lördag 12 december 2009

Farbror doktorn

Keramik på Wissa Wassef Art Center.

I dag blev det min tur att åka till farbror doktorn. Helt otroligt faktiskt, att man kan ringa vid tiotiden på förmiddagen och få en tid redan halv ett hos en specialist. För det var det noga med, vilken sorts doktor jag skulle till, jag fick till och med prata med en läkare på akuten först som talade om vem jag skulle fråga efter.

Nu har jag i alla fall fått antibiotika, bronkdilaterande, slemlösande och antihistamin. Riktigt vad jag ska med det sista till vet jag inte, fast det är klart, allergisk mot baciller är jag definitivt, så det kanske hjälper. Nu ska jag väl ändå bli fri från den här förbaskade hostan som jag har gått och dragit på i över en månad.

Jag har kommit på vad det är som gör så ont när jag hostar. Det är någonting i själva bröstkorgen, typ muskelfäste eller något fäste för revbenen eller någonting liknande. Jag har nog burit och hostat för mycket så att någonting har fått sig en knäck. För det är utanpå det gör ont, inte i lungorna. Som tur är.

En fördel med att vara sjuk: Nu kan jag inte greja mer med det sista tunga som är kvar i flyttstöket. Så nu har Maken äntligen tagit tag i det. Själv tror jag att jag ska gå och lägga mig igen.

17 kommentarer:

Marianne sa...

Inget ont som inte har nåt gott med sig heter det ju.
Krya på dig nu. Och du - Ta det lite lugnt. Det är en order.
Kram kram

Musikanta sa...

Bra att du äntligen kom iväg till en specialist. Det är jättejobbigt att ha hosta som aldrig går över. I synnerhet när den kommer på nätterna så att man inte kan sova...

Hoppas medikamenterna gör susen. Och som Marianne skrev, du får ta det lugnt och verkligen vila nu några dagar. Flyttning är ingen sinekur!
Kram/M

Musikanta sa...

Nu har jag läst igenom dina tidigare inlägg. Inte undra på att du blivit sjuk så mycket som du har jobbat!!! Inte hade du väl behövt knäskura golven alldeles själv? Och bära och kånka på lådor och kartonger.

Jag tycker du ska ta hjälp till sånt grovjobb i fortsättningen eftersom maken är borta så mycket. Så kul är det inte att slita ut sig!!!
Många kramar igen!

Anna, Fair and True sa...

Jag hostade sönder ett revben förra vintern. Eller doktorn trodde att det var en spricka (inte att revbenen var av helt såklart) eller att det var muskeln som gick sönder. Tog nog en månad innan det onda försvann. I samma veva hade jag en urinvägsinfektion som inte ville försvinna :(

Hoppas i alla fall du mår bättre snart!

Kram!

marsipanen sa...

Förkylt här oxå... har skickat Darling till ICA med inköpslista. Nu ska jag banne mig se till att bli ompysslad hela söndagen. Det gäller att passa på!
Hoppas medikamenten hjälper, kramis!

Bert sa...

Hm! Var den där diagnosen verkligen seriös? Vad säger maken? ;-)

Emmama sa...

Nämen nej vad jobbigt! Bara du är frisk till jul så! Stor kram!

Annika sa...

Usch då! NU får du krya på dig snabbt, snabbt och under tiden är det VILA som gäller :-)
Precis, frisk till jul måste du vara!!
Kram!

Kroniki egipskie sa...

Hi Marianne,
do you have alergy? My son and me have suffered a lot this autumn. There is propably the effect of Cairo pollution ;(
Take care!
Anai

Anne sa...

Vad suveränt med så snabb läkartid och bra service och hjälp. Sånt är viktigt för att man ska känna sig trygg.Kanske medicinerna kickat in och redan gett lite lindring. Det där med hosta är ju annars besvärligt, brukar kunna vara svårt att sova riktigt bra. Hoppas att du i alla fall kan sova, så du kan vila dig friskare och frisk också. Kurera dig du, ta det lugnt och vila mycket så ska du snart vara på topp igen.

