och skam... Ser att du har en pall under skrivbordet, brukade ha det för många år sedan. Numera sitter jag ofta med ena foten PÅ skrivbordet när jag skriver, maken tycker jag ser ut som någon sorts felguidad akrobat elle rnått, men det funkar för mig! Fast om jag vill brukar det finnas en lurvig hund som fotball därunder om jag behöver... :-)

Annika sa...

Vilken mysig skrivhörna du har! Vilken utsikt!
GILLAR!
Där ska du nog få inspiration!
Välkommen tillbaka till bloggvärlden igen. Nu ska det bli spännande att följa dig från ditt nya hus.
Jag fattar att du är glad att du har eget internet igen. Det ska man ju bara ha :-)
Kramar!!

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt, så mycket ni hunnit. Ser fint ut.

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack! Jag tycker också att det är så fint här med alla fönster och allt ljus och alla människor och alla växter och alla ... ALLT!

Hehe, ska kolla den där sajten sen!

ab: Tack! Man blir alldeles lycklig med den här utsikten och allt ljus!

SweFlo: Jag får visa en hörna i taget, ungefär. Ska bli spännande att se sedan när ni äntligen har hittat ERT hus också!

Hihi, jag sitter också och ålar runt rätt bra i skrivbordsstolen, men det händer att jag behöver sitta som en fin dam ibland, och då måste jag ha något under fötterna för jag är så kort, så annars når jag inte ner med fötterna. Det är en sån där pall för barn som de ska stå på i badrummet när de borstar tänderna, från Ikea : D

Jag har inte ens hunnit läsa någon blogg sista veckan, ibland hinner man helt enkelt inte. Sånt är livet och jag tycker inte du ska ha dåligt samvete! Fast självklart är det roligast med kommentarerna!

Marianne sa...

Annika: Tack! Risken med den här utsikten är att det blir mer glott än jobbat : D

Och det är verkligen skönt med eget Internet igen. Fy att sitta med Klas pc-laptop som funkar på 3G, försökte, men det var precis att det gick att läsa tidningen och mejlen. Han vägrar ha mus och jag kan inte skriva då för pekaren bara hoppar runt i texten så jag blir tokig. Och min kunde bara koppla upp sig en stund på kvällen när grannen surfade. NU är jag fri i cybern igen!

Det blir cirka en hörna i taget från nya hemmet!

Kramar!

Simone: Tack! Jo, vi har hunnit riktigt mycket på en vecka. Efter helgen som kommer bör alla möbler vara på plats och kartongerna uppackade, sedan är det bara den sista avskurningen innan mattorna kan komma på plats och det blir dags att dekorera med smågrejorna.

Desiree sa...

Jippi och grattis till att internet abonemanget funkade så smidigt och blev snabbt fixat. TOppen. Jag tycker det låter helt rätt att göra en liten paus i allt flyttande och göra något roligare. Din nya lägenhet ser superfin ut. Det är verkligen ljust och vackert där du har din skrivhörna och den där utsikten är verkligen underbar. Där kommer du att kunna få bra inspiration och jobba fint tror jag. Ha en bra dag med kameran.

Kram

Bloggblad sa...

Det var ju tur att du lugnade mig... jag blir alltid grön av avund när jag ser välstädade skrivbord.

Men nu när jag har klarat av höstens två stora projekt, tycker jag nog att jag kan fira det med att röja lite.

Melting Pot sa...

Härligt med det nya hemmet med den fina utikten.
Visst är det skönt när man ser hur det lyser i husen runt omkring, särskilt eftersom det blir svart här vid 18 året runt. Vi bor efter den lilla huvudgatan i vårt område och det livar upp lite. Ganska mycket aktivitet på dagarna men förvånansvärt tyst på nätterna.

Skickar en inflyttningsblomma i tanken och hoppas att ni kommer att trivas. Kram Lena

Tina sa...

Visst är det ett IKEA skrivbord? Svensk som du är... ;-)

HÄRLIG utsikt!!!

Marianne sa...

