lördag 6 november 2010

Efter en vecka i Sverige ...

... kom Maken hem och hade köpt bil! Den är riktigt fin och vi fick den till ett bra pris. Den är begagnad så klart, annars hade vi inte kunnat köpa ett så fint transportmedel - en Jaguar! Så i dag hoppade vi in i vår nya lilla kärra och körde runt och tittade lite, vi ville se hur det ser ut i de olika områdena och var vi kan tänka oss att bo.

Vår nya bil!

Efter ett tag hamnade vi i Brioland, dvs i Osby strax söder om gränsen mellan Småland och Skåne, varifrån Brio leksaker kommer.

Välkomna till Brioland!

Osby verkar vara en fin by, och en sak de har där som inte finns här i Älmhult är en bokhandel. Hmm, snudd på att man väljer Osby bara för den sakens skull, men det blir klart bökigare för Maken som då måste passa tågtider varje dag. Vi får se var vi bosätter oss, men än så länge satsar vi nog trots allt på Älmhult eftersom vi då kan cykla vart vi än ska till vardags.

Osby gjorde i alla fall allt för att locka oss dit, för visst är det väl vid regnbågens slut man hittar lyckan? Och Osby ståtade med en riktigt tjusig regnbåge, tyvärr lyckades jag inte fånga hela på bild eftersom jag då hade behövt vidvinkel, men det var en HEL regnbåge. Vi kunde se både början och slutet.

En fantastisk, lysande regnbåge.

Faktum är att det till och med var TVÅ regnbågar! Jag har aldrig sett någonting liknande förut.

Regnbågar.

Två fantastiska regnbågar.

23 kommentarer:

Pettas sa...

Du har väl hört talas om att det finns en skatt där regnbågen slutar/landar? Två den här gången:)

Kram!

Marianne sa...

Karin: Ja det kanske var en skatt, och inte lyckan, som finns vid regnbågens slut. Nå, skatten har jag ju redan eftersom jag har Klas, så då behöver jag inte jaga regnbågen : )

Kram!

Brysselkakan sa...

Först fick jag för mig att det var vår Volvo du fått bild på! Vi var ju i trakterna idag men så insåg jag att den saknade takbox och belgisk regskylt.

Vädret har verkligen varit mycket av allt idag! Fin regnbåge.

Suzesan sa...

Jaguar ja men bra val av bil:)De är snygga de. Lyxiga.Fast min panel är ljusbrun/rödaktig. Trä-detaljen.

Ser nästan lite ut som min inuti. Bara det att allt sitter längre ner i min.

Inte ofta man ser hela regnbågen och så starkt. Betyder skatt/lycka eller bara tur enligt gammalt skrock...om man hittar änden fast tur utan det. Jag skulle vilja stå där någongång där den går ner. Aldrig nån som fotograferat det:)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Brysselkakan: TÄNK om det hade varit du som satt i den bilen! Men, men, det var tydligen nästan du : )

Ja det var spännande väder i dag!


Suzesan: Ja man känner sig onekligen lyxig när man åker i den där bilen. Inte vågar jag köra den, inte. Själv vill jag ha en vanlig Golf : )

Visst är det ovanligt att regnbågen är så där stark! Och två stycken, och att man såg hela bågen. Normalt tycker jag det brukar vara en halv båge, bara.

Jag kommer som ett skott med kameran när du står vid regnbågens källa!!!

Kramar!

Bloggblad sa...

Vilket underbart ljus i den nedersta!

Det är verkligen en annorlunda tillvaro - ändå är ni ju vana vid den. Jag tänker ofta på mina elever som kommer från diverse länder och ser allt märkligt svenskt för första gången. Kontraster är det ju onekligen!

Och du! Kom ihåg om du/ni bilar till Sthlm, att Söderköping bara ger knappt två mils omväg!

StrandMamman sa...

Aaaah, cool bil!!! OCH coola regnbågar!! :))

Saltistjejen sa...

Kul med bilen! Den ser jättefin ut! Och regnbågar känns alltid smått magiska tycker jag. dubbla ser man lite då och då. Haha kommer att tänka på ett youtubeklipp där en man ser double rainbows och ja hans reaktion är sådan att man bara skrattar och häpnar....! Du kan ju googla det om du vill! :-)
Stor kram och KRYA PÅ DIG!!!!

