måndag 21 december 2009

Häng med till klubben

Jippi! I dag har vi varit och beställt en tvättmaskin. Det blev en Samsung, en sån som jag vill ha med inbyggd torktumlare. Det är inte värstingmodellen, jag menar den kostar över 10.000 och det tycker till och med jag är att ta i, utan en mer normal modell som ändå är superbra enligt test jag har hittat på nätet. Så nu hoppas jag att tidsramarna håller och att de levererar senast på lördag.

I går slet jag som en iller här hemma igen, så nu är det faktiskt mer eller mindre färdigt. Bara tavlor och annat som ska hängas på väggarna som återstår. Jag känner mig inte riktigt fotofärdig så i dag visar jag inte bilder på hur det har blivit, men det kommer snart. I stället tänkte jag att ni kanske har lust att hänga med till klubben där jag kommer att ta de flesta av mina dagliga morgonpromenader. Häng med!

Entrén till klubben Seasons som ligger alldeles rakt bakom vårt
område. Jag behöver bara korsa en väg med mycket lite trafik för att
komma dit. Till höger sitter en vakt och kollar så att man är behörig.

Här är klubbhuset. Där finns en restaurang, ett kafé, en bistro och en bar.
Plus uteservering, så klart.

Men nu var det inte fika som gällde, utan att röra på fläsket.
Då väljer man en av gångstigarna som finns i området.

Det finns några stora fina gräsmattor i området. Perfekta för pick-nick.

Och så finns löparspår. Man kanske ska börja springa?
Längst bort till höger skymtar gymet.

Framför gymet ligger vuxenpoolen. Det är lite öde nu på vintern,
ingen vettig människa badar ju nu när det bara är 20-25°C. Vid den
här poolen ska det vara lugnt, så barn är inte välkomna här.

Men barnen är välkomna till Jiggles Kids Club som har eget klubbhus
och allt. Där ordnas olika aktiviteter för barnen, bland annat har de en
"sommarakademi" där barnen får prova på en massa olika saker som bågskytte,
judo, och ja nu kommer jag inte ihåg, men en dröm för ett barn.

Och alldeles bredvid Jiggles Kids Club finns familjepoolen. DIT är barn
välkomna. Jag tycker det är rätt okej att dela upp det så, för då kan man
välja om man vill ligga och softa eller om man vill ha lite liv och rörelse.

Fotbollsplan finns också, men den kommer inte jag att använda.

Tennisbanorna får också vara för min del, jag har nog lite för svag nacke för den sporten.

Men minigolf kan man alltid roa sig med.

Det är grönt och fint på klubben. Bland annat stora träd som visar
sig vara Benjaminfikusar, såna som vi svenskar har i små krukor.

Nu på vintern är det inte så mycket som blommar, men en del
vackra blommor finns allt. Någon som vet vad den här heter?

Julrosorna är stora buskar här. Och de blommar ju i alldeles lagom tid!

24 kommentarer:

Suzesan sa...

Men Marianne du har ju kommit till paradiset så fint.
Det är bra med en lugn pool och en med bus och JAG hade badat "fast det bara är 20-25 grader. You bet. är jag ovettig då ELLER?! Haha. Men man orkar inte barn när man badar och så skall de hoppa och stänka om man själv vill bara koppla av eller bara simma.

Bra kolla julrosorna så vackra.

Tänk att du bott ett stenkast från detta. Jag blir tokrörd. NJUT och grattis till nya maskinen. men var det inte lite OCKERpris det där. Men men nu har du en ny. Tack för promenaden på klubben.

Ha en bra kväll.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*bara kolla julrosorna så vackra* skulle det vara hahah.

kram
/Susanne

Anne sa...

Jag har bara en sak att säga: WOW!!!
Du har kommit till paradiset, det är då ett som är säkert!
kram

ab sa...

Vilka är medlemmar i klubben?

