tisdag 9 november 2010

Kina 3 och vardag i Älmhult

Dagens hälsning från Olgakatt i Kina:

"Jag har börjat känna mig riktigt pigg igen i dag och hoppas kunna sova i natt. Efter frukost på dumplings och sotad soyamjölk gav vi oss av till en liten by norr om Lijiang, Shouhe. Den är också söt och gammaldags men liksom Lijiangs gamla stad ganska hårt turistifierad med en massa kommers. Därifrån tog vi oss till Black Dragons Pool Park där man kan studera Naxifolkets kulturella ursprung. Vi hade turen att stöta på tre söta studentskor där den ena gärna ville öva sin engelska och vi fick exellenta guider i parken i flera timmar. Från parken har vi traskat genom hela gamla stan från norr till söder, köpt sjalar för 10 kr styck och ätit god mat vid en av kanalerna. Nu är det nermörkt kl 19 och vi är tillbaka på vårt hostel.
Kram fran Olgakatt i Yunnan"

---

Själv har jag haft extrem vardag: Jobba, springa ner till tvättstugan, jobba, springa ner till tvättstugan, jobba ... Och nu har vi kikat på ytterligare två hus. Ett renoveringsobjekt och ett jättefint, fast kanske lite för nära järnvägen. Ska ringa en annan mäklare i morgon, han har fler hus på gång.

I en storstad där det är ont om ytor, kan man bygga högt i stället. Och när huset är färdigbyggt, kan man alltid bygga ett litet hus på taket. I alla fall i Kairo:

Det finns många höga hus i Kairo, och de flesta (?) har platta tak. Jag tror att det framför allt är portvakterna och andra som jobbar i fastigheten som bygger sina bostäder på taken. Det här huset i Downtown, alldeles vid Tahrir Square.

Så här kan man också bo. Tillhör kategorin renoveringsprojekt, enligt min smak.

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj full rulle med hustittandet. Kul med hälsnignarna från Kina också. Vi fick ett samtal från Monica igårkväll! KUL! Eftersom hon också har en iPhone den senaste modellen, så kunde vi face tima! Otorligt egentligen hur tekniken fungerar. Där kunde vi inte bara prata utan också se henne samt omgivningen ända borta i Kina! :-)
Kram!!

Suzesan sa...

Jamen nu rullar det på för er. Bra snart har ni hus Marianne:)När kommer cointainrarna med grejorna??

Jag har haft fullt upp hela dan idag. För jag fyller femtio år idag haha. Telefonen har gått varm så ledningarna glöder. KUL.

Men så härligt att OlgaKatt gästbloggar hos dig från Kina. Bra idé. Tänker på om hon kan smussla ut nåt hemligt genom mobilen. Haha sånt som de inte vill att nån berättar.

Jag läste Saltis kommentar såå coolt. Om hur man kan kommunicera.

Men då är väl bloggning inget för de kinesiska myndigheterna att cencurera...!När det finns så avancerad teknik.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Ja det lilla huset på taken kan man nog klart stämpla som renoveringsobjekt. Ser ut att behöva en hel del jobb. Hoppas att det huset ni kollade på som var lite av ett renoveringsobjekt inte behövde fullt lika mycket jobb. Man får nog vara inställd på att kolla på många objekt för att hitta något som stämmer men det är viktigt att det stämmer för det är ju ett väldigt stort inköp som man gör. Hur länge kan ni bo i lägenheten ni har nu? Har ni tidspress eller kan ni kolla på objekt i lugn och ro? Jag förstår dock att ni vill komma i ordning och få ert egna hem så snart som möjligt.
Kram!

Brysselkakan sa...

Haha! Gillade "renoveringsobjektet". Här i Bryssel bygger man oxå på taken men då lyxiga etage lägenheter till expats som oss! lite skillnad ;-)
Hoppas ni hittar ert drömhus snart!

Annika sa...

Så kul med de dagliga hälsningarna från Olgakatt.
Roligt att hon har det så bra.
Kan tro att det var coolt för Saltis och M att facetima m henne...
Du, jag hoppas att ert renoveringsobjekt inte ser ut som det i Kairo, hahaha!!
DET är i sanning ett ställe som behöver TLC.
Lycka till med letandet. SNART har ni det!!
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Ja, varfor inte ett litet hus pa ett annat hus...? Men ser onekligen ut att behova piffas upp lite! Hoppas ni hittar nagot som ser lite battre ut!
Ga pa magkanslan!

Kram!

Molly sa...

Hej! Börjar med att be om ursäkt för att jag tar upp ditt kommentarsfält till en helt privat sak, men jag undrar om du vet hur man kan komma i kontakt med Laura (Papatya-bloggen). Brukar läsa där, men nu har hon lösenord, så jag tänkte kolla om hon vill lämna ut det till mig. Förresten kanske hon läser här och hittar min kommentar och kan svara själv? E-posta mig i så fall på lillamolly@hotmail.com.

