tisdag 23 november 2010

Plaskeby

Så här ser det inte ut just nu på torget i Älmhult, nu är det alldeles vitt och blött.

Ja nu är det vintrigt vill jag lova! Men tyvärr är det lite för varmt för att snön ska ligga kvar, jag skulle snarast vilja beskriva läget som att marken är täckt av 5 cm höga drivor av vatten. För det är för varmt för att snön ska vara härlig snö, och för kallt för att snön ska smälta och rinna bort helt. I stället ligger det kvar som drivor av vatten - inte pölar, utan just drivor för de går uppåt, inte neråt. Turligt nog hade Ica Maxi en stor binge full av vinterfodrade gummistövlar till salu, så jag kunde köpa mig ett gosigt par med fårskinn inuti och plaska mig torrskodd hem från affären. Det kanske inte är så tjusiga med blommor och rosa, men det är riktiga stövlar, sådana som förmodligen kommer att hålla resten av mitt liv.

Det verkar som om jag har mutat in tisdag eftermiddag mellan 11.30-16 som min högst privata tvättid. Det var ju praktiskt, då vet man vad man gör på tisdagarna. Men jag längtar fortfarande efter min alldeles egna tvättmaskin i min alldeles egna tvättstuga.

Vi har fått besked om att våra pryttlar ankommer till Malmö hamn i morgon, onsdag. Synd att vi inte har ett hus att köra dem direkt till, men man kan ju alltid hoppas att vi snart får napp och en adress att ge flyttfirman.

Och för att bekräfta lagen om alltings jävlighet: När man har en hel dag full av jobb som kräver Internetuppkoppling, vad händer då? Jepp, modemet lägger av. Så det blev att traska iväg och köpa sig mobilt bredband på kontantkort innan jag kunde sätta igång. Men det är då man säger "Prisa tekniken" för vad hade jag gjort om det inte fanns mobilt bredband att köpa i matbutiken?

8 kommentarer:

Pettas sa...

Fantastisk service som du har i Plaskeby. Mobilt bredband i matbutiken. Toppen!
Hoppas du får uppleva några minusgrader nu när du har fårskinnsstövlar:)

Kram!

Saltistjejen sa...

Oj ja jag ahr förstått att det är rätt blött och ruggigt i Sverige nu. Men vad lyxigt med fårskinnsfordrade stövlar! DET skulle jag vilja ha för även här i New York är stora delar av vnintern just sådana där blötkalla med snöslask.... Hurv!
Tur du kunde få tag på modem också!
Hoppas det gått bra med jobbandet efter det.
kramar!!

Desiree sa...

Ja det där med slask och grått känner jag väl till vid det här laget. Tur att det gick att lösa bredbandsfrågan men ändå irriterande att det inte funkade då du behövde det. Hoppas att det slipper krångla mer framöver. Jag förstår att det hade varit enormt skönt att kunna ge flyttfriman en adress att köra allt till redan nu men samtidigt är ett husköp ett stort köp som måste få ta den tid det tar. Ska ni magansinera allt på typ Shurgard eller något likande så länge eller har ni någon annanstans ni kan förvara erat bohag så länge?
KRam och sköt om dig in vintermörkret.
KRam!

Marianne sa...

Karin: Ja det är otroligt bra affärer här, de har allt man kan tänka sig. Nästan i alla fall.

Haha, fast om det blir minusgrader behöver jag ju inte gummistövlarna, då funkar de vanliga : ) Men de här blir bra även i sommar om det är lerigt i trädgården (som jag hoppas vi har då) för jag är rätt frusen av mig. Utom när jag har ålderssvettningar ... : )

Kram!


Saltis: Det är Tretorn som har de stövlarna. Det är rejäla bondstövlar, inte direkt stadsfina : )

Nu har jag äntligen jobbat klart för i dag, och Klas tror han har fått ordning på modemet. Så när jag har svarat på de här kommentarerna ska jag testa om det funkar. Håll tummarna!

Kram!


Desirée: Ja jag har inte tid med krånglande modem nu! I Kairo var det retligt, men jag kan inte påstå att det var livsnödvändigt. Nu är det livsnödvändigt!

Det är flyttfirman som har ett magasin i Lund, och det är där grejorna ska stå. Det är bra, för då gäller försäkringen under tiden. Annars hade vi varit tvungna att ta en ny försäkring.

Önskar så att vi har ett hus innan jul!!!

Kram!

brysselkakan sa...

Skönt att era saker är i Sverige nu. Nu gäller det bara att hitta huset med stort H!

Annika sa...

Ändå som sagt, prisa tekniken!! Tänk att du kan köpa dig mobilt bredband på ICA.
Snart ska vi hoppas att även ert riktiga bredband är uppkopplat.
SLASK är ett sant skitväder. Det är är nog faktiskt mitt absoluta hatväder, annars brukar jag gilla de flesta väderlekar.
OCH nu är grejjerna i Sve!!
LOVELY!!
Kram!!

Musikanta sa...

Här är det ca 30 cm tjock snö överallt. I morse kom vi inte ut genom "köksdörren" eftersom det var en enorm snötyngd gren framför.

Älmhult blir bättre och bättre för varje gång jag läser din blogg :-)! Inte nog med att IKEA finns på gångavstånd, nu kan man även köpa tekniska prylar i matvaruaffären!
Kramar!

Marianne sa...

Brysselkakan: Ja nu gäller det verkligen att hitta huset, för jag kan ju inte komma åt en enda grej förrän vi har ett hus!


Annika: Den här Ica-butiken är verkligen bra! Jag har inspekterat deras husdjurshörna, och den är gigantisk! De har ALLT! Nå, men den klarar vi oss långt på när tjejerna kommer hem. Fast nu frågade Klas vilken sorts HUND vi ska ha när vi har ett hus?!?! Fråga katterna, svarade jag : D

Så skönt att slasket gick över riktigt snabbt, hoppas nu att snön får stanna hela vintern!

KRAM!


Musikanta: Jisses vad mycket snö ni har fått! Här är det nog bara en decimeter.

Ja du får komma hit och se. Vi har en riktigt bra butik för köksgrejor också, de har allt från te och hemodlad (säger man så?) honung till franska fina grytor och bästa knivarna. Vi får helt enkelt ta en rejäl tur på stan när ni kommer!

Kramar!