måndag 17 januari 2011

Jag hinner inte med!

"Mina" gubbs. Jag saknar ljudet av dem när de skrattar, pratar, grälar och läser Koranen. Här får de presenter - matpaket - inför festligheterna som avslutar Ramadan.

Jag fattar inte hur man ska hinna någonting annat än jobba, när man jobbar! Det är väl kanske nackdelen med att jobba hemifrån, man liksom fastnar i jobbet och får ingenting annat gjort, än att jobba. Det kanske även beror på att jag är "ny på jobbet", så det tar lite längre tid än det kommer att göra längre fram när jag har fått in vanan och kan göra en del med vänsterhanden. Det kan jag inte än. Men jag borde skaffa mig någon sorts rutin för att dela upp arbetstid och fritid. Måste fundera ut någonting.

Bloggarna är en sak jag inte har hunnit med på sistone, och det saknar jag! Jag VILL skriva min blogg och läsa era. Laga mat tycker jag hamnar på efterkälken också, det blir slarvmat och det är inte bra. Jag har vant mig vid att äta ganska nyttig mat med mycket grönsaker och lagat från grunden, nu har det blivit hel- och halvfabrikat i oanade mängder. Inte särskilt gott och inte särskilt nyttigt, även om man som jag struntar i kalorier hit och dit. Och så vill jag ut och promenera mer, även om vädret just nu är ganska grått, slaskigt och trist. Jag har inte hunnit upptäcka ens halva Älmhult!

Sen ska vi inte tala om hur många mejl jag har som FORTFARANDE är obesvarade. Jag har så dåligt samvete så jag borde ta en hel dag till att bara besvara brev.

Nå, jag ska väl inte klaga, jag har ju haft semester i 12 år nu, någonting som är få svenskar förunnat.

Vi var och tittade på ett hus till i dag, men vi konstaterade båda två att det var både för litet och låg helt fel, precis vid en större väg. Rätt fint inuti, men för litet som sagt. För vi måste ha ett rum till kontor, och vi måste ha ett gästrum. På onsdag ska vi se ännu ett, och det är säkert lagom stort, men det är dyrt och behöver en total remake, för enligt bilderna på Booli har nuvarande ägarna ... eh ... inte samma smak som vi, om man ska uttrycka sig fint.

Nu ska jag inte skriva mer, utan svara på kommentarer och försöka hinna läsa åtmonstone ett par bloggar innan jag stupar.

TRE dagar kvar tills vi hämtar katterna!!!

22 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hälsa flickorna! Nisse är kung i Sverige och har min mor under kontroll och vice versa.

Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Risken när man jobbar hemifrån är att man jobbar mer än man bör, vilket hemmet tar stryk av, för man hinner inte med det. Förstår att du saknar promenaderna, och grönsakerna och frukten! Vi är glada att höra ifrån dig här på bloggen och förstår om du inte hinner med. Det är mycket att ta itu med så här i början. Wow, bara tre dagar kvar. Ska bli så kul att höra hur det känns när du fått hem katterna. Kör försiktigt om ni ska köra upp! Kram Kim

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja, och nu flyttar du snart! Jag måste hinna in och se hur det går för dig! Gissar att du saknar Nisse till max! Han kanske kan komma och hälsa på tjejerna sedan när de inte har besöksförbud längre! : )

KRAM!


Kim: Ja, allt tar stryk av att jobba mer än man borde. Det värsta är att jag saknar alla er bloggare när jag inte hinner läsa och skriva som jag vill!

Jo, vi ska köra upp. Det finns nästan inget annat val, för man vet inte om tågen går, och att släpa runt på de stackars katterna mer än nödvändigt nu när de har suttit i karantän så länge känns rätt taskigt. Om vi är i bilen kan jag i alla fall ha dem (i burarna) i knäet hela vägen så att de kan se mig och nosa på mina fingrar och så. Dessutom ska de ju hämtas ända långt där borta i Vallentuna, hur tar man sig dit och därifrån med tung last utan bil?

Kram!

olgakatt sa...

Sätt dig i baksätet mellan burarna. Bälta både dig OCH burarna, Marianne! Och fall inte för frestelsen att släppa ut nån av missarna lös i bilen!
Förmanar tant Olgakatt med famnen full av pekpinnar och hjärtat varmt av glädje att det äntligen är dags.

Anonym sa...

Å, äntligen hittade jag din blogg igen. Mina favoriter försvann när datorn krånglade.

Så underbart att det bara är 3 dagar kvar tills ni får träffa flickorna igen. Jag håller med om att du borde sätta dig i mitten och ha tjejerna på var sin sida. då kan de lukta på dig och sakta känna igen din doft. Det är bra att ni har lite tid att åka, för just detta att de kommer till en ny lägenhet där möbler och dofter är annorlunda än när ni sågs senast. Får de en längre stund att lukta in dig och din mans doft igen, så känner de mer trygghet när de kommer till Älmhult. Låt de upptäcka ett rum i taget, dvs...låt de vara i ett rum första natten - sovrummet är ju bra, där ni är hela natten.

