måndag 15 november 2010

Kina 6 och Trafik

Vi börjar med dagens hälsning från Olgakatt i Kina:

"Nu har jag varit på kinesiskt sjukhus och blivit undersökt för min envisa luftvägsinfektion som rubbar våra planer. När doktorn konstaterat att jag har normalt blodtryck, ingen feber och normalt blodstatus utan infektionspapametrar, ville hon ändå både röntga och injicera mig, men då la jag in veto. Jag har istället varit på apotek och inhandlat ett hyfsat antibiotikum i tablettform och nån kinesisk traditionell soppa att dricka som jag tror inte gör nån skada i alla fall. Vi hade inte klarat detta äventyr utan en vänlig dam vi haffade på gatan som följt med hela vägen och tolkat.
Nätet här är ursegt och det går inte att facetima med NY så jag sms:ar med dom istället. Vi ska sova har i Kunming dit vi kom kl 5 i morse med nattåg. Jag konstaterar att kinesiska nattåg är inget för mig. Jag sover inte en blund. Vi har en sån resa kvar, 38 timmar till Shanghai i övermorgon. Då har vi i alla fall första klass och underslaf. Denna tant ska inte klättra upp i mellanslaf fler ggr!!
Stackars C har födelsedag i dag och har fått tuffa på stan ensam hela dagen och fira med att släpa detta beläte till sjukhus, suck!
Det blir roligare att berätta om det än det är just nu, faktiskt.

Kram Olgakatt"

---

Stackars Olgakatt som är sjuk på den här fantastiska resan. Det är rätt jobbigt att ligga sjuk på ett lyxigt hotellrum, hur ska det då inte vara att luffa runt med evighetslånga nattåg och enkla hostels? Nu håller vi alla tummarna för att hon ska bli frisk så hon får njuta av resten av resan!

Vi var i Borås i helgen och hälsade på svärföräldrarna. Mycket passande att det då var fars dag i söndags! Det gick ganska snabbt och enkelt att köra dit, bara drygt två timmar, mest är det större landsvägar, men även en liten bit på E4:an. Det var också bra mycket mindre trafik på vägarna än vi är vana vid, vilket underlättade körandet.

I dag kom jag äntligen ihåg att köpa en visp, det blir lite lättare att vispa ihop en sås om man har just det redskapet, vilket jag fick erfara i fredags när jag skulle koka torsk med äggsås.

Här lite bilder från trafiken i Kairo. Där trängs fotgängarna med bilarna, om man ska över gatan får man kryssa fram mellan bilar och åsnevagnar och jag vet inte vad. Det gäller att ha is i magen!11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Visst är det synd om Olgakatt. Hon försöte Face tima oss i morse men det var för segt nät. Kunde bara utröna att hon sa ngt om att hon var på sjukhus. Självklart blev man orolig som tusan! Men sedan textade hon Mats istället så vi åtminstone fick veta lite mer. Men fy vad jag tycker synd om henne!!!!!! Hoppas så att hon blir frisk snart. tror att det var de där första sömnlösa dygnen som knäckte henne och immunsystemet...!?
Kul att ni nu kan fira sådana här saker och se familjen oftare! Det är ju den härliga sidan med att bo i samma land som sin familj! :-)
Stor kram!

Marianne sa...

Saltis: Hjälp, vad oroliga ni måste ha blivit när ni först bara hörde att hon var på sjukhus! Tur att hon textade så att ni fick klarhet. Ja fy sjutton vad jag tycker synd om henne! Att åka på en sån resa och sedan ligga för ankar. Jag tror också att det var de där sömnlösa dygnen som knäckte henne, när kroppen blir så där uttröttad blir den också mottagligare för en massa skräp. Nu håller vi tummarna för henne!

Ja det kändes riktigt bra att fira fars dag! Och nu har vi en dejt med dem till jul också : )

KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Stackars Olgakatt! Hoppas hon blri frisk snart! Jag som är förkyld och hostig tycker det är jobbigt att vara sjuk och jag är bara här hemma.

Eva sa...

Vinn en julklapp från Spastugan!‏

Missa inte chansen att vinna en goodie-bag med roliga överraskningar från Spastugan.se! Tävlingen är enkel:

1) Gå in på http://www.spastugan.se/erbjudanden.html, prenumerera på
vårt nyhetsbrev om du inte redan gör det, kolla igenom webbutiken och välj ut vilken av våra
produkter vad du helst skulle vilja ha i julklapp i år.

