tisdag 29 december 2009

I dag promenerar vi till höger

Det är verkligen helt underbart att vi har flyttat hit där vi bor nu. Okej, en nackdel är att jag sover sämre, inte för att jag blir störd eller för att jag ligger och grubblar på någonting, utan för att det är roligt att vakna! Jag kan vakna flera gånger per natt och titta på klockan för att se om jag får gå upp än ... Knäppt, jag vet.

I dag tyckte jag det var dags att ta en promenad till höger. Häng med vetja!

Vägen till höger är asfalterad en liten bit.

En liten åsna stod och betade bakom en mur.

Här bjuds det vatten till den som är törstig.

Tvätt hänger på tork.

Lite mer tvätt på tork.

Ett par duvslag av traditionellt snitt.

Oj, finns det ett apotek på gångavstånd? Ingen visste och jag fick inte syn på det.

En liten åsna till.

Jag tror att det här är en förskola. Fina, svenska färger.

Rifais sommarstuga ligger här bakom, tydligen.

Gatubelysning.

Kolla sladdarna ...

Aly har haft party.

Här kommer Ali farande i sin tuk-tuk. Smart att måla text på vindrutan så den syns bra.

Avslutade med lunch på klubben. Färskpressad lemonad till.

Plötsligt insåg jag att jag åt lunch i pyramidernas skugga.

Jag hade inte tänkt promenera så långt, men det blev en och en halv timme eftersom det var så mycket att se. Mängder av mysiga små vägar med fantastiska blommor, men dem får ni se en annan dag.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man bara SMS:a tuk-tuken? Eller vad står det på rutan?

Du är för härlig. Kul att vakna, ha ha, ha, ja då måste du verkligen trivas!

Marianne sa...

Matilda: Nu kommer jag inte in hos dig igen! På Wordpress alltså! Så TRÅKIGT!

Hehe, jag vet inte riktigt vad det står, men det ser ut som om man kan beställa honom via sms ...

Visst är det knäppt att knappt kunna bärga sig tills man får gå upp? Som om det var julafton varenda dag. Men jag är dötrött på kvällarna.

marsipan sa...

Genast känns det lite varmare. Här har Kung Bore beslutat sig för att tillbringa vintern.
Artonkommatvå MINUS.
Det är snart varmare i frysboxen.
Så njuuut nu av dina promenader;)
Ser fram mot fler fina bilder!
Kramis!

Suzesan sa...

Åhhh kan det bara så där fullt av liv här med. Allt lever och är inte så platt och fyrkantigt. Lite som på den härliga TukTuk:en..haha ONLY SMSMA undrans vad det är om det är att man kan sms honom.

Åhhh så FIN promenad tack för att du visade så fina bilder.

Vilken utsikt du har vid klubben. haha
Jag skrattade åt att du inte kan sova för du vill vakna. Så härligt att trivas så där bra.

Kram
/Susanne

Tina sa...

Jag gillar att promenera hos dig!!! :-D

Emmama sa...

Gullegris som inte vill sova! :) Härligt omgivning, klart du njuter. Gillar Alis bil, skön stil! Kram!

Anonym sa...

Så gör jag också när jag t.ex har något roligt arbete eller bara är glad i största allmänhet, då vaknar jag och tittar ut och ser efter om jag får gå upp!

Melting Pot sa...

Det ser riktigt trevligt ut i ditt närområde - både till höger och vänster. Så rent och städat jämfört med här. Tyvärr är det inte precis så att man tar några höger och vänsterpromenader utanför vårt område - i alla fall inte ännu. De jobbas nu i hela ytterområdet på nya trottoarer och vägen har fått ny asfalt tack vare någon affärsman i byggbranchen, som tröttnat på oredan, och bekostar det hela, men det tar tid innan det blir klart. Nora och hennes faster gick en bit på trottoaren mot vårt stora köpcenter en sen eftermiddag medan de letade efter en rikscha (tuk-tuk). Nora råkade då sätta ner ena foten i ett stort djupt hål och tappade balansen. Stort och djupt nog för att hon skulle ha försvunnit. Faster var rådig och gav henne en kraftig knuff framåt så att hon "flög" över. Ensam hade hon varit borta. Hu. Vi tar bilen ett tag till och hoppas att hål och andra hinder försvinner någon gång......
Kram Lena

Marianne sa...

Marsipanen: Fy så kallt ni har! Jag som fryser när det kryper ner mot tjugo PLUS. Du får värma upp dig i kylskåpet : )

Urmysiga gator att promenera på, så det kommer fler bilder!

Kram!