Ser underbart ut - jag känner ett semesterbehov komma över mig.... ;)

Anonym sa...

Ser ju jättefint ut! Vad härligt att se julblommorna växa fritt. Njut lite för mig också :-)

Kram

Anna, Fair and True sa...

Är det mest västerlänningar som är medlemmar eller även egyptier?

Matildas fikarum sa...

Det ser helt underbart och vilsamt ut alltihop, där skulle jag hänga mycket om jag bodde i närheten! Och vad praktiskt att åtskilja barn- och vuxenpooler så man kan välja.

Anonym sa...

Vad fint!
Och TVÄTTMASKIN med torktumlare! Här är vi steget efter bäck och sten - det finns tvättmaskiner, men alla steg är manuella och jag avskyr det!
LYCKOS!

Melting Pot sa...

Oj så fint och stort. Vi har fint klubbhus och fina pooler, men det är inte alls så stora grönområden och det kan man sakna. Erik hade gärna velat ha en sån fin fotbollsplan!
Kram

Otta sa...

Vad härligt du kommer att ha det! Verkligen fint. Och härligt att barnen inte får vara i poolen, utan i familjepoolen, för de är verkligen ett irritationsmoment.

Jag går på julledighet imorgon och sedan hoppas jag att Nour kommer den 29.e december. Som sagt ambassaden har varit jobbiga och vi vet inget förrän den 28:e, några timmar innan han reser. Han mellanlandar i Istanbul! :-) Innan han åker vidare till Köpenhamn.

Ha en härlig jul! Njut av solen. Första gången jag inte är i Egypten på flera jular.
Julkramar

Marianne sa...

Suzesan: Visst är det rena paradiset! Även om promenadrundan inte är så lång kan man ju gå flera varv. Och när revbenen väl är läkta kanske jag börjar jogga i stället. Om det inte är för varmt : )

Jag kommer nog att blanda mellan familjepoolen och vuxenpoolen, för jag tycker det är roligt med barn och en massa liv. Men ibland vill man ju bara ligga och sova vid poolen och då kan det vara skönt om det bara är vuxna - som mycket väl kan föra mer liv än barn ibland!

Det är inte den dyra maskinen jag ska ha, den är för dyr. Den jag ska ha kostar inte bråkdelen så mycket : )

Kramar!

Anne: Ja visst är det fint! Fattar inte att jag stod ut så länge på gamla stället!

Anne, jag kommer inte in på Wordpress! Har haft problem i flera dagar nu, kommer inte in hos vare sig dig, Petra, Isflaket, Millan eller någon som har Wordpress. Vet inte vad det är för fel. Men så vet du varför jag inte har kommit och hälsat på, jag har försökt!

Kramar!

ab: Det är en blandning av utlänningar och egyptier. Vet inte vilka som dominerar, men jag kan tänka mig att det är en ganska jämn blandning. Och så är det så klart ekonomiskt lite bättre bemedlade. Men inte den absoluta gräddan, de är snarare medlemmar i en klubb på andra sidan av stan där de bor och som är svindyrt.

Ja det kanske är dags med lite ledigt för dig snart så att du inte bränner ut dig?

Marianne sa...

Maisoui: Ja och stora är de! Som syns på bilden fotograferar jag underifrån, med en bra zoomlins. Så jag skulle tippa på att de är 2,5 meter eller liknande.

Lovar att tänka på dig när jag går där!

Kram!

Anna: Jag tror det är en ungefärlig jämn blandning, eller möjligen fler egyptier. Men det är inte den täckta religiösa sortens människor, så bikini vid poolen är inga problem. Vilket det kan vara när det sitter grupper av täckta kvinnor och man själv kommer i bikini eller baddräkt, då känner man sig bra naken!

Kram!