Lycka till och ge dem en liten välkommen-hem-puss från mig.

Brittmari i Örebro

Marianne sa...

Olgakatt: Ja, det är så jag brukar sitta med katterna i bilen. Fast jag får ha den ena i knäet, för burarna (katterna) är lite för stora för att kunna stå på var sin sida om mig. Och aldrig lösa i bilen, det kan bli livsfarligt! Ska ha mat och vatten med oss, och så ska vi ha filtar och lite sånt. Räkningen är i alla fall betald nu, så i stället för ett hus får det bli en koja : )

Bm: Välkommen tillbaka! Jo, just så ska vi sitta i bilen. Det värsta är att det inte finns någon rumpvärme där bak, så jag får han en filt att sitta på. Sen är vår lilla lånelägenhet så liten, bara två rum och kök, och ihopbyggd så att man inte kan smita undan någonstans utom i badrummet, så jag tror katterna kommer att ha stenhård koll på oss. Vi försökte hålla dem i sovrummet när vi flyttade till Kairo, men det höll i ungefär en halvtimme tills Klas var tvungen att gå ut, sedan hade vi dem i hela huset. Och det gick bra det också.

Ja, jag ska pussa dem från dig!

Saltistjejen sa...

Ååååå bara tre dagar kvar!!! Vad underbart!!!
Och du man gör så mycket man hinner.
Kram!

Anonym sa...

Rumpvärmare, Marianne! Jag tipsar återigen om apotekets värmedyna! Fyll på hett vatten, skruva åt (mycket) ordentligt, gör en påse av en frottehandduk... de håller värmen i timmar, jag lovar.
Monica P

Desiree sa...

Ja det finns helt klart både för och nackdelar med att jobba hemmifrån. Men det är viktigt att dela upp tiden så att du får fritid och egen tid också. Hoppas att huset ni ska iväg och kolla på passar bättre fast det låter ju lite mycket med total remake med tanke på att ni har rätt mycket att stå i som det är med jobb och allt för er båda. Kanske bättre med ett hus som inte kräver allt för mycket från start.

sköt om dig och hoppas att det lättar lite på jobbfronten snart.
Kram!

Anonym sa...

Å vilka fina kattinstruktioner du får från kattälskarna.
Rumpvärmaren låter fin också.
Lycka till för nu har längtan trängt på länge. Det förstår jag.
Från Eva i Tyresö

Millan sa...

Jo men sa ar det ju.. jobbet har en tendens att ta over och nar man val kommit ifran datorn sa har man annat man maste fixa med! Jag tycker jag hade en hel del tid for bloggande och lasandet av bloggar innan jag gick tillbaka till jobbet... men nu ar det lunchen som spenderas med blogglasande och ett inlagg sjalv da och da.

Harligt att katterna snart ar med er igen!!

Kram o jobba lugnt :-)

Annika sa...

BARA tre dagar KVAR!!
Nej, att jobba hemifrån är nog så slitsamt. Peter jobbar mkt hemifrån numera, och han ligger så fasiken inte på latsidan. Tror nästan man jobbar mer hemma eftersom jobbet finns där hela tiden.
Har en granne som också jobbar hemifrån, men hon verkar ha kommit in i en bra lunk där hon tvättar lite emellanåt, tar en promenad för att rensa hjärnan etc.
KRAMAR!!!

Fröken Anki sa...

Ibland hinner man inte med. Ta det lugnt och gör en sak i taget, t ex att vänta på katterna. Härligt, bara tre dar kvar!

kram i vintervädret

Lotta sa...

TÄNK att det bara är tre dagar kvar tills katterna kommer!!! Är det tredje landet de bor i nu? Det ska bli så spännande att läsa om återseendet sen :-)
Kram!

Anonym sa...

Det jag tänkte på är att de nu varit på ett annat ställe och har fått en annan doft i pälsen. När de kommer till er blir det en doft de inte varit i på ett tag och då i ny lägenhet med nya möbler. När ni flyttade förra gången, så behövde de inte vara ifrån er på samma sätt.

kramisar

Annaa M sa...

Ha ha, jag missuppfattade allt och trodde det var katterna som skulle ha värmedynor i bilen och tänkte, att nu får ni allt ge er...

Tänk jag tycker precis tvärtom om att jobba hemma. Hade en period del i en frilanslokal och tyckte det var så otympligt, särskilt som ensamförälder med behov av att kunna utnyttja udda tider. Förstod inte vitsen att gå hemifrån när det ändå inte var en arbetsplats jag gick till. Det blev så mycket lugnare och enklare att jobba hemifrån.

