måndag 10 januari 2011

Tomt i huvudet

Trollsländan i Kairo som poserade för mig.
Klicka på bilden för att se ytterligare detaljer.

Sitter här och försöker komma på någonting trevligt att skriva om efter en hel dag med jobb. Men jag ska erkänna att det är ganska tomt i skallen just nu. Nej, nu ljuger jag, skallen är full av SNOR, snoret har ersatt all den lilla hjärnsubstans som en gång fanns där. Den här förkylningen blir bara värre och värre, men det är i alla fall bara en vanlig bonnförkylning, för jag har inte en gnutta feber längre. Det går åt mängder av te, Treo, snytpapper och nässprej. Nå, det är ju några som lever på det, så det är väl bra att man kan hålla dem med jobb, antar jag.

Så där ja, nu fick jag tillbaka den gamla redigeraren här i bloggen, den är mycket bättre för bildhanteringen tycker jag, för här kan jag bestämma storleken på bilden själv, inte bara välja mellan Bloggers tre förinställda storlekar ...

Dagens snackis förresten, att Peter Englund och Ranelidskan ligger i luven på varandra: Jag håller på Peter Englund.

Och dagens väder: Det är så halt nu så Maken gick och drattade på ändan i morse när han gick till jobbet. Han gjorde sig som tur var inte illa, och själv höll jag mig inne med min rinnande näsa, så jag har inte heller några brutna ben.

Nej hörrni, jag HAR verkligen ingenting roligt att skriva om i dag, så jag ska sluta plåga er.

25 kommentarer:

Desiree sa...

Krya på dig Marianne. Jobbigt att var tokförkyld men jag hoppas att det går över snabbt och att du känner dig bättre till imorgon. Ja det är inte alltid lätt vad man ska komma på att skriva ibland. Det händer oss alla. Det var en himla fin bild på trollsländan som också var väldigt färggrann. Färg piggar upp och är något som jag känner att man behöver så här års. Håller verkligen med om att det är tokhalt ute just nu. Vilken tur att det gick bra för din make och att han inte slog sig fast han rammlade. Jag staplar och trippar så försiktigt jag kan nu. Det går liksom inte skynda även om man skulle vilja.
Kram och krya på dig.

Malin sa...

Jobbigt att förkylningen blev så segdragen, hoppas du blir av med den snart! Låter klokt att hålla sig inne när det är så halt!

kram

olgakatt sa...

Vad beträffar Ranelid och Englund så är dom enligt min mening lika goda kålsupare - ca 8 år gamla småpågar!
Bara synd att inte Englund tog det som ett roligt skämt och istället målade upp den komiska bilden av akademin dansandes. Då hade Ranelid varit avväpnad och bortgjord.
Tror inte det betyder nåt att jag aldrig sett programmet i fråga. Jag kan ändå se akademin framför mig - vilken syn!

Uora sa...

Krya på dig!
(Hoppas du inte fick samma förkylning som jag - den tog/tar lång tid)

ue sa...

Otroligt fin trollslända:). Krya på dig-kram och håll dig på benen, halka inte!

Lia sa...

krya på dig!!! Jag är hemma i morgon om du vill ringa och snora lite i örat på mig =).
Och du vet ju var jag står: alltid på Herr Englunds sida!! Har läst hans blogg slaviskt under hela studietiden =)

ExPIAtriate wife sa...

Krya pa dig Marianne! Om det kan vara nagon trost sa verkar halva Dubai ocksa ha drabbats av megaforkylning, de flesta jag kanner, inklusive mig sjalv, ar jatteforkylda.
Hur fick du tillbaka gamla bildredigeraren? Jag ar lite sur pa de dar tre bildstorlekarna eller sa ar det bara jag som ar hemskt oteknisk!
Kram!

Eva Henriksson sa...

Fenomenal slända. Härlig att titta på när vi inga sländor har på länge.
Bråket mella akademin och den dansande författaren verkar onödigt barnsligt. Det borde vara under Peters värdighet att yttra sig så.

Katarina sa...

Krya på dig Marianne. Tyvärr har jag inte följt bråket med herrarna, men den ena av herrarna är nog snart mer berömd som troublemaker än författare, oj,, så kanske man inte får säga, men det är så man följer tidningarnas mediefokus på personer och vad som egentligen görs..

Annika sa...

FEEL better, inte kul att känna sig sådär urblåst.
Jag vet inte ett spår om den konflikt du skriver om. Antar att det har med Let's Dance att göra. Måste kolla upp. Tänkte kolla in ett program på TV4 också bara för att se. jag har ju bara sett den amerikanska versionen av programmet så det kan vara kul att jämföra.
Visst förstorar du dina bilder i htlm, som jag gör. Det funkar ju toppen. Bloggers förinställda är inget vidare.
Må ni få kylan tillbaka, bort med blasket. Vi väntar snö idag.
KRAM!!!

Kim M. Kimselius sa...

Krya på dig! Förkylning är inte kul och inte ishalka heller. Skönt att din man inte skadade sig! Kram Kim

Cissi sa...

Du har alltid så fina bilder på din blogg så även fast jag aldrig träffat dig så läser jag din blogg nästan dagligen.

Krya på dig och hoppas att du får hem dina katter snart.

Mvh Cecilia Dahlgren
bloggare som bor i Indien bangalore för tillfället.

Monica sa...

Hej hittade hit för ett tag sen och vill säga att trollsländan blev jag glad av:-)
Däremot blir jag inte glad av vare sig Englund eller Ranelid, tycker den som sitter i Akademien har ett visst större ansvar, är ändå inte förvånad över karlars trams och barnsligheter, oroande är det att de ofta har höga eller tongivande positioner i samhället och jag kan ju undra hur det har gått till?

