söndag 6 december 2009

Nu blev jag äldre igen

Jag förstår mig inte på det hela, för när jag var liten tog jag såna där Krummelurpiller som Pippi Långstrump tog. Ni vet såna där "Kära lilla krummelur, jag vill inte bliva stur"-piller. Men det tycks inte hjälpa, för nu blev jag ett år äldre igen. Som tur är känner jag mig precis likadan som jag gjorde i går, så det kanske inte är någon fara på taket.

Och jisses vad med blommor jag har fått:

Rosor från Maken som jag fick i morse.

Rosor från Makens nya kollega fick jag redan i går kväll.

Och vår söte mr Kamel kom med en bukett nu på eftermiddagen. Plus
tre stycken nyplockade mandariner från trädet i grannens trädgård.

Jag ska få en iPhone eller en Nokia N97 också, men iPhone går inte att köpa här i Egypten eftersom den blir totalt värdelös den dag vi flyttar. iPhone är nämligen helt bundet till den egyptiska leverantören och jag kan inte ens byta kort i den när jag åker hem en vecka eller två till Sverige. Så vi får se vilken det blir. Det blir när Maken åker hem till Sverige nästa gång i alla fall.

Något direkt firande blir det inte i dag eftersom Maken måste jobba längre än vanligt. Vi firade med sushi i går i stället.

I övrigt har jag spenderat dagen med att följa med min bästa Kairo-kompis till sjukhuset. Nu är vi båda två hemma efter en lång dag och jag hoppas att hon snart blir pigg och kry och sitt vanliga glada jag igen.

37 kommentarer:

Otta sa...

Grattis på födelsedagen Marianne! Jag önskar att jag hade varit där för att ge dig blommor. Det måste vara härligt att få fira i din nya lägenhet.

Jag röstar för iPhone! Jag är så glad för min och skulle inte kunna tänka mig en Nokia...:-)

Ha en bra dag!
Kramar i massor

Marianne sa...

Oj, en födelsedag mitt i allt firande. Och vilka tjusiga blommor du fått. Men det nya boendet kom ju lämpligt som en extra present, eller hur. Du verkar ha det så himla gött nu och jag är så glad för din skull.
Massa, massa grattiskramar kommer här på din alldeles egen dag.
Kram igen :o)

Lena i Bangalore sa...

Skickar grattiskramar från Bangalore och hoppas att du får en fin dag. Har flera bekanta med födelsedag i dag, så det blir lätt att komma ihåg. Lägger till dig på den listan...........
Kram Lena

Carina sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS

Marianne sa...

Otta: Tack! Jag tänker mig en bukett från dig!

iPhone verkar bra, men nu hörde jag att man måste hålla på och ladda ny mjukvara hela tiden och betala för det. Stämmer det? Den jag helst skulle vilja ha är en Nokia Sapphire Arte, men asså typ 12.000 för en telefon ... Om den fanns utan safir, ändå!

Kram tillbaka!

Marianne: Tack! Ja den bästa presenten är kanske lägenheten. En sån skillnad på mitt humör så det är sanslöst.

Kram till dig också!

Lena: Tack! Så du känner fler som har födelsedag i dag! Vad roligt, jag har bara kompisar med födelsedagar runt omkring, men ingen på samma dag. Finland räknar jag inte som min kompis, även om jag gillar landet : ) Och St Nicolas fyllde ju inte direkt år i dag, det är väl snarare dagen före hans dödsdag.

Kram till dig!

Carina: TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK!!!! TACK JÄTTEMYCKET!

KRAMAR!

Marsipan sa...

Håller med Carina här innan ;)
Ny lägenhet och vackra rosor i massor och pallade (?) mandariner *fnissar*
(ser för mitt inre Mr Kamel diskret hoppar över ett staket och snabb som en vessla plockar han åt sig några fina mogna saftiga mandariner och snabbt som ögat stoppas de ner i fickan... och som en oljad blixt hoppar han tillbaka och så står han där i dörren med sång på läppen och rosor i famnen)

Grattis Marianne och hoppas Din dag blev jättebäst!
KRAAAM!