För några år sedan gjorde jag ett par inhopp på en redaktion och tyckte det blev så mycket spilltid. Hade jag suttit hemma hade jag ju kunnat diska upp eller sortera lite tvätt medan jag väntade på det där telefonsamtalet. Nu blev jag bara stressad och drack för mycket kaffe.

Anne-Marie sa...

Det blir litet annorlunda när man har fullt upp med jobb. Du verkar hinna med att blogga i alla fall. Trevligt! Nu förstår jag att ni verkligen räknar ner till katternas hemkomst. Kram!

Marianne sa...

Saltis: Och nu äntligen är det bara en enda dag kvar, i morgon sticker vi upp till Stockholm och hämtar dem!

Nej, man kan inte göra mer än man hinner, och det är kul att jobba. Önskar bara att man hann med allt man vill.

KRAM!


Monica: Vi har så fin bil att vi har värme i sätena, så jag behöver ingen värmedyna där : ) Sådana finesser fanns inte i Egypten, fast å andra sidan behövdes det knappast heller : D


Desirée: Ja jag måste komma på ett sätt att få rutiner, mer än att bara jobba. Tror det blir bättre sedan när vi väl har hittat ett hus så att jag har ett arbetsrum och allt det där andra som behövs för att skapa det. Här är ju allt i ett, så att säga.

Vi kollade aldrig på det där huset i dag. Klas satt i ett möte som drog ut på tiden och vi visste att det blir för dyrt ändå. Fast vi känner ju mäklaren, så vi kan nog se det senare om det kniper.

KRAM!

Marianne sa...

Monica igen: Du har rätt, där BAK har vi ju inte rumpvärme! : )


Eva: Tack, ja nu har jag längtat efter dem alldeles för länge! Ska bli skönt att få lite liv i luckan igen, och någon som talar om för en vad man ska göra : D


Millan: Det är fördelen med att ändå gå till jobbet och jobba därifrån, man har lunch då man förväntas INTE jobba utan göra annat. Här hemma pressar jag mig själv och jobbar fastän jag borde göra annat. Eller så gör jag en massa av allt det där andra som också måste göras, för det ligger ju inom räckhåll. Trots det är det skönt att jobba hemma, tycker jag, och rå sig själv.

KRAM!

Marianne sa...

Annika: Ja, jag tror också att man jobbar mer när man jobbar hemifrån. Dels för att jobbet finns i närheten hela tiden, dels för att man måste bevisa (för sig själv inte minst) att man faktiskt jobbar och inte latar sig. Jag måste skaffa mig den där bra lunken som din granne har! För jag trivs med att jobba hemma. Det är skönt att kunna börja jobba i pyjamas och gå och duscha när man behöver rensa hjärnan lite.

Nu är det bara EN dag kvar!!!
KRAMAR!


Anki: Önskar att man kunde sträcka ut tiden ibland så att allt man vill fick plats. Men med åren får mindre och mindre plats, tycker jag. Inte kul!

Kram!


Lotta: Det blir fjärde landet för dem. Bulgarien, Turkiet och Egypten, och nu Sverige. Tur att vi har pratat svenska med dem hela tiden så att de förstår språket : D

KRAM!

Marianne sa...

Bm: Ja nu blir det helt nytt för dem. Tror de kommer att krypa ner under täckena och gosa in sig där, för där är en lukt de känner igen. Flytten till Turkiet var rätt jobbig för dem också, för där kom vi till en helt tom lägenhet. Vi hade bara ett par madrasser på golvet, en tv och våra resväskor. Så bodde vi i tre veckor innan vi fick våra grejor. Stina blev lite deppig av det, men den här gången har vi i alla fall lite möbler. Hoppas att det går bra!

Kramar!


Annaa M: Haha, nej jag tror inte att katterna hade gillat värmedynor : D

Jo, men jag gillar att jobba hemifrån! Det är bara det att jag måste skaffa mig bättre rutiner så att jag inte bara jobbar hela tiden, utan att det blir ca 8 timmar per dag. Som det är nu blandar jag liksom ihop arbete och fritid, och all energi går till arbete. Tror det blir bättre med den saken när jag får ett eget rum till kontor, nu sitter jag i vardagsrummet.

En fördel med att jobba hemma är att man slipper alla de där onödiga mötena man ofta sysslar med på arbetsplatser : )


Anne-Marie: Jo, oftast hinner jag med att skriva ett inlägg, i alla fall, men som nu när klockan är kvart över tio när jag svarar på kommentarer och skallen är alldeles svampig efter allt jobb, då blir det inte tid och ork att läsa också som jag VILL. Nå, jag hoppas det blir bättre sedan.

Ja i morgon åker vi!!!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas det är lite lugnare på jobbfronten nu!