Desirée: Tack, ja det är en helt underbar hörna. Och jag har haft en perfekt dag med promenad och lunch på klubben där jag såg till att bli medlem illa kvickt. Man kan visserligen gå dit och äta ändå, men nu kan jag bada och gyma och göra vad jag vill. Skönt. Bilder kommer i morgon.

Bloggblad: Haha, jag var ju självklart tvungen att passa på medan det såg fint ut, som om jag var välorganiserad och hade ordning på alla papper : D

GRATTIS till att du är klar med dina stora projekt! Jag håller som sagt på att läsa ikapp, så jag kikar snart in och kollar hos dig.

Lena: Ja visst är det skönt när man ser att det finns andra människor i närheten! Skillnad kanske om man har valt ett hus med mur om så att man inte vill se andra hus, men när man ser hus och det bara är kolsvart, då är det inte roligt.

Tack för blomman! Jag är övertygad om att vi kommer att trivas här, jag trivs redan och känner att humöret har vänt uppåt igen!

Kram!

Tina: Hihi, jo visst är det Ikea. Vi köpte på oss en hel del på varuhuset i Istanbul innan vi flyttade hit, här finns ju inget varuhus och möbelsmaken här i landet är kanske inte riktigt som vår skandinaviska smak ...

Utsikten är helt underbar, och man ser rätt långt. Skymtar öknen i bakgrunden.

Marianne sa...

Åhh, jag har inga ord. Vilken utsikt. Lyckos där. Men det är du väl värd som sitter så mycket vid datorn och håller oss underrättade om allt. Koppla nu av lite och njut. Du vet - Rom byggdes inte på en dag. Så ta det lugnt och bo in er (som min gamla mamma sa när hon kom till servicelägenhet).
Kramisar från M i kalla Norden.

marsipaen sa...

ha, ha.. skulle just kommentera hur välstadat du har det på skrivbordet. Hur i hela friden ska man kunna hitta något överhudtaget om det såg ut så där??? *ler*
Härligt att du är tillbaka igen och att nätet funkar!
KRAM!

marsipaen sa...

ha, ha.. skulle just kommentera hur välstadat du har det på skrivbordet. Hur i hela friden ska man kunna hitta något överhudtaget om det såg ut så där??? *ler*
Härligt att du är tillbaka igen och att nätet funkar!
KRAM!

Marsipanen sa...

*muttar*
skulle just fixa till stavningen och skriva dit webbadressen.. och så vips så fort inlägget iväg.
Teknikens under...

Suzesan sa...

Jädrans vilken utsikt. Som du svarade på ett ställe. Det kanske blir mer -glott än skrivit-:)
Haha. Tänk att en papegojblomma kan vara så fin som den är och så snällt att ge dig dem. Måste ju vara ljuvligt att kunna röra dig fritt i tanken och i verkligheten. Om du inte orkar gå ut kan du bara sitta på nån av balkongerna. Guuu' så spännande att det vi såg vid visningen nu är där DU BOR. Var bor vildkatterna???DE hittar dig snart. Vad tycker dina egna katter om sin nya våning?

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Welcome back!!

Ser ut som en perfekt arbetshörna, särskilt med den utsikten!

Anne sa...

Ååååh, vad roligt att se. Har väntat :)
Man kan riktigt se vilket ljus du har i din skrivhörna också. Det går inte att bli trött och seg med det ljuset som strömmar in. Fönstren ser väldigt stora ut också, samt en mycket trevlig utsikt.
Läste ditt förra inlägg och alla plussaker med nya boendet som du redan hunnit upptäcka och räkna upp. Du, det här ser ju hur bra som helst ut. Skönt att allt ditt hårda jobb att greja med uppackning och fixande sakta men säkert börja ge resultat. Tröttsamt flytta men roligt sen när man börjar se att det händer saker och man kan börja installera sig mer och mer i nya hemmet. Kram!

Anonym sa...

VERY NICE!

Heter han verkligen Mr Kamel?!

Anonym sa...