Ninni sa...

Ett JÄTTEGRATTIS!!
Kram!

Otta sa...

Hej igen! Nej, nej jag har nu haft den i snart 1 år och jag har aldrig laddat någon mjukvara! Jag kan däremot köpa finesser och annat till den och jag har faktiskt lagt dit 2 spel och betalat ungefär 32:- för det. Härligt att kunna samla all musik där och samtidigt använda den som telefon, kalender osv. Jag har verkligen inte ångrat mitt köp, men skall ärligt säga att jag ännu inte haft tid att sätta mig in i allt och på det sättet använda den optimalt.
Kram!

Tina sa...

Grattis! Och härligt med så mycket blommor!!!

~Kina~ sa...

GRATTIS på födelsedagen. Så fina blommor du fått.
I turkiet är det så att du kan inte använda en utlandsköpt mobil och sen använda turkiskt simkort i den. Vill man göra det måste man registrera telefonen där. Med utländskt simkort går det såklart bra. Detta har dom gjort för att komma till bukt med alla stulna mobiler. Vet inte hur många turister som blir av med sina mobiler i Alanya på en säsong. Så på så sätt är det ju bra.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag tycker det var lagom med blommor för en 25-årig födelsedag!
GRATTIS!

Bert sa...

Grattis från norr.

Suzesan sa...

*sjunger*

Ja må du leva ja må du leva ja må du leva i mer än hundrade år javisst ska du leva jag visst ska du leva javisst ska du leva i mer än hundrade år.....Åh då ska du skjutas och då ska du skjutas i en skottkärra ....i en skottkäääärrrrra fraaaaam *sjungit färdigt*

Jag hurrar.... HURRA HURRA HURRA HURRA

Fin present du skall få. Kolla så de går att använda som svenskköpt i Egypten så det funkar.
Grattis PÅ födelsedagen Marianne. På 25årsdagen.

Hahah pallde han mandariner. Lite flirt varning på den där Mr Kamel tycker jag väldigt vad han springer där med blommor och presenter.

Guuuuu' vad vackra rosor. Vilka färger. Hoppas din dagvar bra trots din sjukhusbesök med lång väntan. Hoppas din vän kryar på sig.

Stor födelsedagsKram
/Susanne

KARLAVAGNEN sa...

Hjärtliga gratulationer! Blev du lite klokare då? Jag tycker bara att man blir äldre, inte klokare - fast jag hoppas varje födelsedag att jag ska vara lite klokare! Dagen efter Sinterklaas fyller du år!

olgakatt sa...

Gott nytt år, Marianne!
Jag har oxå en iphone sedan 1 1/2 år. Man kopplar den i datorn på iTunes då och då och får mjukvaran uppdaterad gratis!Plus att man säkerhetskopierar allt i datorn så att alla kontakter och hela kalendern finns där oxå.
Lycka till med ny telefon vilken den än blir!

Grekland nu sa...

Så vackra blombuketter! Passar säkert bra i nya huset. Stor grattiskram!!

Jenny sa...

STORT grattis och stora födelsedagskramar! Rosorna var alldeles uuuuundeeeerbaaaara :-)!! Kramelikram!

Saltistjejen sa...

Å GRATTIS Marianne!!!!!!!
Härligt med födelsedag och så mycket vackra blommor!!!!!
Hoppas att din vän snart bir frisk också. Och att du itne blir sjuk.
Jättebamsekram!!

Matildas fikarum sa...

Grattis på födelsedagen!

Anna, Fair and True sa...

Grattis på födelsedagen! Synd att inte de där krumelurpillrena funkar! Fast å andra sidan, skulle vi verkligen vilja ha evigt liv?! Jag tror Pippi menade att man skulle ha barnasinnet kvar (som Astrid) och det tycker jag du verkar ha! :)

Vilka vackra rosor! Har nog inte sett vackrare! Jag vill också ha en iPhone! Tänk om Peter kunde köpa en sådan till mig i julklapp!

Så t o m Mr Kamel visste att du fyllde år?!

Kram!

S w e F l o sa...