Petra H sa...

Krya på dig, stackaren!
Jag köpte Peter Englunds Stridens skönhet och sorg när jag var hemma, ser framemot att läsa den.
Vilken underbart vacker trollslända!

Carola sa...

Vilken fantastisk bild! Jag finner inte ord. Det ser ut som en utomjording nästan. Och färgen! Makalöst.
Hoppas att förkylningen eller influensan är på utgång nu.

Marianne sa...

Desirée: Ja nu är det ju flunsatider, läste att det är tre flunsor som grasserar på en gång! Måtte man klara sig från dem i alla fall.

Fy sjutton vad det är halt nu. Man borde ha skaffat broddar, men det har vi inte gjort. Klas höll på att sätta sig i går igen, men han klarade sig precis. Själv går jag som en 90-åring när jag är ute : )

Kramar!


Malin: Ja ni slipper ishalkan där ni är i Florida! Var glad för det, för det är blankis på trottoarerna just nu. Inte kul!

Kram!


Olgakatt: Haha, nej det där programmet undviker jag gärna. Jag är bara så trött på den där karln som fjädrar sig överallt och svamlar om allt och tror att han är så himla mycket bättre än alla oss andra. Så jag är tacksam att han håller sig i program jag inte vill se!

Marianne sa...

Uora: Tack! Min har gått över nu, så det var nog inte samma. Fast snart är vi säkerligen drabbade igen, det är ju den tiden på året.


Ue: Hej och välkommen hit! Tack, den där trollsländan satt kvar och väntade medan jag sprang efter kameran, och sedan flög den runt lite och landade på olika ställen och vände på sig så att jag skulle kunna fotografera den från alla möjliga vinklar!

Halka inte du heller!
Tack-kram!


Lia: Hej vännen! Jag har inte hunnit ringa dig! Men du, ring mig när du känner för det, så får jag mig en välbehövlig paus i jobbet!

Haha, ja jag gillar också det Englund skriver, jag gillar hans språk! Faktiskt så mycket så att jag en gång för en massa år sedan skrev ett mejl till honom och talade om att jag uppskattar hans verk. Han blev jätteglad och svarade.

KRAM!

Marianne sa...

Pia: Hoppas att du är frisk nu, jag har piggat på mig betydligt och till och med slutat snora!

Ja, du, hur gjorde jag? Nu kikade jag igenom det hela, och så här var det: Jag gick in på Design - Inställningar - Grundläggande: Längst ner på den sidan finns Globala inställningar. Där väljer du Tidigare redigerare.

Jag tyckte att den där nya redigeraren var urjobbig med de där förinstälningarna och att man inte kunde ändra storlek manuellt på bilderna. Synd, för annars var det andra bra grejor med den.

Kram!


Eva: Ja den var så vacker den där sländan. Vi blev lite kompisar medan jag fotograferade : )

Fast jag tyckte det var lite kul att akademikerna inte var stroppigare än att herr Englund kunde bli lite barnslig han också : D


Katarina: Min åsikt är att han är mer känd som pretto än som författare, alla jag har hört som har läst honom har sagt "nä, det är nog inte för mig", och det är inga dumskallar!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Jo, det hade med danseriet att göra, men mest med att någon tycker att han är så mycket bättre än alla andra. Ja, ja.

Det är MYCKET bättre att redigera manuellt i html, även om den nya redigeraren har andra fördelar. Men jag tycker att bilderna är viktigare än att kunna dra ett streck genom texten ...

Nu är det bara slask och plask här, sjöar på marken och dropp från taken. Tyvärr krymper snöhögarna, hade gärna haft kvar dem till första veckan i mars, sedan ska de väck.

KRAM!


Kim: Hur har ni det i Blekinge, är det lika halt och blött hos er?

Kram!


Cicci: Hej och välkommen hit! Och TACK! Vad roligt, då antar jag att du känner Lena i Bangalore också! Jag ska kika in till dig också!

Marianne sa...

Monica: Hej och välkommen hit! Roligt att du tyckte om min trollslända!

Själv tycker jag att det är lite roligt att Englund kunde slänga tillbaka med sleven lite, för han och många andra har ju fått sig några vändor av Ranelid tidigare. Englund förmänskligar Akademien i mina ögon : )


Petra: Tack! Vi har den också, fast i containern, så klart. Var på vippen att köpa den häromdagen, när jag kom på att vi redan har den : )

KRAM!


Carola: Hej och välkommen hit! Och tack! Visst är den vacker, trollsländan! Ögonen är så stora så det ser nästan ut som om den har hjälm på sig!

Jo, nu är jag kry igen! Tack!

Cissi sa...

Känner och känner, Lena bor också här i Palm Medows, jag har mailat lite och träffat henne ett par gånger samt att jag har läst hennes blogg inför flytten till Bangalore.. Så lite antar jag.
:-)

Hoppas ni hittar erat drömhus snart.

Mvh Cecilia

Marianne sa...

Cissi: Så ni är ganska nya i Bangalore? Jag måste hinna in till dig och läsa, har inte haft tid bara! Men jag kommer så småningom.

Tack, jag hoppas också att vi hittar ett hus snart, det här börjar kännas hopplöst.

Anna, Fair and True sa...

Du är bra på att fota!

Marianne sa...

Anna: Tack! Men det är nog mest kamerans förtjänst : )

Carola sa...

Vilken fantastisk bild. :)