tisdag 25 januari 2011

Rent

Jobba - tvätta - äta - jobba - tvätta - jobba - tvätta - gympa - jobba - äta - stryka - blogga - sova.

Så ser min tisdag ut den här tisdagen.

Men fy vad trött jag är på gemensam tvättstuga nu! Jag vill tvätta när JAG har tid att tvätta, inte när DET FINNS tid att tvätta. I dag höll jag på att inte komma in i tvättstugan ens en gång, för dörren till källaren hade svällt av fukten så jag knappt kunde öppna den. Fick till slut gå över gatan till Älmhultbostäders lilla verkstad och be en av deras gubbs om hjälp - vilket jag fick på ett eminent sätt av en trevlig karl. Borde kanske ha visat honom all rost i torkskåpet när jag ändå höll på ... Nå, trösten är att vi nu har rena kläder en vecka framåt.

Jag längtar efter mitt eget lilla underverk, min tvättmaskin.

Jag får väl trösta mig med att allt vitt inte blev ljusblått och att jag slipper hänga tvätten mot en skitig husvägg över en dammig gata.

Fast katterna hade nog tyckt det vore skoj med en massa duvor på balkongen.

Känner mig lite duktig också som har börjat på gympa. Det är visserligen bara lättgympa hos sjukgymnasten, men man måste ju börja någonstans. Och det är faktiskt riktigt trevligt. Ingen som kollar snett på en för att man inte är supersnajsig och jättebra på en massa saker, för alla är vi lika kassa. Dessutom är det trevliga tjejer jag går tillsammans med. Så snart kanske det blir ordning även på den här gamla gumman!

Hörrni håll tummarna hårt de närmsta dagarna! Om ni håller dem riktigt hårt och duktigt kanske jag kan installera min fina tvättmaskin snart.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh! Husköp på gång kanske?!

Marianne sa...

Brysselkakan: Ja vi har i alla fall lagt bud, och det huset vill vi VERKLIGEN ha! Men det får ju inte bli för dyrt ... Den ena budgivaren har lagt sig, och den andra har inte hörts av under dagen efter vårt sista bud, så det är bara att hoppas. Och sedan ska man ju komma överens med säljaren också. Så det är mycket under vägens gång som ska klaffa.

Saltistjejen sa...

Trots att jag bott på flera ställen med gemensam tvättstuga har jag faktiskt nästan aldrig haft problem. kanske är det tur? Men på de flesta ställen har det gått relativt bra att få en tid när man vill tvätta. Här är det dock helt suveränt för här finns inte ens bokningslista utan man går ner när man vill och nästan alltid 99 ggr av 100 finns det lediga maskiner och tumlare! :-)
Inte bråkas det om städningen heller för den sköts av housing.... ;-)
Hoppas nu att DU snart får din egen maskin!
Hur mår kissarna??? Känner de sig hemma?
kram!!

Marianne sa...

Saltis: Vad skönt det låter med en ledig tvättstuga. Här är det fullspikat nästan jämt. Innan jul fanns det inte en tid, julafton var ledig. Vi fick ta med tvätten till Borås. Dessutom är det ROST i torkskåpet, så vissa grejor hänger jag inte där utan tar upp till lägenheten och hänger på duschdraperistången och elementen.

Kissarna mår bra, de verkar vara hur hemmastadda som helst, de sprang runt och nosade första kvällen, men sedan verkar de hur lugna som helst. Vi är åter i våra rutiner med att jag väcker dem hundra gånger om dagen med pussar och de kommer och hämtar mig när de vill ha sällskap vid torrfodret. De har tagit över den vanan efter Skrållan!

KRAM!

Suzesan sa...

Vår tvättsuga är najs. Nya fina maskiner och allt. Torkrum och tumlare och mangel och där finns oftast tider. Men sen har vi en sån i varannan trappa. Trapphus.

HÅLLER TUMMARNA för bäst är med egen tvättmaskin. Eller hur. Hoppas ni får huset. Har du läst om hur det är i Kairo nu. Stökigt. Upprört. Tur ändå ni inte är där.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*tvättstuga* Rättstavat.

Kram
/Susanne

Annika sa...

Fattar så väl om du är less på det där, Marianne. MEN snart ska du se att du har ett hus att installerna din alldeles egna maskin i.
JAG håller tummarna så hårt jag KAN!!!!
KRAMAR!!!!

Musikanta sa...

Du kan ju i alla fall känna dig duktig som har hunnit med så mycket. Jag funderar allvarligt att ta en helt datorfri dag i veckan. Hinner aldrig med något annat än att sitta vid datorn, tycker jag...

Väntar med spänning på din bok om Kairo - men du måste väl ha det jättejobbigt att sovra bland dina fantastiska bilder :-)...

Spännande med huset!!!
Kramar från Ingrid

olgakatt sa...