Stort grattis! Hoppas att du hade en underbar dag!!! Kram!

Annika sa...

GRATTIS en dag i efterskott KÄRASTE och GULLIGASTE Marianne!!!
Ja, de där krumelurpillerna hade man gärna velat ha NU! Hihi!!
Hoppas din dag var superfin!
Nokia älskar jag så det låter som ett bra val! iPhone är lite knepig, men vet du att om man köper den i sverige går det bra att byta simkort och rubbet...Det gjorde en kompis till mig och hon byter kort mellan USA och sve hela tiden.
KRAAAM!!

Marianne sa...

Marsipanen: Tack! Hihi, nä han behöver inte hoppa över några staket för att palla, han är trädgårdsmästare åt grannarna under oss (det är de som har trädgården runt huset) så han kan gå rakt fram till frukten och plocka : )

Dagen var toppen!

Kram!

Ninni: Tack!

Kram!

Otta: Det låter bra! Jag lutar mer och mer åt att jag vill ha en iPhone, men nu när jag kollade mer så verkar det som om man bara kan köpa den på 3, Telia, och Telenor med abonnemang eller den gamla med kontantkort. Får undersöka vidare.

Kram!

Marianne sa...

Tina: Tack! Blommorna lyser verkligen upp vardagen, nu har jag fyra buketter eftersom papegojblommorna håller rätt länge.

Kina: Tack! Jag tror jag minns när de införde det där med att registrera sin telefon. Men då hade jag en turkiskköpt och innan dess när jag hade en svenskköpt fanns inte den bestämmelsen. Bra som du säger om det kan få bukt med tjyveriet! Så trist när turisterna råkar illa ut, landet och framför allt lokalbefolkningen är ju till stor del beroende av just turisterna.

Simone: Hihi, vad du är söt! TACK! Nu är det ju drygt dubbelt ...

Marianne sa...

Bert: Tackar, tackar!

Suzesan: Tack Gulle! Om man ändå kunde återfå den facila åldern i kroppen!

Jo vi får kolla upp noga så att iPhone köpt i Sverige går att använda här, annars är det ju ingen idé. Och visst är det lite flörtvarning på mr Kamel! Fast jag tror inte det, jag tror han bara är gullig och vill ha bra dricks varje månad : )

I morgon ska jag hänga med till sjukan igen, det blir en tidig morgon och förmodligen lång dag, men det är det värt om det är så lite som krävs för att någon ska känna sig trygg och bli frisk igen!

Kram!

Karlavagnen (nu höll jag på att inte kunna stava till ditt namn, det höll på att bli Krlalavagnen): Tack! Klok? Nä, det är sånt andra är. Jag är däremot inte riktigt klok : D

Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Tack! Ja jag blir bara mer och mer sugen på en iPhone ju mer jag hör om den. Och de dagar jag bara sticker ner till klubben och går några snabba varv kan det ju vara lite kul att ha musik i öronen.

Ingabritt: Tack! Och tack för tipset om Herr Fryle! Vilken eminent hjälp, han löste gåtan som du kan se i inlägget ovan.

Kram!

Jenny: Stort tack! Rosorna står här och doftar helt underbart!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Jättebamsetack! Jag hoppas också att hon blir frisk snart, vi ska till sjukan igen i morgon. Men det är ingenting som smittar, det är en sak som är säker.

Kram!

Matilda: Tack!

Anna: Tack! Nä, du har nog rätt, inte skulle man vilja ha evigt liv. Men man skulle gärna vilja ha en kropp som orkade lika mycket som i ungdomen, däremot. Fast det kanske den gör sen när jag har rört lite mer på mig, har ju varit väldigt stillasittande i gamla huset.

Mr Kamel visste inte att jag fyllde, det var nog bara ett sammanträffande. Men nu får han sluta komma med blommor och frukt, i alla fall så himla ofta.

Hoppas du får en iPhone i julklapp! Och jag hoppas att det ska funka att köpa en i Sverige!

Kram!

Marianne sa...

SweFlo: Tack! Jo det var en bra dag. Även om födelsedagar nu för tiden inte är sååå stor skillnad från vanliga dagar : )

Kram!

