onsdag 2 december 2009

Allt är bättre här

Nu har det varit tyst härifrån de sydligare nejderna alldeles för länge. Jag har lite ostadig kontakt med Internet än så länge, men hoppas att det blir bättre med den saken snart. Har jobbat som en iller för att få lite ordning här, och nu börjar det faktiskt likna ett hem, även om allt långtifrån är färdigt.

Bilder kommer senare, Internetkontakten är som sagt inte riktigt vad som krävs.

Jag kan i alla fall konstatera att det är MYCKET bättre här än på gamla stället:
- Vattnet är bättre.
- Utsikten är bättre.
- Det är mycket ljusare. Solen lyser in så vackert på förmiddagarna.
- Det var långt ifrån lika skitigt här som i gamla när vi flyttade in. Här räckte det att torka av ordentligt, man behövde inte stå och skrapa bort skit med kniv i köket som vi fick göra i en dryg vecka i gamla.
- Diskhon ser inte skitig ut trots att man nyss har stått och skrubbat den, den ser ren ut.
- Ta i trä, men jag kan ha en skål socker stående framme utan att det kommer vare sig kackerlackor eller myror. Hoppas att det gäller även under varmare säsonger.
- Jag ser kungspalmer, bananträd och apelsinträd när jag tittar ut genom fönstren, plus dadelpalmer och annat, förstås.
- Det lyser i folks fönster på kvällarna, i många hus. Folk är hemma och de lever.
- Jag kan se och höra barn leka här ute och folk vistas i sina trädgårdar och på sina balkonger.

Och sist men inte minst, vi har en mr Kamel (hih, men uttala det Kämäll för att vara snälla mot honom) som sköter om hela fastigheten på utsidan, dvs städar trottoarer och infarter och sköter grannens trädgård och tvättar bilar osv. Han är ursnäll och hjälper till att bära upp grejor och han pratar ENGELSKA! Helt underbart att kunna kommunicera! Och vet ni, i går kom han och ringde på och gav mig fyra stora fina papegojblommor för att hälsa mig välkommen!

Tack för alla fina kommentarer! Jag återkommer och svarar på dem så snart som möjligt.

13 kommentarer:

Bert sa...

Då får man väl säga GRATTIS!

Bert sa...

Då får man väl säga GRATTIS!

Suzesan sa...

Jag med ...jag säger grattis MARIANNE.

Åhhh asså jag lovar och svär att jag säger sanningen nu MEN. Jag blev tokrörd av det jag läste för du har fått det så bra. Det förtjänade du. OCH tänk så nära det fanns. Du låter glad och så himla fint du fått det. Bara det med kackelackorna och MYRORNA (tvitvitvi)fick mina tårar att komma FÖR JAG BLEV GLAD för din skull. Som ett nytt liv.

Ser frammot när internet blir bättre för dig. ta din tid. Boa in dig rejält nu.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Åh låter toppen Marianne. Då är det verkligen värt allt slip och släp med flytten. Den där utsikten låter som sagt underbar. Jag är glad att du fått en riktig bra ny lägenhet som känns ren och fräsh och där det är bebott och känns mysigt att bo.Hoppas det löser sig med internet. Ser fram emot lite bilder längre fram. Vilken trevlig fastighetskötar. Vad snällt och gulligt av honom att hälsa dig välkommen med lite blommor.

Kram

KARLAVAGNEN sa...

Vad hääääärligt det låter!!! Grattis!

Marianne sa...

Bert: TACK! Så skönt att få lite luft under vingarna igen.

Suzesan: TACK raring! Nu när vi äntligen är här fattar jag inte att jag har stått ut i gamla huset i drygt två år. Jag känner mig verkligen enormt mycket gladare. En sån skillnad på alla sätt! Och i dag ska jag ge mig ut på upptäcktsfärd, har jag tänkt mig.

Kramar!

Desirée: Ja det var verkligen värt allt arbete att flytta hit. Önskar bara att vi hade flyttat redan förra året, att jag hade insisterat redan då när jag första gången tänkte på det. Men bättre sent än aldrig. Jag tror att en delorsak till att jag aldrig riktigt trivdes i gamla huset var just att det var så skitigt när vi flyttade in. Det kändes aldrig riktigt fräscht och hemma. Hu, kan du tänka dig, vi stod och skrapade bänkar, väggar och golv med kniv för att få rent ... Klorinet flödade och jag vet inte hur många Scotch Brite vi slet ut.

Nu hoppas jag att du ska trivas lika bra i ditt nya!!!

Kramar!

Karlavagnen: TACK, det är verkligen helt underbart!

Mia sa...

Åh vad skönt att ni är på plats i ert nya hem! Vilken snäll fastighetsskötare! Kram! =)

Otta sa...

Då heter han precis som Nour!!! Kan du tänka dig att jag skulle heta Anna-Lena Kamel???!!!

:-) Kram

Marianne sa...

Mia: Han är så otroligt snäll! Jag blir nästan tårögd. Fast det är inte han som är fastighetsskötare, han heter mr Gamal. Mr Kamel är trädgårdsmästare. Och lite allt-i-allo verkar det som. Han vill gärna tvätta bilen : )

Kram!

Otta: Stavar Nour Kamel? Men ni kanske kan stava om det till Kemel sedan? För det kan bli lite jobbigt att heta Kamel i Sverige ... : )

Kram!

Otta sa...

Jag önskar att han heter Gamal istället, som ju betyder vacker/fin/snygg!!! Jodå, kan heter verkligen Kamel. En rätt söt kamel är han...:-)
Kram

Marianne sa...

Otta: : )

Kram!

Musikanta sa...

På tal om kamel, blev Lillmirren mycket besviken när Mirren gått till grannen för att låna kanel och kom hem igen. Han var övertygad om att hon hade gått för att hämta en - just det -kamel!

Så underbart att ha en Herr Kamel som tvättar bilen då och då!

Roligt att du redan trivs så bra i er nya bostad!
Stor kram/M

Marianne sa...

Musikanta: Vad GULLIGT! Det påminner mig om när jag för många år sedan gick med en kompis och hans barn på bio och såg den där grisfilmen, kommer du ihåg den, det var med riktiga djur som spelade alla roller. Minns inte vad den hette. Och vi sa till sonen som var en 3-4 år att det var med RIKTIGA djur. Han var jättebesviken för det kom ju inga djur i salongen ...

Det är toppen i den här lägenheten!

Kram!