lördag 29 maj 2010

Svammel

Flamboyant. Det första jag ser när jag drar från gardinerna på morgnarna.

I dag har vi inte poolat en enda minut, vi har bara ägnat oss åt hus och hem och städat och fejat hela dagen. Dessutom tvättat och strukit, för man måste antingen torka golvet innan man stryker, eller passa på att stryka när man har torkat golvet, annars blir grejorna smutsiga igen om de råkar svepa ner på golvet.

Så nu är jag rätt mör, kan jag meddela. Trött så jag nästan svimmar. Får väl plåga mig genom en stund av Mellon, men hela blir det icke. Jag hejar på Turkiet om någon undrar.

Maken är Formel 1-fan, och i dag har det varit TRÄNING inför loppet i Istanbul i morgon. Det innebär att vår tv-apparat bara har haft bilar och bilprogram i dag. Och den enda kanalen som visar just de där billoppen är en kanal från Abu Dhabi. Det jag vill komma fram till är att jag har hört de två kommentatorerna, som jag utan att veta antar kommer från något land i Emiraten, prata hela dagen. Och i mina öron låter det som om arabiskan i Emiraten uttalas myyycket längre ner i halsen än här i Egypten. Det låter lite som om de ska klökas hela tiden. Testa själva, stäng för så mycket ni kan så långt ner i halsen ni kan med tungan och försök sedan göra ljud. Ungefär så låter det. Här i Egypten harklar de sig en hel del, och en del h-ljud verkar komma ända nerifrån magen (det gäller att inte ha dålig andedräkt), men de låter inte som om de ska spy hela tiden.

Okej, nu överdrev jag lite, det låter inte som om de ska spy hela tiden, bara nästan.

Jag är alldeles för trött (som ni kanske märker på det här svamlet) för att kunna svara vettigt på era fina kommentarer, så jag ber att få återkomma i morgon för det.

Ha en skön helg allihop!

9 kommentarer:

Susanne sa...

Maken är oxå klistrad vid burken när det är motorsport på tv:n..
Jag har märkt att det är utmärkt som "insomningsmusik" och sover gott en timme eller så i soffan ;)
MEN
Istället för att få vaggvisor så har jag sett till att han får sitt motorintresse "praktiskt aktiverat" i form av en MC och då slipper jag somna i soffan.
Mycket praktiskt!'
(= Han tar en runda på "bågen" och jag läser en god bok ;) )
Ha nu ett skönt veckoslut!
Kramen!

Suzesan sa...

Hahaha det märks att du är trött. Heja formel1 Må bäste bilförare vinna. Michael Schumacher var min idol förut. Jag tittade bara när han körde;)Ehh det var väl Formel ett han körde haha.

När jag ser de blommorna så har jag bara ordet FlamTanter i tänket. Var det inte så de hette. jag vet att jag skrattade iallafall.

Mello hahah kul när JimmmyJump lyckades ta sig upp scen mitt under Spaniens bidrag. Enda som var bra ikväll. Nu sjunger han som nästan spräcker min glas. Israel han SJUNGER SÅ FALSKT. Ont det gör ont det gör ont..:)

GodNatt

Kram
/Susanne

carina@pocolococreativo sa...

Vi har likadan morgonvy du och jag! Visst är träden underbara just nu!

Kimselius sa...

Underbar blomma och kul "svammel". Kram Kim

StrandMamman sa...

Vilken fantastiskt fin blomma!!
Kram!

Marianne sa...

Susanne: Hahaha, smart! Men jag misstänker att min käre make inte hade gått på den finten, han hade gett sig av på MC:n EFTER eller möjligen FÖRE ... Dessutom får han inte köra MC i det här landet för mig. Alldeles för farligt. Däremot ska jag betala ett MC-kort åt honom när vi kommer hem, det fick han i 50-årspresent av mig. Han tror att jag har glömt det, men det har jag inte.

Ha en skön söndagskväll!
Kram!

Suzesan: Haha, jodå, det är F1 han kör. Jag hejar på Hamilton nu, någon måste man ju heja på för annars blir det för tråkigt.

Jepp, flamtanter heter de : D

Jag tittade inte på Mellon, jag gick och la mig i stället. Jag kände mig så uttjatad på det hela så jag orkade inte. Synd att de ska överdriva så man hinner tröttna arton gånger innan det är final.

Kram!

Carina: Det är så roligt att vi har samma morgonvy! Träden är helt fantastiska nu. Jag ska ta med en fröskida hem och se om jag kan dra upp en liten i kruka. Det går nog inte, men man kan ju prova.

Marianne sa...

Kim: Haha, ja jag svamlade ovanligt mycket i går : )

Kram!

Strandmamman: Ja de är helt underbara de där träden.

Kram!

Otta sa...

:-) Jag fick dock höra häromdagen av en person från Libanon att den Egyptiska dialekten anses vara extra vacker! Innan dess har jag mest hört att de har en uppsjö egna slanguttryck! Han som jag hörde det av skall förresten bli N privatlärare! Han har lärt svenska på universitetsnivå, så jag tänkte att det vore bra som komplement till de andra formella kurser han skall gå.

Ha en bra arbetsfri dag! :-) Mailar kanske lite senare...
Kram

Marianne sa...

Otta: Jag har också hört att det är till Egypten man åker för att lära sig arabiska, just för att det är den vackraste dialekten.

BRA att du har hittat en privatlärare åt N, då går det nog snabbare för honom att lära sig svenska och komma in i samhället.

Kram!