Annika: Tack sötaste goa Annika! Visst skulle man vilja ha lite krumelurpiller så att man orkade lika mycket som förr! Men man får väl börja träna i stället : )

En orsak till att jag vill ha en iPhone är att kameran tydligen är så himla bra i den. Då skulle man få de där bilderna man missar bara för att man inte har kamera med sig. DET hade passat mig. Sen behöver jag ärligt talat inte web-funktionen. Men musiken hade varit bra. Och kanske något spel när man har tråkigt på en flygplats, typ. Vi får se vilken det blir.

KRAMAR!

ab sa...

Gratulerar i efterhand! :)

Anne sa...

Nämen åh, har du fyllt år. Ett litet försenat grattis kommer här!!!! Ett STORT grattis kommer här! Vilka underbara blommor, de där färgerna och blommorna blir man ju glad av att bara se på bild så här. Hoppas de håller sig fräscha länge så du kan njuta av dem.
Det där med telefon är superknepigt. Det är liknande här, Iphone har nån sorts deal så det är bara ett telefonbolag som erbjuder abonnemang. Som jag förstått det i alla fall. Och jag kanske inte vill ha just det bolaget då jag är uppbunden för ett annat just nu. Jag har också kikat runt massor då jag skulle behöva en ny telefon men tycker ingenting jag hittar känns riktigt bra, det är flera saker som ska stämma, inte bara telefonen utan även abonnemangsgrejerna med mera.

Hoppas födelsedagen blev bra!

Marianne sa...

ab: Tack snälla du!

Anne: Tack, tack! De fina pelargonierna har börjat fälla lite blomblad, men det är bara vackert när det ligger ett par blad på bordet.

Visst är det konstigt att iPhone har gjort dealer med bolag så att man bara kan köpa dem där! Då får de väl färre sålda än om det var fritt att handla? Mycket märklig inställning, ungefär som det där med hempartyförsäljning. Jag skulle gärna investera i några Tupperware-burkar, men jag känner ingen som säljer, så då kan jag inte heller köpa några. Och jag tar mig inte besväret att leta upp någon försäljare och ordna party här hemma. Icke.

Jag har också tittat runt på olika telefoner, och i dag upptäckte jag att Nokias N97 har tangentbord gömt under, och det vet jag inte om jag vill ha. Jag vill ha en telefon med finesser, inte en minidator. Samtidigt vill jag ha bra kamera och bra batteri - jag är så trött på att ladda - och att det ska vara enkelt. Ericsson går helt bort för de är så krångliga.

Allra mest önskar jag att den jag har kunde hålla i evigheter, för den gillar jag verkligen. En Nokia Design, men den är på sista versen nu.

Vi får se vad vi får tag i till slut!

Kramar!

Emmama sa...

Stort grattis på 29årsdagen! Nästa år fyller jag samma som du, IGEN.

Kram!

Marianne sa...

Emma: Tack! Ja men visst är det där en bra ålder, tur att man fastnade just där!

Nu har jag gjort i ordning julklappen som ska skickas till Älmhult! Klas får ta den med sig till Grekland i morgon och posta.

Kram!

Victoria sa...

Åh, grattis i efterskott gulliga, goa du!!
Många kramar/Vic

Marianne sa...

Victoria: Tack sötnos!

Kram!

Anonym sa...

Grattis alldeles förskräckligt sent, men ändå! ;-) Har tillbringat en del av dagen vid datorn, läsandes din blogg. Hade ju ett par månader att ta igen. Har fortfarande en kvar, men så långt låter det ju som att er flytt verkligen var ett hit!
Kram

Marianne sa...

Isflaket: Tack! Hu ja vad gammal jag börjar bli. För att inte tala om vad jag fyller under det här decenniet, nej, det vill jag inte tänka på.

Oj, läser du igenom allt? Det måste ta evigheter! Ja, flytten var - är - verkligen en hit, det var helt rätt beslut. Stormtrivs här! Hoppas att er flytt ger MINST lika bra resultat!

Kramar!