Det ser helt perfekt ut! Lite roligt att du verkar ha tänkt som jag när det gällde arbetsplatsen... jag hade också en tanke om en hörna först, det hände aldrig, utan jag sitter precis vid den sida som har fönster från golv till tak med utsikt över havet. Man MÅSTE ha bra arbetsplats, så är det!

Så skönt att du trivs redan och har internet dessutom!

Marianne sa...

Marianne: Men jag tänkte att det här Rom skulle byggas på max tre veckor. Det borde väl funka? Möjligen då inte alla tavlor inberäknade eftersom det är Klas jobb : )

Ja tänk sen i sommar när det är mängder av rosa blommor på alla träd här utanför. Jag kommer inte att få ett dugg gjort på datorn!

Kram från rätt svala Södern!

Marsipanen: Hihi, jag vet, det blir inte alltid som man vill när tekniken är inblandad!

Nej just nu har jag ingen aning om var någonting finns i fråga om "viktiga" papper. De ligger normalt bredvid mig i en stor hög ... Och jag har ingen aning om vad det är jag måste göra, för det ska ligga utspritt på små lappar runt om skrivbordet : D

Kram!

Suzesan: Ja och vet du vad han kom med i går, mr Kamel? Fyra mandariner som har växt på trädet i grannens trädgård! Fast de var rätt sura, men så gulligt!

Balkongen bakom badrummet är perfekt att sitta på nu, för där skiner solen. Och sedan i sommar blir det perfekt att sitta på balkongen i vardagsrummet, för där skiner solen INTE! Vi ska näta in balkongen bakom badrummet så att katterna kan få ha det som sitt uterum. Katterna verkar stormtrivas här de också. Som jag skrev i nästa inlägg är de piggare och verkar gladare på något sätt. Och Klas matar utekatterna varje dag när han går från jobbet, så de är inte bortglömda. Men nu får de bara torrfoder, inte burkmat.

Nu vaknade Klas.

Kram!

Marianne sa...

Anna: Tack! Ja det här är en perfekt arbetsplats och ljuset stör konstigt nog inte skärmbilden.

Kram!

Anne: Tack! Ja fönstren är riktigt stora här, det är så skönt. Bara här i vardagsrummet har vi tre så stora fönster, plus balkongdörrarna som är ännu större. Jo och ett pyttefönster i köket också, när jag tänker efter. Snart får jag sätta igång och sy gardiner igen ...

Det enda negativa är att Klas får promenera i en kvart i stället för två minuter till kontoret : ) Annars blir till och med bröden bättre rostade här : D Jag vet, jag fick bara till den exakta inställningen, men det är roligt att säga så.

STORA VARMA KRAMAR TILL DIG!

Pappabloggen: Tack! Ja man uttalar det Kämäll, men jag har sett det stavas Kamel på någon annans visitkort. Det är ju det där med translitteration, från arabiska i det här fallet, stavningen blir ofta lite si och så och det blir väl mest officiella personers namn och så vidare som till slut får en vedertagen stavning med latinska bokstäver. Sen ska jag erkänna att jag FORTFARANDE inte kan någon arabiska. Jag skäms, men så är det.

Marianne sa...

Carina: Så är det! Arbetsplatsen är ju faktiskt det ställe man tillbringar mest tid på, och så är man så dum att man ofta tjoffar undan den till någon liten mörk vrå bara för att det inte är snyggt. Jag får i stället röja lite när vi får gäster, det kan ju faktiskt vara rätt praktiskt. Och dessutom tycker jag det är vackrare med hem som lever än som är museer. KUL att vi har det rätt lika på våra arbetsplatser!

Kram!

Otta sa...

Vad fint du har fått det Marianne! Jag är glad för din skull!

Kram

Marianne sa...

Otta: Tack! Ja här kommer att bli superfint när det väl är klart. Än så länge känns det bara som om det är små öar av färdigt, men det är faktiskt förhållandevis lite kvar nu. Hoppas hinna en hel del i morgon, tisdag måste jag nog följa med till sjukan igen (vill göra det också) och sedan kanske bli av med de sista kartongerna på onsdag. Kanske. Hoppas.

Kram!