fredag 21 maj 2010

Hängfredag

Offergåvor. En relief i en av gravarna runt Saqqarapyramiden. Cirka 4-4.500 år gammal.

Hängig i dag. Jag tror det är en spottkörtel som bråkar, den har varit irriterad ett tag, men nu har det börjat värka riktigt illa och det känns som om lymfan reagerar också för det värker neråt på halsen och är ömt som tusan. Går det inte över får jag väl gå till doktorn, men jag väntar tills på söndag i så fall när det är vardag här igen.

Jag tyckte det var dags att tvätta handduken som katten Stina brukar ligga på vid fönstret i badrummet, men det gillade hon inte. Hon tittade surt på mig, hon tittade på den nya handduken jag hade lagt där, och sedan gick hon. Nu har den vanliga torkat och jag har lagt tillbaka den, så nu är hon nöjd och glad igen.

Snart får vi besök igen, även den här gången från Istanbul. Det är vår vän A som kommer en vecka, vilket är jättekul. Oftast är det annars mina tjejkompisar som lyckas leta sig hem till oss, så det ska bli roligt med en killkompis för en gångs skull.

Men kvällen ska jag nu ägna åt att läsa ikapp bland alla mina bloggvänner!


PS. Jag tror att jag har svarat på alla kommentarer nu, men om jag har missat någon är det ett misstag och inte personligt!

19 kommentarer:

S w e F l o sa...

Det kanske är en tilltäppt spottkörtel? Jaghar Sjögrens i min fina aresanl av autom immuna problem, och det är ett problem som jag dras me di princip varje dag. Min läkare sa att man ska prova att massera den onda körteln i uppåtrörelser för att försöka få ut det som fastnat (stenar kalals det, men ser mer ut som en vit sörja). Man känner om det funkar för man får en liten rush av saliv som kommer ut. Det kan även vara en liten inflammation och då kan det hjälpa med varma kompressor, enligt min läkares råd. Mina är jämt tilltäppta och jag har fått som vana att konstant massera med långa drag me dfingrarna uppåt. Mest ont gör det om det är tilltäppt och man saliverar öve rnågot gott, aja ja! Det är också bra att "träna upp "spottkörtlarnas produktion genom att äta sådant som får det att vattnas extra i munnen, såsom sura karameller odylikt. Hoppas att detta kanske kan hjälpa? Ha en bra helg! Kram!

Pettas sa...

Schade, hoppas att du blir frisk och kry snart. Själv är jag allmänt hängig och morrig, antagligen trött och då kan man lätt bli som vilken liten "barnrumpa" som helst:D. Även jag har ägnat mig åt gravar idag fastän inte lika vackra som din bild, men nästan...
Ha det skönt i Kairo
Karin

KARLAVAGNEN sa...

Oj, låter inte bra! Krya på dig! Trevlig helg!

Marianne sa...

SweFlo: Ja men det har jag nog läst om hos dig! Och har hela tiden tänkt på just igentäppt spottkörtel. Så jag har masserat och masserat och masserat, men det har inte hjälpt och nu är det så ömt och värker så att jag inte kan nudda det området. Nästan längst bak under käkbenet sitter det ursprungliga onda. Ska prova med varma kompresser och pressa lite citron och dricka/gurgla. TACK för tipsen!

Ha en bra helg du också!
Kram!

Karin: Så du är också hängig? Jag har ingen att vara barnrumpa mot eftersom Klas är ute och reser : ( Vi får krya på oss båda två!

Och så får du ha det så skönt på din vackra ö!
Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack! Det är nog som SweFlo skriver, fast det har blivit värre i stället för bättre. Men det vänder nog snart!

Ha en trevlig helg du också!
Kram!

Desiree sa...

Det var en väldigt vacker relief som vi får njuta av. Hoppas du känner dig friskare och piggare snart. Lika bra att ta det lungt och vila upp dig inför nästa besök. Kul med en gemensam vän till er båda som kommer denna gången. Ha det bra och sköt om dig.
Kram

olgakatt sa...

Så Stina tyckte det var OK att handduken var tvättad i alla fall - golukten var inte helt borta! Ja, de katterna! Vår Olga har ätit allt erbjudet utan att klaga medan jag varit borta men nu duger bara rent kött igen. Kattmat bara fnyser hon åt och terroriserar mig konstant för att få hjortstek eller kotlett!
Hoppas verkligen din ömma körtel ger med sig! Har du haft påssjuka?

Katarina på Filippinerna sa...