Ursäkta, ursäkta!

Marianne sa...

Saltis: Fejstajma! Haha, det har jag aldrig hört talas om. Alltså man kan titta på den man pratar med? Är det via ip då, eller är det via telefonnätet? Själv ska jag nu satsa på en iMac, måste ha någonting större för jag håller på att kisa ihjäl mig för att se det här yttepyttiga på MacBooken.

I dag fick jag ingen rapport, hoppas det kommer en i morgon.

Kramar!


Suzesan: Jag har ingen aning om när grejorna kommer till Sverige, men när de väl kommer blir det till magasinet i Lund. För hade vi tjockat in det här i lägenheten hade vi inte fått plats själva, och grannarna hade fått klättra för att komma uppför trappan : D

Ja och GRATTIS på födelsedagen! Hoppas att du såg min hälsning till dig på din blogg. Tänk, nu är du också över "strecket". Plussare : ) Vet du förresten vad det där uttrycket Mappie står för? Alltså jag fattar att det är kvinnor över 50 eller nåt, men jag begriper inte akronymen. Vet du?

Kramar!


Desirée: Vi kan bo här i max 6 månader, så det är tveksamt om vi kan ta ett totalt renoveringsobjekt. Jag hoppas att vi hittar ett riktigt fräscht hus, och jag ska titta på två eller tre i morgon, och två eller tre på fredag. Ack vad skönt det hade varit om vi hade kunnat flytta in direkt när möblerna kommer. Drömmen är ju att ha det färdigt tills kissarna kommer, så att de känner sig hemma direkt. Och tänk om man hade kunnat fira jul i eget hus! Suck, jag vi får se hur det går.

Kramar!

Marianne sa...

Brysselkakan: Haha, ja visst är det skillnad! Har för mig att man bygger på en del tak i Stockholm också, och de lär ju inte vara direkt billiga. Men tänk att bo smack mitt inne i centrum, fast på taket med trädgård! Nå, jag vill helst ha trädgård på marken : )


Annika: Det verkar helkul med iPhone, men jag ska satsa på en iMac nu. Som jag skrev till Saltis, jag måste ha någonting STORT, för jag kan inte se sånt här smått längre. Ser ju fortfarande dubbelt, vilket inte hjälper. Måste gå till optikern. Det finns två här i Älmhult, så jag kan inte skylla på att det är långt till en. : )

Haha, nej, riktigt så ruckligt vill jag nog inte bo! Jag vill ha ett STORT kök som är nyrenoverat och öppet mot vardagsrummet, STOR trädgård, STORT badrum, tvättstuga där strykbrädan kan stå framme ... Ska kolla några hus de närmaste dagarna, håll tummarna!

Kramar!


Pia: Ja det är nog magen och hjärtat som ska tala mest när det gäller hus. Hoppas att de indikatorerna slår till redan i morgon, senast på fredag. : )

Kram!


Molly: Du behöver INTE be om ursäkt! Kommentarsfältet är till för alla möjliga sorters kontakter och så länge det är trevligt är det välkommet! Hoppas att du har fått mitt mejl, säg till annars och kolla i spamfiltret ifall det har fastnat där. Så kan det ju bli ibland när det är från en ny avsändare.

Molly sa...

Jag har fått ditt mejl. Tack för hjälpen!

Anna, Fair and True sa...

Vad är sotad sojamjölk?! Du får fråga Olgakatt i ett sms eller så får jag googla :)

Hur länge kan ni bo där ni bor nu? Dvs hur bråttom är det att ni hittar drömhuset?

Undra hur det ser ut inuti de där huset i Kairo? För utanpå behöver det ju minst ett lager puts och färg men inuti kanske det är jättefint, vem vet! :)

Marianne sa...

Anna: Jag vet inte, men jag funderar på om det ska vara sÖtad sojamjölk? Hon har ju inte åäö där borta i österlandet : )

Vi kan bo här i max 6 månader. Så vi har halvbråttom. Tyvärr för bråttom för att köpa ett renoveringsobjekt, det hade annars varit idealet. Att köpa billigt och lägga pengarna på att få som vi själva vill ha det. Men, bara vi hittar ett hemtrevligt hus blir jag nöjd!

Jag misstänker också att en del av skrutthusen i Kairo kan vara rätt fina inuti. Kanske inte de på taken, men de som är riktiga lägenheter, så att säga. Jag hoppas det i alla fall!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

SÖTAD sojamjölk måste det ju vara!

Marianne sa...

Anna: Det är nog det : )