lördag 19 december 2009

Tittat på saker

Mattor vid vägkanten. Mattor behöver vi inte fler, så inget köp här.

Den här helgen har vi ägnat åt att spana in en massa saker vi behöver. Lite överraskande var att plötsligt behöva köpa en ny tvättmaskin, vi hade räknat med att vår gamle trotjänare skulle hålla ett tag till. Den dog dock i morse. Men nu har jag hittat en jag så gärna vill ha. En Samsung med enorm kapacitet, torktumlare, ångtvätt, snygg design, ja bara hur läcker som helst. Nu är det övertalningskampanj som gäller i det här huset.

Dessutom har vi beställt nya gardiner till vardagsrummet/matsalen/arbetsrummet. Ja allt i ett men det är ändå fyra stora fönster som ska kläs så det går åt en del tyg. Det blir naturvita med en sorts rutor med ränder, svårt att beskriva. Bredden på våderna är 3 meter, helt otroligt. Kvaliteten är jättefin, bomull. Det vi inte riktigt har bestämt oss för är gardiner till sovrummet. Ska vi ta de där som egentligen är lite tråkiga men passar till sängöverkastets lite svårmatchade färg, eller ska vi beställa ett nytt överkast och ta det där fina tyget så att det blir lite roligare? Jag röstar för det senare. Priserna i den här absolut förstklassiga affären är med svenska mått mätt billiga. Mycket billiga. Vad sägs om en hundring metern för gardiner i hellinne på 3 meters bredd?

Ny tv har vi också tittat på. Eller vi och vi, Maken har tittat. Vi har just nu två tv-apparater stående bredvid varandra och det är någonting jag vägrar ha mer än högst ett par veckor till. Orsaken är att den ena får in SVT World, det får inte den andra. Den andra får in det egyptiska Show-TV, det får inte den ena. Ja, ni förstår. För mig räcker det med SVT, men Maken vill ha alla de där Kanalerna. Så, ny tv. Maken vill nu ha en 37-tummare. Jag bryr mig inte så mycket bara den inte blir för stor. Kan tillägga att båda de två vi har är gamla tjock-tv.

Lite lunch hann vi med i dag också, vi åkte tvärs genom hela stan till shoppingcentret CityStars och satte oss på Caspar Gambinis fina terrass. Det blev pizza för maken och pasta för mig. Gott.

17 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Jag backar upp dig!!! Dvs tycker som du! ;-)

Tvättmaskinen låter ju toppen! Plattis har jag redan en - som är lagom 32 tums tror jag eller om det är 37?

Marianne sa...

Karlavagnen: BRA, tack! Tvättmaskinen verkar som om den går vägen, den är lite dyrare än de vanliga, men inte sååå farligt mycket dyrare.

Jag kan nog hålla med om 37 på tv:n, då ser man ordentligt : )

Bloggblad sa...

Jag skulle få värsta tygfrossan i era affärer... jag bara älskar tyger...

Emmama sa...

Klart du ska ha en sån tvättmaskin. Det kommer ju bara inte funka med en vanlig igen nu när du vet att såna finns. Säg som min kompis säger när hon shoppar "hade inte Gud velat att jag skulle ha den så hade han ALDRIG låtit mig se den". Smart va? Kram!

Otta sa...

...och glöm inte att äta deras dessertselection med 3-4 glas av deras desserter, det kan jag inte låta bli! :-)

Jag har en platt 32 tum, men kan väl sträcka mig till en 37:a, men däröver kallar jag den vulgärtv! Eller ännu värre...:-)

Ha en bra dag!
Kram

Suzesan sa...

Ju större TV ju bättre program. Jag såg att din förhandling om tvättmaskinen verkar gå vägen. BRA. Du förtjänar en ny. VILKEN turbomaskin sen d¨Å Go for it Marianne. En hundring metern för det tyget är ju nästan gratis.

Ha en bra fjärde advent.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Inte kul när tvättmaskninen går sönder men den du kollat på verkar bra. Jag tycker det är viktigt att satsa på en riktigt bra maskin. Det lönar sig verkligen i längden. Kläderna blir ordentligt rena, de bra maskinerna verkar ofta vara både energi och vattensnåla på ett helt annat sätt så man spar mycket där. Boumulls kvalitén kan jag mycket väl tänka mig är av topp i just Egypten där mycket bomull kommer från. Här i USA talar man ofta om just lakan som är av "finest Egyptian cotton with 400 thread counts" osv.
Jag kan definitivt förstå att du inte vill ha två tv apparater brevid varandra. Det ser ju lite knäppt ut. Ha det bra och en riktigt God Jul och Gott Nytt År till dig.

Kram!

Marianne sa...

Härligt med en ´liten` shoppingrunda. Och visst är det bara nyttosaker som ni behöver nu, ellerhur.
Nya gardiner måste man ju bara ha när man flyttat in i ny lya. De här verkar hur tjusiga som helst.
Klart ni ska ha en platt TV. Vi lever ju i 2000-talet, hi,hi.
Tvättmaskin är ju bara ett måste. Den där låter som en dröm. Jag älskar att tvätta. Det är ju bara att stoppa i och sen trycka på en knapp. Klart !
Att sen avsluta med lunch UTE på en terass låter bara för bra för oss som håller på att frysa öronen av oss. - 20 gr i går. - 12 gr nu.
Men vi sitter inne i stugvärmen och myser, så vi har det ganska gott också.
Kram,kram

Anne sa...

