fredag 14 januari 2011

Fredagsmys

Och så blev det fredag igen, hemskt vad fort veckorna går! Man hinner ju inte med någonting när man jobbar! I dag fick det till och med bli FÄRDIGKÖPT pyttipanna. Jag skäms lite, och det var inte speciellt gott, men så fick det bli. Det blev alltså inget fredagsmys med räkor och vitt vin i kväll.

Om man ville ha fredagsmys i Kairo fick man gå till Drinkies och inhandla de starka dryckerna. Och om man inte orkade det så kunde man ringa dem och så kom det en kille på en liten moppe och levererade det man ville ha.

Drinkies i Zamalek, Kairo.

Här i Sverige får man snällt pallra sig iväg själv, till Systembolaget. Systemet här i Älmhult har gjort en större ombyggnad, så nu har vi också självplock. Jag har inte varit där än, bara utanför, men Maken har varit inne. Han sa att det var väldigt litet och att det knappt fanns någonting att välja på, så vi får hoppas att de inte var klara med byggeriet.

Systembolaget i Älmhult City.

Ha! Nu tog jag poäng i På spåret, jag sa Thomas Edison som uppfinnaren till tatueringsmaskinen! Dajdidajdida, va ja e bra! Haha haha haha, nu fick jag ett poäng till för jag sa ibis på pippifågeln!

I morgon ska vi åka till Osby och titta på ett hus som jag inte vill ha, för det ligger för nära järnvägen. Vi talar alltså om södra stambanan, så det är inte några mjölktåg som kommer en halv gång per dag, utan det är X2000 som svischar förbi snabbt som attan hundra gånger per dag. Och vi talar cirka 10-15 meter från järnvägen. Jag vill ha det där i Hässleholm! Men vi ska titta i alla fall.

Och nu, mina vänner, om en vecka vid den här tiden har vi kommit hem med kissarna! SEX dagar kvar!

22 kommentarer:

Victoria sa...

Åh, jag förstår att du längtar! Bara sex dagar kvar till gos, vad mysigt! Så länge utan missar skulle jag nog inte stå ut...
Kramar och trevlig helg!//Vic

Desiree sa...

Ha ha jag tycker Drinkis är ett himla bra namn på en spritbutik och underbart att faktiskt få det hemkört om man ville. Men det hade väl aldrig gått vägen här i Svedala för då hade de fått så många beställningar att de hade jobbat ihjäl sig ;-)

Är det maken din som helst vill hitta något som ligger närmre än Hässleholm? Njaa jag hade nog inte heller köpt ett hus som ligger så pass nära järnvägen. Dels för ojudets skull dels för att jag skulle vara allt för rädd för att någon av katterna skulle ha otur och hamna på spåret när det svishar förbi ett tåg. Håller tummarna för att det blir huset i Hässleholm istället.
Kram!

Saltistjejen sa...

Men Marianne jag tycker faktiskt OM färdig pyttitpanna! det är en av de saker jag kan längta efter här hahahaha! med inlagda rödbetor och stekt ägg. Mmmm....! :-D
Kram och ha en riktigt fin helg. Hoppas ni kan slå till på det där ANDRA huset sedan....!

S w e F l o sa...

Vad härligt att ni snart får hem era små liv! Vi har 4 veckor kvar att vänta på vår, inget kul. Jag är INTE bra att vänta på något gott... :-)

Mitt fredagsmys lir inget vidare, hela familjen ska ikväll när maken kommer hem ta oss till mobiltelefonsaffären för att försöka ta reda på varför makens mobil helt plötlsigt inte kan ringa eller ta emot samtal. Såklart precis efter vi haft den 1 månad. Utan försäkring... Så vi får se hur DEN roliga karamellen smakar ikväll!

Ha en härlig helg nu! Kram!!!

Bert sa...

Va!? Har du fått pippi på fåglar. Du som inte ens ser skillnad på en blåmes och en havsörn, eller vad det nu var häromsistens.
;-)

Bejla sa...

Nu tar det på dagarna. :-) Och du, du är inte ensam om en lite väl snabblagad kvällsmat idag, tyvärr.
Trevig helg och lycka till med hustittandet i alla fall.

Anonym sa...

