torsdag 6 januari 2011

Jobba-däcka-längta


Tack alla söta ni! Efter att ja jobbat hela dagen trots feber är det dags att stupa i säng och stanna där ända till 05.00 i mogon bitt. Inte ens de småländska tupparna brukar vara vakna då.

De hemgjorda fiskbullarna får jag visa sedan. De blev i alla fall väldigt goda.


Fjorton dagar kvar tills vi får hämta våra busfrön!

 Jag längar efter Stina.

Jag längtar efter Tjorvan.


15 kommentarer:

Pettas sa...

Tick tack, tick tack...klockan går och snart är Stina och Tjorven hos er igen.

godnattkram!

Kersti sa...

Stackare att du åkt på influensan och jobbar i alla fall. Inte roligt. Men vad i hela världen ska du upp och göra klockan 5?

Desiree sa...

Ja vad ska du upp och göra redan klockan fem? Men du får ta och vila och fortsätta att krya på dig. Snart är Stina och Tjorvan hos er igen ska du se.
KRam!

Millan sa...

Men josses sa manga det ar som ar sjuka nu! Halva var bekantskapskrets har ligger hemma med influensa :-(. Hoppas verkligen du fick sova i natt och mar battre idag. Kram

Annika sa...

KRYA PÅ DIG!!!
OCH snart, snart kommer sötisarna HEM!!
Härligt!
Kram!

Malin sa...

Hoppas du kryar på dig snabbt! Vad härligt att det bara är 14 dagar innan katterna får flytta hem igen!!
Kram

olgakatt sa...

Hoppas du har hämtat dig ordentligt tils missarna ska hämtas!Förstår att du håller på att gå i bitar av längtan nu.
Kram!

Annaa M sa...

Men Tjorvan ser ju nästan ut som våran Spandex, hon som försvann första dygnet hos en ovan kattvakt och aldrig mer kom igen. Bara fläcken i pannan som halkat ned några centimeter.Ovanligt och fint med det där svarta med orange stänk och stora gula ögon. Förstår att det blir fint att få hem dem, även om det inte är till något riktigt hem ännu. Våra katter hatade helgen hos kattvakt när vi flyttade i höstas men trivdes från första sekund i nya lägenheten. Tömde utsvultna var sin förpackning kattmat, kissade på lådan ffg på två dygn och placerade sig sedan i var sin säng för att sova ut efter sina strapatser.

Marianne sa...

Karin: Ja, äntligen kommer de snart! I dag har vi köpt kattsand och spade och allt annat, så nu är vi redo att bara få hem dem!

Kramar!


Kersti: Jag var tvungen att gå upp riktigt tidigt för att hinna med allt jag skulle innan vi åkte för att se på hus. Då är det skönt att man jobbar hemifrån i alla fall, så man slipper sjava iväg till något kontor!


Desirée: Ja, som sagt, jag var tvungen att gå upp så att jag skulle hinna allt jag var tvungen att hinna innan vi åkte och tittade på hus. Fördelen med att vara anställd någonstans är att man har arbetstider, och måste man på någonting viktigt tar man ledigt. Det gör man inte som frilansare, då får man flytta arbetstiderna i stället!

Kramar!

Marianne sa...

Millan: Ja det är ju den årstiden nu när alla blir sjuka. Och så smittar det så att ännu fler får det. Men det går väl över så småningom!

Kramar!


Annika: Tack! Jag är bättre nu, eller, febern har gått ner men nu har jag MER ont i halsen! Nå, det går väl över så småningom.

Ja SNART är de hemma!

KRAM!


Malin: Tack, ja nu är det snart, snart som de kommer hem! Inga fler flygresor för dem, nu ska de få pensionera sig här hemma i Svedala!

Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Jo men tills dess ska jag väl vara frisk. Haha, annars är det som när de skulle flyga hem, då var jag ju också dålig, men det var liksom bara att åka oavsett. Har för mig att jag blev frisk tills det var dags då, och det ska jag nog bli nu med.

Kram!


Annaa M: Men stackars lilla Spandex! Trodde hon kanske att ni skulle lämna henne där för gott? Åh, det är så sorgligt när katter försvinner så där, vi förlorade ju de här kissarnas mamma på flygplatsen i Istanbul.

Jag tänkte att vi ska göra i ordning det mesta innan vi tar katterna till huset - när vi väl har ett. Vi kan bo kvar här medan vi i alla fall grovmöblerar och får ut det mesta av flyttskräpet, sedan kan vi flytta in hela familjen när där är drägligt. Så slipper de allt stök i alla fall. Nu står grejorna magasinerade, så vi behöver inte packa och greja när det väl blir dags, det är redan packat.

Skönt att dina katter trivs i ert nya nu i alla fall!

Och tänk att Tjorvan är så lik lilla Spandex! Tjorvan är så söt! Hon är vacker som en liten prinsessa!

Annaa M sa...

Spandex var också mycket söt, alldeles blank i pälsen och mycket liten och spenslig. Hon var ju van att vara ute, hoppade förmodligen ut genom ett fönster som av misstag lämnats öppet redan första dagen hos kattvakten. De insåg inte att hon var borta förrän efter två dygn, trodde hon höll sig undan i källarvåningen. Då hade ju fönstret varit stängt hela tiden och hon hade ingen aning om hur hon skulle ta sig tillbaka in. Dörren hade hon ju bara blivit buren i kattkorg genom en gång. Sorglig historia! Vi behöll en halvbror ur nästa kull, en helt annan katt både till det yttre och till personlighet.

Marianne sa...

Annaa M: Åh, de där fönstren! Ja, jag är livrädd för kattovana kattvakter, vilket gjorde att vi var ganska låsta i Kairo. I Istanbul hade vi vår portvakt som vi kunde lita på om vi ville resa bort, men i Kairo hade vi bara hjälp ett par gånger när vår Trevliga Granne var hemma samtidigt. En stor del av det handlade om att jag skulle känna mig trygg med att personen i fråga verkligen förstod vad jag menade, du vet, man kan förstå någonting på ett annat språk ibland, själva orden, men man har inte förstått den djupa innebörden.

Tjorvan är nu inte särskilt spenslig längre, vilket hon var i sin ungdom. Nu är hon en rätt bastant dam : )

Bejla sa...

Inget kul med sjukan. Hoppas att du har det bättre nu. Och katterna, ja snart kommer de! :-)

Marianne sa...

Bejla: Ja nu är det bara 10 dagar kvar!