Matilda: Jag kommer att hänga där mycket! Fika- och lunchkontot kommer att stiga dramatiskt! Jag tycker också att det är bra att man kan välja vilken sorts stämning man vill ha vid poolen, jag tycker oftast att det är kul att ha barn som leker runt omkring mig, men ibland vill man gå in i sin lilla kokong.

Matilda, jag kommer inte in på Wordpress just nu. Har haft problem i flera dagar nu. Jag provar varje dag, men det bara står och laddar och laddar och laddar och det händer ingenting. Så vet du varför jag inte hälsar på hos dig, jag försöker men kan inte.

Marianne sa...

Carina: Menar du att du måste gå och trycka på någon knapp när den ska skölja, centrifugera och så vidare? Det måste väl finnas rika människor hos dig också, att inte de vill ha bättre maskiner? Eller de har kanske tjänstefolk och anser därför att det inte är så viktigt? Jag ska njuta dubbelt upp av min nya maskin!

Lena: Beror det på att det är lite mer "trångbott" hos er, att det inte finns plats för stora grönområden? Det här är i utkanten av Storkairo, så här finns en hel del större ytor. Skönt att ni har fräscha pooler och sånt i alla fall!

Kram!

Otta: Fast jag tycker det är rätt roligt när barnen springer runt och leker, trivs nog bäst med det. Fast ibland vill jag bara ha tyst omkring mig, och då är det skönt att kunna välja.

Härligt att du får jullov nu! Jag har ingen aning, men jag skulle tro att ambassaden inte vet något förrän den 28:e därför att de väntar på godkännande från de andra Schengenländerna? Hoppas verkligen att allt går bra i alla fall!

Kram!

Matildas fikarum sa...

Ingen fara! Nätet är lite hipp som happ nu när det närmar sig jul. Jag har mina egna misstankar om att Skype t.ex. snor en massa kapacitet över huvud taget. Bland annat. Och om alla uppdaterar sina bloggar samtidigt... haha, där såg jag en rolig bild framför mig.

Marianne sa...

Oj,oj,oj säger jag bara. Tack för att vi fick följa med på en rundtur i ditt paradis. Hoppas nu att du blir riktigt frisk snart så kanske vi får följa med på en joggingrunda. Här hemma är det skidor som gäller om man ska ta sig en sväng i spåret. Men det är inte fy skam det heller.
/Kram

Otta sa...

Hej igen Marianne!
Jag är så upprörd!!! Har talat med ambassaden efter de hade ringt Nour och förhört honom via telefon. En massa märkliga frågor hade de ställt. Jag kunde därför inte låta bli att ringa till den kvinnan och prata med henne och det var tur att jag gjorde det. Hon trodde att Nour skulle stanna här och inte vänta på sitt uppehållstillstånd, hon litar alltså inte på vår ansökan! Inte lite fräckt att göra ett sådant antagande när vi nu fått vänta 5 år på att han kan göra sitt första besök i Egypten. Hon påstod att det finns regler om undantag så han hade kunnat besöka innan, tyvärr lever hon inte i verkligheten, i varje fall inte verkligheten i Egypten. Det hjälpte tydligen att jag ringde henne för då fick hon ytterligare bekräftelse på omständigheterna. Allt är mycket godtyckligt! Jag bara var tvungen att skriva av mig till dig, det är så frustrerande det hela.

I Turkiet har de behövt 2-3 dagar för schengenavtal och inga förhör via telefon! I Egypten 12 dagar...Ja, ja, kommer de att neka honom kommer de bli varsle om att helvetet bryter lös...

Många kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Häng med på party, slit dig och kom loss! Hmm, fick association till någon gammal schlager dänga där! Ser toppen ut! Grattis till nya tvättmaskinen.

Anonym sa...

Marianne, de rika och till och med de som är Carina lämnar bort större tvätt, som lakan och överkast och sånt. Det är billigt.