Hej på dig! Jag följer nedräkningen tills du får hem dina missar! Vad skönt när du ta hand om dem själv. Själv siter jag och "katten" med frukosten, jag framför datorn, Saga bakom datorn (pga det varma fläkt utblåset).
Finns ingen anledning att skämmas för färdigmat, det är toppen när det behövs!! Ha en trevlighelg.
Själv ska jag till Tierp idag på kattutställning, lyckades "övertala" min man att vi ska åka dit.
Det ser ut som om jag får åka dit oduschad, vi har bara en tunn liten vattenstråle i kranarna! Katterna kanske tycker jag blir intressantare så här :-)
Mvh Nathalie

Taina sa...

Åh vad du är bra Marianne! Fråga om du får vara med i nästa program!!!

Älskar namnet på Kairo-systemet "Drinkies"! Hahahahaha!

Färdiglagad pyttipanna kan vara gott. Ibland. Den är lite fet dock.

Bodde en gång i tiden bara några meter från en järnväg. Konstigt men man vänjer sig vid (o)ljudet...

Kram

Anne-Marie sa...

Inte dåligt att du kunde frågan om tatueringsmaskinens uppfinnare. Jag kollade på "På spåret" via SvT Play och kunde i stort sett ingenting. ;) Drinkies är ett rätt perfekt namn! Har inte ätit färdiglagad pyttipanna på mycket länge. Hemlagad pyttipanna är gott tycker jag. Hoppas att du får det hus du vill ha. Nu får du se dina kissar MYCKET snart. Kram!

marsipan sa...

Hej!
Fick bli färdigmat här oxå, inte pga jobb utan pga latmasken ;)
Pizza igår och grillad kyckling från ICA idag *fniss*.
Trist när det inte finns ett bra sortiment att välja på, visst kan man beställa men det är ju inte samma sak.
Skulle vara gott med ett glas vitt vin till kycklingen idag, men det har vi inte hemma och systemet är ju stängt i Sverige på söndagarna eftersom det är så bestämt...*muttrar lite om överförmynderi och storebrorspolitik*
kramen och skön söndag!
/Sus

Bloggblad sa...

Ska bli spännande att följa ert husletande!

Jag har inte hunnit följa några bloggar alls, fy tusan vad mycket det är att göra på lediga dagar, och fort går dom!

ExPIAtriate wife sa...

Spannande med nytt hus, aven om det inte ar vad man kanske tankt sig sa ar det alltid roligt att titta!
Pyttipanna later gott, aven fardigkopt, mums. Det langtar jag efter ibland!
Harligt att det snart ar dags att hamta hem kissar!!!
Kram!

Annika sa...

Drinkies är nog det bästa namnet ngnsin på ett systembolag!!! GILLAR det så!!!
Hör där jag bor heter det ABC som ståpr för Alcohol beverage control, men där köper man bara starksprit. Vin och öl finns i vanliga affären...gillar det.
Pyttipanna är det bland det bästa jag VET!!!!
OCH speciellt den färdiggjorda, helst Felix.
OMG, kan vräka i mig av den. TUR att det inte finns här...
OCH nu kommer katterna snart!!!
KRAM!!!

Kersti sa...

Det närmar sig katthämtning med stromsteg. Undrar just hur de kommer att uppleva Sverige och Älmhult. Kulturchock kanske. Jag håller tummarna för att ni hittar ett finte hus med bra läge snart. Kram

Lia sa...

JAAAA! kisseluringarna kommer hem=)). Då får du allt fira och fredagsmysa lite extra!
Det där med att leta hus är verkligen ingen lek, alltid är det något som liksom inte stämmer...vi gav upp och fann vår drömvåning istället, sen får det bli att bygga egen villa den dagen vi får cravings efter det =). Massor med kramar! Lia

Uora sa...

Ah - det beror bara på att dagarna faktiskt är kortare i Sverige!
Men visst känns det väl så att det är kväll vid 16-tiden? Och att tidig morgon är vid 8-tiden någon gång?

Uora sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marianne sa...

Vic: Nej jag fattar inte hur jag har klarat fyra månader utan katterna! Haha, ett par stackars katter i hus vi har tittat på har blivit helt överfallna av mig : D Fast de verkar ha uppskattat uppmärksamheten : )

KRAM!


Desirée: Visst är det ett bra namn! Jag tycker det är synd att man inte kan få hemkört här, för det blir för tungt ibland. Men det går nog inte, det hade blivit för dyrt.

Håll tummarna för Hässleholm! Inte kul att bo för nära en järnväg, jag tror att det blir olidligt i längden. För att inte tala om att jag skulle vara konstant orolig för katterna.

KRAM!