Katarina på Filippinerna sa...

Härliga bilder! Trots att det ser grått ut när löven är på väg att ramla ner på backen.

Lycka till med ert bostadsletande. Det är inte så lätt att veta var man ska bo om man inte är bekant med trakterna sedan tidigare.

ExPIAtriate wife sa...

Cool bil!!! Sverige är vackert på hösten, regnbågar är magiska! Lycka till med bostadsletandet!!
Kram!

Desiree sa...

Vad läckert med regnbågarna sånna är ju bara så fina. Jag förstår att Oseby charmade er. Det ser jättefint ut. Stort grattis till nya bilen! O la la inte illa med en Jagga. Det är ju en jättefin bil. Jag förstår att maken din är glad. Ni får klura och jämföra samt sätta upp plus och minus listor med de olika boende alternativen som finns. Hur långt är det till Växsjö från Älmhult? Kan det också vara ett alternativ då det är lite större och förmodligen har större utbud av det mesta?
Kram!

Leovi sa...

Great autumn tones. very evocative compositions. Greetings.

Suzesan sa...

Bara kort. Läste nyss om en damm som brustit i Osbytrakterna mycket mycket vatten, som tagit med sig en bro. Jag tänkte direkt. TUR DET INTE VAR IDAG ni var där!!


Kram
/Susanne

Marianne sa...

Bloggblad: Ljuset är fantastiskt här i Småland! Det händer flera gånger om dagen att jag önskar att jag hade kameran med/kunde stanna och fotografera. Dels är det höstfärgerna, dels regnvattnet som glittrar när solen tittar fram.

Ja inte kan det vara lätt att komma som flykting till ett nytt land som är så annorlunda mot det man är van vid. Som flykting har man ju inte ens valt att själv flytta hemifrån, allt de vill här i världen är säkert att få komma hem igen.

Vi ska absolut tänka på att det är en minimal omväg till Söderköping! Och om du har vägarna förbi Småland hoppas jag att du tittar in i Älmhult!


Strandmamman: Ja man känner sig lite flott när man glider runt i den där. Det är ändå inte en lyxvariant, men lyxig för oss.


Saltis: Jätteskönt att ha bil nu, det blir onekligen lite lättare att ta sig runt och kika på hus och områden med den. För att inte tala om när man ska handla på Ikea : D

Jag tror aldrig jag har sett dubbla regnbågar förut. Och jag tror inte att jag har sett någon så här stark heller. Men det kan vara att jag har glömt hur de ser ut, det fanns inte så många i Kairo : D

Jag ska googla! Och tack, jag mår lite bättre i dag, även om febern inte är helt borta och näsan fortfarande rinner.

KRAM!

Marianne sa...

Katarina: Jag tycker inte att det är så grått här än, det är fortfarande mycket färger, och jag tycker till och med att björkarna har den där lätt lila vårtonen. Men det kan nog inte stämma, det är nog bara jag som ser lite illa : )

Det är verkligen svårt att leta hus! Nu börjar vi fundera på om vi ska ta ett renoveringsobjekt i stället, trots allt, för att sedan få det precis så som vi vill ha det. De flesta hus vi har hittat på nätet (vi har inte sett något än) och som vi har åkt förbi och kikat på utifrån, verkar allihop vara sisådär. Vi får se, ska titta på några nu i veckan.

Kram!


Pia: Ja regnbågar är magiska! Särskilt när man har bott i öknen ett tag, där finns det inte många regnbågar : )

Som jag skrev till Katarina här ovan, det är verkligen inte lätt att hitta drömhuset. Vi får se hur det går, men vi måste ju hitta någonting.

Kram!


Desirée: Ja nu har Klas fått sin leksak, nu vill jag ha min: en iMac : ) Den är jättefin, bilen, och det verkar som om han har lyckats göra ett riktigt klipp.

Osby är jättefint, det finns ett riktigt charmigt litet centrum och en vacker sjö med badstränder. Men vi får se vad det blir. Nu ska vi titta på några hus i veckan, i alla fall. Men det är ju mycket som ska stämma! Kanske det blir ett renoveringsobjekt trots allt, det är kanske enda chansen att verkligen få det som man vill.