2) Gå med i vår Facebook-grupp,
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Stockholm-Sweden/Spastuganse/9902162492,
dela & gilla tävlingsinlägget, berätta i kommentarfältet vilken produkt som är din favorit och varför!

Tipsa dina vänner om tävlingen och blogga gärna om den! Första advent, 28 november, drar vi en vinnare.

Lycka till!

Marianne sa...

Anna: Ja det är ju dubbelt så jobbigt att vara sjuk när man inte är hemma, och när man är tvungen att resa mycket samtidigt blir det nästan hopplöst. Hoppas verkligen att antibiotikan hjälper så att hon blir pigg igen!

Hoppas du kryar på dig också! Själv går jag och drar på en gammal förkylning som aldrig verkar vilja släppa. Men jag tror det är damm från öknen som sitter kvar också.

Kram!

Marianne sa...

Eva: Jag förstår att man måste göra reklam för sin verksamhet, men jag vore tacksam om du vill fråga mig först. Det här är en reklamfri blogg, jag har valt att inte tjäna pengar på den. Vid en förfrågan kan jag kanske tänka mig att göra undantag, men jag vill som sagt gärna vara införstådd med saken. Jag låter det här inslaget vara kvar, den här gången, men om du gör reklam här i framtiden utan att fråga kommer jag att radera den.

brysselkakan sa...

Förstår att trafiken i Älmhult och Borås är betydligt lugnare än vad ni är vana vid! Trafiken i Bryssel är allt annat än lugn... helt vansinnig faktiskt. När vi är i Sverige inser vi det ännu mer!

Desiree sa...

Ucsh ja hoppas att Olgakatt blir frisk snart. Som sagt superjobbigt att vara dalig da man ar langt hemmifran.
Ja en visp underlattar mycket. Det ar en sadan dar lite gjej som gor stor skillnad. Harligt att kunna fira farsdag med familjen det ar ju just sadana saker man inte kunnat gora da man bott langt bort tidigare.
Kram!

Annika sa...

Olgakatt! Fasiken vilket OTUR. Oj, vad tungt påatt bli så sjuk på en sådan resa hon är ute på.
Hoppas hon är stark och orkar hänga med utan att bli alltför slut. TUR att hon är läkare också så att hon kan hojta stopp och belägg ibland.
Ja, det är verkligen fördelar med att bo hemma, just fdlsedagar och annat som du numera verkligen kan fira med de dina. Det kan inte jag. Tråkigt.
men OK iaf.
KRAMAR!!!

Musikanta sa...

Synd om Olgakatt att hon inte känner sig bra. Det är ju en så jobbig resa ändå...
Jag är nog mer bekväm av mig, sådana resor gjorde man i ungdomen. Bara toaletterna (om man nu kan kalla dem för det) på såna ställen i Kina kan göra att man blir sjuk...

Ja, en visp är inte så dumt att ha i köket, haha!
Underbara bilder som vanligt. När kommer bilderboken om Kairo?

Varm kram från Ingrid

Marianne sa...

Brysselkakan: Det knepiga med trafiken i Sverige är att man måste komma ihåg att man inte får vara "innovativ" här : D Om man kör som man gjorde i Kairo skulle man bli av med körkortet rätt snabbt!


Desirée: Ja det är många småsaker som man inte riktigt tänker på att man har, som vispar och potatisskalare och sånt, men när man är utan inser man hur beroende man är av just sådana småsaker.

Visst är det skönt att kunna fira med familjen! Och kunna köpa presenter på riktigt, inte bara sätta in "en slant" på kontot för att de ska köpa själva.

Kram!


Annika: Ja det är alltid en fördel att kunna allt själv i det läget Olgakatt har varit! Men nu mår hon bättre som tur är!

Visst är det en trist verklighet att inte kunna fira med familjen när man bor utomlands. Men, det finns ju andra fördelar som vi alla vet. Som tur är, för annars hade man knappast flyttat!

KRAM!


Musikanta: Haha, ja jag är nog lite för bekväm av mig i dag, jag också. Avskyr sådana där hål i golvet, även om det har hänt att även de har varit fräscha. Oftast inte, dock. Det gäller att ha resår längst ner i byxbenen på sådana ställen, så att man kan dra upp byxbenen och inte riskera att de halkar ner. : )

Ja när boken om Kairo kommer kan man verkligen fråga sig! Just nu har jag så mycket jobb att jag inte ens hinner läsa bloggar!

Kram!