Saltis: Haha, ja men det är som att jag gillar pulver-chokladpudding! Vissa såna saker ÄR goda : D

Jag blir prillig på det här med husköp snart! Jag vill flytta hem till oss nu!

KRAM!

Marianne sa...

SweFlo: Tänk att ni snart får hem er lilla misse! Så mysigt! Undrar vad Bob och Stanley (så heter de va?) kommer att säga!

Vilken kass mobiltelefon! Hoppas att det där löste sig!

KRAM!


Bert: Hahaha, ja visst är det konstigt att just jag kunde svara på just den frågan! Jag kan ju bara fiskmås och maskros, som bekant : D Jo, och härfågel, icke att förglömma : )Bejla: Ja nu är alla de där dagarna snart slut! 120 stycken. Man borde ta en hel helg och bara laga mat och stoppa lagom stora lådor i frysen. Ska göra det om jag får tid snart, tror jag.

Kram!

Marianne sa...

Nathalie: Hej, det var ett tag sedan! Kul att du är tillbaka! Visst är det mysigt att ha katterna runt sig när man sitter vid datorn. Förut hade jag en stol till vänster om mig, och där låg alltid en katt och ville bli klappad på magen när jag surfade. Det är värre när man skriver och måste ha båda händerna upptagna. Det gillar de inte : )

Hur var det på kattutställningen? Fick du många kattkompisar när du var oduschad? : D

Kram!


Taina: Hahaha, om jag hade suttit i en sån där bur hade det BARA varit sportfrågor och jag hade inte kunnat svara på en enda fråga!

Tänk om man hade kunnat döpa om Systemet till Drinkies! : D

KRAM!


Anne-Marie: Det var bara rena turen att jag svarade rätt på det där. Och det var med ledtråden om uppfinnaren, annars hade jag aldrig kunnat. : )

Bara en dag kvar nu!

Kram!

Marianne sa...

Marsipan: Hej! Är du igång igen? Sist jag var inne hos dig hade du paus.

Grillad kyckling är faktiskt rätt gott, med potatissallad. Haha, ni får köra rödtjut till kycklingen i stället, det brukar gå bra det med : D

Kramar!


Bloggblad: Jag håller också på att bli tokig på allt som ska göras så man inte hinner läsa bloggar!

Nu har jag i alla fall läst färdigt din bok. Och den är så BRA! Det jag tyckte var allra bäst var att Angelika ställer så många frågor, men utan att få färdiga svar serverade. Det är så bra för då får barnen hjälp att formulera frågor som de kanske själva funderar på men kanske inte riktigt kan forma. Och så får de på så sätt hjälp att kunna prata med vuxna och varandra om det. Jag hoppas att den har sålt i massupplagor så att många barn har fått läsa den. Och att den finns på alla skolor!


Pia: Fast nu börjar jag bli innerligt trött på att titta på hus, nu vill jag köpa ett också! Önskar så att vi får ett eget hem snart!

I morgon åker vi upp till katterna!

kram!

Marianne sa...

Annika: Ja visst är det ett bra namn! Tänk att de är så andefattiga så de döpte Systemet till Systembolaget! Lika trist namn som ABC.

Tänk vad olika det är. En del gillar färdig pytt och andra (jag) gillar pulver-chokladpudding! Tur det, annars hade vi fått slåss om godsakerna : D

På fredag kväll har vi katterna hemma igen! Å vad det ska bli mysigt!

KRAMAR!


Kersti: Ja det ska bli spännande att se vad de tycker om Älmhult. Nu har de i alla fall fått vänja sig vid klimatet här, de har ju till och med kunnat vara ute om dagarna i karantänen. Men nu måste de vara inomhus i två månader, de får inte träffa andra djur förrän om 60 dagar.

Kram!


Lia: Ja snart, snart! Äntligen! Jag kommer väl att gosa ihjäl de stackarna i helgen : )

Här i Älmhult är det extremt ont om lägenheter. Det finns, men det är inte många. Och de fina är så klart extra svåra att komma över. Men vi har som sagt utvidgat jaktmarkerna till Hässleholm, och jag hoppas vi får det huset!

KRAM!


Uora: Haha, jo jag begrep att det här skulle ha legat där, men det gör inget. Du kanske har rätt i det, att man hinner mindre för att man tycker att dagarna är kortare pga ljuset. När det är ljust på morgnarna pallrar man sig upp tidigare, och blir inte trött lika fort. Tur att vi är på väg mot den ljusa tiden. I sommar kanske jag får hypermycket gjort : )