KRAM!

Marianne sa...

Leovi: Hi and welcome to my blog! And thanks!


Suzesan: Ja, jag hörde det på nyheterna! Men vi åkte nog inte precis där dammen brast. Tur ändå att det inte hände oss!

Kram!

Musikanta sa...

Fantastiska bilder - som vanligt! Nu ser det verkligen inte tråkigt ut där i Älmhult...
Jättefin bil - förstår om du inte vågar köra den :-)
Hoppas ni hittar ert drömhus - det brukar komma plötsligt. Detta och inget annat vill jag ha - som en blixtförälskelse...
Om du kommer omvägen till Bloggblad är jag där som ett skott!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Nej det är inte tråkigt här i Älmhult! Jag trodde också att det skulle vara det, att det inte skulle finnas någonting förutom Ikea och en mataffär, men det finns mycket. Det finns till och med en liten asiataffär som säljer mat från Asien. De har visserligen bara öppet på eftermiddagarna, men vem går och handlar fisksås klockan 9 på morgonen?

Klas frågar hela tiden om jag vill köra, men det vill jag inte. Och han är bara glad för att han får, i alla fall medan det är så nytt.

Så kanske det är, man vet när man har hittat rätt hus. Vi körde förbi ett hus som jag gärna skulle bo i, men det låg för nära järnvägen. Tjugo meter från järnvägen går bara inte, hur fint huset än är och hur bra priset än är.

Och om du kommer ner till Småland så MÅSTE vi också ses!

Kramar!!!

Annika sa...

Grattis till att ni äger min DRÖMBIL!!! En jagga vill ja ha!! en skogsgrön!!
Lyllos er!
Lyxigt att ratta en sådan!
SÅÅÅÅ annorlunda bilder än de man annars ser på din blogg. Vad konstigt det känns...
Håller tummarna för drönmhuset var det än kan tänkas ligga i närheten till Älmhult.
Kram!!

Lotta sa...

Grattis till bilköpet! Jag vet inte om du läste min "Show and tell" för någon vecka sedan om just en Jaguar i min ungdom... ;-)

Det är så himla roligt att läsa dina inlägg nu och som jag också trodde är det nog en kulturkrock som heter duga. Saknar du Egypten?

Kram!

Marianne sa...

Annika: Då får vi bjuda dig på en tur i jaggan när du kommer hit! Fast den här är silvergrå. Jag vågar inte köra den, den är för fin. Tänk om jag krockar med den! Det är bättre att jag får en liten golf, eller liknande.

Har en del bilder kvar att visa från sista tiden i Kairo, sedan blir det väl mest Sverige.

Ska titta på två hus i morgon, men vi vet redan att det ena (TYVÄRR) går bort, för det ligger 20 meter från järnvägen. Där kan man inte bo, hur fint huset än är.

KRAM!


Lotta: Jag har inte hunnit med att läsa bloggar de senaste veckorna, ska klara av en del jobb nu, sedan ska jag ta ett par maratondagar med bloggar. DÅ ska jag läsa om din ungdoms jagga!

Jag saknar en del saker med Egypten, men än så länge är det så roligt att vara hemma i Sverige, så det känns inte så farligt. Det kommer nog ...

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin bil! Har du körkort förresten? Förstår att du helst vill bo där bokhandeln än men du kanske kan ta bilen eller bussen dit?

Jag har sett två regnbågar flera gånger - visst är det coolt!

Marianne sa...

Anna: Tack! Jo, jag har körkort, men jag har inte kört på 10 år, så jag får allt börja med att övningsköra på någon ödslig skogsväg.

Jag får passa på att gå till bokhandlare när vi är i Växjö eller Hässleholm eller Helsingborg eller Stockholm eller Borås. Passade på nu i helgen, det blev tre böcker. Haha, vi har nu så många nyförvärv att det är som om vi hade köpt en bok om dagen! Sedan finns ju handlarna på nätet också, nu kan jag ju köpa där för leveranserna är väl i stort sett garanterade.

Det ÄR coolt med regnbågar. Det var ont om dem i Egypten : )