Desiree sa...

Usch då, inte konstigt att du var helt slut häromdagen. Bra att du har fått komma till doktorn och fått lite medicin som kommer att hjälpa dig att snart återhämta dig. Fattar inte heller varför du fick antihistaminet men men...
Ja du gör helt rätt i som inte håller på med flytt upp-packning något mer utan vilar dig. Man får se upp så att det inte leder till fler komplikationer eller lunginflamation eller något sådant. Krya på dig och hoppas att du snart är helt återställd.

Kram

Marianne sa...

Marianne: Tack, jo jag tar det bara lugnt nu, för nu måste jag bli frisk. Har gått och dragit på det här för länge nu och nu när jag inte ens kan hosta utan att det gör ont får det vara nog.

Kram!

Musikanta: Ja det var en nattlig hostning som "knäckte" revbenen. Inte för att de har gått av, men något fäste eller en spricka eller liknande har fått sig en knäck. Hu vad ont det gör hela tiden.

Nej, det är ingen sinekur att flytta, men det är en sinekur att ha flyttat hit! Jag njuter varje sekund här, både av ljuset och av att det är mycket mer hemkänsla här trots att allt ännu inte är i ordning. Så jag är verkligen glad att jag envisades med att flytta.

Kram!

Anna: Ja det är tydligen inte alls ovanligt att folk hostar sönder revbenen fick jag höra av min Trevliga f.d. granne. Men fy vad det gör ont! Jag är innerligt tacksam att jag inte har en UVI samtidigt, som du hade. När jag var i 25-årsåldern hade jag jätteproblem med det, det kom en gång i månaden, en vecka före mens, varje månad i drygt ett år. Inte roligt att ha.

Kram!

Marianne sa...

Marsipanen: Du också! Visst är det trist. Se nu till att inte hosta sönder dina revben, för det gör ont!

Krya på dig!
Kram!

Bert: Hehe, han önskar nog att doktorn hade sagt att det hjälper att arbeta fysiskt : D

Emma: Jo då, till jul ska jag nog vara frisk. Utom revbenen då, för om det tar en månad så hinner inte det läka. Bara jag är pigg tills dess!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Så här mycket har jag inte vilat på jag vet inte när. Jisses, sovit nästan dygnet om som om jag vore en björn som har gått i ide. Nu är jag i alla fall lite piggare.

Kram!

Ania: Hi Ania, so long since I saw you! The only thing I am allergic to is the mosquitos, I don't know why the doctor gave me antihistamines for my cough! Sorry to hear that both you and your son have problems with the pollution, I guess the only real remedy is to go to the Red Sea regularly.

You take care too!

Anne: Hostan har blivit lite bättre och det är inte lika segt. Det värsta just nu är tröttheten och värken i revbenen, och när jag hostar och nyser och snyter mig gör det attans så ont. Ska bli skönt när det här är över!

Kram!

Desirée: Den här hostmedicinen är riktigt effektiv, verkligen slemlösande så att det blir lite lättare att hosta och då blir det ju mindre hosta också. Men som sagt, vad jag ska med antihistamin till kan man fråga sig. Myggbetten blir lite mindre, det är allt jag märker : )

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag hade inte haft UVI alla förrän för 1½ år sedan (förutom en gång när jag var typ 5 år) och då fick jag flera på raken och de ville inte liksom försvinna. Det var förra hösten och vintern. Sedan har jag varit fri t o m för ca 1-2 månader sedan när jag fick en igen. Men den har inte kommit tillbaka *peppar, peppar*.

Otta sa...

Krya på dig!!!!

Idag har jag bokat biljett till Nour till den 29:e! :-)
Kram

Marianne sa...

Anna: Jag tror att det kan vara hormonrelaterat när det är så där. Det var någon läkare som sa det också. Det är verkligen jobbigt, hoppas att du ska klara dig från fler nu!

Kram!

Otta: Tack! Och GRATTIS! Vad roligt, då blir det före nyår i alla fall! Jippii!

Kram!