Tvätta själv:
1) Lägg i tvätt
2) Lägg i tvättmedel
3) Fyll med vatten
4) Stäng av vatten när nog
5) Tvätta
6) Ta ur vatten
7) Skölj tvätten manuellt
8) Flytta till centrifugen som är bredvid, sätt igång och sen
9) Ta upp tvätten och torka den

Melting Pot sa...

Det finns ett ganska stort obebyggt område intill vårt områdes murar. Dessa tomma fält skall enligt uppgift vara köpta av de som äger området vi bor i. Tror dock att de främst vill prioritera fler hus för det ger mer inkomster, men just nu är det väl inte rätt läge att bygga.I ett annat område nära oss har man större grönområden,fotbollsplan, mindre klubbhus och färre hus, och jag vet att de som bor där uppskattar parkkänslan de har./Lena

Marianne sa...

Matilda: Jo, jag tycker det är hemskt! Det är ju en hel del bloggar jag inte kommer åt. Dessutom kommer jag inte åt min favorit-humor-sajt I Can Has Cheezburger. Urpest är det! Blogger har jag inget problem med, ta i trä. Haha, ja det hade varit en rolig bild, att alla tryckte Publicera exakt samtidigt!

Marianne: Fast jag vet ärligt talat inte hur det ska gå till om ni ska följa med på en joggingrunda. Då får jag nog ta en fotograf med mig, annars blir det nog rätt, eh, otydliga bilder : )

Skider låter härligt, har inte åkt längdskidor sen jag åkte Tjejvasan. Jag kanske fick en överdos då!

Kram!

Otta: Trist när det kommer hinder i vägen så där. Men jag vet att de är rätt hårda i Turkiet, jag vet två tjejer som ville åka på semester till Sverige efter att ha hört så mycket gott och sett så många fina bilder därifrån. Båda två hade bra jobb som chefer, god ekonomi, turkiska pojkvänner och ingen som helst anledning till att vilja flytta till Sverige. Men de blev nekade visum.

Hoppas det går vägen nu!

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Hehe, jo då, party kan man också ha där. Det fanns ett annat svenskt par som bodde några hus från oss (de har flyttat hem igen) och de hade sitt sovrum så att de hade vaknätter när det var party på klubben : )

Carina: Det är bra att lämna bort tvätten i det läget, för det är inkomst för någon.

Men jisses vilka stenåldersmaskiner ni har! Jag hade nog blivit tokig. Påminn mig att ta med två tvättmaskiner om jag flyttar dit, ifall den ena går sönder har jag en i reserv : D

Lena: Jag hade nog också prioriterat fler hus om jag hade varit ägaren. Eller byggt lyxigare hus och tagit mer pengar per hus. Kan ni hälsa på i grannområdet och njuta av parken där?

Kram!

Musikanta sa...

Ser härligt ut med klubben - men det verkar ovanligt folktomt...
fina bilder du har tagit i alla fall!
Känns lite konstigt att titta på för mig som har en halv meter snö utanför dörren...
Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Jag är så glad för din skull. Hoppas nu allt blir bra med dig.
Blomman som jag inte lyckats se att någo svarat på är (tror jag) En Eldkrona, Lantana camara. Planteras ofta som ettårig i urnor här men är på varmare breddgrader perenn.

Marianne sa...

Musikanta: Klockan var bara halv tio på förmiddagen när jag var ute och gick, så de enda jag såg var en tjej som spelade tennis och så de som jobbade där. Hoppas att det är lite mer liv och rörelse på eftermiddagarna!

Här får du julkramar igen!

Simone: Tack! Jo då, revbenen ska väl läka så småningom, hostan är i alla fall bra mycket bättre nu, bara lite rester kvar.

Tack, Eldkrona har jag aldrig hört förut! Vad roligt, nu vet jag det. Här är det stora buskar, eller faktiskt växte den som häck just där.

Jag hoppas att du får en RIKTIGT GOD JUL, SIMONE. Här skickar jag dig STORA, STORA JULKRAMAR!