Å, jag håller också tummarna!En gång i tiden hade vi också tvättstugeproblem när vi bodde i lägenhet. Det slutade med att vi nästan ruinerade vår då skrala kassa och köpte en egen att ha i köket där det fanns plats. Det var himmelskt!

F ö tycks ni hunnit ur Kairo kanske i rättan tid med tanke på demonstrationerna där nu efter Tunisiens revolution.

Malin sa...

Jag håller tummarna jättehårt!!
Tvättstuga är det värsta jag vet, en av de riktigt stora nackdelarna med lägenhet tycker jag. När vi bodde i lägenhet var det helt hopplöst att få tider, det slutade med att vi trots platsbrist lyckades trycka in en tvättmaskin i badrummet!

Katarina sa...

Åh, delad tvättstuga,, ja det är inget jag själv har goda erfarenheter av. Men fungerar det , ja då är det toppen, precis som hos Saltis.

Härligt att kissarna kommit hem! Lycka till med budgivningen!

Desiree sa...

Jag förstår så väl att du saknar din tvättmaskin. Vi har förvisso tvättmaskin i lägenheten nu och det är toppen men en gång i veckan bokar jag tvättstugan ändå för lakan och badlakan då vi har begränsat utrymme att hänga upp saker i lägenheten. Men jag saknar mina stooora maskiner från USA där det räckte med att jag körde tvätt en gång i veckan. Nu blir det dessto fler maskiner i veckan istället.
Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Skönt med en bra tvättstuga, jag hade nog inte lidit lika mycket om det var najs där nere, men det är det INTE. Vissa kläder får torka i lägenheten i stället, för stängerna i torkskåpet är rostiga och man riskerar att riva sönder kläderna på dem. : (

Jag hoppas hoppas på huset!

Ja trist med hur det är i Kairo, men man får hoppas att det leder till till ett bättre och öppnare samhälle.

KRAM!


Annika: Ja måtte jag ha ett hus snart, och hemskt gärna helst please please det hus du håller tummarna för just nu!

KRAMAR!


Musikanta: Jag kan ju inte ta en datorfri dag, jobbar ju med den, men jag förstår PRECIS vad du menar. Ibland skulle man behöva låta den vara avstängd minst 24 timmar för att hinna lite annat också.

Ja du måste få se boken snart! Bara en än så länge, men det blir snart fler : )

Kramar!

Marianne sa...

Olgakatt: Det värsta är ju att vi redan har en tvättmaskin, plus att vi garanterat får en när vi köper ett hus, så vi kan knappast gå och köpa en att ha i lägenheten några månader - då skulle vi sitta med tre stycken : D

Jag tror inte vi hade märkt så mycket av demonstrationerna i Kairo, men visst är det skönt att vara därifrån när det börjar hetta till. Hoppas att det slutar med att bättre och öppnare samhälle.


Malin: Jag har också alltid avskytt tvättstuga, men jag ska ändå inte klaga för förr eller senare slipper jag ifrån den. Måste bara gnälla lite under tiden : )


Katarina: Jag har åtminstone inte sett några arga lappar här, men det kanske beror på att alla pratar olika språk? : )

Jätteskönt att ha kissarna hemma!


Desirée: Visst är det skönt att kunna tvätta när man själv bestämmer! Vår är också ganska stor så det ryms ordentligt med sängkläder, så det ska bli skönt den dag jag kan använda den igen.

KRAM!

Annaa M sa...

Jag tillhör dem som avskyr att ha tvätt hängande i lägenheten så jag står ut även med rätt dåliga tvättstugor och att släpa tvätt över gårdar osv. Grannars tvättmaskiner kan också vara mycket störande. Hade en granne i förra bostaden som tvättade varje dag/natt. Inte bara ljud utan även obehagliga vibrationer spred sig framförallt till vårt kök. En julafton gick jag upp och klagade, tyckte att vi åtminstone kunde få äta julmiddagen i tystnad. Hon blev mycket arg, hälsade inte på mig de följande fyra åren vi bodde där. Det är lite lustigt, man får störa hur mycket som helst med tvättmaskiner i lägenheter, regler saknas helt, medan välsisolerade tvättstugor har väldigt bestämda tider.

Marianne sa...

Annaa M: TUR att du har flyttat från förra lägenheten, jag hade blivit fullständigt tokig av en granne som tvättar hela tiden. Jag tror inte att det är acceptabelt, speciellt inte sena kvällar och nätter. Det finns ju regler om hur man får föra liv, och det ska alltid vara rimligt även på dagarna.

Inte nog med att hon störde er till vansinnets gräns, hon slösar dessutom energi och smutsar ner miljön i onödan med allt tvättmedel och sköljmedel som rinner ut i avloppet. Man ska fylla maskinerna, även om man har egna, och det kan man knappast göra en gång om dagen.