En vacker relief.. Hoppas du blir bättre och att du kan vila lite,,, har säkert varit intensivt med besök, även om det är närande..

Ha en bra helg!

Saltistjejen sa...

Oj, hoppas verkligen du snart blir bättre igen. Att känna sig hängig är inte roligt.
Haha jag skrattar åt Stina. Så är det ju såklart. Hon tycker säkert att "vad jobbigt, nu måste jag ju jobba vidare med att försöka få RÄTT lukt och känsla i handduken igen....." ;-)
Kram och Krya på dig!

Eva Henriksson sa...

Jag har varit mycket hängig. Feber infektion.
Det bröt ut av massagen jag fick.
Jag blev öm i hela kroppen och sedan faktiskt sjuk. Jag har lagt märke till det förut.
Om det finns en infektions-smula i kroppen så blommar den ut av massagen!!!!!!Har du lagt märke til det. Man får passa sig.

Lotta sa...

Hoppas du mår bättre snart! Och kul med nytt besök på intåg! Hihi! Det dög alltså inte med den nya och rena handduken? Jag tror djur är mycket smartare än vad vi tror. Och tänk hur de kan få oss att känna med blickar och kroppsspråk!

Marianne sa...

Desirée: Det finns så enormt många vackra reliefer i Saqqara, men man får inte fotografera riktigt överallt. Jag smygfotade lite, utan blixt : )

Liiite bättre i dag.

Kramar!

Olgakatt: Hahaha, ja din Olga är ju för rolig! Tur att ingen av mina kräver hjortstek, för det hade jag inte kunnat ge dem. Fast när de var små krävde de bergsforell efter att ha fått det i Bulgarien ...

Jag är nästan helt hundra på att jag har haft påssjuka, och att det var av den jag fick meningit när jag var tio. Så det kan man väl ändå inte få igen?

Katarina: Jag hade lite ömt i körteln redan innan jag fick besök, så det är nog inte av utmattning : ) Nej, besöket var mycket mer närande än tärande, definitivt!

Ha en skön helg du också!

Marianne sa...

Saltis: Hur är det med din hals? Har dammvippan försvunnit? Själv inbillar jag mig att det är ett sandkorn som har satt sig fel ...

Lukten kan hon få ha i handduken, men det hårar ju så förbaskat om man inte får tvätta den ibland! Nå, hon får nog till det snart : )

Kramar och krya på dig själv!

Eva: Men fy, stackare som har haft hög feber! Det har jag klarat mig från även om jag känner mig febrig i kroppen. Men du kan ha rätt i det, för av massagen sätter man ju fart på blodet och då kanske det kan sprida sig mer om det sitter någonting någonstans. Å andra sidan får man ju samtidigt fart på de vita blodkropparna så att de kommer åt att ta hand om bacillerna bättre. Jag har nog aldrig blivit sjuk i anslutning till massage förut i alla fall.

Hoppas du är frisk nu!

Lotta: Tack, det är i alla fall liiite bättre i dag. Ja djuren är nog inga dumbommar inte. Även om de inte kan prata med ord, är de duktiga på att tala om vad de vill och inte vill. Och få oss att göra precis som de vill ... : )

Taina sa...

Vad mycket besök DU får då!!! Hit kommer nästan ingen och det suger. Alla förväntar sig bara att VI ska komma dit istället. Avundsjuk? Jag? JAAAAA!!!

Kram kram

Marianne sa...

Taina: Jag kommer! Allvarligt, jag vet vad du menar. Vi har bott förhållandevis nära Sverige och när vi bodde i Turkiet var det enkelt och spännande att åka dit, men hit till Kairo är det besvärligare, vi har haft mycket färre besökare här. Ju närmare man bor, dess fler besökare. USA känns långt för de flesta, tror jag. Men trist är det, särskilt när man har sådana krav på sig som du har.

KRAMAR!

Anna, Fair and True sa...

Haha, vad roligt med katten! Det är som barn med snuttetrasor. Fast då får man väl knappt tvätta dem ens!

Marianne sa...

Anna: Hon gillade inte att jag hade tvättat den. Men nu har både hon och Tjorvan gosat in den igen, så nu är det okej. De är för roliga katter. Har du läst Doris Lessings On Cats? Om inte, gör det, den är helt underbar. Hon sätter verkligen fingret på katters tankegångar!

Anna, Fair and True sa...

Nej, inte än men den låter bra!

Marianne sa...

Anna: Det är en sån där tiopoänsbok, så missa inte den!