Lite sena kommentarer från min sida, men bara måste kommentera ditt så fina kök. Där skulle man ju gärna hälsa på :) Det ser så inbjudande, praktiskt och snyggt ut. Spisen verkar vara sån där grej man bara ser i restauranger, som du säger, det blir nog svårt att skiljas från den en vacker dag. Gillar också att ni kan ha skafferiet och frys i ett intilliggande rum. Praktiskt så det förslår med de öppna hyllorna och att verkligen ha koll på vad som finns. Tycker om dina mässingsljusstakar också! KRAM

Saltistjejen sa...

Vad roligt med ite nya aker till hemmet. Dock är tvättmaskin sådant man helst skulle vilja slippa köpa ny. Men å andra sidan använder man den så mycket att det ju är ngt man bör köpa av bra kvalitet.
Imrgon åker vi till Sverige. Jag får se hr mycket tid för bloggar och bloggande det blir för min del då.
Om vi inte "hörs" innan dess vill jag passa på att önska dig en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!
kramar!!!!

Marianne sa...

Bloggblad: Då borde du verkligen komma hit! Här finns också en tygmarknad, men där har jag inte varit än.

Emma: Din kompis har RÄTT! : D Och nu har vi beställt just en sån maskin som jag vill ha! Jag längtar till lördag och att få stoppa in första lasset!

Kram!

Otta: Jaså, det har jag missat. Måste absolut provas nästa gång jag är där. De har sånt på Berns i Stockholm, supergott att få bara ett par tuggor av en massa olika gottis.

Ja vi får se vad det blir för tv. Det blir nog inte större än 37 i alla fall, för Klas tycker att en 40 är för stor. Och det är ju bra. Om grannarna vill titta på vår tv får de komma hit : )

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Hahahaha, ja men då kanske man ska ha en sån där stor så det blir bio i alla fall : D Jag får min tvättmaskin! Tyvärr fanns den inte inne, men den är beställd och levereras på lördag (hoppas jag).

Kram!

Desirée: Jag håller med, även om jag tyckte att deras värstingmaskin var lite att ta i. Men den jag får är energiklassad på lägsta, och det är bra. Himla bra också med ångfunktionen, att man kan ånga kläder för att fräscha upp dem, typ kemtvätt och sånt. Hoppas nu att det funkar ...

Bomullen är verkligen fin här. Klas har köpt mängder med skjortor i finaste egyptiska bomull, och billigt är det också. Dessutom odlas bomullen ekologiskt i stort sett i hela landet, produktionen gick upp när man började med det. Så då vill ju ingen bespruta!

God Jul och Gott Nytt År till dig också! Nu har du bergis hunnit åka till Sverige - du kanske redan är hemma?

Kramar!

Marianne: De gardiner vi har beställt är väl inte direkt tjusiga, men de är himla fina tycker jag. Vi hade redan en sådan gardin, och bestämde oss för att ha just den sorten i hela vardagsrummet. Ljus och luftig men ändå med lite pondus : )

Här fryser vi bara öronen av oss på kvällar och nätter, dagarna är ljuvliga. Tur att jag inte tog kofta och halsduk i dag, det var nog uppåt en 26-27 grader. Men visst är det mysigt att sitta inne i stugvärmen och elda lite och krypa ihop under en filt!

Kram!

Marianne sa...

Anne: Ja men tänk vad roligt om du kom hit och hälsade på! DET skulle jag tycka vore så roligt! Tack för att du gillar mitt kök. Det gick rätt snabbt att få det hemtrevligt, hela övervåningen är verkligen hemtrevlig och jag önskar att jag kunde ta den med mig när vi flyttar. Jag följde med och tittade på lägenheter till Klas nya kollega från Indien - där skulle jag inte vilja bo! Men de har den nya sortens kontrakt och behöver någonting billigare, och då är det väl kanske bra. Men fy så små kök och trist uppgång och ... Jag är SÅ GLAD för att vi bor just här!

KRAM!

Saltis: Visst är tvättmaskiner och sånt rätt trist att behöva lägga pengar på, men när man nu ändå måste är det bättre att köpa en som är riktigt bra och gör ett bra jobb. Den här har 18 olika program, bland annat ångtvätt så att man kan fräscha till sånt som kemtvätt och annat, när det inte riktigt är dags att tvätta men ändå behöver sig en uppfriskning. Nu hoppas jag att det funkar som utlovat ...

Ja nu är ni väl redan i vackra vinter-Sverige! Och en vit jul har de ju lovat för hela landet, så det är verkligen perfekt! Det blir väl första gången Ella åker pulka?

Hoppas ni får en helt underbar jul och ett riktigt Gott Nytt År!
KRAM!

Otta sa...

Jag håller med Klas!!! Om TV det vill säga...
:-)

Marianne sa...

Otta: Fast jag hade nöjt mig med en 32:a!

Musikanta sa...

Ska bli kul att se hur det blir när det blir färdigt med alla gardiner.
Eftersom vi nästan aldrig ser på TV har vi får gamla tjocka kvar.

Jag tycker att det är så mycket roligare att läsa bloggar eller att skriva själv på datorn.

Har alltid gillat att vara producent i stället för konsument...
Kramar!

Marianne sa...

Musikanta: Det skulle ta två veckor att få gardinerna, men det går fortare ibland. Sedan ska de fållas också ...

Jag tycker också det är roligare på bloggarna än på tv. Så det är perfekt nu när jag kan sitta här och bara vända på mig om det låter som någonting intressant på tv. Vi är ju förskonade från TV3 och liknande, så det är många bra program också.

Här får du din tredje JULKRAM!