Suzesan: Haha, nä fyrkantigt kan man knappast kalla livet här! Jag vet inte riktigt vad Ali kan mena med det där, för vilket nummer ska man sms:a honom på, då? Enda gången jag har åkt en tuk-tuk var nere i El Gouna förra året, här är det lite för mycket och tung trafik för att jag ska våga det!

Jag blev alldeles paff när jag upptäckte pyramiderna. De är ju verkligen en bonus med den där klubben! Haha, nu behöver jag inte ta med besökarna dit, det räcker att gå ner till klubben : D Nä, jag tror inte det räcker ... : )

Det blir fler promenader som du får hänga med på!

Kramar!

Tina: KUL! Jag gillar när du hänger med på promenader!

Suddrik sa...

Det är så intressant att se hur olika våra liv ser ut beroende på vart i världen vi hamnar. Fantastiska bilder (men bildtexterna var ännu bättre här och var...!)

Tack för promenaden! ;)

Marianne sa...

Emma: Haha, jag är som en liten unge som tycker det är tråkigt att sova. Men jag tvingar inte Klas att gå upp samtidigt för att leka : D

Kramar!

Carina: Så du är likadan! Visst är det härligt att vakna på det sättet! Verkligen ett tecken på att man mår bra för tillfället.

Lena: Men fy vad otäckt med Nora! Hjälp vad läskigt! Vilket TUR att hennes faster var med och var så snabb i reaktionerna! Ja ni får vara försiktiga och se upp - eller snarare ner - var ni sätter fötterna!

Här är väldigt skräpigt. Just här utanför och på en del ställen runt omkring är det faktiskt rent, men bara ett par meter bort stöter man på stora sophögar. Jag får fotografera det också.

Kramar!

Marianne sa...

Hi,hi - du är kul du. Tänk att bara ligga och vänta på att gå upp. Det märks att du trivs. Och tack för att vi fått följa med på ännu en promenad. Här blir det ingen promenad idag, inte så lång i alla fall. Termometern visar just nu minus 18 grader. Brrr!
/Kram

Marianne sa...

Marianne: Ja fy så kallt ni har! Det värsta med kylan är väl att det inte är så kul att gå ut och titta på fyrverkerier vid 12-slaget på nyårsafton. Tur att du kan hänga med mig på promenader lite då och då!

Visst är det härligt att vakna på det sättet! Vilken skillnad mot gamla stället där allt bara kändes mörkt och tråkigt.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tack för promenaden! Vad fina åsnorna var! Och vad kul att se vad som försigår i ditt grannskap, allt från partyn till kreativ gatubelysning.

Otta sa...

Hej Marianne! Det är inte en förskola, den skylten och den svarta under apoteksskylten är ett hem för föräldrarlösa barn. Hur vet jag det....:-) Nour är här! Tusen kramar från honom och mig till dig! Ha ett riktigt bra nyår!

Nour och Anna-Lena

Anonym sa...

Vilket härligt inlägg, med så mycket glädje (så att du inte kan sova ;-) ) och roliga observationer. Lite sugen blir jag alltså på att utforska lite nya delar av världen för en lite längre tid igen. Fast får väl nöja mig med isflaket ett tag till. ;-)

Marianne sa...

Anna: Haha, ja här är folk verkligen kreativa när det kommer till patentlösningar : D Det blir snart fler promenader!

Kram!

Otta: Härligt att Nour är hos dig, äntligen! Nu får ni passa på att rå om varandra ordentligt. Men fryser han inte?

Aha, ett barnhem! Vad roligt, för det såg riktigt fint ut där med rutschkanor och annat i trädgården! Vad glad jag blir att de föräldralösa barnen har det (vad det verkar) så bra! Jag trodde alltså att det var en förskola för bättre bemedlade barn!

Att 2010 börjar bra för er, det är det ingen tvekan om. Hoppas innerligt att det fortsätter lika bra!
Kramar!

Isflaket: Det talas ju om att bygga solkraftverk i Sahara, det kanske vore någonting för er att jobba med? Men än finns det väl mycket att upptäcka på ditt isflak, kan jag tänka mig. Och nu med nya huset har du bergis fullt upp! Du, jag KOMMER INTE IN PÅ WORDPRESS! Så att jag inte har synts till beror på det. Helt ofrivilligt, alltså. Hoppas det funkar snart igen. Annars får jag ringa internetleverantören och klaga!

Kramar!

Marianne sa...

Suddrik: FÖRLÅT! Jag missade din kommentar! Det var verkligen inte meningen!

Ja visst är våra liv olika i olika delar av världen. Betingade av både miljö och kultur. Det är verkligen intressant och nu öppnar sig hela världen genom bloggarna.

Det blir snart fler promenader!